Manžel nie je mojou “bútlavou vŕbou”

16. júl 2022

Ahojte, s manželom sme spolu 10 rokov, a ja mám rok čo rok silnejší pocit “ze nechápem ako my sme sa mohli dať dokopy” myslím po tej povahovéj stránke …sme totálne odlišní …..on je autoritatívny, ten prísnejší rodič, neprejavuje nejak city, emócie, je totálny introvert, nemá ani priateľov s ktorými by si vyšiel von, podobne to bolo aj u nich doma má identické správanie ako svokor, ja som skôr spoločenská, vyhľadávam spoločnosť ľudí, som emocionálne založená často sa potrebujem vyrozprávať niekomu ,čo má trápi -väčšinou stále dookola riešim choroby deti …..alebo proste hocičo čo sa mi zle prihodilo - on nie je ta osoba za ktorou prídem /ktorej zatelefonujem samozrejme zo začiatku som to skúšala ale videla som ze to nemá zmysel , tak som prestala za nim chodiť …resp teraz mu už o tom ani nechcem povedať ….zo začiatku vzťahu keď sme sa hádali ja som sa rýchlo chcela udobriť on sa nechcel ….teraz ? Keď sa pohádame, ani má nenapadne za ním prísť ….došla som do toho štádia ze nechcem …dokonca keď s niekym telefonujem už ani nechcem aby má počul čo rozprávam, doma mame tak smutne ticho (deti nám samozrejme robia radosť) ale chýbajú mi návštevy spoločných priateľov -ktorých ale nemáme ….velmi mi prekáža akási nadradenosť jeho posledné slovo prísnosť ….a ja nechápem ako som si toto nevšimla pred manželstvom …veľa veci pred ním začínam tajiť napr. Problémy v mojej rodine -mama s ocom nevychádzajú dobre - nemôžem mu to povedať lebo mi to v hádke vytkne a začne sa navážat do rodičov ako žijú , neviem ani čo od vás chcem aby ste mi napísali či vôbec je ešte toto možné zmeniť alebo sa musim zmieriť s tým že proste Je taká povaha

0silvia0
16. júl 2022

Asi ho nezmenis, ale ty normalne funguj, stretavaj sa s priatelmi, ber deti von a zite. Spytaj sa ho, ci ide s vami, ked nepojde, respektuj. Muzi celkovo nevedia spracuvat citove vylevy zien🤷‍♀️

wig
16. júl 2022

Hmm asi by ani nemal byť tvojou bútľavkou, či? To skôr kamarátka, kamarátky...ale tú jeho nadradenosť by ste mali určite dialógom riešiť. Normálny chlap si myslím chyby uvedomí. Cítiť však z teba ochladzovanie vo vzťahu, tak by ste na ňom mali asi zamakať obaja!

ivangeline
17. júl 2022

Intimita sa buduje komunikaciou. Snaz sa nadalej a nie naopak..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
harmona
17. júl 2022

Tak nezmenis ho, akurat teda mozes na tom s nim pracovat, rozpravat, snazit sa a uvidis, ale teda nevzdavala by som sa toho, co mas rada ty. Proste ked chcete dobre fungovat tak treba na to snahu oboch.

janickacrazy
17. júl 2022

No protiklady sa priťahujú, je to takto často vo vzťahoch, že jeden je introvert, druhý extrovert. Ty potrebuješ mať ľudí okolo seba, on nie. Chápem, že je to ťažké pre teba, ale ži si tak, aby si bola spokojná. Chod von s deťmi, s kamarátkami, k rodičom, na výlet. On ked radšej sedí doma, nech, ty sa tým netráp. A čo váš sexuálny život, tam je to ako?

liljana
17. júl 2022

Partner moze byt butlavou vrbou. Ak nema vo zvyku vytahovat potom ako argument v hadkach minulost. Ak ma, tak zdoverovanim si akurat o nejaky cas nabehnes na vidly. Partner nemusi vediet vsetko o tvojej rodine a minulosti. Staci, ak sa rozidete a zacne trusit reci o tvojej rodine.