Máte niekto niečo podobne doma? Keď niečo nejde podľa plánu tak hneď sa rúti, ľutuje sa, nadáva. Ja som si manželstvo predstavovala inak, že keď sa vyskytnú nejaké prekážky, tak sa budem mat o koho oprieť. Že vo väčšine prípadov problem nevie vyriešiť som si už zvykla. Ale tieto meltdowny mi už začínajú vadiť. Hlavne odkedy mame dieťa, nechcem aby sa na toto muselo pozerat. Máte niekto podobnú skúsenosť? Nedá sa s ním o tom baviť, všetko otočí proti mne. Co robiť? Otec je dobrý.
@0silvia0 ja mám pocit, že taký nebol. Mám pocit, že po narodení syna sa zosype z každej maličkosti. Otočí to proti mne, že keby ja som urobila veci inak tak by sa taká situácia nestala a on by nemusel mat takú reakciu. Alebo odvráti pozornosť od seba tým, ze začne, ze ja som zlý problemsolver.
Ma manipulativne crty, takto sa spravaju narcisticke osobnosti. Skus si nieco o tom precitat, ci ho v charakteristike nenajdes. Oni sa drzia nejaky cas. Ked maju partnera isteho, az potom ukazu svoju pravu tvar.
poznáááám.... môjho som už troška poľudštila v tejto oblasti. Nadával, trieskal so všetkým - jednoducho som povedala že nie som na to zvedavá, nech sa láskavo ovláda. Ja sa ovládam, tak nech sa aj on....
po takýchto scénach bol manž. v poriadku o 3 minúty a ja o 3 dni...
@deti95060810 aj vsetko otacal proti tebe a vinil ta za to, ze ty si na vine ze on vybuchol?
@0silvia0 to sa neodvážil... 😉
@deti95060810 tak ten tvoj bol asi len taky nervak, tento pan v diskusii ma este to obvinovanie...
@0silvia0 on vždy ide do útoku keď ma pocit, že mu nieco vycitam.
@deti95060810 a ako sa ti ho podarilo poľudštiť?
Vyzera to na narcisa, alebo narcisticke crty, vygoogli ci to na neho sedi.
@0silvia0 nepríde mi popravde ako narcis, ale manipulátor je určite.
Bud na neho razna a stopni ho pri tych jeho vybuchoch. Povedz mu, ze toto pocuvat nebudes. Ak nieco vie lepsie, nech sa chopi iniciativy on. Hlavne si nedovol sa citit previnilo za jeho blbe reci.
A časom príde to že keď nebude zvládať dieťa (napr. už puberťáka) tak naň nahuci ale nič neporiesi. My to tak máme. Dcéra už dávno zistila že otec keď sa naštve nakrici, ponadava pritom aj na mňa ale nič nerieši. Potom je na mne aby som potrestala a bola za tu "zlú" čo stále niečo zákaze. Presne takto mi to povedala....keď mu niečo vyčítam tak hneď útočí.
Keď sa človek cíti v ohrození tak reaguje útokom, útekom alebo zamrznutím. Tá reakcia, že začne hneď obviňovať je prirodzený reflex. Záleží ako sa chová potom. Ak nie je schopný sa ospravedlniť tak je ešte nevyzretá osobnosť bez schopnosti prijať zodpovednosť.
Kup mu magnezium a nech ho poctivo zobe, ked je taky nasponovany z kazdej odchylky. Lebo ho za chvilu z tych nervov klepne.
Uplne v pohode môže byť nediagnostikovany asperger al. adhd.
Alebo uplne v pohode moze byt len mega unaveny vycerpany chlap, ktory potrebuje poriadne vypnut, zmenit prostredie, odreagovat sa, najst si konicka alebo nieco podobne...
Zacni ho dopovat vitaminmi a obcas ho vyzen na prechadzku
Autorka: je jedno ci je "iba" manipulator alebo ma poruchu osobosti (nejdem specifikovat), dolezite je to, ze sa TY necitis dobre, ked sa k tebe sprava tak, ako sa sprava. "Otočí to proti mne, že keby ja som urobila veci inak tak by sa taká situácia nestala a on by nemusel mat takú reakciu." Za svoje spravanie vini teba a absolutne neprebera ziadnu zodpovednost za svoje spravanie. Ty resp. to ako nieco robis nie je dovod toho, ze on sa nejako sprava. Ma xy moznosti zareagovat na situaciu ako zrely clovek. Keď ma pocit, ze mu nieco vycitas, ide do utoku - toto moze byt nauceny vzorec spravania z detstva (npr. sa tak spraval jeho otec k mame alebo naopak mama k otcovi) alebo aj prejav nejaky toxických crt osobnosti, keď ma clovek o sebe grandioznu predstavu a vycitanim mu ju nicis, co on samozrejme nechce, lebo by si musel priznat, ze dokonaly nie je (taky nie je nikto, ze ano, ale vieme o tom a nijako nas to netraumatizuje). Toto nie je zrele spravanie dospeleho cloveka. Ved si predstav trojrocneho caparta, ktoremu mama nedovoli zmrzlinu, lebo je vonku zima. M: Nie Jozko, dnes nejdeme na zmrzlinku, je vonku skaredo (odmietnutie požiadavky). J: Ale ja chceeeeem. M: Nemozeme ist, lebo vonku je zima a minule ked som ti to dovolila, ochorel si (výčitka!). J: Si zla mama, nemam ta rad (útok!). Ocka mam radsej. (útok-podpasovka! Vie, že ubliži na citlivom mieste). Skus pozorovat jeho spravanie a vsimaj si kde a ako reaguje. Ako sa sprava mimo vasu domacnost? atd.
Moze to byt aj depresia, staci malo a nevie to spracovat. Nema energiu to vyriesit, tak to obkeca tak, aby nebol problem na jeho strane,lebo vie, ze by nemal silu ho vyriesit
@janetinka27 depresia vyzera trocha inak, nemyslim, ze tu pojde o depresiu.
Och pardon,ale musím,lebo väčšina žien si to stále dáva zle dokopy.NEMOZE BYT DOBRY OTEC,KED JE NAHOVNO CLOVEK. Manipulator,sebec a slabý človek nikdy nebude dobrý otec.Tlak mi dvíha.ked to citam
To mám aj ja 🤯🤯 prvé roky boli ťažké stále som potom hľadala chybu v sebe a vyčítala si že keby nie mňa tak sa takáto situácia nestane . Sama som si začala dávať všetko za vinu. Nevedel niečo v rýchlosti nájsť a ponáhľal sa alebo niečo a ja som to nevedela v sekunde že kde čo má alebo tak.Tak mi bolo vyčitamne že prečo mu stále prekladám veci že to určite ja som niekde dala a teraz neviem kde on vraj ukladá stále veci tak ako má hahaahha.Ano ukladá tam kde mu príde a to som mu povedala to že položis kľúče od auta na kuchynsku linku alebo náradie necháš pred dverami neznamená to že je to odložené ale len položene.Keď chce mať svoje veci pokope tak nech si ich upratuje sam!Pestala som upratovať jeho veci úplne ak som niečo našla položila som to do spálne. Na jeho stranu postele a povedala som mu upratujem a toto tam nemá byť nech si to odloži . Tak skončilo obviňovanie okolo veci čo kto kde dal a jemu sa vytvorila obrovská skládka pri posteli .Vadilo mi to ale lepšie ako počuvat tie výhovorky a argumenty .😎😎😜Teraz už ho poznám dosť nato aby som vedela kedy nemá zmysel vysvetľovať mu niečo zasmejem sa a poviem jasné v pohode kto iný ako ja alebo ešte že má máš na koho by si to zhodil potom .Aj som mu to povedala počuvaj ja budem 200 km ďaleko a ty si zlomiš nohu a ja sa stavím že za to budem môcť ja🤣🤣🤣🤣 lebo som niekde niečo urobila ,povedala ,nevybavili alebo ho poslala. Každý taký argument len pretočim oči a nechám tak. On vie veľmi dobre kde je pravda a už vie že i ja. Takze obracanie viny už u mňa nefunguje jedným uchom dnu druhým von aj tak viem že Pravdu mám ja stalo ma to nervy ale už sa smejem keď to skúša 6 r spolu .🤯🤯🤯🤯🤔🤔🤔🤔🤛🤛🤛🤛🤐🤐😬😬🥱🥱🥱🥱😤😤💩💩👏👏👍
@janetinka27 Nie to je len zbaviť sa zodpovednosti za danú vec. A spraviť to tak aby nemal pocit viny že on niečo spôsobil .Pretočim to na teba veď si s tým tiež mohla niečo robiť určite si mohla aj keď si nemohla mohla si lebo pred pol rokom bolo to a to a keby nie to teraz nieje toto.Hahhahahaaa zasmej sa nad tým a keby tvoj oco nenabuchal tvoju mamu nebol by si tu a nemuseli by sme teraz riešiť toto . Pouzi také isté chabé argumenty ako on a keď bude vyťahovať minulosť alebo úplne zmení tému prestaň sa s ním baviť zbytočne bude to robiť až kým nedosiahne svoje a nebudes ty tá ktorá sa cíti zle a jemu sa tým úľavy . Neboj sa on vie že ten kok..je on len si musíš uvedomiť že ty niesi tá pipp... A nechať ho tak nerozculovat sa nech by si povedala a urobila čokoľvek všetko by zargumetoval a zmietol a výhovoil sa s toho. On sa ukľudní a keď pochopí že takéto sračky a chabé argumenty a obviňovanie s tebou nič nerobí prestane . Ako skúšať bude stále ale ty budeš mať jasno v tom o čo mu ide takže to nebudeš riešiť
@katkine_terapie PRAVDU PIŠETE .Ja som sa tiež cítila zle mne nikto nepovedal čo mam robiť a čo si všimať. Stále som sa vinila až som si to jedného dňa uvedomila . A pochopila som jeho pochody v hlave takže viem aká reakcia a čo bude nasledovať . Takže už sa netrápim a necítim sa zle za niečo čo je zjavne nie moja chyba. Ale veď niekto za to može a táto osobnosť si chyby nepriznáva. Stačí ti vedieť že to nieje o tebe o tvojich chybách alebo že ty niečo robíš zle je to o ňom a on to vie len to ani za svet nepovie nahlas a neprizná . A teraz keď vieš že ty si ok prestaň sa hádať poznámky hod za hlavu nerieš to a hlavne sa nezlost a nevybuchuj to majú radi lebo vtedy sú na koni lebo ty si vyvedena z mieri . Ja viem že ty by si len chcela aby pochopil že to čo riešite nieje tvoja chyba ale jeho a aby si to uvedomil a povedal to nahlas a maš pocit že mu to mušis neako vysvetliť aby to chápal a niči tá to že nevie pochopiť to že to on je ten kto by sa mal trápiť a plakať a vyčitat si niečo nie ty . Kašli NATO on to vie no lachsie sa mu dýcha ak to zhodí na niekoho iného a ty si po ruke.Keby je tam nejaký kamarát tak to schyta on neboj sa vždy za všetko môže niekto iný nikdy nie on.zZapieraj zapieraj a zapieraj ich myslenie. Takže buď v kľude a nesnaz sa mu to vysvetľovať a nech ťa to nefrustruje absolútne .Ty vieš ako to je on tiež .Síce to nepovie nahlas. On je proste taký a ty s ním nepohnes aj keď zdravý rozum hovorí niečo iné oni majú svoju pravdu a na tom sa môžeš len zasmiat nech si žije v bludoch to všetko je len na oko . On si je vedomí toho čo urobil neboj sa nieje debil len nevie povedať prepáč milackym posral som to alebo áno ja som to urobil Ja som zle zareagoval alebo zle pochopil nevie to povedať nahlas.
@dana802 to asi nepatrilo mne
@janetinka27 Áno prepáč pretukla som sa 😯😯☺️☺️
A pred manzelstvom sa drzal? Akym sposobom otaca veci proti tebe?