Chcem sa skôr poradiť, než sťažovať.
Odekdy máme malého, trávim s ním cca 20h denne, tie zvyšné 4h sú spánok.
Chcela som, aby s ním bol viac muž, a tak s ním chodí do kočíka cca na hodinu, max dve denne.
Mňa by len zaujímalo, či to máte všetky tak alebo sa vaši muži angažujú a pomáhajú viac... alebo menej?
kedy chodi do prace a kedy z prace ? O tom to aj je. Ak chodieva domov po 5 hodine, je sialene po nom chciet aby na hodinu alebo 2 vypadol s kocikom. Radsej nech ti pomoze sa dietatu povenovat, ked ste spolu doma. Okupe ho, pobavi sa s nim, kym nachystas jest alebo operies, vyvesias pradlo...Moj muz prvy krat vzal maleho na hodinu ked ma 8 mesiacov a potom ho braval von cez vikendy az ked vedel sam chodit....
@mamandrea kocikovat som chodila sama spolu len cez víkend.Prisiel z roboty o 17-18 tak veľa toho nestihol kúpal vždy len on, a hrali sa spolu či pestoval.Nevaril, neprial, v sobotu umýval dlážky a chodil na nákupy.V noci nevstaval k dieťaťu..teraz je to pre teba velka zmena, si unavená...veď napíš alebo mu povedz akú máš predstavu?Vždy sa budeš viac starať.Vikendy sme trávili spolu niekde vonku na výletoch, ihriskách, keď bola väčšia sami chodili málokedy.Vela mužov sa nevie malému bábätku venovať, keď podrastie bude to lepšie bude partak
@mamandrea máme malú má 2 týždne môj priateľ robí cez týždeň od 8 do 17tej. Ale príde domov umyje sa naje sa a už sa venuje malej nemusím ho ani prosiť sám sa chytí v noci ho musím vyháňať ja spať od malej aby si oddýchol do práce. Miluje ju a snaží sa s ňou tráviť všetok voľný čas.
Ked sme prisli s dcerou z porodnice, muz mal 2 tyzdne dovolenku. Rodila som akutnou sekciou a velmi zle a pomaly som sa zotavovala. Takze sa staral nielen o malu ale aj o mna 🙈 resp naozaj pomahal so vsetkym co sa dalo - navaril, upratal, daval ma dokopy kes revala dcera aj ja (a ze sme sa obe naplakali tie prve tyzdne 🙈), malu sme spolu kupali, prebaloval ju, tisil, prikladal mi ju na kojenie, naozaj som bola vtedy rada ze mam takeho chlapa pri sebe ❤️❤️ nebolo to lahke obdobie... No a pitom zacal chodit do prace... Z domu odchadzal 8.30 a domov chodil 19.30. Ked prisiel domov, okupali sme dcerku bud spolu alebo to zvladol aj sam, ususil ju, obliekol a isla som ju ulozit. Cez tuzden toho proste viac nestihal aj ke y chcel ale nedalo sa. Cez vikend a vzdy ked mal cas tak ju vzal do kocika/nosica a isli brazdit ulice a parky 🙂 Naozaj jej venoval a stale venuje (uz bude mat 3r) kazdu svoju volnu chvilku a maju naozaj nadherny vztah ❤️❤️ Ano, dost casto sme unaveni obaja, hlavne teraz ked cakame druhe a zas mam rizikove tehotenstvo a kludovy rezim, ale aj tak nema problem uvarit, upratat, blbnut s malou... Fakt som rada ze ho mam a je aky je 🙂 bezchybny nie je, ved ani ja, aj sa obcas pochytime ale ako otec je naozaj skvely ❤️❤️
Ved 3 mesacne dieta vacsinou spi, nechapem aka pomoc je tam potrebna ... uvarene, upratane...muz ani nevedel ze ma dieta...
3 rocne dieta je uz ale ine kafe samozrejme... tam uz je podla mna ciastocna striedacka potrebna...
@mamandrea ja stale hovorim, ze muz nema co pomahat (!) s babatkom 😉 ma sa spolupodielat, ved je to rovnako jeho babatko, ako moje 😉 u nas ma syn 100% starostlivost zo strany manzela, nemyslim casovo, chodi samozrejme do prace a domov chodi podvecer, takze mu venuje cas, ktory mu zvysi. Od babatka ale vedel a chcel syna kupat, prebalovat, nakrmit, pohrat sa s nim atd. Chodila som vela po lekaroch, takze kludne spolu vstavali, naranajkovali sa, pohrali, isli von, ulozil ho na obedny spanok. Maju nadherny vztah a manzel ho lubi nadovsetko, a je to vzajomne ❤️
Z porodnice som prisla v piatok, v sobotu a nedelu sme mali rodinne navstevy, a v pondelok manzel isiel normalne do prace, nevideli sme dovod, aby si zbytocne cerpal dovolenku k novorodencovi, radsej sme si ju vybrali v lete a isli na pardnovy vylet. So synom som bola a som stale sama, ziadne varovacky od rodiny. Ked treba, je s nim manzel. Je to aj o nastaveni v hlave, svojho syna som ako pritaz nikdy nevnimala a urcite nie uz po par tyzdnoch. A jednoznacne to nebyvalo lahke 😉
Budem sa opakovat, nie moj manzel mi nepomaha ani s domacnostou, ani s detmi ani s financiami, rovnako ako nepomaham ja jemu. Starame sa obidvaja o vsetko rovnomerne. Je to NASA domacnost, NASE financie, NASE dieta. Pomahat mi moze mama, sestra kamoska ale nie manzel...
K veci, nie moj muz sa stara uplne rovnako ako o vsetky potreby dietata od prichodu z porodnice / od obliekania, prebalovania, krmenia vstavanie v noci, hry cez den a trva to uz takto rok a pol. O chvilu NAM pribudne druhe dieta a bude to uplne rovnako.
@nikha2809 ani neries, ona je strasne mudra v kazdej teme
@mamandrea u nas to kazdodennym 2h kocikovanim zacina, cize sa venuje viac, ale pocas tych 2h som uplne odpadla a dospala celu noc... teraz si uz stihnem aj zuby umyt a tak no 😀 podla mna je uz aj toto pomoc, takto male babo je zavisle hlavne na tebe, to je udel matky, ale bude lepsie, vydrz
@mamandrea co by som bola vtipna, mi nehovor, ze trojmesacne dieta prespi len 4 hodiny denne.... a moje dieta si napr rado vymenilo obcas den s nocou, ked vsetci naokolo spali a ja som musela byt hore, lebo slecna sa chcela hrat mozno tiez vo veku teraz tvojho. ale nikdy by mi nenapadlo zobudit muza, ktory isiel rano do prace aby si to so mnou vymenil.
stale si nikde nenapisala ci tvoj muz pracuje a ako pracuje.
@number19 3m.dieta prevazne spi?? Tak take sommja teda nepoznala 😅 druhe kolikove, prve sice nie, ale od zaciatku malo spave.
@mamandrea ak pracujete obaja, mali by ste si to delit. U nas som ja bola s dietatom/detmi doma, tak som nejaku extra pomco nevyzadovala. Skor len, ked som bola chora a inak len take typicke muzske prace, ktore som ja nezvladala, prip.vybral umyvacku. Von sme chodili bud spolocne alebo ja sama len s nimi.
Môj chlap robil trojsmennky (po týždni ranná nočná poobedna) a vždy keď nebol v robote +víkend sa malému venoval na 100%...teraz robí dva dni 12ky denná,2dni 12ka nočná a 4dni voľno..a aj po tej 12ke dennej hneď ako príde z práce sa osprchuje,naje a venuje sa malému kým nejde spat..po nočnej je rád že sa ako tak vyspí a ide na druhú nočnú..čo sa týka domácnosti je skoro všetko na mne,raz za čas povysáva,alebo zapne umývačku,ale som rada že sa venuje hlavne malému..občas si zapne hru na počítači,ale už ho to ani nejako nebaví,takže nemá čo iné robiť len malému sa venovať 😅
ak spojenie "s nim chodi do kocika " znamena ze s nim ide von na prechadzku, tak to moj muz nebol asi nikdy a ani s jednou. ono asi zalezi aj od toho ci sedi doma na zadku alebo chodi na osmicky ci dvanastky do prace. ja som nejaku speci pomoc od muza s babami neocakavala a ani nepytala, chodil do prace na dvanastky, k tomu nejaky nadcas, ak bolo doma pomoct s upratovanim, ci okupanim malej, nemal s tym problem. ja som bola ta co bola na materskej takze vacsina starostlivosti o dieta bola na mne. no a ak to dobre chapem mas len jedno dieta, tak nevidim dovod preco mas len 4 hodiny spanku, ved spi vtedy ked spi dieta.