Manžel nemá rád vlastného syna

okana1985
15. feb 2012

dievcata je to vobec normalne????ked som bola tehu uz vtedy som to citila,nikdy mi sam od seba nepohladkal brusko nepobozkal ..stale som mu to iba pripominala:::_!!!!!!ked som porodila ziaden cit v nom teraz ma maly 5m ked mu poviem aby ho pobozkal povie mi na to ci ho ma uct aby sa chlap s chlapom bozkaval a aby mu povedal ze ho lubi to iba ked sa ho opýtam!!!!!!!!! viete ako mi je on bol tak vychovany nikdy mu nepovedali ze ho maju radi len kamenne tvare nic ine ale samozrejme jeho mamicka je naj--------ale to je ina kapitola skoro vobec sa snim nehra nezajem maly u neho place strasne mi je luto ze takeho to otca som vybrala mojmu dietatu bojim sa ze budeme strasne nestastny!!!!!!!!!!!!!

katmi
15. feb 2012

@okana1985 Nie, nie je to normalne..

okana1985
autor
15. feb 2012

nas maly ma 6m to tam preskocilo

anjelicek26
15. feb 2012

@okana1985 - nie nie je to normalne, ked rozmyslam, ako ten nas ziari stastim, ked vidi deti a ako sa hlavne s malym jasi, tulka a podobne... ale ludi tazko zmenis, hadam sa od teba trosku priuci. Dieta neviem, ci tym trpi, dolezita je pre neho hlavne mama. Neskor si to ale bude uvedomovat :(

zuzkatko
15. feb 2012

môj muž svoje deti zbožňuje aj deti jeho s tatinom je vždy väčšia sranda tatino všetko dovolí je mi lúto čo zažívaš ☹

adusased
15. feb 2012

@okana1985 pokial tvoj muz bol tak vychovavany, ze nevie dat lasku, lebo mu ju tiez nikto neprejavoval, tak nemozes od neho predsa cakat, ze to automaticky on bude vediet...porozpravaj sa s nim povedz mu ako to vidis ty, podla mna postupne zacne malemu lasku prejavovat, aj ked mozno svojskym sposobom, to ze mu nehovori ze ho lubi a ze ho nepobozka automaticky neznamena, ze ho nema rad.Ku tebe sa sprava ako???a vetu ´´mi je luto ze takeho to otca som vybrala mojmu dietatu bojim sa ze budeme strasne nestastny!!!!!!!!!!!!!´´ to radsej ani nekomentujem.... 😒

lucka1987
15. feb 2012

@okana1985 normalne to nie je.. Marek ma 5 mes.. mm beha na kamione a je doma raz do tyzdna.. vbrusko mi tiez az nejako moc nechytal a ked sa marek narodil tiez chvilku trvalo kym si zvykol na novy stav.. ale teraz ked dojde z jazdy ho krmi, v noci k nemu vstava, kupe sa s nim, prebaluje a aj mu da pusinku , aj ho stisa a rozprava sa as nim o " chlapskych zalezitostiach" . skus sa s nim vazne porozpravat.. toto jeho chovanie normalne nie je.. no na druhej strane ak bol vychovavany v prostredi ake opisujes " kamenne tvare " alebo ja to volam aj chladne psie cumaky, tak sa niet co cudovat .. mozno to nevie prejavovat lasku a city.. a k tebe sa ako choval ked ste spolu chodili a pred tym ako sa vam narodil syn? kedze mu taketo chovanie nebolo dopriate je v nom zakodovanme ze to chovanie je neprirodzene....

okana1985
autor
15. feb 2012

@lucka1987 mne stale hovori ze ma lubi

didulka85
15. feb 2012

Nemyslim, ze by ho nemal rad. Skor ma problem s prejavovanim citov.
Bohuzial s tym uz asi nic neurobis.
Pre vacsinu muzov je prejavenie citu znakom slabosti.
Vyskusaj ho zapajat do roznych cinnosti ako je prebalovanie, prezliekanie, neskor aj krmenie. Mozno sa v nom nieco zlomi.
Moj muz napriklad kupe dceru od narodenia.

janinah
15. feb 2012

5 mes. je málo,to pre manžela nie je partner,ale drobček,ktorého ani poriadne nevie ako chytiť 😉 neboj sa,počkaj taký rok ,potom až bude malý chodiť ich dvoch posielaj na prechádzky a von,zaveď rituál,že ho večer sprchuje a uspáva ocino rozprávku číta, /ty si šikovne zariaď že večer máš ešte nejakú prácu/,tak sa ich vzťah utuží, môj syn má teraz 6r. mm sa mu od mala venoval málo /ale ľúbi ho nadovšetko/teraz malý chodí na hokej.trening,oco s ním,večer spolu zaspávajú,cez víkend lyžujú /ja doma koláč pečiem a relaxujem v tom čase/ a lepšiu dvojkukamošov nenájdeš 😉 počkaj,chce to čas a tvoje šikovné diplomatické kroky 😉

okana1985
autor
15. feb 2012

@janinah dakujem dufam ze to tak bude

lucka1987
15. feb 2012

@okana1985 tak potom nechapem ... a rozpravala si sa o tom s nim? ze male babatko potrebuej citi ze ho ma rad? a nemalo by sa to hovori len ked sa dieta opyta... malo by to najma citit...
ja som strasne stastna ked vidim mm a mareka spolu ako sa marek tesi ked dojde mm po tyzdni.. je sice este malicky ale ono na nom uplne tu radost vidno ..
ked si nevybudude s nim vztah od zaciatku tak neskor mozu mat problemi.... mna otec nikdy neobjal.a vzdy som mala k nemu strasny respekt. bala som sa ked sa na mna skaredo pozrel... skor som ho brala ako svojho sefa,.. taka spartanska vychova... za 2 v ziackej nasledoval trest a podobne... a prvy krat mi dal pusu ked som sa vydavala na odobierke / mama mi nebola na svadbe tak sa asi rozcitlivel / a to gesto teda ta pusa ma strasne rozplakala...
takze sama viem z pohhladu dietata ake je to neprijemne necitit nehu od rodica....

vinifred
15. feb 2012

..tak ho pošli k mamičke.. 😀 zo psa slanina nebude..

viki2912
15. feb 2012

ahoj mamicka,tak z mojho pohladu to normalne nie je.nas tato sa malej tesi,ked pride z prace,hned ide na ruky mala a hraju sa...vecer spolu pozeraju tel.noviny.. 🙂 tvoj muz ma zrejme pomyleny sposob vychovy a je v nom hlboko zakoreneny..v tomto pripade by som zvazila nejaky psycholog.pomoc,pripadne odluku.takyto sposob zivota by mohol negativne ovplyvnit dalsi vyvoj vasho drobca.chces aby sa takto spraval k vasim vnucatkam?

vanessm
15. feb 2012

@okana1985 Záleží od výchovy, ako sama spomínaš, bol vychovaný chladne, city sa neprejavovali. To, že ho netulká, nebozkáva, neznamená, že ho nemá rád. Má ho rád, len nemá potrebu to dávat najavo, lebo tomu nebol naučený, zrejme ani on sám takéto potreby nepociťuje, tým myslím, že ani on sám nepotrebuje túlenie. Iné to bude keď malinký povyrastie, uvidíš sama.

ajca123
15. feb 2012

@okana1985 ahoj aj môj muž bol taky ked sa nám narodil prvy syn :(
Muzova matka tiez je chladny človek :( tiez muža vychovavala tak prísne :( a žiadna láska a aj preto si nerozumia doteraz :(
Ale k veci: ja som mu musela vybudovať lásku k jeho detem, no skôr k prvému a potom sa aj zmenil lebo prve slovo nášho syna bol tata 🙂 a tím si ho aj začal získavať 🙂
Proste nepripominaj ale sup mu babo daj do ruky a povez že musíš niečo spravit a nebo sup a bez ho okupat,vsetko im priprav a nech sa s malým okupe 🙂 ver mi viem o com hovorím..
A ked som mu čakala druhého syna tak sa tešil a hladkal bruško.
A ked sa narodil bol šťastný a teraz je to jeho miláčik 🙂 a treti má iba mesiac a tiez sa o neho pekne stara 🙂
Ked sa budes snažiť,zmeniš muža . Držím palce

edita84
15. feb 2012

@okana1985 to nie je o tom že ho nelubi len si ešte k sebe nenašli cestu poznám to ked sa nám narodil malý mm si s ním nevedel rady pár krát som ho nechala s ním doma a ja som odyšla s dcérou nakupovať no a teraz ked dojde tatino domov ja prestávam existovať 🙂 nechaj malého ocinovy na hodinku dve viac krát a ono sa to zlepší 🙂

lauricka
15. feb 2012

@okana1985 ahoj, niektori muzi si k dietatu nachadzaju cestu neskor, ked deti zacnu chodit a rozpravat, teraz je to pre neho velka neznama, mozno to chce cas. Jeho spravanie pocas tvojho tehu je zvlastne. Ked ste sa rozhodovali pre dietatko, chcel to alebo ho mate proti jeho voli? Toto je dolezite, to nepises. Ak si vedela, ako je vychovany a vies, ako sa k sebe chovaju doma, nemala by si byt taka prekvapena z jeho spravania. Vybrala si si ho s tymto vedomim, takze by si mala byt aj pripravena, ako s tym zit. Ak chces, zajdi si za psychologom poradit sa ako komunikovat so svojim muzom a ako mu pomoct najst cestu k syncekovi. Urcite to za to stoji.

jankapo
15. feb 2012

hlavne ziadnu paniku, preboha....mama lubi dieta prirodzene a hned...otec to preziva uplne inak, cestu k dietatu si hlada....tak mu daj na to cas, mozno ho potrebuje, a hlavne netlacit na pilu, nevynucovat prejavy, ak sa na to neciti....presne ako pise @janinah, ono to mozno pride ked maly zacne chodit, rozpravat, mozno az ked zacne hrat futbal...zvlast, ked vravis, ze nema odkial vediet ako sa prejavuje laska... 😒
podla mna je daleko podstatnejsia otazka ci manzel lubi teba....lebo nic nie je lepsie ako ked chlapec vidi ze ocko miluje moju mamu, pomaha jej, pekne sa k nej sprava, da jej pusu...je to daleko viac ako ked tu pusu da jemu....takze na tomto pracujte...a ostatne pride casom....zvlast vo vztahu otec-syn....
ja si myslim ze su daleko horsie veci, kvoli ktorym treba hladat psycho pomoc...a uz vobec nie odchod od ocka, ktory je mozno viac zmateny zo syna jak si viete predstavit.....neviem ci je nenormalny, mozno trosku nezrely, ale k tej zrelosti sa moze dopracovat aj vdaka tebe.... 😉

vanessm
15. feb 2012

@okana1985 Ale určite by som mu to občas pripomenula, musí aj on na sebe popracovať. MM je podobnej výchovy, super výchovy, len tam chýbali prejavy, sám mi povedal, že si nepamätá, že by ho mama niekedy vôbec objala, ale inak bola super. Keď bola naša bábenko, tak ju pri pestovaní hladkal po čielku, a to bolo všetko. Teraz? Má 4 roky a tááák si ju tuli a boškáva a niekedy aj nasilu, keď ani malá nechce 🙂 Rád s ňou chdí sám, doslova si to užíva. Nestrácaj nádej, vieš niektorých chlapov to s bábenkami moc nebaví, aj keď ich lúbia, ale akonáhle začnú chodiť a vedia povedať čo chcú, že môžu ísť s nimi aj sami bez nás. Od roka to bude podstatne lepšie.

lulu2008
15. feb 2012

Ahoj,ja si to osobne ani neviem predstavit,moj muž bol vždy unesený z našich dcér,ale viem,že určite ho lúbi,no ktovie ako prežíva ,že je zrazu na 2mestie,to sa stáva a hlavne viem,že vela mužov nemá takzvaný záujem o deti až kým nepovyrastú a ked sa už snimi dá niečo robit 🙂 chlap je divný tvor,ale jedno je isté muži nedostali do vienka materský cit ako máme mi ženy,ved už ako malé sa hráme na mamičky s bábikami a oni čo robia,hrajú sa na vojakov atd...,takže nezúfaj určite si ksebe nájdu cestu ked už budú moct robit spoločne nejaké aktivity,hlavne nanho netlač,lebo ak je naozaj taký ako opisuješ,aby ešte nezačal vyčítat malému,že sa kvoli nemu hádate,na chlapa musíš isť prešpekulovane,ved si žena určite to zvládneš,muži sa všetkého boja,čo sa týka detí,možno je tvoj muž len stále vyplašený s toho že je otec no a prinajhoršom bude malý mamičkár a ved nato sme aby sme našim detom dávali celý život všetko čo potrebujú.

kamilka22
15. feb 2012

@okana1985 necitala som vsetky komenty, len tvoj uvodny prispevok. Moj otec bol vychovany v rodine, kde sa laska neukazovala. On vyrastol s nevlastnou mamou, takze tam to bolo podmienene aj tym. Aj moj otec je v oblasti citov utiahnuty a aj ked sme boli deti, tak to tak bolo. Nikdy som si vsak nemyslela, ze by ma nelubil. A to sa so mnou ako s dietatom hraval velmi malo. Vzdy som ho oddane milovala a je tomu tak dodnes. Ak mas z tohoto obavu, porozpravaj sa s nim o tom, ale necakaj, ze zmena pride okamzite. Ja si skor myslim, ze ho moze zmenit Vase dietatko. Ked bude rast, bude pre neho rovnocennejsim partnerom - napr. ked uz bude chodit, hrat sa s hrackami atd. Isto si k sebe najdu cestu. Nezavrhuj ho preto, isto maleho lubi, len to nevie prejavit. To, ze maly u neho place nemusi byt dosledkom toho, ze mu neprejavuje lasku, len je drobcek na Tebe zavisly. Moje deti chceli byt zasadne u mna na rukach, pri manzelovi plakali, a to sa s nimi maznal a hral.

adlani
15. feb 2012

@okana1985 myslim, ze ak tebe prejavuje lasku a lubi ta, tak sa to nauci aj u syna. Lauricka moze mat pravdu, ze si k nemu najde tu pravu cestu, az ked bude trosku vacsi - bude rozpravat, chodit - to uz muz bude viac vediet co s nim, ake hry sa hrat, ako komunikovat...s babatkom je to pre neho mozno tazke. Kazdopadne skus co radia ostatne - viac ho zapajat do beznych cinnosti a dat mu cas. Uvidis ako sa to bude vyvijat a podla toho sa mozes neskor zariadit (napr. najst toho psychologa). Drzim palce!

mihouk
15. feb 2012

@okana1985 Moj mm tiez bol vychovavany v podobnom prostredi. A poznamku o bozkavani chlapov som tiez pocula, aj ked len zo srandy. Urcite by si so svojim mm nemala dieta, keby bol taky hrozny. Ber to tak, ze je to chlap a im take male deti vela nehovoria, pockaj ked maly zacne prejavovat city a vyhladavat tatinka, lebo bude, ved so zenskou je cely den, oni si k sebe cestu najdu. Hlavne na neho netlac, iba mierne podsuvaj. Nas maly miluje pusinky a zo vsetkeho najviac, ked sa pusinkujeme vsetci traja 😀 😀 😀 😀 😀 Keby si videla mojho mm s malym a potom jeho otca s nasim malym, tak rozdiel 1 a 100, svokor proste si ten vztah nikdy nevybudoval a proste to nevie ani pri vnukovi a to bolo mojmu mm dost odstrasujuci priklad.

mahalo
15. feb 2012

Daj tomu cas..pokial maly zacne aktivne chodit, hovorit..prejavovat sa a stale to ostane rovnake potom to zacni vaznejsie riesit. Niektori muzi maju to preklenutie opozdene prave kvoli "malosti" babatka.

kytykenka
15. feb 2012

klud. muz preziva vsetko inak ako zena a mamicka 🙂

gumimaci
15. feb 2012

ahoj, teda moj muz az takyto nie je, ale tiez ked bol maly mimi, tak som sa viac starala ja. Niezeby ho nemal rad, ale neprejavoval sa az tak ako teraz. Maly ma rok a pol, a najoblubenejsie slovo je tata. Tata je milovana osobnost, ktory ked pride domov tak ma krpec mamu na haku. Tato s nim blbne, robi kotrmelce, lietadielka atd a najradsej sa bozkavame vsetci traja ako u @mihouk 😀 takze tiez si myslim, ze ten ich vztah sa este zmeni. 😉 netreba sa vzdavat, dobre ti kocky pisu, ze im len treba vytvarat spolocne aktivity...

xlucia
15. feb 2012

@okana1985 janinah ma pravdu. moj si zvykal velmi dlho a este teraz ma s tym niekedy problem, pritom syna lubi. islo to pomaly, kym si zvykol. teraz uz nemame problem.hlavne odkedy sa narodil mladsi. starsieho nechcel drzat na rukach, krmit, no nic. pri mladsom to robi automaticky.brucho mi tiez nehladkal a ze chalanov lubi, to sa naucil hovorit nahlas az vtedy, kedy mu vyliezli sami na kolena a zvatlali ze ho lubia. pritom mne niky nemal problem povedat ze m lubi. chlap si musi na dieta njprv zvyknut,hlavne takemu introvertovi to trva dlho

sweetsuzi
15. feb 2012

moj muz maleho velmi lubi, ale musel sa s nim zžit a zvyknut si, lebo ako jedinacik malo prichadzal s detmi do kontaktu. A zaroven, pre muza take male dieta nie je partner - viem ze to znie blbo, ale je to tak, vidim to aj na nasom, ako rastie a stale castejsie sa k sebe maju. Vidim ked pride tatik z prace a maly mu bezi oproti a hned sa nanho zavesi - ze aku ma z toho radost. Ono sa to zlepsi, vyvinie sa ten vztah - nezabudni ze ty si ho nosila 9 meisacov v sebe, tak si mala dost casu si zvyknut na tu myslienku ze budes mamou a zacat ho lubit. Muz to preziva inak, ten vztah si zacne vytvarat az po narodeni dietata a moze mu to aj trvat, najma ked je z prostredia kde su komplikovane vztahy, alebo ked jednoducho na deti zvyknuty nie je.
Uplne suhlasim s @ajca123 , pripominanim a obijanim mu toho, ze ma zly vztah k dietatu to nenapravis, maximalne mu to cele sprotivis. Chce to len cas, a tak ako pise ajca, jednoducho mu ho daj na ruky, ze ides nieco urobit, atd - ale snaz sa to viest pozitivne a nie "ty nikdy toto, ty vzdy tamto" - to nevedie k nicomu dobremu len ku konfliktom. Drzim palce a nezufaj, uvidis ze sa to zlepsi 😉 😉

martuska75
15. feb 2012

@okana1985 podľa mňa sa to poddá. Možno len nevie prejaviť emócie. Aj môj manžel to najprv tiež nevedel a teraz sú s babami najlepší parťaci.

michaela.g
15. feb 2012

@okana1985 ja som mala taky problem s mojim otcom, teda s nasim dedom... aaaaaaa zazraky sa deju ked mala mala cca 8 mesiacov, ked sa zacala tetelit a skerit na kazdeho tak si deda omotala okolo prsta...
Snad to bude aj vas pripad, mozno len vazne nevie co s takym malinkym, mozno sa ho boji aj zobrat na ruky...