Sme manželia 4 roky. Už rok nepracuje, posledné 3 mesiace je so synom na rodičovskej dovolenke. Silou mocou sa chce odsťahovať do iného mesta, čo by ale znamenalo pre mňa, stratu nároku mať striedavý starostlivosť na dcéru z prvého manželstva. Finančné je to hrôza, ale jeho nenápadne ísť do práce. Stále iba výhovorky. Pracoval mesiac a vyhodili ho.... mal ísť na zdravotnú prehliadku, pol hodinu pred tým mi dal vedieť, vraj nech ho zoberiem autom, aj keď videl, že už som na ceste do svojho zamestnania. To že bude meškať ani neohlásil v nemocnici a keď sme došli do mesta, kde mu mali prehliadku robiť, povedal že nejde že tam musí byť presne. Samozrejme, ďalší termín mu už nedali. Z posledných dvoch zamestnaní s ním tiež skončili pracovný pomer. Chcel by aby jeho otec bol s nami a strážil malého a že potom pôjde do práce, čo neprichádza v úvahu, nakoľko jeho otec má kopu dlhov a nežije zodpovedne. Ako ho motivovať aby konečne začal byť zodpovedný?
taktosa chova jeden otec dietata? ten co by mal zabezpecit rodinu a tvorit istotu? hold, jeho otec mu podla toho co pises, tiez nie je dobrym prikladom...toto chce jedine vazny rozhovor..drzim palce.
Dohovoriť Mu, komunikovať, komunikovať a komunikovať.
Väčšina ti tu ale napíše aby ste sa rozviedli priprav sa 🤣👍🏻
tu asi nenamotivujes nic…
Asi je po svojom otcovi. Ja by som mu dala ultimátum, buď si nájde robotu alebo rozvod a budeš mať kľud. Ja by som nezvládla takéto naťahovačky a vyhovarania, chce sedieť na riti a aby ho druhí živili
Sak nech odide, naco ti je taky chlap.
@veronikaszabova to je to, že len drista. Reálne nemá kam by odišiel, jeho otec sám čaká s natiahnutou paprcou.
Hm, tak sa asi "potatil" 🙄...tazko ho namotivujes, ked je taky, aky je a nechce sa mu...normalny chlap nedokaze len tak sediet doma a nechat sa zivit zenou...a opakovane sa nechat vyhodit z prace, och... mas skratka prizivnika na krku🤷♀️ je mi to luto...
@veronikalubko ja som proti rozvodom z rozmaru, ale toto je fakt silna kava, skratka chlap si neplni uplne najzakladnejsiu povinnost, ktoru voci svojej rodine ma, a nechava sa zivit manzelkou..., a tu komunikacia nepomoze, komunikovat sa da o comkolvek, ale doprosovat sa dospelemu chlapovi, aby siel pracovat ?? Aku ma v nom partnerka oporu ? Ved je to len balvan na krku...
@veronikalubko nieeee naco rozvod. Nech ostane s takymto "chlapom". Nech ho pekne zivi, stara sa o neho, perie mu, vari a hlavne roztahuje nohy. Sak co ze panko nechce ist do roboty, on potrebuje taku sprostu co mu to bude tolerovat.
Aby zdravy chlap nechcel pracovat, fakt vyhra, toho sa treba drzat🤦♀️ a hlavne sa s nim veeela rozpravat aby chudacik pochopil preco si treba hladat pracu a chodit do nej 😅
Ked si spomenula toho otca, tak ma iba napadlo. Aky otec, taky syn.
Bud mu das ultimatum, ze sa na neho vykasles a dodrzis ho. Alebo ty budes zivitel a on celozivotne zena v domacnosti. Niektorym ludom sa proste nechce pracovat a zavesia sa niekomu na krk.
@veronikaszabova od mňa ešte chce, aby som jeho otcovi pomohla s platením dlhov. Jeho otec by kľudne ešte mohol pracovať ale radšej bude živoriť.
No mna este napadlo, aby sa nepotatil aj tvoj syncek. Toto nie je vhodny otcovsky vzor. Skusit rozhovor a ked to nepomoze, riesila by som to radikalne.
usporiadaj si priority ak pojdes kam chce on prides o dceru ale teda teraz citam co pises tK asi je jasne ze co urobit rozdelit bsm aby ti nerobil dlhy a dat mu ultimatum
Že odíde? Ja by som mu v tom momente zbalila veci
@simsalabim skúšala som. Postavil si hlavu a on mne dáva ultimáta, že sa chce odsťahovať, čo ja ale nechcem
@pribinak ja tiež ale on neodíde. Bude sa má držať, lebo nemá koho iného
Veď sa nedaj. Kašli na jeho ultimáta. Nech ide,keď ma z čoho žiť. Žila by som si svoj vlastný život s deťmi a na darmožráča by som sa vykašľala. On sa nezmení. Zbytočne minas svoju energiu.
Prečo si s ním? Toto nepochopím. To nemôže byť láska z jeho strany a z tvojej strany je to asi slepota a hluchota.
a cokeby si nechala toho jeho otca strazit vase dieta, aj ked je nezodpovedny, lebo ak je nezodpovedny, za chvilu sa zacne vyhovarat a aspon nemoze tvoj muz tvrdit ze nechces kompromis. v niecom mu aj vyhovej. nech dedo strazi dieta kym je otec na pohovoroch...
Vedel, do coho ide, ak si zacal s niekym, co ma striedavu a mal s nou dieta. Ze nemozes odist z mesta. Nech sa zbali a nech sa odstahuje sam, ked sa mu tak ziada. Pripadne nech ide rovno niekam do zahranicia na tyzdnovky a aspon bude prispievat
Načo ti je takýto chlap? Nechcela by som ho ani keby mal vtáka zo zlata
Tak je na case dat ultimata ty. A riesit to, lebo sa ti potati tvoj syn.
@denkatn nie. On chce aby jeho otec prišiel k nám žiť, do podnájmu a zatiaľ čo on bude v práci aj ja, tak bude jeho otec s malým... Hlavne aby mal čo jesť.
Ja si ale jeho otca na krk nevezmem. Žijeme v podnajme.
Márne sa zamýšľam, na čo ti je taky chlap. Prečo si niekto s takým spraví dieťa je mi tiež záhadou. A potom sa ešte sťažuje. Však taký sa nestal zo dňa na deň.
tak mu povedz ze na skusku na tyzden, ze chces vediet ako budu fungovat. NEboj, takym ludom tyzden by stacil keby mali opatrovat dieta, davat mu jest, chodit s dietatom von, podla mna to neda... a budes mat pokoj🙂) a dieta bude mat prazdninovy zazitok...
@viestta keď sme spravili nášho syna, príkladne sa staral o dcéru a pracoval v tom čase 2 roky
Ty mu varis, peries, sexujes, …. ? Zrus to.
Píšeš, že jeho otec je nezodpovedný, Hm, tvoj muž je aký? Taký istý