Manžel nechce dieťa

20. júl 2023

Ahojte potrebujem poradiť....Sme s manželom 6rokov z toho 5rokov manželia...Problém nastáva v Tom ,že ja už mám z predošlého vzťahu dieťa a chcela by som aj s terajším manželom .On o Tom vie a stále mi tvrdí ,že aj on by chcel.. Je starší odo mňa (47)...roky utekajú a stále mám pocit,že to oddialuje. Najprv keď sme bývali v podnájme tak vravel ,že nemáme vlastné bývanie tak ešte nie ..potom sa riešila kúpa domu utiekli zase 2roky teraz nie však riešime hypo a kúpu domu.Keď už bývame tak teraz zase treba robiť okolí domu a dokončovať ho ..takže zase nie je vhodný čas.Keď sme sa s Tom bavili tak sme preberali aj kde dáme postieľku keby prišlo bábo ako izbu zariadime ...ale stále ostane len pri rečiach...keď sme niekde na návšteve a je tam malé dieťa tak som ho spýtal či si vie ešte predstaviť behať za malým dieťaťom a všetko spojené okolo toho..že asi áno prečo nie??...Jednoducho mám pocit,že všetko je prednejšie ako dieťa... veľmi dobre vie ,že ja ešte po dieťatku túžim ...Čo si mám o Tom myslieť?? Ďakujem

hladamematku
20. júl 2023

poradna!!!!!

stanulienkat
20. júl 2023

Mas uz zdrave dieta, mas dobreho muza, tak to nesil a hlavne ho nenut. Keby si nemala ani jedno, tak chapem. On cim je starsi, tym chce mat viac svoj klud. Ma uz fakt dost rokov na prebalovanie.

babulkomale
20. júl 2023

Toto si precitaj cele, aj upresnujuce komentare autorky a porozmyslaj, ci ti stoji za to mat dieta s patdesiatnikom, ktory chce pravdepodobne uz svoj klud. Aby ste nedopadli ako autorka. Hlavne ked ty dieta uz mas.

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/syncek-zacal-uprednostnovat-otca-i-napriek-jeho-nezaujmu-kde-robim-chybu/#post-86529626

lucka_ke
20. júl 2023

ja sa mu nečudujem, že tesne pred 50kou už nechce bábätko... už potrebuje mať svoj kľud

autor
20. júl 2023

@stanulienkat Tiež mám taký pocit...a nechce mi to povedať,že už nechce 😭😭😭

rebellefleur
20. júl 2023

Ja si myslim, ze on dieta uz nechce. Ma 47, presli roky a stale je to pri chlacholajucich reciach, ze raz bude.

babulkomale
20. júl 2023

Ty mas kolko rokov?

kvetinka75
20. júl 2023

ja už by som ďalšie dieťa nemala. Evidentne ho nechce a nemá asi odvahu ti to povedať rovno do očí. A čo sa týka veku, je to už dosť na dieťa.

kvetinka75
20. júl 2023

autorka - zmierila by som sa s tým, Jedno dieťa už máš. Na čo ísť hlavou proti múru. Potom aby si nevyplakávala ako na neho kašle a nepomáha ti.

simca06022011
20. júl 2023

Ja ta chapem, neviem kolko mas rokov, ja by som si s nim sadla, nech sa vyjadri ako c hlap. Ze ty po dietati tuzis a ublizuje ti jeho pristup. To ze on chce, raz a odkalda to, pritom nechce je proste klamstvo. Tak nech sa k tomu postavi uz ako muz. SU zeny co budu pisat, ze nemas tlacit na pilu, mas byt spokojna, ale proste ja viem, ze to nejde. Prejdu roky, clovek sa na to tak pozrie, a zase bude lutovat, ze dalsie dieta nema..nemal. Keby som to co viem teraz vedela napr. ja pred 10rokmi, tak sa vyklaslem na to "cakat", byt ani dom nie su prednejsie ako stastie, rodina.

zobaka
20. júl 2023

ťažko radiť, v takom veku ako má on by som už ani ja nechcela, ja som mala svoj limit do 35, každý máme inde hranice, na druhej strane mohol ti dopredu povedať, že nemá záujem o dieta

stanulienkat
20. júl 2023

@simca06022011 ano..je moznost si dalsie dieta vydupat ako x dalsich zien a potom vypisovat na Mk, ze muz sa zmenil, chce rozvod a ony nemaju kam s tymi vydupanymi detmi ist. Takze aj toto je riesenie.
Aj vcera tu bola tema-zena, 3 deti..manzel odisiel k milenke. NACO su zeny posadnute 3,4,5 detmi?? Ja sa tym chlapom necudujem, ze ich to nebavi stale menit plienky, riesit sople a zrazu nemaju partnerku-manzelku, len puťku, co skace okolo deti. Potom co ma sama zena robit s 3 detmi?? Ved rozmyslajte trochu dopredu.
Ja by som bola vdacna za 1 zdrave dieta.

simca06022011
20. júl 2023

@stanulienkat a ano, je mozne sa aj vo vsetkom chlapovi prisposobit, ked roky zenu taha za nos, ze diet achce, len nie je cas :D a pod. Ale kazdy sme nejaky, takze sa mozeme zariadit podla seba. Vela chlapov sa boji mat deti a nakoniec su spokojni. Tu je to proste stary chlap uz, da sa to pochopit, ale mal by to rovno povedat a nie sa hrat na neviem co.

betulinka1
20. júl 2023

Nečudujem sa mu. Ja by som 47 ročná už tiež nechcela. Úplne to zmení dynamiku vzťahu, neprebdené noci.

autor
20. júl 2023

Ja som o dosť mladšia od neho ..je medzi nami dosť veľký vekový rozdiel... môjho syna berie ako svojho..To som veľmi rada...je starostlivý a viem ,že by bol veľmi dobrým otcom ...ale toho sa asi pri našom spoločnom babu nedočkám..možno sa bojí,že keď mi to povie narovinu tak by som odišla preč a chcela dieťa a niekým iným

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
20. júl 2023

Ja osobne by som uz od 47 rocneho chlapa neziadala dieta... aj skrz to dieta. Bude mat 13 a otec 60 rokov - taky chlap uz nebude mat nervy na pubertaka.

babulkomale
20. júl 2023

Kamosky viacere majú starších muzov a uz ked si ich brali tak ratali s tym ze chlap pred 50 alebo dokonca po nebude chciet dieta.
Jedine ze by fakt vyslovene chcel a hned siel do toho. Ved je aj dost vitalnych muzov, to zas vieme.
Ale je to mensina.
Mozno si tvoj nasiel teba so synom aj preto, ze myslel ze svoje uz nestihne a dufal ze ta to prejde.
Bud vdacna, ze ho berie ako svojho, je to vynimka. Ked vidim tie zlepence rodin napr. vo Vymene manzeliek, to je nieco strasne ako tie deti trpia.

taminka1986
20. júl 2023

Ja ho uplne chapem. Ja mam rada svoj klud a to som zena a mam o 10r.menej ako tvoj muz. Porazilo by ma uz riesit plienky v tomto veku.

kitycat
20. júl 2023

Vekovy rozdiel sa zacal ukazovat

kvetinka75
20. júl 2023

@taminka1986 ja mám 48 a už som rada, že nemusím riešiť malé deti. Je jedno či žena alebo muž, ak si niekto už tým prešiel, tak už väčšinou chce mať kľud.

danica2711
20. júl 2023

neber to tak tragicky, ty už dieťa máš, že chceš mať aj s ním, je síce z tvojej strany pekné, ale keď on dieťa nechce (v jeho veku to plne chápem), tak to pekné prestáva byť a stáva sa z toho problém. Uvedom si jeho vek a netlač na dieťa, môže vám to pokaziť vzťah - nakoniec, vedela si od zaťiatku o vašom vekovom rozdiele, mohla si s tým rátať. To, že ty si myslíš, že by bol dobrý otec, nie je dôležité, podstatné je to, ako to cíti on. Nerozumiem tomu, že keď odmietne mať dieťa, odídeš a urobíš si dieťa inde. Možno by som to pochopila, keby si dieťa ešte nemala. Ale takto? Čo je dôležitejšie - zahodiť dobrý vzťah kvôli tvrdohlavej túžbe mať druhé dieťa alebo pestovať si vzťah kvôli sebe, partnerovi a synovi, ktorý je zjavne v tomto vzťahu spokojný?

autor
20. júl 2023

@kittykat22 Veľmi ťažká otázka .... Mám už 9ročného syna a popravde užívam si tu voľnosť ísť kdekoľvek a viem že vydrží pri nás nemusím za ním behať v noci spí a všetko to materské obdobie mám za sebou...ale na druhej strane príde túžba po bábätku..😭😭😭
@babulkomal....tak zámena manželiek je iná téma 😂😂😂🥰😂tak tu fakt také prípady,že len čumím ... vždy potom zhodnotím,že som rada že ho mám ....A nemenila by som

thoughtfulweirdo
20. júl 2023

Ja by som žiadala v prvom rade otvorení priamu komunikáciu. Žiadala by som jasné , definitívne rozhodnutie- áno alebo nie? Ak áno, tak kedy a určite nie "raz niekedy". Má právo nechcieť deti, ty máš právo vedieť, na čom si. Toto je srabske 🙂

autor
20. júl 2023

@danica2711 nie nenapísala som ,že by som odišla....je to hlúposť...dieťa môžem mať s hocikým ale takého muža ako mám teraz už mať nebudem..takže mi z toho vychádza,že asi budem musieť zmieriť a tým ,že nám jedno dieťa bude stačiť....

kvetinka75
20. júl 2023

autorka - tak by som si radšej vážila to, čo už mám ako išla za svojimi pudmi. Niekedy je lepšie riadiť sa rozumom ako citom.

maryetta
20. júl 2023

Odpovedala si si uz sama. Ci je pre teba dolezitejsi sucasny partner alebo dalsie dieta.
Kazdopadne ja by som nechcela vediet na com som. A narovinu sa ho opytala ze teda kedy by chcel byt tym otcom. Ci az po 50-tke?
Radsej nech ti povie pravdu ze proste to nechce ako ta natahovat….

deti95060810
20. júl 2023

už sa mu nechce... ale zaujímalo by ma koľko máš rokov ty...😉

simca06022011
20. júl 2023

@veronikaszabova mam suseda ktory ma 70 a 12rocnu dceru... a stara sa prevazne o nu on a ma na nu aj nervy ;)

0silvia0
20. júl 2023

ono je to pre chlapov záťaž mať takto neskoro deti. Si predstav, že bude otcom v 50-ke. Ani do dôchodku nebude môcť ísť, bude musieť makať do 70-ky, kým zabezpečí dieťa, stredná škola, vysoká škola... čiže dá sa to pochopiť. Ale sú aj takí, ktorí to dajú v pohode. Ale asi tvoj muž si veľmi netrúfa, to vhodné obdobie ste už asi prešvihli.