Ahojte,už sú to 2 tyzdne čo sa trápim kvôli veciam čo sa stali a neviem ako z tejto situácie von.
Plačem keď s hocikým o Tom rozprávam,na jedlo nemám ani pomyslenie,mám pocit tazoby vnútri tela-ako keby mi niekto zvieral srdce a pľúca a neviem normálne dýchať).
Som vydatá žena,33 ročná,manžel 47.
Na začiatku nášho vzťahu sme sa bavili na rovinu o Tom ako budeme rodina ,ako túžim po úplnej rodine keďže som vyrastala iba s maminou a starými rodičmi,manžel takisto chcel,chcel ma ako manželku a chcel mať aj dieťa so mnou-od začiatku sme si nedávali pozor)
Túžila som byť manželka a matka.
Manželkou som sa stala pred troma rokmi.
Po roku snaženia sme sa dali s manželom vyšetriť.
Keďže on má dospelého syna s bývalou ženou,tušila som že je vo mne problém.
Absolvovali sme všetko vyšetrenia,manžel spermiogram a ja najskôr neinvazívne prezretie a neskôr aj laparoskopiu.
Zistili cca pred dvoma rokmi že som neplodna(jeden vajcovod zobrali a druhý mám ako sparatko tak u mňa iba umelé oplodnenie je ako taká nádej)
.Pred rokom som absolvovala stimulaciu-napichali mi hormóny aby sa mi vytvorilo veľa vajíčok.
Celý čas stal manžel pri mne,pichal mi injekcie,trpel moje zmeny nálad ale ustáli sme to.
Myslela som že mám v ňom podporu,že obaja chceme to isté,že túžime po našom spoločnom prckovi.
Vytvorilo sa mi veľa vajíčok,ale neboli životaschopné,iba jedno jediné nám zmrazili keďže po stimulácii som nebola na Tom dobre a muselo sa telo popasovať s takou dávkou ktorú dostávalo.
Vklad sme odkladali na neskôr neskôr,až tento rok v júni sme sa rozhodli že vložíme.
Ďalšie lieky,ďalšie sledovanie či som ok.
V deň vkladu posledná kontrola,všetko v poriadku,mala som ísť na vklad.
Manžela poslali preč,že za cca 3 hodinky môže pre mňa.
Stihla som sa len prezliecť do pyžama,keď mi embyologicka prišla oznámiť že vklad sa nekoná,embryo nie je životaschopné.
Naše jedno jediné mrazené neprežilo.
Bola som smutná,sklamaná ubolena,plakala som dva dni lebo som sa s tým potrebovala vyrovnať.
Manželovi som aj povedala že nevie spraviť nič(keď sa pýtal ako mi má pomôcť),len nech je pri mne.
Mali sme si užiť leto a po lete sme mohli znova stimulovať,keďže už vedeli že mám ďalšiu
telo už tie "zle vajíčka"dalo preč.
Manžel mi ale vo štvrtok oznámil,že tlačím na pílu a on žiadne deti nechce
Zrútil sa mi celý svet.
Nechala som mu čas,nech vychladne,nech skúsi porozmýšľať a nech mi vysvetli čo sa stalo.
Nevie mi na to odpovedať pravdivo.
Stále hovorí že deti nechce!!
Raz mi tvrdí že sa toho boji a nechce má vidieť smutnú.
Druhýkrát povedal že už nechce stratiť ten svoj klud ,že nechce aby nám doma behalo malinké a zmenil sa náš život.
Mužovi,ktorému som verila,ľúbila nadovšetko a ktorý bol môj svet ,jemu nezáleží na Tom čo chcem ja,že materinský cit je teraz taký silný a neviem proti tomu bojovať.
Povedal že ma nechce stratiť ale deti so mnou nechce.
Prirodzene nikdy neotehotniem .
Milujem ho a neviem si predstaviť život bez neho,ale bojím sa že za pár rokov by som mu aj tak vyčítala že som aspoň neskúsila pokúsiť sa byť aj dobrou mamou.
Vôbec neviem čo mám spraviť
Stratiť ho nechcem ale nedokážem zabiť moju vieru v dieťa😭😭😭😭(mne ostala už len viera že to raz vyjde)
diagnózu a telo už tie "zle vajíčka"dalo preč.
Manžel mi ale vo štvrtok
@stellarstar oznamil ze tlaci na pilu
A keby ste šli do darovaných vajíčok?
Ja to vnímam tak, že manžel nebol proti dieťaťu, ale kedže dieťa už má, nebola to jeho priorita. A ked to nejde a komplikuje sa to, nechce až toľko bojovať.
Je to od neho podraz.neverim.ze zmenil názor tak radikalne za pár dní.Neviem co presne by som robila...prioritou je pre teba dieťa alebo tento konkrétny muz? Muži prídu aj odídu.deti nám ostanú navždy...si myslím ja.
Jemu nezáleží na tom, čo chceš ty? A tebe záleží na tom, čo chce on? Pred niekoľkými rokmi chcel dieťa, zvládal proces okolo toho všetkého. Nakoniec neúspech. Podľa mňa po rokoch snáh a vzhľadom k tomu, že má 47 rokov je to prirodzené vyústenie. S tým bolo treba počítať, že ten vekové rozdiel toto časom prinesie. Mrzí ma, čo prežívaš. Podľa mňa dôležité je nerobiť závery teraz, keď sú emócie na hrane.
@marsmykkok tiez to tak z toho citim. Nechce svoj dalsi vesmir situovat okolo snahy mat dieta, nepotrebuje mat ten tlak a dalsie dieta "za kazdu cenu". Autorka, Co tak dohodnut sa na nejakom kompromise? Dat tomu este jednu sancu, poslednu? Znie to radikalne, ale aj on bude vediet, ze ho necaka sialeny kolotoc snazenia sa este 10rokov napr. Prajem vam, nech vam to vyjde. A ak nie, tak bude fer sa zariadit dalej, tak aby vam to vyhovovalo obom...
@stellarstar on nechce žiadne ďalšie ivf,žiadne deti
@lentilka3009 darovane vajicka. Aku mas dg? Mas nizke AmH alebo ako je mozne ze vajicka mali xlu kvalitu? Skusila by som ine CAR
@melanta mali sme iba jeden proces,ktorý trval ale 2 roky(stimulácia 2020,zmrazenie jedného vajíčka a až teraz v júni 2022 sme chceli urobiť vklad)nevyšlo to....áno plakala som lebo som verila že ten jeden mrazacik je veľký bojovník...ale neprežil rozmrazenie,nebol životaschopný),v júli sme išli na dovolenku,kde bolo všetko ok...na dieťa žiadne slovo,užívali sme si a prišli sme z dovolenky a na druhý deň na mňa vyskočil a povedal že tlačím na pílu a on žiadne deti nechce...zrútila som sa ,vôbec som to nečakala,bol to pre mňa obrovský šok
@euie áno, niečo podobné ako Adela, tá ani deti nemá, chce ak by prišli, ale zjavne nie je túžba taká silná, aby postúpila napríklad umelé oplodnenie... Tento chlap má dieťa, svoje roky, zjavne jeho túžba narazila už na stopku a nechce dalšie roky všetko podriadovať snahe o dieťa. Nevidím na tom nič zlé, je to prirodzené vyústenie situácie, proste nemá takú silnú motiváciu aby takto bojoval polku života. Keby prišlo prirodzene alebo pri prvom pokuse tak by bolo, neoklamal ju v ničom, nik nemohol tušiť že to bude také ťažké.
Pozri, chápem (snažím sa) obe strany.
Snažíte sa dlho, bez úspechu, v podstate je jasne, ze prirodzene to nepôjde.
Obaja mate svoju pravdu. Ty v túžbe po dieťati, on v túžbe mat už pokoj, možno aj vekový rozdiel začína hrať rolu a hrať proti vám.
Tu sa nedá urobiť kompromis. Ak on nechce, tak nechce. Možno po čase zmeni názor možno nie
Často sa stane, že ľudia zmenia názor, dokonca aj keď na začiatku boli presvedčení o opaku.
Takže ako nejaký "hnusný podraz" by som to nebrala.
Miluješ ho teda vieš si predstaviť žiť s nim aj bez dietata? Na to si musíš odpovedať.
Ak nie, tak jedine dúfať, že zmeni názor alebo...
Trochu sa ukludnit obaja, dajte si čas a znovu sa pozhovarajte, že je to pre teba dôležité a prečo.
No poviem rovno, treba počítať aj s tým, že názor nezmení.
@lentilka3009 Ja si vôbec nemyslím, že on nechce deti. Veď ste ich plánovali, snažili sa, podstúpil vyšetrenia, aj IVF. Nevyšlo to. Trápila si sa, najprv, keď sa nedarilo, potom počas stimulácie, potom po nej, keď si nebola fit na vklad a napokon, keď ste o embryo prišli. Videl ťa smutnú, videl ťa trpieť. Možno stratil nádej, že to vyjde a nechce, aby si sa znovu trápila. Keď budeš musieť to všetko podstúpiť znova a on s tebou a keď to zase nevyjde, bude to trápenie pre oboch. Možno je to naňho priveľa.
@miskamicha zistili sme mám PCO ešte,tak preto bolo extrémne množstvo a zle...amh mám okolo 2.5
@h2 nechce,nezmeni názor,dokázali sme sa porozprávať tento týždeň,v kľude bez emócií a povedal že nezmení názor,že mi nechce stát v ceste ale on už do žiadneho centra nepôjde.povedal o rozvode aj svojej mamine.viem že je rozhodnutý a možno preto to tak boli....
Chápem jeho a chápem aj teba. Možno len nechce celu tu procedúru a to tvoje trápenie zažiť odznova. Zrejme to dieťa chcrl aké potom všetkom a vzhľadom aj na vek to už podstupovat nechce. Áno síce viac co sa týka vyšetrení, stimulácii. Hormónov atď si musí odskakt žena ale to neznamená ze chlapovi je to všetko jedno,
Nechaj to chvíľu odležať a navrhni kompromis, ze to skúsite ešte raz a ak sa to nepodarí tak už skúšať nebudete.
@sense skúsila som aj tento variant...že ešte raz a dosť...odpoveď ale bola,neviem ti sľúbiť že tam pôjdem a neviem ti ani sľúbiť že dám spermie....už ani neviem či má chce ako manželku...alebo či mu vyhovuje táto situácia....odišla som na týždeň mimo domu (dostala som ponuku a muž povedal že bež prospeje to obom)...
@lentilka3009 si mlada a mozes zacat odznova. Chces viac dieta, alebo muza? Ja by som si vybrala dieta, aj ked viem bude to tazke ked ho lubis.
Mozes skusit darovane vajicko ( s novym muzom) alebo sama (rozvedena) adopciu. Co je vsak zasa na niekolko rokov.... Ale mas 33 to je v pohode vek.
@lentilka3009 O akom rozvode?! 😲 Nechcieť deti je jedna vec. Rozvod zase iná. Táto informácia dosť mení situáciu. Nemôže byť, že nechce deti práve preto, že sa niečo medzi vami stalo, na základe čoho on chce rozvod?
@lentilka3009 tak uvidíš po týždni, každý mate čas si u triediť myšlienky a aj priority
@lentilka3009 a ty ako urobíš? Rozídeš sa s ním? Máš 33, problémy otehotnieť, teda vyhliadky nič moc do budúcna a môžeš ostať aj bez partnera aj bez detí... Podľa mňa ak to doteraz bolo fajn, treba by v prvom rade zachrániť vzťah, zjavne tvoja snaha o dieťa a nálady ktoré k tomu patria (či kvôli liečbe ale aj celkovo ked človek vie že bud to vyjde alebo nie) Váš vzťah dosť pošramotili. Ja by som sa snažila dať vzťah dokopy, potom sa možno stane zázrak a podarí aj prirodzene, prípadne ked to bude medzi Vami lepšie, dáte si pauzu od snahy, oddýchnete si tak aj muž pristúpi ešte na nejaký pokus.
@h2 vedel ako túžim po dieťati a keď mi oznámil že nechce,jediné riešenie je aby som bola šťastná s niekým iným kto bude chcieť mať dieťa so mnou.pytala som sa či je tam iná žena,zaprel....vôbec sa v ňom teraz nevyznám....teraz si žije životom možno ktorý mu chýbal,muža ktorý je slobodný ja neviem ale príde mi to tak....akcie,chaty,fitko,vôbec nie je doma....
@lentilka3009 práve si si odpovedala.
Ty si tak strasne naviazana na to mat dieta ze bez toho nevidis zmysel zivota. Ale aj bez toho sa da zit naplnene. Ja ako zena by som sama tu priceduru odmietla, ja som toho nazoru ze ak sa nedari netlacim na pilu, mam svoju pracu, hobby zijem naplnene. Ja sa tomu chlapovi necudujem . Toto by bolo moc aj na 30tnika. Asi skor psychoterapiu tebe by trebalo aby si zivot videla v inych farbach
no ja neviem, chápem, že si veľmi nešťastná, na strane druhej sa tvojmu manželovi vôbec nedivím, tu vás dobehol vekový rozdiel, on spočiatku chcel, ale po podstúpení toho to všetké ma asi toho dosť, možno aj strach a zrazu zistí, že takmer v 50.ke už sa takto nechce hnať , už to zažil ( toto asi pochopia len starší, kedy či som v kondícii alebo nie už život vnímame inak), čo je vlastne manželstvo, je to naozaj len o deťoch ? má stáť manželstvo len na tom, či môžem alebo nemôžem mať detI?
No asi nebude prave partak do blata…ale ani cez palubu by som ho este nehodila, len sa teraz neznesiete tlacite sa…ak tuzis po dietatku spln si tento sen, to je ina laska, cista uprimna aj narocna, na tvojom mieste by som to nechala plavat, ale je celkom mozne, ze kazdy uz plavate do ineho pristavu a vase priority sa nestretnu a tiez si myslim, ze realne tam uz moze byt ina zena…
Bolí to ale musíš sa vzchopiť a postaviť sa na nohy. Pozrieť sa pravde do očí a konať tak, aby si bola šťastná. Úplne ťa chápem, že túžiš po dieťatku. Tvojmu muźovi to je jedno. On dieťa už má. Ty nemáš a na starobu ti to príde ešte 100x viac ľúto ako teraz. Nedožiješ sa vnúčat,žiadne deti ťa neprídu pozrieť. Máš ešte v pohode vek,tak nestrácaj čas. Teraz rodia aj v 40tke. Stále si môžeš nájsť novu lásku a mať bábätko. Ja chápem, že ho miluješ,ale po tomto by som ho ja osobne na tvojom mieste asi znenávidela.
@bosorka2302 2 roky som čakala,najskôr na zimu,potom keď prejde dôvod,potom chcel užiť leto,potom chcel nové auto,potom ...stále bolo iba potom,ja nie som posadnutá dieťaťom,priala by som si ho ale možno sa mi môj sen nikdy nenaplní....ale prečo mi ho zobral?mne ide len o to,preco to tak na mňa vypálil?nežijem len pre dieťa,mám dobrú prácu,psa,hobby,kamošky...ale necítim sa naplnené...išlo len o to že som chcela náš vzťah posunúť ďalej..
@lentilka3009 tak zrejme on to berie viac prakticky a vyzera ze aj sebecky. Kazdy sme nejaky, ja by som sama ako zena nepodstupovala tu torturu, bud to ide alebo nie.
@ls56 neviem ho nenávidieť,neviem mu ani vykričať..počúvam čo mi hovorí ale neviem to pochopiť,bola som 4 roky v Tom že mám manžela priateľa milenca všetko v jednom,že si veríme a hovoríme všetko...asi som bola zaslepena láskou...neviem....som tolerantná a veľmi....ak by mi to vysvetlil normálne pochopím....ale bola som postavená pred hotovú vec a musím ju nejak spracovať....len to "nejak" ešte neviem ako
@lentilka3009 ....vo štvrtok čo?