Ahojte, rodičovská mi konci až budúci rok v lete ale zobrali mi obe deti do škôlky už od septembra a ja som mala v pláne vrátiť sa do práce. Manžel aj chce aby som šla ale na druhu stranu mi stále hovorí, že ešte mam čas, že deti budú určite stále choré a aj tak by som bola s nimi doma... A ja teraz vlastne neviem co robiť, je pravda že isto budú často chorý, to by som mohla byť na PCr keď som zároveň stále poberateľom rodičovskej? Ako by ste to riešili vy? O peniaze núdzu nemáme, teda samozrejme šetríme a navyše peniaze sa zídu ale nie je to bytostne nutné.
Možno mám aj obavu co povie okolie a rodina, že deti v škôlke, muž v práci a ja si "valam šunky"...
Ver tomu ze pri dvoch skolkaroch šunky váľať nebudes ;) tiez som mala podobny plan ako ty, no dieta vecne donieslo zo skolky nejaku lakocinku, ktoru som casto schytala aj ja...cize pracovat sa mi zatial nepodarilo. Ale opäť to budem od septembra skusat :D
@danica2711 to áno sú spoločné, ale to mame dohodnuté ze proste bude a nimi v takomto prípade ja.. Mozno keby boli väčšie ale zatiaľ aj tak chcú najviac mamu.. Neviem ako zvládnu škôlku, tešia sa ale keď príde k tomu neviem... Zatial nemôžem ani na dvor bez toho aby nebol plač ak nejdu so mnou.. Hlavne dcéra je taka naviazaná strašne
A mozno nebudu chore vobec… moja 1x ochorela ako 5 rocna. Ak su na teba tak velmi naviazane tak este september zostan doma alebo zacni na ciastocny uvazok, uvidis ako vam to pojde a potom sa zariadis. Zda sa, ze pan manzel sa boji, ze pride o svoj komfortny all inclusive full service, predpokladam, ze kym si bola doma, tak nemusel prstom pohnut…
Manželovi sa nepozdáva, že aj on bude musieť priložiť ruku k dielu..
Tak ani mal full servis.. Všetko mam urobene kým on príde domov.. A poobede sme s deťmi vonku alebo na prechádzke ak nemá on nejakú robotu doma...
Veď zatiaľ môžeš ostať doma, deti dáš v septembri do škôlky a uvidíš, ako to pôjde, či budú spokojné v škôlke, či budú choré či nie. Ja som mala napríklad najstaršieho decembrového, ale do škôlky išiel od septembra. Ja do práce až od januára a bolo to fajn, aj som si oddýchla aj malý si zatiaľ zvykol na škôlku.
Čo tak kompromis?Aby si nastúpila od januára napríklad?Vtedy aj uvidíš, ako sa deti držia zdravotne.
Ostala by som doma. Fakt budu stale chore 😵💫
Do marca by som ostala doma a potom sla do roboty.
@joesvk
@janickacrazy to je fajn nápad... Neviem ako to funguje, či rátajú so mnou v práci aj skôr. Chcem si to ísť zistiť, či teda by som mohla nastúpiť skôr, či majú miesto a ci mi vyhoveju aj s pracovnou dobou keďže som robila bud od pol6 rannú alebo poobednú do 17:30 a škôlka sa otvara o pol7 do pol4... Poobede by ich mohol teoreticky aj manžel vyzdvihnúť ten konci okolo 13.00
Nechapem preco riesis okolie.
Ved zariadte si to tak, ako ste sa dohodli a ako vyhovuje vam OBOM.
Nie je nic zle na tom, byt zienka domaca, ak ta do prace netrha a ak ste s tym s muzom v pohode.
Jq zase rátam že môj rodičovský by sme mohli celý odkladať na sporenie, neviem síce koľko by som zarábala... Pred materskou som nezarabala veľa... Niečo okolo 600€ qle to je už pekných pár rokov dozadu, keďže som bola dlhšie PN a ptm reťazová materská
tak ked ti konci rodicak az buduci rok, ostan doma a ked budu deti chore budes s nimi na a muz nemusi cerpat OCR ( asi je to hlavny prijem) co riesis okolie ak ti konci rodicak az buduci rok, pekne ostan doma, ak to finnacne zvladate...a ked niekto bude mat ebnute reci tak mu povedz ze si stale na rodicaku...
Dcérka je novembrová, ide do škôlky od septembra. Plánovala som byť doma prvé dva mesiace, ako to bude, ako si bude zvykať, plus tam nám kopec preventivok a vybavovačiek. No volala som do roboty, mam veľa dovolenky (3 reťazové porody), tak mam od polky novembra skoro do konca februára čerpať ešte starú dovolenku. A potom nastúpiť. Tak sa aj teším trochu ze budem mať trochu času pre seba a reči okolia (jasne ze budu a už aj su) jedným uchom dnu druhým von. Je to vec mňa a mojej rodiny
No napísala si ako to vidí tvoj muž, tvoja rodina a okolie, len si nám nenapísala ako to vidíš ty... Lebo týka sa to predovšetkým teba, takže by si na to mohla maťinimalne názor...
Urob tak, ako to cítiš ty, nie manžel..
Tak ja som ratala s tym ze syn bude chory ale ze to bude take zle az do placu mi bolo. V oktobri mal 3 r. Nastupil do skolky v septembri. Ja som dala v praci vypoved kedze moja firma bola a je na tom stale dost zle polovicu v mesiaci robia na 60%. Prakticky som sa nemala kam vratit. Sla som na podporu "sunky valat" 6 mesiacmi na podpore som vykryla to hrozne obdobie neustaly kolotoc soplov a kasla v decembri bol cely mesiac doma do januara potom znova to iste. Ked zacalo na jar byt trochu lepsie a potiahol v skolke necele dva tyzdne co bol rekord bum v maji kiahne. Po kiahnach znova dodrbana imunita 10 dni doma 3dni v skolke a zase viac ako tyzdne doma. A este som ktomu vzdy schytala tie skolkarske sople aj ja po 20r som skoncila na atb. No neviem si predstavit toto vkuse riesit ocr a dovolenkami kedze ja nedokazem chore dieta len tak niekomu nechat vlastne ani nemam komu stari rodicia uz maju svoj vek toto by isto nedali.
Teraz od polovice juna chodi do skolky 3 dni nebol kvoli viroze. Ja zajtra rano konecne nastupujem do prace a drzim si palce aby co najdlhsie chodil do skolky a ja som nemusela riesit caste ocr.
Ahoj, ja mám tri deti, najmladšia začala chodiť do škôlky v septembri. Ja som tiež mala ísť do práce, ale nevydalo, lebo iné veci, to je nepodstatné a teda, veľmi som nakoniec bola rada, že som ostala doma, lebo obe dcéry teda tento školský rok boli na striedačku choré furt. Nebývali takto choré nikdy. Asi pocovidové stavy alebo neviem. Každopádne, každú chorobu som ďakovala protreteľnosti, že mi tá robota nevyšla, lebo to by som nedala. Ja mám skvelého muža, on nemá problém postarať sa o deti, on ma podporoval aj v návrate do práce a podporuje ma vo všetkom, čo si vymyslím, pokiaľ ide o sebarealizáciu, ale proste on zarobí tak, že ja v podstate pracovať nemusím a sme v pohode, takže tu logicky je rozumnejšie, keď choroby detí a tieto srandy riešim ja. Ja som si potom našla takú robotičku, že 2-3 hodky denne, keď deti boli choré, nerobila som a bolo to OK. Ale to je ozaj čisto len také, že venujem sa niečomu, čo ma baví a nestojí a nepadá na tom rodinný rozpočet.
A este mam totalne na haku co si myslelo okolie ze som na podpore a nerobim ved sa este do dochodku napracujem dost. A to mam od konca skoly odpracovanych takmer 20 rokov.
Ja by som nešla. Ja som nastúpila tiež v ten istý deň ako malá do škôlky. Každý druhý týždeň sme museli riešiť choroby. Šťastie som mala v tom že muž pracov 24ky a vedeli sme to vykryť tj nemusela som byť na ocr. Ale v 90% prípadoch je dieťa viac doma ako v škôlke. Ja by som na tvojom mieste ešte ostala doma a uvidíš ako sa vyvinie situácia. A keď budú v škôlke deti tak ty si oddýchneš a vybavená vec. A keďže máš čas ísť spať do práce ešte a financie netlačia tak za mňa není o čom.
Ja som išla o skôr skôr do práce a keď bol syn chorý tak sme si to s mužom delili, aj on je rodič nie iba ja 😊 ja by som sa doma už zbláznila
Vieš čo, ja som šla do prace keď mal maly rok a pol, v UK je materská len 10 mesiacov. Prvé týždne plakal a prvýkrát bol chorý až keď mal asi 5 rokov. Dokonca na mna poslali socialku, že sa im nezdá, že nechodím k doktorom a či vôbec žije a je Ok. Urob to ako to cítiš
Zatiaľ by som nešla uvidíš aký bude nástup a pôjdeš neskôr...veď nebudeš doma do dôchodku žiadny stres.Ostatnych nerieš buď rada za takého muž čo Ta nehnal do práce po roku.Budete to riešiť za pochodu oddýchneš si aj tak budeš stále doma s deťmi🙂to je realita väčšinou prvý rok nastúpu deti do škôlky.Mas šťastie, že si to môžeš vyskúšať ako sa adaptuju novy režim a potom nastupis
nielen pre deti ale i teba bude lepsie ist do spolocnosti..deti sa otukaju pri inych detoch a ty potrebujes dospelych ludi okolo .. taktiez nikde nemas zarucene ze budes s muom navzdy a aj tebe sa musia neake roky pocitat do dochodku inak ostanes s holym .... aspon na ciastocny uvazok .. rozvijat sa , postupovat napredovat .... ist detom prikladom .. ale musis to chciet sama
600e mesačne a práca na zmeny? To asi nebude práca, kde sa človek nejako hlbšie realizuje, či mýlim sa? Na čo sa do takej práce ponáhľať od dvoch maličkých 2 ročných detí, o rok budú oveľa samostatnejšie. Ak ti do škôlky prijali 2 ročné deti (wow kde žijete? Asi dedina a málo detí?), využi to a daj ich v marci, vyhneš sa sezóne chorôb a oveľa lepšie sa adaptujú.
Podla mňa skôr ide o to, že manžel sa boji, že mu skončí full servis. Takto si stále doma, ma navarené upratané a ty si stále deťom k dispozícii. Ak nastúpiš do prace, je jasne že bez jeho pomocí to už tak nebude. Preto ta nahovára aby is ostala doma.
@lily246 áno na dedine bývame... A pracovala som v jednote ako Zástupca vedúceho..
práca nie je len o peniazoch, ale aj o tvojom osobnostnom raste a realizácii. Deti možno budú choré a možno ani veľmi nie, netreba dopredu rozvíjať katastrofické scenáre. Keď sa chceš vrátiť do práce, tak sa vráť a mužovi vysvetli, že ak budú deti choré, nemusíš s nimi byť doma len ty, deti sú snáď spoločné