Manžel na mňa stále kričí

21. apr 2022

Zvykol na vás manžel/priateľ kričať? U nás to vyzerá tak, že hneď, čo sa mu niečo nepáči tak začne kričať, ako zmyslov zbavený.
Minule dokonca hodil o zem pohár.... Prosím ho, aby taký nebol a on aj sľúbi a ospravedlňuje sa mi, že už nebude, lenže potom to robí zas a znova! Nahneva ho úplne všetko, že sa už bojím čo i len omrvinky nechať na stole :( Náš vzťah bol krásny, ale fakt to kvôli týmto jeho výstupom celé krachuje. Zacalo to asi niekedy vtedy, keď prišiel o pracu..... Veľmi ho milujem, ale neviem čo bude ďalej. Dali by ste tomu ešte šancu, že sa zmení alebo by ste volili rozchod?

pribinak
21. apr 2022

Čo som ja nejaké soplave decko, aby niekto na mna kričal?

Žiadne prosenie, normálne mu oznam, že alebo sa znormalizuje, alebo odchadzas

lucyluska
21. apr 2022

Nikdy namna nekrical môj milovaný manžel, nikdy...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzulli1980
21. apr 2022

Ste dvaja dospelí ľudia, ste manželia, normálne na rovinu sa s ním porozprávaj ... možno si to ani neuvedomuje, prišiel o robotu atď. ... ak sa to ani po rozhovore nezmení, vtedy začni rozmýšľať nad rozchodom ... žiadne prosenie, normálne tvrdo na rovinu ... nie si jeho "fackovací panák".

autor
21. apr 2022

@viestta Chodí na pohovori, ale nedarí sa mi zohnať zatiaľ prácu a tiež si myslím, že kvôli tomu sa takto zmenil. Bohužiaľ, keď a tým neprestane, tak ja sa v takomto strese, že kedy zase začne kričať zbláznim...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emm_i
21. apr 2022

Vždy, keď čítam takého "príbehy", mi odporne stisne žalúdok, lebo ex bol presne taká povaha, výbušná a cholerická, neštítil sa tresnúť rukou do chladničky, dverí a pod. Je mi stále ľúto, keď toto ženy (deti) musia zažívať, lebo jeden dospelý chlap sa nevie správať :( Keby to nebol tvoj manžel, ale bol by to priateľ, povedala by som iba jediné - odíď, prosím.

terry658
21. apr 2022

Pre muža je strata zamestnania rovnako stresujúca ako smrť blízkej osoby. To že kričí je len forma vyjadrenia emócií. On ich očividne potrebuje vykričať, iný muž by možno niekde zaliezol a nekomunikoval. Pravdepodobne bude riešiť aj iné krízové situácie krikom, pokiaľ sa nenaučí svoje emócie kontrolovať.
Môžeš mu buď dať ultimátum a modliť sa aby si niečo nespravil, lebo očividne je v takom strese, že už ani nevie kým je. Alebo môžeš počkať kým sa situácia s prácou vyrieši a potom mu povedať, že sa jeho hnevu a kriku bojíš a neviessi takto predstaviť život a spýtať sa ho ako to idete riešiť.

luxus10
21. apr 2022

neprestane, preco by mal, ze?
raz prekrocil hranicu, spat sa vratit neda....
ak by aj vedome na tom pracoval, nikdy nebudes vediet, kedy to zas pride....

siska53
21. apr 2022

Hm... A ty? Ako sa spravas v tych situaciach ty??

quaxi
21. apr 2022

dovoli si k tebe to, co mu ty sama dovolis. Nema nijake pravo na teba kricat, je to grobian ktory si ta nevazi, ako chces mat dlhodoby vztah s niekym kto k tebe nema ani zakladnu uctu? Od takeho utekaj najrychlejsie ako sa da, nezmeni sa. Pozri si informacie o vztahoch s manipulatormi/sociopatmi, je dost mozne ze mas jedneho doma. Je o tom dost vela napr. edukativnych videi na youtube, stoji to za to pozriet, su to uzitocne informacie aj do buducna. Presne by to sedelo na tieto sluby, vyhovorky, stupnovanie agresie, nema nahodou potom fazu ked je velmi mily a pozorny aby to odcinil? Ty uz mas prve znaky obete takejto kreatury - si vystresovana, hladas ospravedlnenie (nema pracu) a chybu u seba (neodpratala som omrvinky) a davas mu stale dalsie sance. Ako dlho ste spolu a ako dlho ste manzelia? Taketo kreatury sa vyborne pretvaruju na zaciatku vztahu, masku odhodia vtedy ked zacnu mat pocit istoty, ze obet od nich tak lahko neodide - napr. po uzavreti manzelstva, otehotneni zeny, kupe spolocnej nehnutelnosti a pod. Ak by bol len vybusna povaha, tak by si si tu vybusnost vsimla hned od zaciatku vztahu, stres nespravi zo slusneho cloveka taketo cosi.

salamistka
21. apr 2022

Je v strese, potrebuje sa ukľudniť, ak to nedokáže sám, mal by vyhľadať pomoc. Tiež som zažívala v detstve krik od otca, nebolo to nič prìjemné, žiaľ niečo z toho sa nalepilo aj na mňa, aj keď sa veľmi snažím, nie vždy sa mi darí ostať pokojná. Poradiť neviem, bojujem s tým celý život, ale verím tomu, že keď sa chce, človek sa môže zmeniť k lepšiemu.

savanna
21. apr 2022

Len aby nakoniec nabuduce nehodil ten pohar tebe do hlavy alebo nieco podobne...kazdy pripad tyrania sa nejako zacina.
Moj otec niekolkokrat prisiel o pracu a nikdy v zivote na nas kvoli tomu nekrical ani nic nehazdal. Jednoducho sa snazil najst si pracu a aj si ju nakoniec nasiel.
Co ti tu pisu, ze je to stresujuce - nerozumiem. Ano, jasne, ze je, ale to nijako neospravedlnuje jeho konanie. Nie jento normalne a je mozne, ze sa to bude dalej stupnovat. Moze to pokracovat aj neskor, ked si najde pracu, ked ma taketo sklony. Vobec by som sa nespoliehala na to, ze si pracu najde. Dovod na krik si vzdy najde. Ved ty uz si z neho teraz na nervy, pises, ze sa zblaznis. Odid cim skor.

abbey1
21. apr 2022

@terry658 Nehnevaj sa, ale porovnávať stratu zamestnania so stratou blízkeho človeka? To snáď nie!

terry658
22. apr 2022

@abbey1 pre muža je to rovnaká psychická záťaž. Strata zamestnania je vraaj ešte stresujucejšia ako rozvod. Ja to netvrdím ale psychológovia áno.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. apr 2022

@siska53 plačem, alebo sa občas neudržím a skriknem aj ja...

renirv
22. apr 2022

toto treba riesit, nemal by po tebe stale tak hulakat, ako na co je to dobre, je to snad dospely chlap a mal by sa vediet kontrolovat hadam.

stanulienkat
22. apr 2022

Ked nemate deti, sla by som o dom dalej.... A nahukala by som nanho naspat.

daniela2202
22. apr 2022

Zmeny čakaj , ale iba k horšiemu