viem ze takychto diskusii tu uy par je ale ... ja uy mam pocit ze to nezvladnem ... asi pred 2 mesiacmi mi manzel oznamil ze miluje inu ked som sa pytala co sa deje preco je taky odmerany - sme spolu 16 rokov a mame 3 deti 6,7,9 rokov, nechcela som aby odisiel nevedela som si predstavit ze budem sama mala som pocit ze to sama nezvladnem tak ostal ale postupne aj tak viac a viac casu netravil s nami a teraz uz doma nespava vobec a s nami travi iba jeden den v tyzdni cez vikend podla toho ako mu to vyhovuje ... ked sa stazujem ze by mi mohol pomoct ze mam dost byt sama na vsetko povie mi ze zoberie deti so sebou k nej ... pre mna nepredstavitelne ...ta osoba ma 2 deti a vedela aj o mojom muzovi ked si ho vyhliadla ze je zenaty ... snazila som sa robit mozne aj nemozne ale nepomohlo nic ... casto mam pocit ze neprezijem dalsi den strasne to boli a citim sa strasne sama neviem sa z toho spamatat ... ako sa s tym da vyrovnat on tvrdi ze nemam pocitat ze sa vrati ku mne ... tie pocity sa nedaju opisat ...je hrozne ze clovek co bol pre mna vsetkym mam pocit ze cely zivot tu zrazu pre mna nie je a ze reaguje a chova sa uplne inak je odmerany a aj ked je doma neustale mu chodia smsky alebo telefonuje je to hrozne ... neviem si predstavit zit sama potrebujem aby ma niekto miloval a bol mi oporou ... deti o nicom nevedia on ma pracu ze casto cestuje takze akurat "cestuje" viac viem ze by to detom velmi ublizilo pretoze ho velmi lubia a mali spolu uzasny vztah a pre mna je to hrozne ze ani s nimi nepotrebuje byt ...
Ak sa uspokojis s tym, ze mu občas budes robit matrac a slúžku v dome, tak áno.
nevie to nikto ... chodim k terapeutke lebo som nemysela na nic len na to ci ma moj zivot zmysel bol to pre mna strasny som a zrutil sa mi cely svet vsetko v co som verila bolo prec ... ked som popisala terapeutke ako to u nas funguje tak mi povedala ze som mu robila komplet servis a ye on nemusel nic ... ja by som bola stastna keby sa vratil a on je na mna jak kamen niekedy ked pride je vsetko v pohode normalne sa bavime smejeme pohoda ale tie smsky to je neskutocna frekvencia a min. kazdu hodinu telefonat ona sa asi strasne boji aby na nu nezabudol kym je s nami ... ja ho ale stale milujem a neviem sa preprogramovat ... pomaly to beriem tak ako je
hej deti vycitili ze sa nieco deje a stale ma kontroluju ci placem stale ma stiskaju a zacali mi same od seba pomahat v beznych veciach velmi sme sa spojili aj ked sme mali vzdy uplne blizky vztah teraz nas to zomklo este viac aj ked oni zatial iba vnimaju je ocino nie je casto doma ... takze tie moje poklady mi nedaju vydychnut ale to je dobre lebo nemam cas mysliet na nic, snazim sa ich chranit ako sa da ale on je taky bezcitny neviem ci by to naozaj spravil ze by ich zobral k nej alebo nie ebo teraz sa chova tak ze nikdy by som nepovedala ze by robil veci ktore robi a hovoril co hovori ... nechcem aby im ublizil ... on ich miuje ale teraz ma mozog v gatiach a podla toho sa a chova a neviem ci domysla nasledky svojich cinov ale skor nie
@zuzana645 kruta rana...tuzis aby ta niekto miloval - bol ti oporou...,nejako nechapem ako si to predstavujes s nim...? Kedze uz ani doma nespava a ,,zariaduje,, si zivot s inou...Presne ako radia nadomnou, vymenit zamky, dostat deti do starostlivosti, dalej vyzivne a basta...treba sa vzchopit kvoli detom...
Ahoj. V prvom rade mi je velmi luto, ze vase manzelstvo takto dopadlo.
Ale myslim si, ze je na case vstat, zlozit ruzove okuliare a zacat celit realite.
Takze, on ta nechce, tak ho nechaj, nech ide, nehadz sa mu pod nohy.
Nech sa zbali a vypadne ale nech to aj on oznami detom.
Dohodnite si starostlivost o deti, nech ich tam k nej zoberie. Frajerka mu moze prat trencle na stalo, nech ma aj ona realitu a takisto sa mi dca vikendy v mesiaci moze starat o deti, tri deti su fuska tak nech si to obidvaja uziju.
Najdi si nejame hobby, aby si mala cas na mentalnu hygienu.
Zacni rozmyslat nad rozvodom. Ono ho ta jeho zamilovanost prejde, ked nastane realita vsednuch dni a potom bude na tabe, ci ho budes chciet vziat naspat.
Prajem vela stastia.
@zuzana645 Mam deti v podobnom veku. Myslim, ze prvu vec, ktoru by si mala urobit je- povedat detom pravdu.
Moja 6-rocna a 8 rocny uz chapu vztah muza a zeny. A nemusis manzela pred nimi zhadozvat, ale povedala by som im to tak, ze tato mamu uz nelubi, uz sa s nou nechce mojkat, chce byt iba kamarat a ma rad inu pani.
Vasim ocom zostane po cely zivot, je jedno, ci tu bude s nami spat, alebo bude spat niekde inde. Na tejto veci sa nic nezmeni. (Ako to deti zoberu je len a len na nich....ak ho budu nenavidiet, za to TY nemozes, ako budu smutne, za to TY nemozes, mozes ich iba utesit a pomoct im, aby to prekonali a pochopili situaciu)
Druha vec- treba si dohodnut starostlivost o deti. Hned a zaraz! Neviem presne na aku starostlivost narazas, lebo taketo deti uz su dost samostatne, ale ak myslis rozvozy do/zo skolky, skolky, kruzkov, tak to by ste si mali podelit. Deti ozaj nemusia byt u jeho pipky. To by som si tiez nezelala, pokial nie ste rozvedeni
Tretia vec- zacat setrit, vybavovat rozvod....takyto zivot sa dlho neda zit. Klames nie okolie, ale samu seba.
Stvrta vec- musis zacat trosku spolocensky zit. Ak neches byt sama, tak sa musis obkolesit aspon priatelmi a zacat zit svoj zivot
presne toto je to co potrebujem pocut ... lebo ja sa neviem zbavit tej iluzie v ktorej som ... vzdy ked niekto nadaval na chlapov a ze vsetci su rovnaki ja ze nie ten moj taky nie je ... teraz mam pocit ze som zila v hroznej bubline ... v "realit"e aku som chcela aby bola ... strasne som bola naivna ... velmi som sa na neho naviazala asi aj preto ze vztah s mojimi rodicmi bol vzdy problemovy a teraz uz s nimi niesom vobec v kontakte mala som pocit ze on je jediny co mu na mne zalezi a co ma miluje lebo rodicovsku lasku som nepocitovala pre nich som bola vzdy na konci ... a ked sa hadali tak na nas nebrali ohlad preto nechcem aby deti zazili nejake hadky ako ja ... preto je to pre mna tazke lebo on bol pre mna vsetkym daval mi pocit ze mu na mne zalezi a ze som pre neho vsetkym ale zjavne sa to casom zmenilo a vsetko zovsednelo samozrejme ked sa narodii deti mal pocit ze ho zatazujem ked pride z prace a poviem mu ze nech sa o ne postara ze nevladzem a chcem si oddychnut ... vzdy ohen na streche ze on bol v praci a tiez je unaveny ... to ze som 24 hodin plnila poziadavky deti a chcela som hodinku vypnut sa nestretavao s pochopenim, teraz ked to vsetko spatne preberam tak vidim ze take idelane to nebolo ako som myslela ale ja by som rpe neho spravila vzdy vsetko a to asi bolo zle ked mal vsetko vzdy pod nosom a ked sa mu nechcelo nieco robit neriesila som spravila som to ja
@zuzana645
1. zbal mu caky paky a vyloz pred dvere
2. daj si na sud navrh na zverenie deti do Tvojej starostlivosti a o vyzivne...rozvod este nemusis podat, pockaj, mozno poda on, uvidite....
3. daj si predpisat lieky, aby si dokazala fungovat cez den, aby si vedela spat v noci, nie je to hanba, deti ta potrebuju a lieky staci, ked budes brat len docasne, kym sa das dokopy....
4. terapeutka - velmi dobre, pokracuj v sedeniach...
Co sa tyka toho, ze Ti povedal, ze sa nebude chciet vratit, to su len jeho silacke reci, neboj sa, ked budu spolu zit a pridu kazdodenne problemy a starosti, nielen techtle mechtle, sms-ky, ale kazdodenne starosti a rutina, plus deti, jemu pribudnu este 2 deti, tak este olutuje aj to, ze sa vobec na tu milenku pozrel....Co poznam chlapov, ktori opustili svoje manzelky po x rokoch, vsetci olutovali svoj cin. Teraz nedavno sa k jednej mojej znamej manzel vratil, ona chcela, aby sa vratil, ale pisala mi, ze je to velmi tazke, lebo mu to jednoducho nevie zabudnut, odpustit. Takze dost mozne, ak by sa k Tebe vratil, ze by si to proste neprekusla. Vies, dovera je tenka nit....
A mozno sa ani nenazdas a jedneho dna sa zobudis s tym pocitom, ze Ti uz ani nechyba a ze ho uz ani nechces. A mozno vtedy pride do Tvojho zivota muz, ktory si ta naozaj zasluzi. Drzim palce! 🙂
PS: ak som este na nejake rady zabudla, snad ma doplnia ine kocky, co si tym presli, prechadzaju...
@zuzana645 mas pravo byt teraz nestastna a zufala, daj si cas. Ale uvedom si jedno: ak by si ho zobrala po tomto vsetkom naspat, tak mu das jediny signal: ze si k tebe moze dovolit uplne vsetko 😒 Ze ti moze zasadit ranu najtvrdsieho kalibru a ty ho napriek tomu cela stastna privitas.
Nehovorim, ze v pripade, ze by skutocne uprimne olutoval a chcel sa vratit, ze mu mas zabuchnut dvere. Ale to jedine v pripade, ze sa najprv zmenis ty. Ze sa stanes sebavedomou, vedomou si vlastnej hodnoty a ze uz nenechas so sebou zametat , nebudes robit sluzku a v pripade podobnej udalosti nekompromisne zbalis jeho kufre a uz nikdy , nikdy nevezmes spat.
No prezit sa da vsetko! Ver mi! Len netreba stratit sebauctu a svoju hodnotu. Teraz prepac...ale co ti tuka na hlavu??? Do kedy chces do prdele kryt svojho debilneho muza??? Jemu na tebe ani na detoch VOBEC nezalezi...lebo keby ano, tak s vami travi cas ktory venuje inej a jej detom. Tak sa schop!!! Vymen zamku, zbal mu do tesco igelitky ponozky a slipy...alebo vies co??? Nebal mu nic, nwch mu kupi fesanda,,,,zbal jeho veci a vyhod ich k smetaku, vytrieskaj vyzivne na detu aj na seba...a ked sa s nim nwchces dohadovat daj to nejakej bezplatnej pravnicke a ak jw dobra vytrieska z neho aj sopel. Hlavne sa daj dokopy!!! Nerev..aj ked je to tazke, detom povedz pravdu, primerane, ale ziadne okolky... Tak sup do obchod pre zamok, fesakovi oznam ze podavas o rozvod, deti uvidi ako sud rozhodne a nereeeev a nevnucuj sa, prestan s nim komunikovat....drz sa
+ povedz to detom Ty alebo on...ako chces
povedz aj rodine a znamym, preco ho kryjes? on sa moze hanbit, nie Ty!
aka je toto spravodlivost ... on si odide a vsetko necha na mne ci sa mi to paci alebo nie ci zvladam alebo nie on si uziva a ked mu poviem ze potrebujem s detmi odviezt povie ze uz ma program ...potrebovala by som sa dostat do stadia nastvania najvacsieho aby sa to vo mne zlomilo ... ale asi sa k tomu dorpacujem cochvila kedze jeho reakcie a vsetko ma k tomu donutia ... zatial aj ked ma nastve tak ma to prejde
stale cakam ye mu bude smutno za nami alebo aspon za detmi ked uz nie za mnou ale nic
rozvod ... to sebe nemam vysporiadane takze to zatial neriesim ... stale som verila ye sa vrati ale nevyzera to tak ... chcela som spravit vsetko aby sme to zachranili ale on nema ziadny zaujem nic zachranovat aj ked mi povie ze ma ma rad a vzdy mi pomoze a ze sa na neho mozem vzdy spolahnut ... je mi to prd platne
@zuzana645 ako on ti povie ze ti vzdy pomoze a ked ho o to ziadas tak uz ma program??? Nech ide do PRDELE!!! A ze ta ma rad....prosim ta..to kazdy takyto pako si nechava zadne dvierka...prepac, ze sa takto vyjadrujem...ale presla som si tym a ver mi....toto su obyc plane reci...moj sa chcel po pol roku vratit...ale bola by som fakt strelena keby som to dovolila...dovera je fuc, nerobilo by to dobrotu...
nechcem vediet co mi napisete ked vam poviem ze spinave pradlo mi nosi domov prat ... ja sa strasne bojim tej prazdnej skrine keby sa zbalil a odisiel
lieky mam chodim aj na psychoterapiu aj k psychiatricke kvoli tym liekom lebo som nevedela vobec fungovat
ked mi zmenila lieky lebo tie prve mi nerobili dobre tak to bola reakcia ze boze zase 10 dni kym zaberu a budem ako tak v klude ... podpora najvacsia
viem keby mi niekto vrave ze toto sa mu deje poviem presne to co vy ale ja stale cakam na zazrak ktory sa nestane
najvacsia podpora mi je svokra lebo za tie roky mi je milion krat blizsia ako moja mama a keby sa za mamu nebral clovek co ta porodi ale ktory je pre teba vsetkym co mama pre dieta ma byt tak je to ona
@zuzana645 Ako píšeš, takýchto tém je tu habadej, skutočných aj vymyslených. V každej píšu "utekaj!", kým máš ešte posledné zvyšky sebaúcty. Neuč svoje deti, že toto je normálny život, pretože nie je. Obaja deti klamete, on lebo už s vami neráta, ale zo zbabelosti ešte hrá divadlo. Ty ich klameš ilúziou šťastného domova. Čím skôr táto ilúzia skončí, tým skôr pochopia situáciu a vyronajú sa s ňou.
@frozenelza a kolko ti trvalo nez ta to preslo nez si si povedala ze je to za tebou ... aj ked ty si uplne ina razna sebavedoma ... ja na tom na terapii pracujem lebo mi terapeutka povedala ze moje potreby som odsunula za vsetkych a nevazim si samu seba
len ja sama s tym nie som vyrovnana a ked sa to dozvedia deti bude to pre nich rana a musim byt schopna im byt oporou a teraz mam problem sama so sebou
@zuzana645 muži si nevážia slabé a poddajné ženy. Ty si dosť poddajná a v tejto chvíli aj slabá . To že chodíš k psychoterapeutke je výborný nápad, postupne nadobudneš sebavedomie. Teraz čo však môžeš urobiť pres seba a svoje deti , jednoducho mužovi zbaliť veci a povedať mu že má rok na to aby sa dal do poriadku , a ak sa po roku nevráti domov tak podáš žiadosť o rozvod. Dovtedy navštevuj psychoterapeutku , podaj si žiadosť o zverenie detí do výchovy a výšku výživného na ne a aj na seba ak zarobíš omnoho menej ako manžel . Počas toho roka sa to všetko utrasie, deti mu dávaj kedykoľvek sa ti bude dať, nech chodia k nej , deti sú záťaž pre každý vzťah , pre každý .
@zuzana645 skoro 2roky 😢, dalo mi robotu sa stat tym kym som teraz...ale paradoxne vdacim zato jemu 🙂, lebo moje sebavedomie bolo presne tam kde je teraz tvoje, prala som mu jeho spinave pradlo, varila oblubene jedla...on si isiel vecer zatrtkat a ja som mu krava este v noci piekla jeho oblubeny kolac aby si mohol zobrat do prace na kavicku s tou jeho slecinkou....2roky som ako najvacsia chudera cakala ze sa vrati ku mne lebo aj mne tvrdil ze ma ma este rad a ja som sa toho drzala ako kliest...teraz by som sa zato nakopala do prdele...a tych preplakanych dni a noci...ach jaj no nezavidim nikomu kto tymto prechadza
Nie je to v poriadku, klamete sama sebe, ze to moze takto fungovat. Neklamte aj deti.
@zuzana645 " nechcem vediet co mi napisete ked vam poviem ze spinave pradlo mi nosi domov prat"
Tak na toto som vhodne slova nenasla a kedze ta nechcem urazat, lebo v podstate si sama kopes jamu do hrobu, tak pomaly opustam tuto temu a dufam, ze si si pozorne precitala vsetky reakcie........ teraz sa odpojis od pocitaca a pojdes si pripravit svoj "preslov" pre deti.
Je navacsi cas zacat konat......a nie na konikovi s recami, ale v realite. Zelam vela stastia.
@frozenelza no ved toto ked este ako tak prespaval doma som ho cakala s vecerou vyvarala vypekala aby mu nic nechybalo rano vsavala s nim aj ked som mohla este 1,5 hod spat aby som mu pobalila veci a zase vecer cakala kedy pride od nej
teraz som bola u psychiatricky a hovorim ze mu periem pradlo a ona ze dufam ze nezehlite hovorim ano a ona PRECOOO? co na neho nekaslem nech mu ho perie ona nech si uziju aj starosti nielen radosti ... zlata to zena
pre mna je to posledna nitka ale neviem dokedy lebo teraz ked poviem nieco co sa mu nepaci reakcia ze ked sa mi nepaci moze sa zbalit a ist do... ale ja mu to nechem ulahcit aby mi povedal ze ved ja som mu to poslala on vsetko chce hodit na mna... povedz to komu chces je mi to jedno ... potom mi hovori ze ja som tak chcela ked som mu vravela ze by mohol byt s nami viac (ale to v case ked este spaval doma) a akoze ja som chcela aby neodisiel ale byval s nami
@zuzana645 ja Ti rozumiem, nie je to o tom, že ho kryješ, je to o Tebe, že sa s tým nevieš vyrovnať, že potrebuješ čas na spracovanie situácie a medzitým prežívaš v určitom vákum. Tiež si myslím, že je pre deti horšie, keď im to nepovieš, ako keď budú vedieť pravdu. Učíš ich, že veci treba tajiť, že sa treba pretvarovať, daj im príklad toho, že sa treba postaviť v tvárou v tvár realite. Určite im to povedz. A ešte jedno, napriek tomu ako je to ťažké, je len jedna cesta, akoby sa Ti mohol manžel vrátiť. Len vtedy ak ho necháš ísť sa môže vrátiť späť. Daj mu pocítiť všetky dôsledky jeho rozhodnutia. Ty sa z toho dostaneš, len treba urobiť ten krok osamostatnenia. Bude to dobré, všetko to prejde a možno Ťa v živote, ktorý začneš žiť čaká veľká láska, je to výzva, ponuka, začať nanovo. Prečítaj si od Vasilkovej - Tá druhá.
ak je tvojim cielom dostat ho spet, musis robit presny opak toho co robis
vyhodit ho, neprejavovat o neho zaujem, detom nech to oznamite spolu aj rodine, rozviest sa a vybavit starostlivost o deti aj jemu, budu mat doma pat deti 🙂 za chvilu ti bude revat pred dverami
ale vtedy uz budes vediet, ze mas naviac
@zuzana645 tak to je pre mna sialene, ja mam deti 9,6 a 2 a neviem si predstavit, ze by som nieco take prezila...Ako prve keby mi manzel povedal, ze miluje inu, by bolo vykopnutie ho, k tej, co ju miluje... A pre deti by som okamzite na sude riesila vyzivne a ak by som musela, aj na seba... a presne vymedzeny cas na stretavanie sa... Ziadne dufanie donekonecna, ze sa vrati... Aj keby sa vratil, uz by nebol ten co predtym... Uz by som ho nechcela.
Dalsie by bol rozvod. S radostou by som mu davala vsetky deti naraz k tetuske... Ako by sa s tym vysporiadali deti, to uz je ina vec, najskor velmi tazko, ale co uz, Tatinko si mal rozmysliet kam chce svoj zivot dalej viest, ci so svojou krvou, alebo dakne inde...
@zuzana645 no tak teraz si zober deti k sebe, povedz im ze tatino a ty ste sa prestali lubit, ze tatino od nich odide byvat inde, ale ze ich stale velmi lubi a kedy budu chciet byt s nim tak mozu, a ze ak s n budu chciet byt budu tam mat aj dalsich dvoch kamaratov tak im bude veselooooo....po rozhovore chod do spalne ci kde mate oblecenie, zober igelitky a naval mu tam jeho haby...potom vymen zamok a zavolaj fesakovi ze si sa rozhodla mu nestat v stasti...ze ma pobalene veci, pre ktore ma hodinu aby si po ne prisiel potom ich davas pred smetny kos....ale daj ich radsej do pivnice 😉 keby to nahodou ze nestihol...a ked pride tak mu ich s kludom podaj, povedz ze deti o tom uz vedia ze ich moze vidiet kedykolvek chce, a ze mu prajes stastny zivot, a nebooooj nic nehodi na teba ani ty z toho nevydes zle...je to jeho chujovina co urobil nieje to TVOJA vina!!!!!!!!
@zuzana645 uz davno by som mala vymeneny zamok v dverách a deti v starostlivosti, dokedy budes debila kryt? Bol pre teba vsetkym???? sa spamataj mas 3deti, oni ti maju byt vsetkym, nie nejaky chlap co sa takto chova. Zaver: nerata s tym ze sa vrati, zabezpec sa majetkovo, oznam celej rodine ze mu preplo, aj ked to zrejme vsetci vedia a ty si na posmech a a zacni zit SVOJ zivot.