Manžel mi vyčíta, že veľa míňam

2. nov 2024

Poslednú dobu manžel mi vyčíta že veľa peňazí míňam.
Tento rok sme mali až tri oslavy - syn mal v máji prvé sväté prijímanie, v septembri som mala okrúhle narodeniny 40tku a v októbri mala dcéra birmovku. Kúpila som veľký rozťahovaci stôl vyše 2 metrový, k tomu 8 stoličiek. Spravila som obed doma keďže som rodinu a krstnych pozvala k nám domov. Piekla som tortu a zákusky, chlebíčky aj slané. Plus darčeky k sviatkom. Potom teraz na jeseň som si kúpila nové zimné kolesá na svoje auto. Bola som v servise na prezuti hovorili mi že som mala gumy úplne zodraté že môžem byť rada že som nemala nehodu. Aby ste mali obraz že neminam zbytočne. Čochvíľa idú Vianoce tak darčeky kupovať, so synom riešim strojček na zuby. Stále treba niekde peniaze. Popritom mám svoje koníčky záhradu kupujem kvetiny sadenice, rada chodím na výlety na spoznávanie okolia po celom SR. S deťmi, 1-2 krát do roka zájdeme do kina. Do reštaurácii nechodíme vôbec, to by už manžel neprežil. Varím doma na 1-2 dní. Raz za rok keď si sadneme niekam na pizzu alebo si objednám domov. Platím zvyčajne zo svojich peňazí, máme každý svoj účet. No manžel mi začal vyčítať že zbytočne míňam, že zbytočne som robila oslavy, zbytočne som kúpila gumy na auto a podľa neho len rozhadzujem peniaze. Že on si nemôže dovoliť nič kúpiť. Lenže ja mu poviem že kúp dopraj si čo chces, no on nechce, povie že pokiaľ to nestojí pár eur tak nič nekúpi. Že všetko je drahé. Neviem čo s ním už mám z neho nervy že mi vyčíta peniaze.

doriiis
2. nov 2024

Manželovi povedz,že ako chlap by mal sa o auto a pneumatiky starať on.Ze či je slaboch?

thirstymonk
2. nov 2024

Podľa mňa nejde o žiadne "roztopaše", ale o normálne veci, ktoré k životu patria. Zober si to takto... Gumy na auto. Je to jediná vec, ktorá spája automobil s vozovkou, takže neoplatí sa na nich šetriť. Keď ťa zradia v najhoršom, je po tebe. Si mu snáď drahšia než 350€, či?

Rodinné oslavy je pekné a dobré robiť, najmä keď si to robila doma, je to šetrenie (ale zas robota navyše). My sme si so ženou spojili 30ku dokopy, lebo sme ju mali od seba 4 mesiace. Mali sme tam okolo 15 ľudí a platili sme okolo 300€. Tebe stôl a stoličky už ostanú...

Ja v tomto nevidím žiadne neúmerné míňanie. Dokonca nevidím neúmerné míňanie ani v procedúrach, ktoré mnohé ženy podstupujú. Muž, keď chce mať doma sexicu s vyhladenými vráskami a krásnymi vlasmi, tak musí rátať s tým, že to proste stojí prachy. Naposledy manželka platila u kaderničky 95€ (som skoro z nôh spadol), ale vlasy má krásne.

To, že on si nechce nič dopriať, poukazuje len na jedno - že je to držgroš. Sory za uprimnosť.

tilonka
2. nov 2024

Je to talky prijemny standart "nerozhadzujem, ale ani nesetrim" - "doprajem si, ale dalo by sa aj viac".
Malo by sa to povazovat za normal v dnesnej dobe v EU..manzel zrejme vidi, ze by sa dalo co to usetrit, ... co by sa aj dalo, no otazka je za akym ucelom a ci by vam znizeny standart vyhovoval...

autor
2. nov 2024

@doriiis Každý máme svoje auto a staráme sa oň kupujeme doň čo treba.
@thirstymonk Podľa mňa neminam zbytočne no jemu ťažko to vysvetliť. Ku kadernícke už nechodím farbim si sama doma vlasy, jedine raz ročne že idem si dať ostrihať končeky vlasov.
@tilonka Ja šetrím mesačne si viem ušetriť 300-500 eur z výplaty podľa toho ktorý mesiac aké sú výdavky navyše. Ale chcem si aj dopriať pre nás niečo.

gribka1
2. nov 2024

Birmovku a sväté prijímanie ste mali ísť napoly, keď máte každý svoj účet. Stôl, stoličky tiež napoly?

natalka13
2. nov 2024

Vycita ti pneu na auto kde vozis deti a seba?
Je to sebecky magor. A just by som s detmi odisla na dovolenku bez neho /nech vela neminies/ a este pecies varis na rodinne oslavy.

lenkahvh
2. nov 2024

Čo všetko je drahé? To je aké zovšeobecnenie. Šetríte na niečo cielene? On zarába viac ako ty? Je príliš šetrný vo všetkom? Bol taký vždy?
Toľko otázok 😉

zmrzlinka2021
2. nov 2024

@gribka1 veď sú manželia,nie frajeri. Peniaze sú vždy spoločné

gribka1
2. nov 2024

@zmrzlinka2021 Áno, ale ak má každý zvlášť účet, nejaká dohoda musí byť.

martinkatinka
2. nov 2024

A na co mina on svoju vyplatu?

anna_anicka83
2. nov 2024

Ja som oslavovala 40 tku, stálo to 1000 EUR (veľká rodina, prespatie v hoteli), ale to bola fakt moja prvá veľká oslava. Zaplatil ju manžel, ako darček🙂Nemíňaš ani veľa, ani na blbosti. Máš proste muža držgroša. Ja mám takého otca. Vedela som, že toto nikdy do vzťahu nechcem. Celé detstvo som zažívala ako mama klame o cene všetkého. Nikdy sme nešli do reštiky. Dokonca nám na kolene aj detskú izbu vyrobil (otrasnú samozrejme, z odpadového materiálu). Je rozdiel medzi naozaj rozumnou kontrolou a týmto držgrošením. Ja len, aby si sa necítila zle. A v živote to niekedy tak vypáli, že nič, nič a potom sa toho nakopí.

nikpa
2. nov 2024

Manžel je držgroš, to je problém, nie ze ty veľa minaš

kristinka92
2. nov 2024

No bohužiaľ to tak býva že niekedy sa toho na platenie nakopí- u vás to bolo okruhliny, birmovka a sväté prijímanie. Nákladné veci. Ale patrí sa osláviť každé jedno. Ak na to máš nevidim dôvod prečo nie, deti to už vnímajú ako svoju veľkú udalosť. Ja si svoje tiež pamätám. A neviem si prestaviť že by si birmovku oslávila a prijímanie nie, alebo keď si mala okruhliny tak tie odignorovať. Tieto udalosti nabuduci rok nebudú. A ak si vieš z výplaty ušetriť každý mesiac aj 500€ tak ozaj nevidim dôvod sa vykašľať na oslavy, na ktoré ostane spomienka. Pneumatiky sú povinnosť, nepríjemná, ale zabiť sa nepotrebujes. Ak si to navyše hradíte každý zo svojho uctu a aj tak si na svojom ušetríš, neriešila by som. Rezervu asi máš a do hrobu si tie peniaze nezoberieš, tak si ich aj uzi- a ak ti spraví radosť veľký stol a stolicky, za ktorými budete sedieť ako rodina, tak prečo nie? Veď sa to využije aj niekoľkokrát do dňa.

kiki68
2. nov 2024

Tak mi na mesiac nastahuj mna, potom sa bude modlit 😂 Ja vzdy pritiahnem novu kabelku a par handier s tym, ze to robilo mnau 😂

lonely66
2. nov 2024

autorka, ja by som sa ťa opýtala:

1. na aute sa vozíš napríklad z domu do práce a nazad alebo robíš jazdy aj mimo mesta, po Slovensku, nebodaj do zahraničia?
2. ak len práca - dom a je to v meste, v akom meste a akú vzdialenosť prejdeš denne?
3. ako často chodíš na výlety po SR a čo vyjde jeden taký výlet pre teba a deti? vrátane PHM, ak ideš autom?
4. zarábaš aj ty? a ak áno, zarobíš rovnako, ako tvoj muž?

ak budeš ochotná odpovedať, ja si potom dovolím napísať svoj názor. na základe toho, čo si napísala v úvode, nemôžem objektívne názor vyjadriť.

viestta
2. nov 2024

Mna by zaujimalo co on robi so "svojimi" peniazmi, ked si nic nekupi.

simik22
2. nov 2024

Zo mňa by ho rovno drblo 😂

ivangeline
2. nov 2024

Ak na nič cielene nešetrite, tak? ;D

rozculena
2. nov 2024

na tie oslavy on nedal nič? Čo platí on?

olimuc
2. nov 2024

Problem nebude v tvojom minani, ale na jeho strane … nedeje sa nieco v jeho robote, nemina niekde mimo atd? Poznamka k pneumatikam … je idiot, ked sa kvoli par € rozflaknes niekde tak to si fasa usetrila … asi by som si preklepla ci nehra alebo nema nejaky iny problem

tom_i
2. nov 2024

Nechápem aké moje tvoje peniaze. My máme dva účty, niečo platí manžel, niečo ja, výpisy si nekontrolujeme. Nakoľko môj plat je nižší vždy ku koncu sa spýta či mi vyberie peniaze. A teraz keď má dcéra bábätko a každý deň treba niečo kúpiť neriešime. Do hrobu si tie peniaze nevezmeme.

marca12
2. nov 2024

Normalne som sa nastvala. Pneumatiky u nas automaticky riesi muz a vybera mi vzdy najlepsie pomer cena,kvalita,aby som mohla bezpecne jazdit. Na tom sa nesetri,ked treba nove,tam nemas ako usetrit. A oslavy? Ved nech si skusi on zorganizovat oslavu. Akoze co chcel na birmovku ponuknut cistu vodu a chipsy? Ani by som sa nad nim nepozastavovala. Ja by som takemuto chlapovi dala nakupny zoznam do ruky a nech sa paci na nakup. Nech vidi,co kolko stoji. Ano,vsetko je drahe a co teraz nebude zit len prezivat a zut suche rozky?

h2
2. nov 2024

@doriiis Presne! Ja som veľmi emancipovaná žena, ale ešte aby som riešila pneumatiky na aute?! Kurník šopa, načo mám mať chlapa, keď by som sa ešte aj týmto mala zaoberať ja?

h2
2. nov 2024

A ešte ma zarazilo to, ze TY si robila oslavy. No dobre, tie narodky boli tvoje. Ale deti sú hádam aj jeho! Predpokladám, že on pri príprave osláv nepohol prstom a bol len v úlohe pozvaného hosťa. A ešte to ani neplatil! Tak nech láskavo drží hubu!

kristinapetronela
2. nov 2024

Si úžasná žena .mal by ťa na rukách nosiť .... Ja by som takého muža nechcela ...on nerozumie normálnym veciam ... A keby na to nemáte tak na jeho mieste by som pracovala od rána do večera keď sa vieš tak krásne postarať o rodinu

kristinapetronela
2. nov 2024

@marca12 áno aj ja tu prvý krát asi zo všetkým bucham čo som nahnevaná .nič horšie som nečítala .... On je blázon keď jej vyčíta takéto veci

tilonka
2. nov 2024

Tak to je super ze odkladas, ja som ani nemyslela ze nic nenasetris - neodkladas, ale ze sa u vas nesetri ako niekto, kto je nuteny setrit na potrebnych veciach (co je uz smutne). To co si ale opisala, mi pride ako prijemne zitie a nie ako nejaky extrem...

0silvia0
2. nov 2024

Si super prakticka, sikovna zena, vies si sama poradit. A ked to ten tvoj drzgros nevie ocenit, jeho smola. Ja by som si tie jeho vycitky nenechala, vycitala by som mu jeho drzgrostvo a neschopnost normalne zit.

katka700
2. nov 2024

Neuraz sa ale tvoj muž je drzgrosky cocot. Všetko platíš sama? Načo ho máš keď všetko ťahás sama ako slobodná mamička.
Daj mu do ruky nákupný zoznam, nech nakupuje on. Na kontroly so strojčekom pre syna nech chodí tiež on.
Tie pneumatiky už dobre okomentovali baby a chalani predo mnou.
Odporúčam ti zapisovať výdavky.
Známej takto pred rokmi starý vyčítal kozmetiku, kaderníčku a nehtarku aj keď sa mali dobre. Začala zapisovať výdavky zo spoločného účtu a zrazu bolo jasné že jeho pitchovinky na rybicky, pivečka s kamošmi a technické vychytavky stoja 2 krát toľko čo minala na seba 😂

sima234
2. nov 2024

A čo sa týka domácnosti, ako to máte poriešené? Kto čo platí?