Buzeruje buzeruje buzeruje. Raz je to zato raz ine veci. Malo rozpravam na deti. On mi kaze vkuse im nieco hovorit. Ja sa liecim z tazkej depresie. Velmi tazko sa mi funguje a proste nevladzem dookola mliet tie sprostosti. Snazim sa citat knizku menujeme tam zvieratka pustame zvuky. Spievam pesnicky riekanky hluposti ale ze to je malo takto po troske. A je to moja vina ze jeden ma 4 roky a ma poruchu reci a crty pas takze rozprava vela ale take svoje skomoleniny. A druhy ma dva roky a len blabota mama tata cau papa mnau hav. Ale vsetko je moja vina lebo ja na nich nerozpravam. Keby niekto mal otazku ci on na nich rozprava ? Nie lebo ja som doma on chodi do roboty tak ja sa im mam venovat. Je mi smutno aj zo seba ze asi im som zlou mamou a ako stale castejsie pocuvam aj zlou manzelkou. Toto nie je jedina vec za ktoru buzeruje. Ako sa prekonat a rozpravat sa viacej ? Ja som vela ticho ale to preto lebo trpim tu na svete
Tak sa zamysli ci tu depresiu nemáš náhodou z tvojho manžela a skus trosku buchnut po stole a nnie si nechat kydat na hlavu... Ja sa s detmi hrám, ukážem im, prečítam ale tiež nie aby som im celé dni niečo rozpravala a mutila do hlavy. Aj to dieta potrebuje svoj priestor.. Ale určite by som odporučila logopediu, poradia ti ako komunikovať a zdokonalovat rec
Nieco divne s tebou musi byt, ked mas 2 deti s takym chmulom..
Mam dve deti a tiez jedno s dg rozprava mizerne. Mensi zacal hovorit v 1r a v 1,5 roku rozpraval dlhe vety a normalne so mnou debatuje, samozrejme primerane veku. A to som nemala cas sa mu tolko venovat ako som sa venovala starsiemu lebo ved 2 deti a starsi zabere vsetok cas. Prosto to je aj v dietati, niektoremu staci 2x povedat a bude si opakovat vsetko co povies a inemu mozes cely den rozpravat, citat, ucit podla rad logopedicky a decko prosto nebude hovorit. Tvoj muz je tiez blb, vie ze mas problem sama so sebou a este ti pridava..
Hmmm, ja som myslela že na konci bude otázka ako sa zbaviť debila a nie čo máš ešte ty viacej spraviť.
Prosim ta, kamaratka mlela od rana do vecera a mladsi tiez mlel svoje schomoleniny, ze mu sama ledva rozumela. A to tiez tak do 4-5 rokov. Bola v podstate stastna v roli matky aj ked to bolo s muzom vseliake teda. Doma bola smad 5 rokov a vidis. Aj sa im venovala aj tak chomolil, pomohla ligopedicka. Ani mne sa s mini nechcelo vzdy hovorit, a zacal v pohode v dvoch rokoch. Niektore zacnu dokonca az v styroch. Noc tske zle nerobis, ved si citate a podobne. Ja nie som za pozeranie telky detmi, ale pokial sa ti nejaky den chce kecat menej, tak zapni nejake poucne video primerane veku. Napriklad zvuky zvierst, hovori to pani pomaly a dieta jej opakuje 😀 Kamoskyn maly sa dival na telku od malicka a dost, je chytry a keca ako vodopad. Skoc za dr koli logopedii a hotovo. Ale dvojrocny ma cas. Znamej dvojrocny vedel len papa a mama, konec nic viac a teraz v pohode. Kazde dieta je ine, muz je nechspavy. Depresia nie je chripka, ze za tyzden si ok. Chod si k obcodnej dat vziat krv a nech pourie priamo uasobnik zeleza ti. Ked je zeleza nedoststok, tiez to vedie k depresii. Druim palce.
V prvom rade zrejme potrebuješ dobre nastaviť, napasovať liečbu priamo na tvoje potreby. Ak vravíš, ze sa lieči, tak povedz lekárke a svojich pocitoch, možno ti treba upraviť lieky.
A k tomu druhému problému. Dvojročné dieťatko ešte nemusí súvislé a zrozumiteľne rozprávať. Ale 4 ročne už áno a gramaticky spravne. Ak máte stanovenú diagnózu narušená komunikačná schopnosť a to Pas asi len suspektne, tak predpokladám, ze ste obišli odborníkov, logoped, neurológ a psycholog. Možno by bolo dobre, aby to absolvoval aj otec a jemu priamo vysvetlili, lebo zrejme tomu celemu nerozumie.
Ty sa neobvinuj, ak má naozaj vyššie spomenuté diagnozy, tak môžeš s dieťatkom rozprávať aj 24 hodín, aj tak ten problém tam bude,mozesho však správnou terapiou trosku korigovať. Držím palce🍀🍀🍀
Hadze to na teba, aby si sam pred sebou ocistil svedomie. Jednak sa asi boji, ze splodil nejake vadne deti a tiez minimalne podvedome dobre vie, ze ako otec im toho vela nedava. Tak aby sa sam citil lepsie, tak aj sam sebe musi nahovorit, ze vinnik si jedine ty.
S rozpravanim pokracuj podla mna normalne ako doteraz, z dlhodobeho hladiska to az tak nehra rolu, kedy sa rozrozpravaju. Nie su vsetci rodicia ukecani a nakoniec kazde zdrave dieta rozprava. Skor tu depresiu treba riesit.
Svoj hnev si vybija na tebe.Nech si sadne s nimi a rozprava im on ved je tiez rodivlc
tak tu má problém manžel. O pár mesiacov, rokov sa mladší možno tak rozrozpráva, že ho nebudete vedieť zastaviť a vládať počúvať a potom Ťa manžel zbuzeruje i za to, že rozpráva. Skús pozbierať všetku silu a povedz mužovi narovinu, čo Ti robí. Tým, že ťa vystresuje čo dosiahne?
noc si z toho nerob jedno som nenaucila rozpravat a druhe sice rozprava od roka ale zas chodit nevedela do 2,5 roka… takze to si nevyberies :D… kazdy sme nejaky… urcite sa naucia rozpravat ak to nie je ziadna vazna diagnoza, pomalsie ale naucia
Máte môj obdiv,,že v chorobe ,kt.aktualne prežívate viete takto fungovať.Musi to stáť veľa úsilia a energie,aby ste podávala takýto výkon. Obdivuhodné, depresia nie je o volí a človek, kt .ňou trpí , trpí celým telom. Dávate zo seba maximum, a ste dobrou mamou. To čo opisujete,by malo byť dostačujúce preto,aby sa Vaše detičky dobre vyvíjali čo sa týka recoveho vývinu. Pre mňa je záhada,prečo to Váš muž vníma inak, prečo má ten pocit,že nerobíte maximum,alebo je to nedostačujúce,odkiaľ prišli toto presvedcenie? Priamo sa ho spýtať ,že prečo takto uvažuje? Čo by pomohlo ho podporiť v Tom,aby na Vás nebol taký nátlakový? Nejaký odborník, klinicky logoped, špeciálny pedagóg?
Začarovaný kruh obviňovania a hnevu nikomu nepomaha.Rozumiem,že to máte ťažké obaja čo sa týka starostlivosti o domácnosť, Vy sa staráte o krb a fungovanie , Vás muž ale inak. Či komu to prináša osoh,že sa sústavne hnevate jeden na druhého, ma to zelatelny efekt pre Vás a rieši to Vaše ťažkosti? Áno treba si uľaviť,keď nejdú veci ako majú chápem. Len či kvôli tomu hnevu Vám neunikaju reálne riešenia??
Buďte radi,že máte zdravé detičky a užívajte si spoločne chvíle ako rodina. Nechcem brat pocit Vášmu mužovi ,že nie je to ok, alebo hodnotiť ,že to má vnímať inak,ale myslím,že by pomohlo hľadať čo by teda pomohlo ,tak,aby ste boli všetci spokojní.Ako na Vás teda on podporuje ,aby ste By bola ešte lepšou mamou a manželkou? Kedy Vy zažívate pocit pri svojom mužovi,,že je s Vami spokojný?
Chyba určite nie je v Tebe, ale v ňom. Nebolo by Vam bez neho lepšie? Tvoje depresie majú isto pôvod v Tom, aký somár je to. A to sa slušne ešte vyjadrujem....
Povedz mužovi, nech je ticho aj on, keby aspoň niečo pekné a múdre povedal. Načo jeho naučili hovoriť, keď potom len samá sprostosť z neho ide aj po 30 rokoch? Mlčať je zlato. 😉
Chyba nie je v tebe, ty za to nemôžeš, nedeptaj sa a neobviňuj sa z toho.
Proste 4 ročný ma diagnózy a má nárok na "nerozprávanie", mladší má ešte čas sa rozhovoriť. Nabudúce, keď ten tvoj muž bude mať zase blbé reči mu povedz, že tie deti majú polovicu z jeho génov a je rovnako za ne zodpovedný ako ty a tiež by sa im mal venovať a učiť ich. Ja mám dve deti s diagnózou, obe majú NKS, dcérka rozpráva tak skomolene, že je jej ťažko rozumieť a mladší syn si ide svojou hatlaninou a pomedzi to povie dobre iba pár slov, fráz, čo sa naučil používať, a aj tie často skomolí. Tiež porozumenie majú slabšie, lebo nerozumejú reči na dostatočnej úrovni. A keby mi môj muž toto hovoril, takto ma deptal, že sa im málo venujem, a je to moja chyba, tak mu najprv poviem svoje, a potom ho asi pošlem niekam...
Myslím , že máš doma debila.
Boze ja ked tu toto citam, tieto pribehy, ci co to je. Rozmyslam, ze co za chujov si to tie zeny zobrali...otras.
Hrozne vcom aj deti vyrastaju.
Tym, ze sa budes obvinovat, tak tym si tu svoju depresiu este prehlbujes a to teda nie je dobre. Ani ti nenapisem, koho mas za muza, lebo to podla mna uz padlo mnoho krat. To , ze on chodi do prace, to nie je nic svetborneho, po praci by sa mal detom venovat aj on
Ked pojdes o rok do prace, tak sa zazracne zacne pan manzel venovat detom?
Neviem ci.je to.možné ale deti do skolky a jasiel a ty sa venuj inému, praca ak sa da atd. Lebo takto si v.jednom kole. To co sa pýtaš, ci sa muz rozprava je hádam vtip, ved spýtaj sa jeho. Zdravie je dôležité aj tvoje aj tvojich deti, aj komunikáciu potrebujú a tebe.sa.nedá treba skusit nieco ine. A popravde byt v takomto prostredí 24/7 neprospieva ani tebe
So starsim zacni chodit co najskor k logopedicke. Ona ti ukaze ako s dietatom pracovat
@ada12345 ano chodili sme ale nebola dobra absolutne nam nesadla teraz ideme k inej ale termin ma az v decembri
Prepac, ale mas doma debila. Su to tak tak isto aj jeho deti ako aj tvoje. To nie je vyhovorka, ze on chodi do prace, tak sa im nebude venovat a mas byt na to sama.