Manžel mi vyčíta, že chodíme na výlety

6. aug 2024

Poraďte čo mám robiť keď manžel mi vyčíta že chodíme na výlety? Konkrétne to že míňame peniaze na výlety.
Aby ste boli v obraze, výlety po Slovensku blízke okolie. Kde míňame hlavne na benzín. Striedam výlety raz sú to platené ako zoo zámok hrad akcie pre deti, inokedy čo sú zadarmo príroda zrúcaniny park ihrisko. Chodíme aj na vlaku a autobus. Platím to väčšinou sama lebo väčšinou chodím ja s deťmi. Manžel keď ide s nami tak mu poviem nech teraz zaplatí niečo aj on alebo aspoň natankuje do auta. Chodíme na mojom aute. Ale sme často aj doma keď nerobíme nič len oddychujeme alebo ideme s kamarátmi von, tiež bez manžela. On není moc spoločenský človek.
No hlavne tie výlety mi vyčíta že za tie peniaze sme mohli mať iné veci do domu. Treba ešte pár veci dokúpiť a zaobstarať. No ja chcem aby deti mali aj zážitky pokiaľ sú malé. A druhá vec so mnou rodičia nikam nechodili tak trochu to aj vynahradzam teraz.

eeffka
6. aug 2024

Deti si nebudu pamatat nove tehly ale vylety s tebou

katarinaba
6. aug 2024

Platim ja, nech zaplati on, moje auto - takto fungujete? Tak potom mu povedz, ze minas svoje peniaze (povacsinou). A neber ho so sebou.

stvura
6. aug 2024

moje/tvoje/nase - ako nechapem aky zmysel tu ma rodina a deti...precitaj si to po sebe a poloz si tu otazku

lujza123
6. aug 2024

Začni mu ty vyčítať ked niečo kúpi do domu ze mohol byt výlet 🤷🏼‍♀️
Zoznam vecí do domu nikdy nekončí a deti sú malé len raz. Zážitky sú niečo co si pamätáme celý život, škoda ze to tvoj muž nechápe.

sissy27
6. aug 2024

tak mal najprv postaviť a dokončiť dom a potom robiť deti...
mimochodom, auto je tvoje, peniaze máte podelené, a koho je dom a koho sú deti?
Ak náhodou spoločné, tak si treba zadeliť čas a priority. Samozrejme, že aj dom si vyžaduje investície a starostlivosť, ale tak isto to potrebujú deti a hlavne - váš vzťah. Aby sa nestalo, že v tom dome bude zrazu sám a ešte naháňať peniaze, aby ťa z neho vyplatil...

colsami
6. aug 2024

Uz ked toto vidim, moje, Tvoje... Aspon deti su spolocne.

Kym netriete nudzu a na vylete sa vyslovene nerozhadzujete, ignorovala by som to.

yanni
6. aug 2024

Autorka, ake stare mas deti?

januska12323
6. aug 2024

V rodine kde sú veci aj deti spoločné sa ľudia zvyknú dohodnúť. Napríklad koľko minieš na výlet za toľko ďalší týždeň kúpte niečo do domu.

tanyan
6. aug 2024

Podľa toho popisu to vyzerá, že nielen nie je spoločenský, ale ani rodinný typ. Do domu bude vždy treba niečo dokúpiť, opraviť, obnoviť... Ale deti sú malé iba raz a hodnota života sa nepočíta iba cez peniaze, ale hlavne cez to, čo si za ne zabezpečíš - hmotné aj nehmotné.

autor
6. aug 2024

@katarinaba Keď idem niekam ja sama s deťmi tak platím všetko ja. Keď ide aj on tak mu poviem nech aspoň natankuje. Chodíme na mojom aute keďže ja mám väčšie auto.
@stvura Každý máme svoj účet, neviem čo je na tom zvláštne. V živote by som nechcela mať spoločný účet.
@sissy27 Dom a deti sú spoločné. A on je koľkokrát rád keď zoberiem deti preč a on môže robiť doma. Veľa veci robíme svojpomocne.
@colsami Snažila som to ignorovať no nie vždy sa to dá.
@yanni Majú 5 a 8 rokov
@januska12323 My sa tiež dohadujeme kto kedy čo zaplatí. Do domu väčšie veci platíme spolu, menšie platí každý sám čo uzná za vhodné kúpiť.

falbala132
6. aug 2024

takito muzi, nozik sa mi otvara... mala som kolegu, zarabal 4000 € a snubemici kupil snubak za 250 €, este rozpraval, ze za 350 € sa mu pacil viac, ale za ten rozdiel moze radsej kupit viac vedier bakelitu na stavbu... 🙄

bcrow1307
6. aug 2024

Vy máte zjavne aj iný problém ako len míňanie na výlety. Ale tak to ste si mali objasniť pred svadbou. Ja napríklad neviem pochopiť to moje a tvoje, ale ok. Tvoj muž bol taký určite aj pred svadbou, takže ak si čakala, že sa zmení tak smola. Darmo teraz vyplakávaš, že nechce nikam chodiť. Kto financuje dom ? Ak obaja tak ok, ak zväčša on, tak nie je o čom. Možno si len chce vybudovať domov a nie len miesto kde prespí. Takže ja jeho postoj úplne chápem. Nehovorím, že deti nemajú mať zážitky. Áno majú, ale dieťa sa má vedieť zahrať aj samé. Ale dnes je móda robiť deťom program od rána do večera, aby malo množstvo zážitkov. A potom su v 14tich totálne znudené, lebo už všetko videli. Ideálne by bolo si sadnúť a porozprávať sa o vašich prioritách, a o tom čo chcete spolu, a nie iba ty a deti.

stvura
6. aug 2024

Nejde o spolocny/nespolocny ucet ale o to ze nemate presne dohodnute pravidla fungovania. Pri dvoch detoch maju byt vyclenene peniaze na "zivot" (domacnost, potraviny, deti, nakupy) a nie aby sa jeden doprosoval druhemu. S tym 5r a 8r asi nie si na materskej, takze ak si sa takto rozhodla ze vsetko absolvujes sama, tak preco ho do toho "zatahujes"? Prakticky zijes s detmi sama. On sa stara o dom. Ci zle to chapem? Tymto stylom to nema sancu - nie ste rodina.

earlgrey
6. aug 2024

Nikdy som nešetrila na výletoch. Síce mám len jedno dieťa, ale chodíme na výlety často, na celé dni. Ale nemám ani muža 🤣 dokonca otec malej, keď sa spýta koľko som za výlet minula, tak hneď posiela peniaze a to spolu nežijeme už skoro 5 rokov. Takého muža, čo mi vyčíta niečo by som ani nechcela.

sarandon
6. aug 2024

@falbala132 ja mám kolegu ktorý si zapisuje z meračov o koľko menej vody a elektriky minie keď je žena s dcérou na prázdninách u rodičov.

eeffka
6. aug 2024

@sarandon takemu by som zacala pocitat kolieska salamy. Debilovi

yanni
6. aug 2024

ono to je dost smutne takto zit. Moje/tvoje/nase. A tiez, to mu musis povedat, ze ma natankovat? To by mal predsa automaticky. My mame tiez kazdy svoj ucet ale ja mam na muz pristup a jeho kartu. Viac menej vsetko platim jeho. Auta mame tiez "moje" a "jeho". Moje je tiez väcsie a rodinne cesty ideme vzdy mojim. Natankuje ten, kto sedi za volantom a vidi, ze uz treba. Muz bol v sobotu odviez veci do zbernych surovin, samozrejme mopjim. Pride domov a bol aj aj to umyt aj natankoval doplna.
Tvoje deti mi je luto. Toto nie je zivot. Myslis, ze vasu situaciu nevnimaju? Ak nesmrdite grosom, da sa predsa vzdy dohodnut. Aj my sme pred 8mimi rokmi postavili novy dom. Ked mas dom a zahradu, vzdy treba nieco. Tvoje deti nechodia ani na kruzky ako sport, hudba atd? Tabor tiez asi nehrozi. Na dovolenku nechodite? Nase dve najmladsie su ako tvoje. 5 rokov a starsia mala pred 2mi tyzdnami 9. Tvoj muz by sa zblaznil, keby moje baby boli jeho. Vrcholovy sport, hudobna, plno zaujmov. Pocas skolskeho roka sme prakticky kazdy vikend niekde, o prazdninach radsej pomlcim. Ja by som s drzgrosom nebzila. Zijeme len raz. Treba cestovat a vidiet, ked je clovek mlady. Mojim detom sa skor rata vylet, dovolenka ako plna izba rarohov.

nadush
6. aug 2024

Akože tvoje auto? Veď máte snáď spoločný majetok, nie?
Súhlasím s názorom, že dnes je trend robiť deťom program len aby náhodou nesedeli doma a nenudili sa. Veď nech sa nudia, nuda podporuje kreativitu a zahrať sa vedia aj na záhrade. Jedno pieskovisko, nafukovací bazén a leto ako vyšité.
Ja tiež idem rada na výlet, ale tiež dokončujeme dom a vždy sa s mužom dohodneme čo potrebujeme teraz robiť a podľa toho naplanujeme voľný čas - nie kvôli tomu, aby sa deti nenudili, ale aby sme niekam vypadli ako rodina. Gro času však v lete trávime doma, veď preto máme dom a záhradu, aby sme si ju užívali, deti majú ihrisko, pieskovisko, maly bazén a trampolínu - o 100% viac, ako sme mali v detstve my 😁

17alexis
6. aug 2024

Je to tvoj manzel ci len kamarat? Lebo ozajstni manzelia takto nefunguju. Asi by som si s nim sadla, spolu pozrela na VAS rozpocet a dohodla sa na nejakej sume, ktoru si vyclenite na vylety. A ak chces vylety platit za SVOJE peniaze a z tych JEHO sa ma platit vsetko ostatne a ste s tym vsetci ok, tak nie je co riesit.

alexis617
6. aug 2024

Sme na tom rovnako ja tiež na mojom aute načapujem nádrž do plná a platím všetky výlety teraz sme boli v Tatralandií na predĺžený víkend tá strava je tam na môj vkus fakt dosť draha a tiež vyčítal

yanni
6. aug 2024

@nadush kde autorka pise, ze vyplnuje detom program aby sa nenudili? Ja napr. uz sama za seba rada vypadnem z domu. A keby sa dalo, tak aj viac krat to tyzdna. ieco nove vidiet, , "vyblaznit" sa, spoznat novych ludi atd. A byt spolu aj niekde inde ako doma. Doma to uz pozname. Nepises ake mas velke deti. Babätkovsky bazenik a pieskovisko ti nebude dlho stacit.

simona92101
6. aug 2024

@nadush my tiez s detmi chodime radi po vyletoch lebo chceme aby mali zazitky,nieco videli nove,nie aby 2 mesiace čučali doma na zahrade-to leto ako vysite urcite nie je🙈.my s muzom sme tiez mali takychto rodicov,ziadne vylety,ziadne zazitky ci spolocne spomienky,len 4 steny doma a sme si povedali ze nase deti taketo detstvo mat nebudu.tiez mame dom,zahradu,aj daco porobit treba ale spravime si vzdy plan na leto,jednu sobotu sa daco porobi,v nedelu mozme ist na vylet.ja na tom nevidim nic zle

nadush
6. aug 2024

@yanni reagovala som na príspevok, kde bol tiež názor, že je to dnes trend deťom robiť program, len aby náhodou netrpeli nudou.
Moje deti majú 17 a 4, takže viem, že starším deťom nestačí bábätkovský bazénik.
Napísala som, že tiež rada idem na výlet, ale ako aj autorka píše, keď sa dokončuje dom, bohužiaľ, treba si určit priority.
My ideme ako rodina aj na výlet, aj na dovolenku, aj na chatu, ale okrem toho trávime ten čas doma. Vo vysnívanom dome, za ktorý sme minuli nemalé peniaze a deti (teraz len to mladšie) si užijú aj na záhrade - nevidím na tom nič zlé. 17 ročný tiež nemal odjakživa 17, ale tráviť čas doma sa da aj aktívne. Môže ísť s kamošmi na bike napr.
Nemyslím si, že moje deti trpia tým, že nechodíme na výlet každý týždeň 😉
A na margo autorkinho manžela, je tu opísaný ako zdgrloš, ale je to len jedna strana mince. Píše, že robia veci svojpomocne, tak sa možno len snaží ušetriť keď sa dá a kúpiť niečo navyše/dokonciť ten dom skôr, aby potom na ten výlet mohli ísť spolu.

zuzanockamt
6. aug 2024

Neviem,čo sa tu viaceré čudujete. Úplne normálne fungovanie - pekne každý svoje peniažky, dohodnuté, čo a kto platí. To je systém. A nie bachnúť všetky peniaze na jednu kopu bez systému. A autorka témy sa tu pýtala úplne niečo iné a vy tu zase riešite spoločné účty.

nadush
6. aug 2024

@simona92101 ani my nesedíme dva mesiace doma a nepozeráme do 4 stien. Tiež ideme aj na výlet, aj na dovolenku, aj na chatu, idú aj k babkám a starší trávi čas už sám s kamošmi, ale gro času sme proste doma a nevidím na tom nič zlé.

alickapusinka
6. aug 2024

už si tu písala ten problém.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yanni
6. aug 2024

@nadush Vidis. Je ine zamestnat 17 rocneho, ktori zduchne rano z domu a pride vecer a 4 rocne dieta, ktpre posadis do pieskoviska a je spokojne a je ine zamestnat dve uz starsie deti naraz. Autorka nepise, ze chodia kazdy tyzden cely rok. Teraz je leto, pekne pocasie, prazdniny. Kedy pre pana jana ma ist na ten vylet/dovolenku ak nie teraz? Zacne skola, uz na to nebude tolko casu. Tak nech si dopraju. 8 rocne dieta moze ist aj ku kamaratovi, to 5 rocne velmi nie a na piesocek uz to tiez nie je. Ked su zvyknuti na objavovanie, tak ti 9 prazninovych tyzdnov doma spadne strop na hlavu. Tiez autorka nepise, ze im tie peniaze za ten ktory vylet v rozpocte nenahraditelne chybaju. Teraz nech ziju, v zime y cez skolsky rok prisporia. A to ze robia vela svojpomocne tiez este neznamena, ze musia rovbit svojpomocne.

betulinka1
6. aug 2024

Chlapa v tomto nezmenís, to tak proste je v nom. Mna skor len prekvapilo, že komplet výlety platíš ty a este mu musíš povedať aby natakoval, ked nahodou ide s vami. To urcite nie je v poriadku. My tiež robíme exteriér okolo domu a každé € je dobré ale muž nás odvezie, ide s nami a zaplatí aby deti mali radosť. Možno niekedy ja viac hundrem, že nemusia ísť deti na bobovú dráhu 8x ale on ked vidí, že ich to baví, tak radšej si nič nekúpi celý mesiac ale detom dá, mne zaplatí masáž, atď.... A platí to zo svojho účtu a nie spoločného. My máme každý svoj účet a jeden spoločný, kde posielame rovnakú sumu a nakupuje sa z toho čo treba okolo domu a domácnosti. Tvoj muž môže byť rád, že deti doma netrčia na elektronike ale si ochotná sama s nimi niekam chodiť. Skús to mužovi vysvelit, že Ok ty tie výlety zaplatiš ale nech nehudre a nech je vdačný, lebo deti si nebudú pamatať, že ste nemali doma anglický trávnik ale budú si pamatať, kde ste boli, kde sa kúpali a kde sa zabavili super a chcú isť znova.

nadush
6. aug 2024

@yanni 17 ročný nemal odjakživa 17 🫣
Ja som napísala svoj názor, ty máš iný, je to v poriadku. Ja ti ten tvoj neberiem, ani ťa nejdem presviedčať 😉
Ak by peniaze neboli problém, tak by jej to manžel asi nevyčítal 🤷🏼‍♀️