Mozno hlupa otazka ale chcela by som vediet co si myslite mame malu dceku a manzel mi zacal pri vymenach nazorov nadavat aj ze som svina hnusna a potom argumentuje tym zevraj ho viem vytocit do nepricetnosti uz mi povedal aj horsie....myslite ze je rec este o nejakej laske???
S chlapom som uz dost dlho a nikdy sme si skaredo nepovedali, ani len debil alebo krava. Neviem si predstavit, ze by chlap po mne hulakal, ze som svina hnusna alebo pi*a. A este pred dietatom...
Ale zas, kazdy je zvyknuty na iny standard. Niekto to ma zas tak, ze kde nie je bitka, nie je laska...
No mne to ties nepride ok dcerka ma 9 mes.po narodeni nas vztah siel dole vodou
@beatik3 ako chapem ma byt s coho nervny staviame vsetkoje spomalene v robote robi nocne kazdu chvilku cosi mu menia ..inak po nocnej sa vyhovara dost casto ze preto je nervny ale on uz ako sa mala narodila ma zacal kibicovat nadavat mi ja som sa citila ako neschopna krava ...samozrejme potom sa ospravedlnoval aj dnes sa ospravedlnil ale som ho poslala nech mi radsej vynada ze to budem brat uprimnejsie odneho....
@renusik tak úplne úprimne ti dám náhľad z inej perspektívy. Ja napríklad svojmu manželovi občas tak hnusne nadám, že som sama z toho prekvapená, keď mám amok, do toho ma chytne úzkosť a depresia, a niečo ma fakt že poriadne vytočí tak mu naozaj nadám.. použijem všetky invektívy a nadávky aké poznám.. a dobre, že riady nelietajú po byte/dome... ale je to všetko povedané na margo mojej zlosti, mojích vlastných zlyhaní...(a keď sa upokojím, tak sa vždy uistím v tom, ako veľmi ho milujem...ale o tom nechcem teraz...) vieš niekedy to tak býva, že útočíme na ľudí s podpásovkami ktoré však nakoniec nám najviac vadia na sebe, a nie na iných... na druhej strane, nie nadarmo sa hovorí, že najviac ublížiť dokážeš človeku ktorého najviac miluješ. No len ty sama musíš vedieť, či je to u vás láska, alebo ste spolu kvôli iným veciam,... vieš ono je to dosť obšírna téma, pretože pokiaľ ty si zasnívaná romantička, a láska pre teba znamená neustále motýle v bruchu, hlava v oblakoch a chodníky posýpané lupeňmi ruží, tak by si z toho mala rýchlo vytriezvieť... (a neber to nijak osobne, to je len príklad) lebo každý máme istú predstavu lásky, o tom ako by mala vypadať ani nehovorím... no nie každý ju dokáže prejaviť (to je zas druhá vec) Myslím si, že by si mala sama zvážiť a vedieť posúdiť nakoľko ti muž prejavuje lásku. tu na fóre nikto nevie a nevidí to čo reálne zažívate a ver, že aj keby sme to vedeli, videli,...tak ani jedna z nás to nebude cítiť tak ako ty... TVOJE SRDCE JE JEDINEČNÉ A LEN ONO TI DOKÁŽE DAŤ SPRˇAVNU ODPOVEĎ ♥
Ešte taká rada..: Ja som vyrastala v rodine kde boli hádky na denno dennom poriadku a dotýkali sa aj nás (detí) lebo nás rodičia do svojích problémov vťahovali... ver či nie, tvoja malá to síce teraz vníma, ale nebude si to pamätať...preto využi ten krátky čas a nauč sa s mužom hádať v súkromí, a najmä ju nikdy do toho nezaťahujte... (to nie je správny ani dospelý postoj k situácií, pokiaľ rodič vťahuje dieťa do manž. problémov)
Nečítala som vsetko ale nič nie je dôvodom na to, aby Ti tak nadával...... teraz Ti nadáva a najbližšie Ťa udrie
@renusik tak vieš ja skloňujem slovo rozvod permanentne, a stále som tu.. žijem a milujem jedného a toho istého muža s ktorým sa ,,,rozvádzam" tak 3 krát do roka :D už 10 rokov.... ale pokiaľ mi na ňom bude naďalej záležať, budem ho viac milovať než ,,nenávidieť" tak mi to stojí za to.... či aj tebe, musíš vedieť sama....
A prepáč, ale podľa mňa si tak trocha márnivá... vieš z môjho pohľadu ( a fakt sa nenahnevaj, myslím to v dobrom) máš muža čo sa zaujíma, stará, (nie každý muž po hádke uprace požehlí... radšej pôjde do krčmy! ) čo chodí do práce, ťahá nočné... (sama si spomenula, že rozumieš, že je vyťažený). Máte strechu nad hlavou, staviate dom, máte dcéru. ste zdravý... je toľko veci, za ktoré by si mala byť vďačná....
Takto, ja keď som žila s mužom ešte, tak nikdy sme si nenadávali, obaja sme boli skôr pokojné povahy, nadávky nikdy nepadli ani keď sme sa rozchádzali a láska už medzi nami nebola. Na druhej strane, ja keď som počas puberty vymýšľala a nemala ideálne správanie, tak rodičia mi od nervov vedeli aj poriadne a škaredo vynadať, lebo tak som ich v danom momente vytočila. A nikdy v živote som o ich láske nepochybovala, že ma milovali, aj napriek tomu, že mi občas aj vynadali. Záleží, ty musíš poznať odpoveď. 🙂
@mey8 pána beka, tak to že jej nadáva je podľa teba v poriadku? za to, že sa stará, zaujíma, majú strechu nad hlavou. a podľa teba je to v pohode, ešte ty sama vynadáš mužovi? nech sa nik na mňa nehnevá, ale toto určite nie je vhodné správanie sa dospelých ľudí. a že je to zlyhanie toho človeka, čo nadáva, ano, je to pravda. ale nie je to ospravedlnenie. oplzlé nadávky na človeka ktorého mám milovať-to sa mi vôbec s láskou nespája, nech to akokoľvek obhajuješ.
@huxy ty čo dávaš?:D ja to neobhajujem... snažila som sa tu niečo vysvetliť a poukázať na určité veci. najmä na to, že dokonalý človek neexistuje.. (ale asi sa tu jeden našiel) .... a tvoj názor na mňa, moje manželstvo, moje chovanie atď ma vôbec nezaujíma. ani nepotrebujem aby to niekto rozoberal, keby si čítala s porozumením ani by si sa s tým komentárom neobťažovala... a keďže ja radšej použijem svoju energiu zmysluplnejšie, končím...
@mey8 ja nie som dokonalý človek, to neviem odkiaľ máš. nikde to netvrdím, nikde netvrdím ani to, že som ja napr.nikdy svojmu ex nevynadala-aj škaredo. ale keďže mám skúsenosť aj z druhej strany-že mne ex nadával často, bezdôvodne, samozrejme mal vždy výhovorku, prečo je taký. ja som predtým nenadávala, ani na ex. ale roky takého psychického teroru si spravilo svoje, a pár krát ku koncu manželstva v zlosti padli aj nadávky odo mňa. čo ja píšem je to-že nadávky nie sú znakom milovania druhého človeka. nič viac, nič menej. každý nech sa samozrejme zariadi podľa seba, čo je ochotný akceptovať. a hlavne si myslím, že to môže byť naozaj z toho dôvodu, že si v takom prostredí vyrastala a príde ti to "normálne".
@renusik "samozrejme potom sa ospravedlnoval aj dnes sa ospravedlnil ale som ho poslala nech mi radsej vynada ze to budem brat uprimnejsie odneho...."
ale toto robis velku chybu aj ty.
zbytocne chystas podpal na dalsi buduci poziar.
ty tym, ze ho odbijes, dostavas zo seba sklamanie, hnev, urazenost. nachvilu ta to trosku skludni, citis sa trosicku lepsie, ze si do neho aj ty tak trochu kopla a vratila mu to.
on je agresivny a ty si nasledne pasivne agresivna.
ale prenasas to iba spat na neho. co si on dobre pamata. dalsi raz, ked sa hadate, si spomenie na ten hnev z toho a prenesie do dalsieho nadavania tebe.
odovzdavate si to ako stafetu.
ty potrebujes pretrhnut ten kruh posuvania si agresie. inak sa vazne mozes rovno rozviest.
@renusik
Ziadny rozvod😇Moj muz je taky isty😪Ja som 7 rokov vydata,v kostoliku.Mame dve deticky.A brali sme sa hned ako sme sa spoznali.Boli sme naozaj zalubeny.Mam bohate skusenosti.MAXIMALNE sa im znicili nervy a minimalne maju zlych ,,poradcov,, konkretne takych istych nervakov.Ten moj ma na svoju ,,podporu svokra,,Cize katastrofa.Zial si osvojili taketo chovanie a zvykli si na to,nemaju cas s tym nieco robit alebo premyslat o tom.Je to kolotoc.
POSTUP: oznamit jednou vetou,ze to spravanie z minula, nemienis tolerovat.//Viac nerozoberat.Odist prec z miestnosti.
Nechaj ho tak,nech je uplne sam.Ty sa budes s radostou venovat dietatku,a domacnosti.Ziadna hadka nevznike.Ak ta chodi komandovat,za neporiadok a za hocico.Nedivaj sa na neho otoc sa,odit.Nesmies mu dat ani jedninou vetou priestor na hadku.Zobralo by vam to vsetok cas aj zdravie.V ziadom pripade nezacni pre neho pracovat,ked krici.ze aby sibmu akoze pomohla.NIE.on jednoducho potrebuje byt sam.A SAM aj potom bude chodit za vami.Moj muz je teraz so mnou tak raz za mesiac.Viem je to strasne malo,ale stoji to za to dat mu cas.Ved aj so znamimi aj s detmi nam to tak vychadza.Inak je to iba o praci,o starostlivosti.A tym ze mu nedas priestor na hadku,uvedomi si ze sa naozaj nevhodne sprava.Ty si ta mudrejsia.A musi si aj on povedat,ved ona mi chyba..musim sa zmenit.My spolu momentalne nespime pretoze si zauzival cely den byt zly,zly a zly.Ja som zistila ze to nepomaha,pusinkovat ho odpistat mu a este s nim aj spat,ked pred dvoma hodina som bola p** a 10 minut ,,PO,, alebo na druhy den som zase p***.Som velmi spokojna.Staram sa o seba.O deticky.a ked chcem napisem mu aj sms aby mal krasny den,proste to co sa mi da..a ak sa zase pozabudbem a som mila a zacnem rospravat o hocicom ..hned ma stopne nadackami.no a vtedy sa aj ja stopnem a opat do vecera niesom s nim..ale niesom nahnevana proste viem ze ok unaveny,odchod lezat!!! Zistila som ze on to nepotrebuje,a skutocne je to tak.Je to moj zivot,co citam z coho sa tesim koho som stretla.ALE pocitam s tym ze je to v pravde iba DOCASNE spravanie.Na koniec si ty nasi muzi ukludnia svoje nervove zakoncenia v tele ktore maju teraz zapalene..a zvolia si obycajnubkludnu koverzaciu a taky iz zostanu az do staroby.Pretozw tento vek je asi pre vsetkych este nedozrwtych muzov rovnaky.Ako vzdorovite deti,ako deti v puberte ako tak oni po 30tke rozdrapeny ako zaby.PS: mame nadherny rodinny zivot.Dostatok naozaj vsetkeho.A este sa to navysuje.Luxus a komfort,zazemie deti rodina.ja s nim drzim v dobrom aj v zlom.
@retatka
U svojich rodicov na prizemi.Je totiz jedinacik,a nikdy nemal dobry vztah s rodicmi.Iba teraz po svadbe.Takze si to asi dohanaju.Inak robi okolo domu,spi,je na mobile alebo v obchode alebo s detmi.Onedlho idem do prace,takze mu spadne hrebienok.Na 100% viem ze sa odpoji od rodicov,a bude travit zvysok vecera doma,a s nimi len pol hodinu denne tak ako ja s detmi.Preberiem s mamou co treba dame si caj,deti videli ked nieco treba zabehneme.a bodka.On proste nevydrzi,byt zit bezomna.
Nie.
Ale toto musíš ty vedieť. Ja to teda za prejav lásky nepovažujem. Aj keby bol neviem ako vytočeny. Teda predpokladám, že ty mu nenadávaš. 🤷♀️