Manžel mi povedal, čo mu na mne vadí

24. okt 2021

Ahojte . Po 16rokoch manželstva sa to akoby začalo všetko menit. .. možno niekto si povie načase.. 🙈myslím to zo srandy..
Takže tak ..našiel si kamarátov ..na večerné zrazy..pivka
Najprv som tolerovala no neskôr ma to stalo že netravi čas so mnou..neskôr sa nám narodilo baby. A čas ide a ide a ja som si dnes vypočula že mám svoj svet že nemám rada ľudí , že som hrozna že mám niečo robiť so sebou .
Pot prišiel že mu mám odpustiť že má ľúbi. Neviem prečo to povedal keď vie aká som. Že mám rada samotu. Ublížilo mi to . Keby to povie skôr ,rozmýšľam nad rozvodom hneď. Verila som naivne že má ľúbi takú aká som. Neviem či mi kamaráti niečo nadhodili alebo ho zmenili. Je mi to ľúto

anjelicek26
24. okt 2021

Nejake melancholicke samolutostive nedelne rano? Manzel ti povie, ze ta lubi, len ho mrzi, ze si taka utiahnuta, ze nejdete von spolu, ze netravite cas spolu ako by on rad? Normalne, ze to vyslovi... raz za cas sa treba premoct a vyrazit si - naopak on urcite toleroval a toleruje tvoj system zivota - zalezena v slimacej ulite... ono je to tazko takto, ked dvaja maju uplne iny styl "zabavy" a "oddychu"... ale ste spolu 16 rokov, mate dieta, lubite sa... musis urobit krok smer k nemu a on zasa spravi krok k tebe... raz v tyzdni rodinny vylet alebo ist sa najest mimo alebo s kamaratmi je uplne normalna vec, kde by ta mal rad po svojom boku...dopraj mu to... aj ty ho lubis taky, aky je? Ked teraz chodi von? Pises, ze mu to "tolerujes", nie, ze si s toho nadsena...

janulka1802
24. okt 2021

Hm, tá partia sú šťastní, spokojní ženáči alebo rozvedení, premúdrelí stroskotanci? Keď odrazu manžel zmenil názor, či mu niekto z partie nedáva "rozumy". Na druhej strane, chce to úprimnú debatu medzi Vami dvomi. Keď sa máte radi, určite dojdete k riešeniu situácie.

lindous
24. okt 2021

Ak teba štve, že s tebou netrávi čas doma, tak je úplne normálne, že aj jeho môže štvať, že netráviš s ním čas vonku ... ako už bolo povedané, obaja by ste mali nájsť zlatú strednú cestu a spraviť po vzájomnej dohode rozumné kompromisy

anjelicek26
24. okt 2021

@janulka1802 uplne staci, ked kamarati chodia na akcie s manzelkou a on stale musi "ospravedlnovat" a "vysvetlovat", preco sa jeho zene nechcelo...

janulka1802
24. okt 2021

@anjelicek26 ja som pochopila, že je to pánska jazda. Áno, ak idú aj manželky, prirodzene z toho vzniknú otázky... Ale ak je ona introvertka 16 rokov a začalo mu to vadiť až teraz... Ja som veľmi spoločenská, ale ak by mi niekto v partii nesedel, nešla by som a aj opačne, manžela by som nenútila.

autor
24. okt 2021

@janulka1802 chlapi vo veku"čo obkukavaju mladé.. pár slobodných druhy čo robí v zahraničí . No nepáči sa mi to

autor
24. okt 2021

@janulka1802 bola som pár krát no necítila som sa dobre..debatili len spolu. Sedela som tam ako trúba.

janulka1802
24. okt 2021

Takže vyslovene len chlapi??? No to by som nechodila, načo? By som si pripadala ako piate koleso na voze. Neviem si vobec predstaviť opačnú situáciu. Ja s kamoškami a jediný chlap, moj manžel.

autor
24. okt 2021

@janulka1802 veď to..a chodila tam jedna ...keď nemala muža doma. Viac to rozoberať nebudem..myslím si o Tom svoje.

ckocka
24. okt 2021

Ja teda razím zásadu nepremárniť život v nefunkčnom vzťahu, ale toto sa mi zdá prehnaná reakcia. On je viac do sveta, ty si utiahnutá. Ale doteraz ste spolu nažívali normálne. A potom chlap v slabej chvílke vytrúbi "pravdu" a žene sa zrúti svet.
Tak sa dohodnite na nejakom režime kedy každý z vás trocha ustúpi druhému, premože sa a bude sa podielať na spoločných aktivitách alebo neaktivitách, a zvyšok volna bude tráviť po svojom. Funguje to skvele, ja som dokazom, len musia byť obaja dostatočne sebavedomí a uniesť aj to že partner nie je moj klon a može sa radovať zo života aj keď nie je práve so mnou.

lindous
24. okt 2021

Ako často s nimi chodí ? A ako si predstavuješ ty váš spolu strávený čas ? Skúste si vymyslieť spoločný program, ktorý pre neho bude zaujímavejšou alternatívou ako pivo s kamošmi ... ale raz za čas je aj to v mojich očiach okej

dievcacitajucelist
24. okt 2021

Ahoj, zase nebuď urážliva...nemusis hneď rozvod zvažovať..povedal ti čo mu vadí...16 rokov mu to nevadilo....možno len mu to bolo jedno...teraz zrejme aj vplyvom kamošov sa pozerá na teba inak...veď každý sa v priebehu života meníme a možno by ti dobre spravilo vyjsť si von medzi ľudí...pokiaľ nechceš k jeho kamošom...choďte ako rodina / pár niekam von...povedal, že ťa ľúbi takže určite by som to nebrala ako koniec manželstva

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
24. okt 2021

@dievcacitajucelist on vraví že není pod vplyvom .ale ja si myslím že je .. už len medzi chlapmi počúva kadečo aj o ženách určite .. ale to musí sam vedieť a nenechať sa ovplyvnovat ale je ľahko ovplyvnitelny ako som si všimla.

autor
24. okt 2021

@viestta veď ja by som išla lenže . On dával prednosť im ako partii predomnou ..

autor
24. okt 2021

@lindous no cez leto to bolo aj každý deň a teraz je to obdeň..aj keď vravím mu že čo už len ho tam ťahá v zime..a aj choroba je ..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
00ivi00
24. okt 2021

Buď rada, že ti povedal, čo mu na tebe vadi. Sú muži ktorí nepovedia nič, nájdu si milenku a ty len môžeš rozmýšľať kde si pochybila

kkovacovak
24. okt 2021

My si normálne hovoríme čo nám na nás vadí veď nie je možné aby bol niekto perfektný. Tiež mi muž občas povie že by som mala vypadnúť z domu a ja si uvedomím že naozaj som v poslednej dobe nikde nebola lebo som mala v hlave iné veci a idem. Neurazím sa lebo viem že má pravdu. Mne stačí že si napísala "najprv som to tolerovala..." Ty si tolerovala že chodí von s kamarátmi? 😄 A on je nesvojprávny alebo má 12 rokov? Veď je to dospelý chlap. Buď rada že ti povie na tvoju adresu nejakú výčitku a netvári sa že je svet ružový a ty si perfektná. Máš možnosť sa nad tým zamyslieť a vysvetliť si to s ním. Je asi dôvod prečo to povedal. Bola by si snáď radšej keby bol ticho a našiel si inú? A to mu neveríš keď pátraš po tom s akými ľuďmi chodí von? Ty musíš vedieť aký je. Možno s nimi chodí tak často lebo s tebou sa nedá. To my už ale druhú stranu mince nepoznáme.

thoughtfulweirdo
24. okt 2021

Podľa mňa ľahké riešenie. Nechaj mu dieťa a hybaj sa socializovať do partie ty, aj každý deň 😉 a teraz vážne, ja by som sa ho spýtala, čo vlastne chce. Aby si chodila s ním do tej partie? Vysvetli, že ti to nevyhovuje, lebo si tam navyše. Chce, aby ste niekam šli vy dvaja? Alebo chce, aby si ty mala vlastnú partiu? Aspoň mne to z tohoto príspevku nie je úplne jasné.

marianna_peskova
24. okt 2021

Človeku sa rokmi mení, či chce alebo nie. Aj ja som sa po narodení dieťaťa zmenila. Som viac trpezlivá, ale taktiež úzkostlivejšia. Manžel je zasa väčší cholerik. A keďže je manželstvo aj o úprimnosti, povedala som mu to. Keď sa jemu niečo nepáči na mne, tiež mi to povie.

bloger
24. okt 2021

Určite to tak nemyslel neznamená to, že ťa neľúbi alebo, že ho niekto zmenil proste berie to ako chlap chce sa pochváliť a všetkým ukázať svoju ženu a dieťa

autor
24. okt 2021

Najviac ma mrzí že mi to povedal on . Myslela som že ma má rád naozaj takú aká som. Veľakrát má ľudia riešili preto aká som. A pritom niesom mimozemšťan alebo nejaká retardovana.. proste som taká aká som . Ale to že mi povedal že mám svoj svet ,sa má naozaj dotklo

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
24. okt 2021

Hoci máme svoje polovičky radi/y, neznamená to že ich nedostatky nevidíme. Znamená to len tolko, že práve tie nedostatky vieme tolerovať a znášať. Ale samozrejme ak by sa ich podarilo odstrániť, bolo by to ešte o kúsok lepšie.
Vyjadril sa nediplomaticky, ale to by som odpustila.

luccija
24. okt 2021

Možno sa nudí s tebou prepáč tak na rovinu.Ak máš rada samotu si introvert a on extrovert musíte nájsť kompromis.Skus nájsť spoločné aktivity, aby neutekali z domu.Kolko má rokov?možno má krízu stredneho veku a pocit, ze mu niečo uteka sedením doma.Mne by vadilo, keby muž každý druhý deň sedel s chlapmi a v lete každý..veď to žiješ sama.

autor
24. okt 2021

@luccija možno má krízu má 40

lija22
24. okt 2021

ahoj.keby mne toto muz povedal, mna by to neurazilo. lebo taka som. teda zrejme ako ty. a co je na tom zle? resp co je zle na tom, ze ti to povedal. rozvin dalej, skludom, debatu. ci by chcel aby si sa zmenila v niecom. a samozrejme aj ty si priprav, co ti vadi. Ved ste manzelia normalne sa bavte a pracujte na sebe. Praveze som o tomto citala v jednej knihe, kde cas od casu si mame s partnerom napisat co na nom ocenujeme a co neocenujeme a papiere si vymenit. skuste.
;)

marca12
24. okt 2021

A nemas ten svoj svet? Preco sa hnevas za nieco,cim si? Takto to ma byt vo vztahu,ze si mame povedat,co nam vadi,tym toho druheho upozornime,aby sme nesklzli do nejakej rutiny. neziada od tebe zmenu,len to konstatoval. Namiesto urazenia sa,ste sa mali rozpravat dalej a najst kompromis. Aj o tom je vztah najst sulad,obcas spravit aj radost muzovi. Aj ja som rada vo svojom svete,doma,nemam rada velku spolocnost. Obcas ano,ale naozaj obcas,vycerpavaju ma velke akcie. Tak sa premozem a obcas ideme niekam. Nikoho by nebavilo byt doma vo svojej ulite.

autor
25. okt 2021

@marca12 vlastne začalo to tým že povedal ..sused že nám vravel že máme asi poštu v schránke . Povedala som že odrazu akí je všímavý..že sa stará a už to šlo ale nepovedal to normálne krikom. Že som hrozna ,že mám začať mať rada aj cudzí ľudí .že sa nik nebude somnou baviť. Proste je pod vplyvom niekoho . Takýto nebol. Hlavne že mi donedávna vravel aká som dobrá ...lenže asi za to že si behal von akoby nič .. veď načo sa ozvať že idem von.. stačí prísť večer