Manžel ma sústavne podozrieva z nevery - bohužial neoprávnene. Je pravda, že je žiarlivý a ja som z toho na dne. Stratila som preto chuť do života a vôbec neviem ako ďalej. Nebaví ma s ním už ani intímny život, myslíte, že žiarlivosť môže byť až taká, že dokáže zničiť všetko čo ste dovtedy milovali?
@marka1200 podozrieva ta z niecoho, co robi on.
klasika.
naco si s nim?
Manzel by sa mal poriešiť asi ma on v hlave problem,ze je chorobne ziarlivý, ak mu ty nedavas dovod na ziarlivosť tak to nie je v poriadku, že sa takto k tebe správa .ak budete chciet vsetko sa dá vyriešiť.
@kaktusik007 keď ja si si stále myslím, že ho to prejde, mám ho rada, ale vymýšľa si scenáre, ktoré sa vôbec nestali, jeho fantázia pracuje na plné obrátky a ja sa samozrejme nemôžem brániť proti neskutočným udalostiam. Ak ste sa niektorá ocitla v podobnej situácii ako ste to riešili?
ja nakoniec rozvodom
@marka1200 nestala som v podobnej situacii, pretoze som racionalny clovek a takto daleko by to nezaslo.
Ale ako ti pise
@anatalia77 - a verim ze tak to riesilo velmi vela zien.
dufat mozes skusat, ale to sa nezmeni... iba sa to bude stupnovat...
a ak sa rozhodnes od neho odist, len mu to preboha nevyzvon predtym, ako budes na to pripravena a zabezpecena.... a podla moznosti aj vzhladom na bezpecnost mu to povedz na otvorenom mieste plnom ludi a uz s nim nikam do bytu nechod. Sanca, ze mu vtedy prepne, je velika. A rovnako sa priprav na to, ze bude z teba robit chuderu - klasicke psychicke tyranie......
alebo dufaj - a o pat rokov sa mozno zobudis....
@marka1200 ja som bola v podobnej situacii, ale u nas to bolo tak, ze moj ma vzdy viacmenej ignoroval (teda co sa tyka ziarlenia, nikdy nebral ziaden naznak vazne a pod.), nikdy neziarlil, az som sa stazovala kamoskam, ze by mohol obcas trosku aj zaziarlit, no a potom prisla jedna situacia, do ktorej som sa strasne blbo zamotala, nejdem to rozoberat, uz by to asi nikto nepochopil, ale skratka vyzeralo to tak, ze som nieco s niekym mala, jednorazovka, cudzi chlap, ale nebola to pravda, nikdy by som takeho niecoho nebola schopna, ani kebyze nie som vydata, no ale moj mi neveri... nejak sme to ustali, ale to obdobie, ked mi vobec neveril, to bol des... hlavne on teda nechcel byt so mnou... 😖
ale fakt si neviem predstavit, ze by ziarlil stale... aj teraz to stale nad nami visi, ked chcem ist niekam sama, tak je to neprijemne a vzdy je z toho konflikt...
@marka1200 to uz je na poradnu... sama si neporadis, to uz trva strasne dlho... u nas to trvalo vyse roka, ale nie, taka ta velmi zla faza trvala asi mesiac, potom ho to z casu na cas chytilo a bolo to velmi zle... potom sme sa prestahovali a zlepsilo sa to, boli sme viac spolu, lebo na novom mieste este nemame tolko kamosov...
to si dobre napísala - že "bohužiaľ" neoprávnene. tak ho podveď a bude to oprávnené 😉
na strednej škole sme mali prednášku psychlogičiek o partnersve...doteraz si pamatam 3 typy mužov , pred ktorými nás vystríhali ako pred životnými partnermi
1/ alkoholik
2/ žiarlivec
3/ psychopat
ak je chorobne žiarlivý, bolo by fajn to liečiť..inak ta zničí..
@dulkagabulka ze ja som taku prednasku nemala!!! 😀 😀 😀 😀
@kaktusik007 a ktoreho že maš?? 😀 😀 😀
@dulkagabulka - c je spravne --- ale uz nemam, uz len bsm a deti...... no, LEN.....
@dulkagabulka len doplnim zoznam nevhodnych partnerov:
4/ lenivec.
Zoznam je od Plzaka.
@marka1200 riesit sa to da bud psychologickou poradnou, alebo tym, ze mu das pristup na svoj email, facebook, mobil, atd...ale myslim, ze ak je to az chorobne, prospeje vam obom, ak by to riesil u psychologa. Moze to byt aj manzelska poradna, aby sa zase neohanal, ze on nie je chory na hlavu, lebo chlapi su jesitni...drzim prsty, ak ho lubis a inak je ok, tak bojujte
No to bude problém s tou poradňou, on je vraj v poriadku, len ja ho mám prestať klamať a všetko bude OK. 😒
@adri266 to nie je dobry napad pri ziarlivcovi. Naozaj. S takym clovekom je to ako podaj prst schmatne celu ruku. Nehovoriac o tom, ze ak jej niekto napise nieco co si on inak interpretuje, bude riesit este aj take bludy.
@marka1200 pomôže jedine rázny krok, alebo pôjde s tebou do tej poradne, vypočuje si názor odborníka a bude sa riadiť jeho radami, alebo to budeš musieť s ním skončiť, nie si povinná počúvať celý život jeho fantasmagórie, časom sa utrápiš a u neho sa to bude len a len stupňovať. Viem, o čom píšem, moja spolužiačka žije v takom vzťahu, už pred pár rokmi to bolo hrozné a teraz neviem, nedovolí jej ísť ani ku mne, - mám dospelého syna, je to pre neho potencionálna hrozba zrejme 😝 😝 😝 😝, ani nikde, len do práce - do ženského kolektívu. Inak s jej mužom som vyrastala, ako decká sme sa spolu hrávali, ale žiarlivosť sa prejavovala hneď od začiatku ich manželstva a časom sa neuveriteľne vystupňovala. Hlavne, že on vypadne na pár dní na motorke, kde je a čo robí ani srnka netuší, ale keď príde, začínajú neuveriteľné výsluchy a výstupy 😠 😠 😠 .
ja pouzivam jednu taku "prupovidku" - AK NEMOZES VECI ZMENIT ZVONKA, ZMEN ICH ZVNUTRA...cim je myslene, ze manzela mozno nezmenis, ale ty mozes zmenit postoj k tomu vsetkemu...skus si vytvorit urcitu hranicu, za ktoru si tie jeho kecy uz nepustis. Si predsa niekto, kto sa ma rad a vazi si sam seba, ci nie? Nemoze ta predsa nejaky chlap s hlupymi recami zvyklat na psychodno...a ver mi, poznam to...mam to doma...
@marka1200 Nôj brat mal ten istý prpoblém, ako Ty. Manželka ho podozrievala, kontrolovala mu všetko, vrecká, auto....dokonca sa naučila aj kotúče čítať ( brat je šofér z pvolania). Podozrievala ho dovtedy, kým sa nerozviedli a po rozvode sa vysvitlo, že ona mala chlapa...Aj môj bývalí bol veľmi žiarlivý..a nakoniec to bol on, ktorý mal milenku ( a ešte ju aj do iného stavu priviedol)...Chcem Ti len povedať, že vždy sa ozýva ten, ktorý je najviac vinný!!! A keď sa v tom manželstve necítiš dobre, a si už vyčerpaná, tak zbal si veci a utekaj, ako ti len nohy vládzu, lebo ver mi, taký sa nikdy nezmnení! Aj keby ste sa pomerili a vysvetlili si veci medzi sebou, ver, že on to len bude hrať, že sa zmenil. No v skutočnosti nie. A ako Ti tu už písali baby, keď už budeš rozhodnutá odísť od neho a budeš mať na to zabezpečenie, nehovor mu to! Neoznamuj mu nič. Musíš sa psichycky pozbierať, nabrať silu a musíš sa naučiť biť odolná voči jeho sprostým rečiam! Možno teraz veľmi ľúbiš ešte, ale ver mi to láska nieije. V prvom rade maj rada samu seba!
@marka1200 to je standardny pohlad ziarlivca. Ja som bola ziarliva ako pes a este viac. A samozrejme problem nebol vo mne. Samozrejme ze so mala x-y "logickych" dovodov (inak oni logicke boli - boli tak prespekulovane a poprepajane, ze ked som ich predostrela cudziemu, skutocne zapochyboval o mojom muzovi), preco sa chovam "normalne" a chybu robi partner.
Takze tKuto odpoved si neber k srdcu. V tomto smere bud tvrda - normalna si ty, chory je on a bodka. A podla toho s nim jednaj.
Este jedna vec, nad ktoru sa zamysli - ak on sam neuzna ze ma problem a nezacne sa liecit, ty ho NIKDY nezmenis. Mozes cely zivot drzat zubami-nechatmi istu hranicu, kde ho uz nepustis, aby ta ziarlivostou obmedzoval a diktoval ti. Ale neprestane to. Alebo budu obdobia pokoja a vrati sa to. Jednoznacne musi chciet on. Ina cesta nie je.
Nakoniec sa aj laska prehupne do stagnacie, kde drzite spolu zo zvyku a silou vole. Lasku nevladzebzivit iba jeden, ked ten druhy permanentne ten cit ponizuje, uraza a tvari sa ze jeho pokrutena predstava lasky je to prave.
A bod zlomu sa stavaju deti a materska, ked takreceno ziarlivy chlap dostane do ruk paky na zenu - financie. Ale zase nie kazdy ziarlivec zacne zenu takto dusit. No byva to takmer pravidlo.
Myslim ze teraz nechces odist, lebo jednak ho este lubis a jednak aj ty sama citis ziarlivost pri predstave, zeby si casom nasiel inu namiesto teba a nebodaj by im to fungovalo. Pamataj vsak ze az pockas na stav ked tvoja laska Opadne natolko aby si sla, sama mozes uz byt nakazena jeho pohladom a dalsie vztahy budes hodnotit podla jeho prejavov lasky, takze lahsie znova spadnes do vztahu s dalsim ziarlivcom.
Ako píše niveagirl : Tvoj mažel sa riadi heslom : "Podľa seba súdim teba".
Ziarlivost v takomto rozmere je chorobna, je potrebne ju liecit. Sam si s nou neporadi ani on, ani ty. Takyto vztah je neperspektivny, strateny, zbytocny. Nenaplna, nesplna zakladne funkcie, tj podpora, komunikacia, dovera.. citis sa vo vztahu neprijemne a akykolvek tvoj krok sa nakoniec otoci proti tebe. Je len jedno riesenie a to odchod od partnera s odovodnenim, ze ta obmedzuje jeho ziarlivost a kym s tym nebude pracovat pod odbornym dohladom, nevratit sa. Pripadne navstivit spolu manzelsku poradnu, tam ho tiez nasmeruju, kde je sever. Alemje vysika sanca, ze sa tobude snazit otocit proti tebe. Ze tym kryjes neveru , ze psychlliga mas dohodnuteho, ze ste sa proti nemu dohodli... scenarov je milion aon ich najde. Je to tiez choroba ako ine. Neliecena nici napadnuteho aj jeho okolie.
ahojte mam aj ja skoro podobný osud. Manžel žárli ale nemá na čo.Som z toho velmi zúfala vôvec mi neverí ale nikdy by som ho nepodviedla žijeme spolu už 15 rokov a boli sme štastny odkedy som nastupila do prace tak mam život na ruby.Pritom som ho tam stiahla aby sme boli spolu.Neviem čo mám robit život sa mi otolčil o 180 stupňov.Milujem ho mam sním 2 herečky bola som moc štasná ale neviem čo mam robit aby sa mi vratil spatky veril mi pomôžte mi PROSIM
@vaneska44 Toto je už diskusia stará rok a neviem, či sa do nej niekto zapojí. Myslím, že tie príspevky predtým sú dosť výstižné. Moja skúsenosť mi vraví, že ,,podľa seba súdim teba" platí na 100% aj keď to takto vôbec nevyzerá a málokto si to pripustí. Možno ťa nepodvádza skutkami(lebo...), ale v týchto súvislostiach uvažuje naisto. Že to treba riešiť, je jasné ako facka, skús tú poradňu, psychológa, lebo sama mu nič nevysvetlíš. On má iste ,,pravdu", nikto ho nemusí o opaku presviedčať a bude to ťažké, ale iná rada asi nie je. Samo to neprejde a budeš len stále a stále ustupovať až nakoniec nebude kde.
Ahojte baby ja neviem či ton sem patrí ale týka sa to dôvery ale dnes má partner obvinil že som mu ukradla peniaze A neviem vo robiť ďalej.samozrejme to nieje pravda nikdy by som sa na takúto hnusne vec nezmohla.ďakujem za rady
ano može