Ja uz som zufala, nechapem naco som sa vydavala...pripadam si ako sluzka, vsetko v domacnosti robim ja. Niekedy mi to nevadi (nejakych par mesiacov) a potom ma nasere, ze vsetko musim ja. Ze ten moj len presiel od mami ku mne a ma znova mamahotel. Ked ho poprosim, aby si aspon po sebe upratal linku, ked si spravi ranajky, tak zacne do mna rypat, ze kedy si ja v garazi pozametam 😢 Vsetko robim ja, a ani tu blbu garaz nemoze pozametat. Ked uz sa rozplacem, lebo robim stale to iste dookola, tak mi slubi, ze mi bude pomahat ale hovno vzdy z toho....robime obaja z domu, deti nemame ale proste ja ani ziadne asi nechcem, vsak to by som bola uz uplny otrok. Ako mam na neho ist? Proste sme z dediny, on nebude robit zenske prace, lebo sa stara o dom, ale teraz cez zimu nic nerobi okolo domu, tak aspon v toto obdobie by mi mohol pomoct. Ono to ani nie je narocne, to mi nevadi, skor ten princip, ze vsetko musim ja 😢 zasa to na mna dolahlo. Vazim si vsetko co mame, som za to vdacna. Sorry za vylev ale ja uz neviem co mam robit. Ako to mate doma vy? tie co byvate v rodinnom dome.
Podla mna to nieje tvoja domacnost ale VASA spolocna takze z mojho pohladu by sa na domacich pracach mali podielat obidvaja... ale to treba chlapa naucit hned odzaciatku, lebo ked odzaciatku bude mat mamahotel uz ho tazko prevychovas potom
@panelacikova dokoncuje vonkajsok, tento rok bude zateplovat. Ale to su take cinnosti, ze sa neopakuju a pomahaju mu kamosi, ale tak tolerujem to, dobre, robi to aj pre mna...ale cez tu zimu? 😢 ked mu poviem, ze by mohol aspon sporak umyt, tak povie, ze on nebude robit vsetko...toto ma uplne vzdy dorazi, ze vobec nieco take povie.
prestan okolo neho lietat .. lahni na gauc vyloz nohy a zacni pozerat tv , citat knihu ...
bud ako on ..
hmmm... mne je veľmi ťažko radiť, pretože mala som ex, ktorý bol presne takto nenaučený robiť nič. ba dokonca ani dom sme nemali a ani typické mužské práce v byte nedokázal urobiť. a mám súčasného manžela, ktorý nečaká ani minútu, keď vidí, že niečo nefunguje, tak opraví ihneď a nemá najmenší problém sám od seba sa chytiť umyť riad alebo čokoľvek. jemu netreba nič hovoriť. a rozdiel? 20 rokov..... ex-pochádza presne z várky "mamahotel", kde dodnes okolo neho mamička poskakuje a nosí mu pod nos. súčasný muž-pochádza ešte z doby kamennej, kedy sa muži museli vedieť postarať nielen o seba a príbytok, ale o celú rodinu a boli doslova naučení robiť všetko. nemenila by som už nikdy v živote a na základe svojich skúseností si myslím, že keď dokončíte dom, aj tak sa nepohne doma. jednoducho je tak "vychovaný".
mimochodom - tá doba kamenná - to bolo zo žartu 😀 😀
a úplne v úvode som ti chcela napísať presne toto, prepáč mi za úprimnosť:
Nechoď "na neho", choď od neho. Lebo prídu 2-3 deti a ty sa zblázniš.
Predtym ako si vydala si nevidela, ze doma ani nepohne prstom a ze "zenske" prace su pre neho nieco co robit nebude? Ci to zrazu po svadbe sa zmenil? Pises, ze presiel z mamahotela, tak si vedela aky je a aj tak si si ho vzala - cakala si, ze s tebou to bude ine? Ak ano, tak si mala velmi zle ocakavania, on totiz do manzesltva isiel ocividne s tym, ze vsetko bude tak ako dovtedy, ze preberies maminu ulohu. Takze mu teraz nejde do hlavy, co to dofrasa od neho chces, bohuzial.
skus mu nevarit, neprat, ked si po troch tyzdnoch bude musiet obliect plavky, lebo nenajde ciste trenky, mozno mu dopne. Navrhni pani na upratovanie, ked zisti, kolko by brala za to, co hravo zvladnete, mozno zacne. Neviem, ako dlho ste spolu, no mala si to riesit hned, ako ste zacali spolu zit. Ze ste z dediny je len vyhovorka lenivca. Byvam v rodinnom dome, byvala som aj v byte, aj moj byvaly, aj terajsi povazovali za uplne prirodzene povysavat, umyt kupelnu, navarit , umyt oblok. Mne tiez nerobilo problem pomahat na stavbe, pokosit. Nerozlisujeme pracu na muzsku a zensku, samozrejme s rozumom. Nechytam do ruky vrtacku a motorovu pilu, lebo sa ich bojim. Nenutim partnera zehlit, ked to neznasa. Nakupujeme striedavo, alebo spolu. Do deti s nim by som sa zatial nehrnula.
Vieš, čo by som urobila? Varila len porcie pre jedného, čiže pre mňa, oprala len svoje veci, aj riad po ňom by som mu naskladala na jeho časť postele, keď si nevie umyť. Či by to pomohlo neviem, ale ja by som sa nestarala o nejakého sopliaka lenivého. A najviac ma poburuje tá veta o pomoci, muž nemá doma čo pomáhať, on sa má rovným dielom starať o domácnosť, v ktorej žije. Keď sa mu nepáči, nech si lehní pri maminke ďalších 50 rokov.
Jednoduche. Uprac, lebo v bordeli nechces zit, ale nevar. Bordel obide, ale hlad nepusti. Po par tyzdnoch sa dohodnete na tom, kto bude varit a kto upratovat.
Ale uprimne? Ste dvaja, nemate ani deti. Kup robota na vysavanie, nauc chlapa, aby odkladal do mycky, nauc ho hodit do pracky/resp. povesat pradlo, nerobte zbytocne bordel, var dopredu a prace v domacnosti sa "scvrknu" na 2-4 hodiny za tyzden, ak neratas velke upratovania na jar a vianoce. Ak donesie viac penazi a vie prerobit dom, tak nie je ani co riesit. Pri detoch to bude ine.
Ak partner donesie dvojnasobny plat, vynahradi to inde - zaplati s vyssim platom vsetky naklady na byvanie a nebude robit zbytocny bordel navyse, kludne budem upratovat sam. Lebo upratovat musis, aj ked si single, aj ked si s niekym.
@nafka0483 videla a uvedomovala som si to, ale tak sme sa dohodli, ze pokym on bude robit okolo domu, co bola dost makacka, tak ja sa budem starat o domacnost..ale teraz ked vidim, ze cez zimu nic nerobi, tak by mohol pomoct...ale nie, on nebude robit VSETKO. Ja som si to uvedomovala, ako som pisala, mi to nevadilo, ale obcas to na mna dolahne, hlavne, ked ho raz za pol roka poprosim, aby si po sebe upratal linku, ked ja drhnem dlazku a este sa urazi a musi na mna spat utocit, lebo som si ho o nieco poziadala poprosit.
Tak to ani nechci vediet,co bude pri detoch. To bude na rozvod.
@majkeel jasne, mame robota, ja sa nestazujem na mnozstvo prace, ani mi to nevadi, mna to bavi, ale len ten princip, ze vsetko musim ja a on si to ani nevazi.
Tak to tazko, to uz neprerobis, nepreporgramujes take zmyslanie a ver ze to bude horsie a ked pridu deti tak este horsie :(
On to dost zneuziva. Kym sme stavali dom a upravovali okolie, nemusel si moj byvaly sam nalozit jedlo a odlozit tanier po sebe. Pretoze chodil do zamestnania, poobede a po vikendoch makal na dome. V zime, ked nebol sneh, nebolo okolo domu co robit, tak bez problemov navaril, povysaval.
No neviem...moj muz neupratuje, nevari...a ani to po nom nechcem. Mame dom, okrem zimy robi vonku - kosenie, zahrada, sklenik, drevo do krbu...to mam po nom chciet aby aj vysaval? Pride mi to ze on robi tu"tazku"robotu vonku a ja to co treba vnutri. Ste dvaja, aky uz len bordel narobite? Mas problem dat po nom taniere do umyvacky? Ten moj v zivote nenaplnil umyvacku a vobec mi to nevadi. Neserie ta nieco ine?
@zooeynka serie ma, ze ked ho poprosim aby si PO SEBE upratal (co sa stane raz za pol roka), tak sa este urazi a musi mi jeho ego nieco take vratit spat.....
a ano, narobi sa tu bordel aj od dvoch ludi ale upratuje to len jeden
@zooeynka ved pise ze ju serie ten princip ze mu to ma v zadnici, nezalezi mu na tom ako ona venuje domacnosti niekolko hodin tyzdenne a on 0. A hlavne ju podla mna serie to ze on si to vobec nevazi ( a od toho je velmi blizko k nevazi si ju) a este ma aj nie velmi prijemny pristup.
Môj partner mi vždy pomáha. Väčšinou času mu musím povedať čo od neho chcem ale vždy spraví.
Takého lenoša ako máte vy by som nakopla do prdele. Postúpila by som takto:
"Chceš mať navarené - tam máš sporák"
"Chceš mať čisté oblečenie - tam je práčka".
Opýtam sa, ste doma alebo normálne pracujte?
ja by som ho neprosila, iba by som mu povedala, ze to povazujem za samozrejme, ze si po sebe uprace, tak ako on povazuje za samozrejme, ze navaris, operies, vyzehlis. Ak to bude on ignorovat, budes to aj ty. Ja by som to skusila natvrdo - od dnes nevarit, neupratovat, oprat iba svoje. Je zakaz vychadzania, navsteva nehrozi, dva tyzdne bordel vydrzis.
@22abigail22 normalne pracujeme, ale z domu no
Inak suhlasim s komentom vyssie, ze bordel obijde, ale hlad nepusti... podla mna staci par dni nevarit a nic mu neprat, ked mu dojdu slipy to podla mna mu dopne... moj si perie sam, zehli sam, pomaha, kde sa da, jasne cez tyzden som na to s detmi v podstate sama, v praci 7-7, ale cez vikendy to dobieha... v tomto bol dobre vychovany a vychovavame tak aj synov, mame sa nepomaha - ale my upratujeme spolu, lebo tu zijeme vsetci.
Bud si na to zvyknes a mavnes nad tym rukou pokial ma vas vztah viac plusov ako minusov, alebo budes hladat takeho ktory ta viac oceni. Ak tvoju robotu berie tento sucasny ako samozrejmost tak hold...je na tebe ako s tym dalej nalozis...ale, ty si mu nejak specialne dakovala ked vam dom zateplil?ked v lete pokosi? Inak, dom je vas spolocny?
@zooeynka ty tiez v zime nerobis nic? Predpokladam, ze v lete aj ty robis v zahrade, v skleniku, ci? Ale ak vam to vyhovuje, ok. Zakladatelke temy zjavne nie. Ked pridu deti, dom bude dokonceny, on bude raz tyzdenne kosit, na nej bude cela domacnost, starostlivost o dom a deti. On sa tomu bude venovat dve tri hodiny tyzdenne, ona denne a pocas vikendov pat. Vnimas ten nepomer? On bude oddychnuty. Ona po dvadsiatich rokoch strhana, potom ju vymeni za lepsi nezodraty model
@zooeynka samozrejme, ze som mu dakovala, pochvalila, ako to vyzera vsetko super, aj dokonca pri nejakych veciach pomahala, ak bola brigada, tak obskakovala jeho kamosov alebo ked boli cely den, tak pre nich navarila...dom je spolocny, preco? a o zahradu sa staram ja
ja hlavne nechcem takto vychovat moje deti...nechcem rozdelovat na muzske a zenske prace. Ale ked on je takyto, budu urcite po nom.
@elizabet173 nie, nerobim v zahrade. Maximalne na jar zasadim a dalej neriesim - burina, polievanie, nezaujima ma to. Vsetko riesi muz.
Ked sa urazim a ze by som sa rozhodla nevarit a neupratovat, tak mi to da pekne pocitit jeho urazenim...a to ma uplne ubija, ked mi toto robi - ze ma ignoruje a je ticha domacnost 😢 a uplne viem, ze by to tak dopadlo znova
Milujes ho?
@zooeynka moc
A čo také robí okolo domu v lete?