Manžel mi nadáva

jakubko19
4. jún 2013

Ahojte. nie som tu nova, len mam iny nick, nechcem to zverejnovat, kedze zijem v malom meste...Uz dlhsie mam problem s manzelom, no v poslednej dobe je to uz neunosne. V prvom rade pracuje v zahranici a dost sa tym trapi a tym aj velmi ziarli. ked sa pohadame, my strasne nadava, ponizuje ( ty pi...ku...zdochni a pod ) velmi ma to trapi, uz neviem ako dalej, on sa potom ospravedlni...Ja mu prepacim, ale uz neviem, ono sa to stale stupnuje, jasne, ze nema problem mi dat aj facku...Nevravim, ze je tyran...On na druhej strane je uzasny otec, deti miluje a tvrdi, ze aj mna. dava nam vsetko co moze, mame pekny dom, auto, navonok rodinka uzasnych az do chvile ked mu preskoci...Je pracovity, navari, uprace, ALE...Velmi sa bojim ako to zvladnem, kedze som doma, bez penazi, co on skvele vyuziva, vyhraza sa, ze mi neda ani cent a pod...Poradte mi prosim vas...dakujem

nikolet_89
4. jún 2013

@jakubko19 jednoznacne by som si toto nenechala, ja viem ze mas vela pre ostat ako si napisala, dom, auto a podobne...ale ja si myslim, ze by si mu mala povedat, ze pokial sa nezmeni odydes aj z detmi...vies ono sama pises stupnuje sa to, a co bude o 2 roky...a deti ?? ani tie niesu hlupe a urcite citia, ze sa trapis, nepises teda ci aj pred nimi ti nadava, pripadne da jednu vyucnu, ale moze to prist..taky vzor pre deti asi nechces...

maria123
4. jún 2013

bude sa to opakovat dokolecka dokola,ty musis vediet ci to ozaj chces zmenit,aby v tom nevyrastali vase deti,tu nic nevyriesis

angelin84
4. jún 2013

Viem, je ťažké, pokiaľ si od neho závislá finančne, vtedy človek musí často držať hubu a krok doslova, tu môže pomôcť už len Tvoja rodina, teda jedine obrátiť sa na ňu, lebo nemyslím, že by sa manžel zmenil, resp. jeho povaha, ak aj áno na čas, myslím, že raz by sa to zase vrátilo...a nebáť sa to povedať rodičom, to myslím vážne! Predovšetkým si musíš vážiť TY sama seba...

lujza123
4. jún 2013

@jakubko19 a mas v tom jasno, v tom ako chces a ako nechces zit alebo sa chces len postazovat?
Je toho tu plne forum, kretenov, darmozracov, nasilnikov, ozranov, vysinutych manipulatorov, magorov co maju svoju zenu za sluzku a fackovacieho panaka na ktorom si mastia vlastne ego........
Zda sa ze ten tvoj ocividne prekrocil hranicu...a tu hranicu mozes postavit len ty..ukazat co je unosne a co neunosne, dat mu pociti ze facka je nieco co sa da len velmi velmi tazko odpustit...ovsem pokial to tak citis..ked citis ze facka je normalna tak nech sa paci...najdes tu mnozstvo podobnych zien trpiteliek

Len taka otazka..mas sa rada? Vazis si samu seba? Co je pre teba v zivote stastie? Je to dom, auto a to ze si neni oficialne sama.....alebo je to kazdodenna radost a spokojnost zo zivota ...hlavu hore zena, vzchop sa..co nemas ruky, hlavu ze by si si nedokazala zarobit na zivot aj sama?...

Ano je to mozno zo zaciatku narocnejsie ako potichu pretrpet facky a urazky...ale len zo zaciatku, tie su vzdy tazke

halifax
4. jún 2013

@jakubko19 Nemôže sa zamestnať v blízkosti vašho bydliska?

jankatt1
4. jún 2013

Uplne sa vylucuje to, co pises. Na jednej strane Vam dava vsetko a na druhej sa ti vyhraza, ze ti neda ani cent. Maj svoju hrdost, nedovol aby ta fackoval a nadaval ti. To dokaze len pekny chrapun! Keby moj parner co i len naznakom zdvihol ruku, je koniec. Nehovorim o nadavkach. Ako si moze jeden chlap dovolit povedat zene, ze je p... a ma zdochnut??!! Preboha! Utekaj!

sissy27
4. jún 2013

@jakubko19 čo ti napísať? sama vidíš, že je chuj, ale budeš ho ospravedlňovať... najlepšia vec, ktorú môže chlap urobiť pre svoje deti, je ľúbiť ich matku... a to pre mňa okrem iného znamená aj úctu, rešpekt, slušné správanie... ty tvrdíš, že ťa manžel ľúbi, ja tvrdím, že nie, ty hovoríš, že nie je tyran, ja hovorím, že je (bije ťa, nadáva ti, vydiera ťa, využíva tvoju ekonomickú závisloť)... pre mňa osobne by boli dve riešenia - buď navštívi odborníka a naučí sa zvládať svoje negatívne emócie tak, aby si ich nevybíjal na mne a tým pádom aj deťoch, rodine, alebo nech sme skončili a môže si zavesiť do obývačky boxovací mech a nadávať mu a biť ho...
ty snáď nie si úplne neschopná, aby si si nenašla prácu, snáď máš rodinu, kam by si na začiatok mohla ísť s malým bývať, bsm neviem ako máte ošetrené, ale minimálne na výživné na syna nárok mať budeš...

sonickaka
4. jún 2013

@jakubko19 písala si že bývate v malom meste, nenapísala si ale národnosť, lebo neviem v ktorom kúte sveta muž tvrdí žene že ju miluje aj deti, a prejavuje jej to nadávkami a fackou. Zdochni je silné slovo.

Potom tie deti zostanú na krku jemu a nebude môcť robiť v zahraničí. 🙂

nikoleta15
4. jún 2013

Presne. Je to smutné, čo tu píšeš ☹. Ja som mala podobnú skúsenosť, tiež sa to stupňovalo. Tiež som mu vždy odpustila, je to nejaký druh psychickej závislosti na nich , aj keď sú to hovädá... My sme ale nemali deti, to som vedela celkom určite, že s takým chlapom deti určite nechcem. Tri krát som od neho odišla, nakoniec to bolo definitívne aj s rozvodom. Takíto chlapi sa, bohužiaľ, nikdy nezmenia a vo vnútri to isto vieš aj ty. ešte na rozvode ma pred vyhlásením rozsudku prehováral, aby sme odtiaľ odišli, že on sa zmení 😀. Teraz som znova vydatá, mám šťastné manželstvo so vzájomnou úctou a bez urážok a s odstupom rokov nedokážem pochopiť, ako som s ním tých 10 rokov mohla vydržať. Keď si na neho pomyslím, je mi na zvracanie 🙂. O majetok sa neboj, je Váš spoločný, takže súd pekne všetko porozdeľuje, máš nárok aj na výživné nielen na deti, ale aj na seba. Možno by som na tvojom mieste skúšobne zobrala deti a odišla k rodičom akože vrámci poslednej šance. Je to ťažké, ale keď takto nechceš žiť do konca života a ničiť život aj deťom, treba s tým niečo urobiť 😉

katarinka32
4. jún 2013

@sissy27 skvelý názor

jakubko19
autor
4. jún 2013

@nikolet_89
@maria123
@angelin84
@lujza123
@halifax
@jankatt1
@sissy27
@sonickaka
@nikoleta15 baby dakujem Vam pekne, mam dve dcery 10 a skoro 3...chodim na VS studujem ang.Takze si myslim, ze hlupa nie som. Zijeme na SK...co je vsak zle, ze byvame o 2 domy dalej od mojich rodicov...jasne, ze nikto o nicom nevie, dusim to v sebe, pre materskou sme zili v UK a ja som pracovala, vsetko bolo relativne v poriadku, ale teraz tieto posledne 3 roky je to tak, ked ja som na SK a on stale pracuje v UK...Ono to znie paradoxne, ale on je ako schizofrenik ☹ Ja som len potrebovala pocut, ze to nie je ok...Praca sa mi crta od septembra priamo u nas a to je dalsi boj, lebo co tam ja budem asi robit!!! pritom v zivote som ho nepodviedla...Baby mate pravdu, musim s tym nieco robit!!!!

pragmaticka
4. jún 2013

hrozne...s takym debilom by som nezila ani minutu viac, ani koli detom (ved co z nich vyrastie ked budu mat taky priklad otca doma!!), ani koli peniazom!!!

nikolet_89
4. jún 2013

@jakubko19 v prvom rade sa zver rodicom, hadam ti pomozu docastne by som isla s detmi k nim, kym si vyriesite sytuaciu doma...nastup do novej prace, zariad si zivot, nabehni na kolobeh a ked uvidis, ze to zvladas podaj ziadost o rozvod, myslim si, ze do tej doby netreba riesit rozvod...hlavne odidte a snazte sa byt stastny

tea333
4. jún 2013

@jakubko19 to co opisujes je tyranie, nie je uzasny a nelubi ta. To je moj nazor

jakubko19
autor
4. jún 2013

@tea333 nechapem co mu toci v hlave... ☹ dakujem 🙂

jakubko19
autor
4. jún 2013

@nikolet_89 Dakujem pekne za podporu 😉

yvett04
4. jún 2013

Uvedom si, že si živá bytosť... a tvoji rodičia Ťa nevychovali aby Ťa niekto otĺkal a urážal!..Ak to nejde po dobrom... čo mi po prečítaní pripadá, že nejde.... nech manžel vyhľadá pomoc na tlmenie a ovládanie svojho temperamentu!. A vôbec nebude problém keď tam pôjdete spolu. Držím palce ;o)

materina_duska
4. jún 2013

Na začiatok navrhujem mu na deň otcov nechať v kuchyni lístok "Všetko naj, ty k**k**t sprosty!" 😉

nikolet_89
4. jún 2013

@jakubko19 nedakuj v tejto ci podobnej sytuacii sa moze ocitnut ktorakolvek z nas, ale len silne zeny s tym maju guraz nieco urobit 😉

aqua05
4. jún 2013

Ženy moje som sama na dieťa , ALE ked to tu denno denne čítam, kolko žien na Sk muži týraju , či uz psychicky, alebo fyzicky, nadavaju im , nevážia si ich ani ako to Ho..o SOM STASTNA ,že som sama. Ja hoci by som mala ostať navždy sama , nikdy ale nikdy za cenu ,že sa navonok moja rodina tvári ,že sme šťastní, mame auto ,dom atd.... by som sa nenechala takto ponižovať . Mám sa nato až moooc rada 🙂

victory1
4. jún 2013

@jakubko19 Moze byt najfantastickejsi otec na svete, moze trepat od rana do vecera, ze teba aj deti miluje a aj tak to nevyvazi to, ze ti povie, ze zdochni a vylepi ti facku! Tvojou chybou je, ze po prvej nadavka, alebo facke si mu neukazala mantinely a hned sa nevyhrozila odchodom a rozvodom.
Absolutne nesuhlasim s tym, ze chlapovi moze obcas ujst ruka, alebo nejaka ta nadavka...Ved co sme v stredoveku?! Ak chces, aby som si ta vazila a respektovala, musis si vazit aj ty mna..vztah musi byt reciprocny! Nadavaky a facky k nemu isto nepatria...
Pises, ze studujes, budes mat pracu, cize vies sa o seba postarat. A pises, ze mozno je dusevne chory...OK, daj mu sancu, nech su zajde k lekarovi, ked ho to trapi, nech to riesi...ale musi vediet, ze tato sanca je skutocne posledna...

hradnapani
4. jún 2013

@jakubko19 robis chybu, ze mu to prepacis. Takze vie, ze moze aj nabuduce sa neovladat.

victory1
4. jún 2013

@materina_duska 😀 😀 😀 ...tak tym dnom otcov si ma uplne nahlas rozosmiala, az sa kolegynka na mna cudno pozrela.... 😀

tea333
4. jún 2013

@aqua05 tiez to tvrdim, ze sa mam rada. Nenechala by som na seba siahnut, ani by som si nenechala takto nadavat 😀
moj muz mi kedysi povedal, ze by nezniesol facku. Ma pravdu, aj muzi niekedy dostavaju urazene facky od zien a podla mna to do vztahu nepatri

ladyka8
4. jún 2013

Dakedy to, čo vypustíme z úst, bolí oveľa viac než tá najväčšia facka... Ak ti dokáže tak škaredo povedať, neváži si ťa. A tým že mu stále odpúšťaš, robíš len zle pretože sa to bude len a len stupňovať. Nevravím aby si od neho odišla ale chcelo by to ultimátum, buď sa zmení, alebo... Nenechaj aby ťa ponižoval a urážal, ak máš ku komu ísť na pár dní, zbaľ sa a choď, nechaj ho nech si dá dokopy čo chce. Možno potom si uvedomí čo má, keď to stratí... Želám veľa šťastia, nech to dobre dopadne

aqua05
4. jún 2013

@victory1 ano súhlasím , ale najprv si ona musi začat vážiť samu seba.

sashabb
4. jún 2013

@jakubko19 pokiaľ ti vyhadzuje na oči, že ho podvádzaš, tak určite podvádza on teba. Hnusné chovanie je iba dôsledok toho aby sa necítil zle, že on je ten, kto zničil rodinu 🙄

jakubko19
autor
4. jún 2013

@sashabb je na to porekadlo...Podla seba, sudim teba! Asi na tom nieco bude 😒

victory1
4. jún 2013

@aqua05 ..urcite ano...ale to nie je jednoduche, ked uz to doslo takto daleko...prve, co musi spravit je, musi sa naucit branit...a najlepsie tak, ze ho posle dolu Dunajom, postavi sa na vlastne nohy, zazije daky uspech.../trebars skonci tu skolu/, zdvihne sa jej sebavedomie a moze zit normalny zivotom bez agresivneho privesku... 😎

jakubko19
autor
4. jún 2013

@victory1 On teraz odisiel na 6 tyzdnov, takze sme od seba aj tak...Musi sa nieco zmenit, uz som mu to aj povedala, nereagujem na sms, na spravy, povedala som, ze az ked si uvedomi ma sa ozvat...tak uvidime, co sa udeje, prinajhorsom ked dojde domov, pojdem k nasim, mozno sa spamata...A ak nie, tak to bude jeho vina, ze nevyuzil sancu a nie prvu ale uz asi x-tu.