Manžel mi hovorí, že je so mnou len kvôli synovi

29. jún 2024

Manžel mi hovorí dlhodobo, že je so mnou len kvoli synovi.

Ostali by ste s ním?

stellarstar
29. jún 2024

Nie

viestta
29. jún 2024

Nie, nie kvoli sebe ale kvoli dietatu, aby nevyrastalo v chorom vztahu kde ziju rodicia bez lasky.

zuzanockamt
29. jún 2024

Áno, kvôli dieťaťu.

butterflyeffect
29. jún 2024

Nie

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2024

Nie, neostala, prave kvoli dietatu.

ns994
29. jún 2024

Nie

barbora0308
29. jún 2024

Urcite nie!
Mam v rodine taky par, ostali spolu kvoli dcere...dospela dcera ma z ich hadoch dodnes traumy.

pbra40
29. jún 2024

Na toto neexistuje jednoznacna a jednoducha odpoved, ale
Ak by som bola financne sebestacna, mala kde so synom sklonit hlavu, tak by po manzelovi neostal ani mastny flak a ani by sa nestihol nadychnut.

luciaruz
29. jún 2024

V ziadnom pripade. Ad 1, hrdosť, ktoru som este nestratila 😄 ad 2, dieťa. Práve koli dieťaťu sa nesmie takto udržovať vzťah. Nevyplýva to dobre na jeho psychiku, bude si niesť traumu.

ivik4
29. jún 2024

Lepsie je ked idu rodicia od seba akoby malo dieta pocuvat ich hadky alebo vidiet aj horsie veci. Neviem aky je Vas pripad ale to by bol trest bozi zit s niekym len skrz dieta. Dieta za x rokov odide z domu a ty co.. preberies sa zrazu sama ,starsia ,bez partnera a zacnes od 0 .

mimka1402
29. jún 2024

@zuzanockamt Kvôli dieťaťu by som sa práveže rozviedla. Poznám mnoho detí takýchto rodičov a v dospelosti nevedia pomaly mať zdravé vzťahy, lebo prebrali to od rodičov.. Kedysi bol tento názor, ale dopady na ďalšie generácie deti, ktoré takto vyrastli majú horší vplyv než rozvedeni, ale milujúci rodičia.

zuzanockamt
29. jún 2024

@mimka1402 Ale to neznamená, že sa musia manželia len hádať, keď už spolu ostanú len kvôli deťom. Sú rôzne modely fungovania.

alickapusinka
29. jún 2024

Nie v žiadnom prípade neostala.

svetlonos
29. jún 2024

Ani za svet! Chuda dieta.

sissy27
29. jún 2024

Nie, a nemusel by mi to hovorit dlhodobo, stacilo by raz. Nechapem, preco by som mala zostavat v nefunkcnom vztahu.
Mozno keby suhlasil s tym, ze budeme spolu formalne, bude platit vsetky vydavky okolo domacnosti a rodiny, vratane pani na vypomoc, 3x do roka dovolenka podla mojho vyberu, auto podla mojho vyberu ktoreho prevadzku bude financovat on, bude prikladnym otcom, a nebude sa pytat kde som bola, s kym som bola a co som robila 🤣 aka je sanca, ze by suhlasil?

midori123
29. jún 2024

@zuzanockamt máš pravdu, my sme sa veru s ex absolútne nehádali, dokonca sme fungovali úplne normálne, okrem sexu, ten nebol žiadny. Dcéra ani len netušila že sa niečo deje, doma bol fakt kľud, pohoda-tabáček, no napriek tomu celému som to ukončila, lebo tam nebola láska. Boli sme vynikajúci priatelia a dobrý rodičia, no mne ti to akosi nestačilo. Ukončila som to po 2,5 roku, a dodnes si vyčítam, že som to nespravila skôr.
Rozvod prebehol v pohode, žiadna dráma sa nikdy nekonala, prežili sme to v zdraví všetci.
Dnes som 2x vydatá, mám ďalšie dieťa a môj muž s mojim ex vychádzajú spolu dobre, a nie raz si navzájom pomohli, ak bolo treba.
Takže moja odpoveď je NIE.
Nezostala by som s mužom, ktorý by ma neľúbil, len kvôli dieťaťu.
Nikdy.

mimka1402
29. jún 2024

@zuzanockamt Ale to je jedno či sa hádajú alebo nie. Ale vidia chladný vzťah, otec mame nedá pusu len tak, nedržia sa za ruky. Nepochváli otec mamu, že ako jej to pristane. Nedonesie jej maličkosť z obchodu, lebo vie že ona má rada tú čokoládu. Mama neurobí otcovi radosť tým, že mu urobí obľúbený koláč len tak... Neležia spolu pri telke v objatí, nesmeju sa spolu. To sú maličkosti a veci, ktoré dieťa potrebuje vidieť. Lásku. Viem o čom rozprávam. Deti nie sú hlúpe. Naučia sa, že je ok mať chladné vzťahy, lebo veď aj doma to tak bolo a "fungovalo". Alebo budú vyhľadávať také problémové vzťahy kvôli blbému nastaveniu v rodine. Nie je to zdravé fungovanie aj napriek tomu, že doma nemusí byť dusná atmosféra.
Moja sa tak rozviedla, ale kvôli väčším problémom a tiež silou mocou chcela s nim ostať kvôli nám, ale práve kvôli nám odišla a ďakujem jej za to. Našla si vzťah, ktorý mne aj súrodencom ukázal to, že aké je to mať pekný, zdravý vzťah kde aj po rokoch sa majú radi, robia pre seba maličkosti...

zuzanockamt
29. jún 2024
mimka1402
29. jún 2024

@zuzanockamt Príde mi, že to máš asi doma a berieš to ako najlepšiu voľbu, súdiť to nejdem ani nikoho, len som chcela dodať prečo niekedy to je lepšie aby dvaja rodičia mali zdravé vzťahy hoc s iným partnerom. Roky každému utekajú a má každý človek aj rodič, právo na svoj šťastný život...

simona20201309
29. jún 2024

Ale no... opäť samé dokonale manželské páry?
Áno ostala by som, pokiaľ by sme s tým boli obaja v pohode, nehadali by sme sa a dokázali by sme vedľa seba žiť.
Ruku na srdce..... koľko manželstiev spolu je len kvôli deťom? Samozrejme také tu na MK nie sú. Tu majú všetky dokonale manželstvo plne lásky a sexu aj po 30r manželstva.
Ak je tam vzájomná láska, úcta a rešpekt tak je to životná výhra. Ale rozvádzať sa ako nezrelé decko lebo mi už nelietaju motýle v bruchu a muž mi nenosí každú sobotu kvety ako v prvom polroku chodenia?

zuzanockamt
29. jún 2024

@mimka1402 😂😂😂 presne som čakala túto odpoveď. Nie, doma toto nemám. Vždy je to tak, že anonymné mudráčky človeku prisúdia život podľa odpovedí vo virtuálnom svete. Preto ma tento MK tak baví. A stále si myslím a trvám na tom, že ak tam nie sú hádky, treba ostať spolu kvôli deťom.

retatka
29. jún 2024

Ak chceš aby vyrástol z tvojho dieťaťa chladný ,psí čumák ostaň.A ak nemáš sebavedomie ,hrdosť taktiež ostaň.Raz si budeš vyčítať ako si premrhala život s kamarátom ,v mŕtvom vzťahu .Dieťa má vidieť prejavy lásky u rodičov ,nestačí ,že sa nehádate ,mimochodom to už je to posledné štádium kde už sa máte totálne na háku .Život si vážim natoľko aby som neskončila v nefunkčnom vzťahu len aby som nejakého chlapa mala ..

mimka1402
29. jún 2024

@zuzanockamt Načo takto zbytočne urážlivo a takto arogantne? Moja odpoveď vôbec nebola útočná narozdiel od teba. Ale nuž aspoň si mi potvrdila, že som sa nemýlila lebo normálne človek nevyskakuje po iných ak to nie je pravdivé. Takýto chladný postoj k vzťahu je jedine výsledkom toho, že sa človek zmieril s tým vo svojom živote. Budem rada ak sa mýlim.

@retatka To tu nevysvetliš, hneď budeš za tú, ktorá preháňa a je to úplne ok mať chladné vzťahy medzi ľuďmi.😀

zuzanockamt
29. jún 2024

@mimka1402 Ešte raz - bavím sa na tom, ako človeku prisúdia život, aký vôbec nemá.

mimka1402
29. jún 2024

@simona20201309 Jasné, že sú ale tu ti to nikto nepovie, že tak žijú. Je to žiaľ bežne. Ale nie úplne zdravé. Ale ak on jej povie ze je kvôli synovi iba tak tam tá vzájomná láska a rešpekt byť nemusí. Nevieme ake to je. Je úplne ok nebyť stereotyp z romantického filmu. Ale často tam nie je nejaký typ lásky ale skôr zotrvačnosti a zvyku, čo nemusí byť správne. Deti raz vyrastú, ale tí dvaja mohli byť s niekym iným naozaj šťastní. Nebavme sa o tom, že motyle odídu. Ale nevieme aky ma autorka reálne život s manželom a ako fungujú.. Podľa mňa toto musí byť ťažší život a vyčerpávajúci nemať niekoho ku komu sa prituliš, ale mať vedľa seba človeka koho si ľúbila a teraz sa ho nemôžeš ani dotknúť lebo jemu to je nepríjemné.

doriiis
29. jún 2024

Nie.Moj život je strašne krátky na to,aby som strácala čas s niekým,kto ma neľúbi.
O dopade na deti ani nemusíme hovoriť.Deti vidia a cítia aj to,čo nie je povedané.

berta100
29. jún 2024

Nie neostala .Potom sa čudujeme ,čo za chladných ľudí vyrastá .Veď tie deti sú vychovávané ,bez prejavov lásky u rodičov ,nevidia ,že sa rodičia ľúbia ,je to pre ne normálne a také iste budú v dospelosti .vo svojich vztahoch .A ani kvoli deťom som neostala v nefunkčnom vzťahu .Mám hrdost a sebavedomie.Nehádali sme sa keď už sme úplne rezignovali a to bola konečná .

lienka.7
29. jún 2024

A ostatné veci mate ako? Bývanie, financovanie rodiny, nejaké spolocne rodinné chvíle? Domáce práce, varenie, upratovanie? Pripadne iný partner? Hadate sa? Ci len večer pri TV ti sucho povie ze ta neľúbi a je s tebou kvôli dietatu?

hopsas
29. jún 2024

Otázka neznie či by sme s ním ostali, ale prečo sa to dostalo do štádia že je s tebou len kvôli synovi. Čo sa stalo a prečo ho to tak zmenilo. Toto by som riešila. Nie či ostať. Lebo rodina má svoje dobré a zlé dni. A toto mi príde že sa to ešte dá zachrániť. Inak by tam nebol s tebou.

tykat
29. jún 2024

Ved nech si pan manzel ide a neschovava svoje frustracie a neschopnost riesit problemy za "kvoli dietatu". Chudacik este aby si ho lutovala ako sa obetuje 😆