s manzelom sme spolu len kratko,od zaciatku nase manzelstvo bolo zle,pocuva nazory svokry.Nakolko boli problemy som ho ziadala aby sme sa osamostatnili,mala som nasetrene peniaze aj ja este pred sobasom,no ale bez mamy byvat nechcel.Tak sa predavala u nas jedna nehnutelnost,som mu dala na vyber stavat dom,alebo to kupim spolu so sestrou,kupili sme on tam peniaze nedal ziadne,ja som si svoju ciasku dala napisat len na seba.Teraz by som chcela stavat sama,ale sa bojim,ze mi to vsetko zoberie,ked sme manzelia.On je taka povaha,ze len on a ty si nic.
ahoj, poviem ti len tolko pokial budes stavat sama ale stale vydata vsetko to bude brane ako polovica. Poradim ti z vlastnej skusenosti, nechavaj si od vsetkeho bloky, co sa da daj na fakturu svoje meno ale hlavne v pripade rozvodu budes musiet dokazat ze to boli tvoje peniaze ktore si si nasetrila pred uzavretim manzelstva.
to mi ani nepripada skutocne, ze si to jedna zenska necha.. ze plati vsetko a chodi do roboty a je este na mateskej a este chce stavat... a toto si necha... sci-fi.. bez urazky.
naco ho potrebujes? ber to ako otazku, aby Ti otvorili sa oci a poslala ho paaapaaaa
veru bolo 😔
ja som takeho "dirigenta" mala tiez - prveho muza... to pozeral, ked som ho zbalila :DDD... ze to hovno bez VS ako ma nazyval nabralo sebavedomie 😠 😠 😠 😠
@anas123 fuuuha tak taketo chlapa by som nebrala ani keby bol posledny na planete....a to myslim vazne..vyzera, ze si sikovna a tazko pracujuca zena ktora sa vie o seba postarat a tvoj manzel ti nie je v nicom oporou a prave naopak...najprv by som vyriesila svoj zivot s nim a potom zacala sama stavat 😀
mas na viac a viac si aj zasluzis!!!
ja by som na tvojom mieste urobila nejaký zápis na notárstve,alebo u advokáta,darovaciu zmluvu,alebo prehlásenie o získaní finančných prostriedkov.daj si pozor,ťažko sa dokazuje,že si to mala už pred manželstvom.dá sa predsa urobiť darovacia zmluva finančných prostriedkov,že ti ich na výstavbu domu dali rodičia,alebo sestra.ale skús pravnika.rieš to s ním.
hlavne ked nemate deti tak utekaj kade lahsie.... NIKDY sa nezmeni..... Okrem sexu bude zavisly na vsetkom inom na mame, ty budes NIC NIKTO !!!!!!!!!!!!!!!
ver mi !!!!!
a ešte osobná rada.chod od neho.rokmi to bude horšie.si šikovná,máš dieťatko,máš pre koho žiť,nedaj sa ponižovať a deptať. ja som to vydržala 18r. mám 3 deti,som psychicky zničená aj finančne,ale už 3 roky som rozvedená a konečne spokojná vnútorne.takíto chlapi sa časom vedia riadne zmeniť.
@anas123 od takeho muza co najdalej.., a co najskor. nech si zije s mamičenkou ked sa jej od riti sprepacenim nevie odlepit... neznasam takych chlapov!!! och, bila by som to hlava nehlava. Raz si za zenu vzal teba a nie svoju mamu. Ak ti mozem poradit, nic nestavaj, najprv sa rozved a potom si ries svoj zivot. Budes urcite stastnejsia bez neho
ano...nic lepsie som urobit nemohla... anulacia Ti nepomoze... lebo manzelstvo bolo naplene - splodenie dietata...
len rozvod. VELA SIL ZELAM a nedaj sa zastrasit...nicim. dieta Ti nevezme.. i ked bude asi mat vselijake vyplody ...
@anas123 však pri rozvode si určíš ako chceš stretávky.môžeš si dať za tvojej prítomnosti. ja sa tiež ešte naťahujem,za zákaz styku.lenže chalani sú veľkí,aj napriek tomu nás čakalo najskôr predbežné opatrenie,potom od lekárov potvrdenie,lebo najmladší mal psychické problémy,potom psycholog,súdnoznalecký a stále nie sme u konca. môj ex sa mstí cez deti mne.najskôr rieš rozvod,výživné a stretávky ,odchod z domu a potom uvidíš,ako sa bude správať,tak sa zariadiš podla toho.
@anas123 nechápem načo si s takým chlapom? Sama si napísala: " mame dcerku,len to chcem aby ona netrpela" ... myslíš si, že je dobre v akej rodine vyrastá? Načo ti je chlap čo ti nieje oporou? nadáva ti, peniaze ti nedáva? Veď ty si v podstate samostatná, máš prácu ... myslím si, že ti nič nebráni v tom aby si sa osamostatnila. A ten rozvod by bol asi najleším riešením.
fíha, to na materskej pracuješ a chceš stavať dom?
to si potom ozaj za vodou 😉
a chlapa-takéhoto-by som vnímala ako bremeno 😅 😝
myslím,že ešte pred kúpou domu si to mala právne ošetriť.
nejakým výňatkom z BSM, čo by on podpísal a súhlasil s tým,že sa vzdáva
@janaska1 požiadaj o zrušenie BSM súdom, resp. ak ti to podpíše aj zúženie BSM u notára, kde vyjmete z BSM pozemok i dom ..
a zároveň si požiadaj o výživné na dieťa, to že spolu žijete nevadí, ide o to že neprispieva do spoločnej domácnosti..
odporúčila by som ti vziať si dobrého právnika, inak by som nestavala ( momentálne chceš stavať na pozemku ktorý vlastne patrí aj jemu ☹ )
pokial si to kupila, za trvania manzelstva... tak narok nato ma. na polovicku. alebo lepsie povedane polovicu z tvojej polovice ked si to kupila zo sestrou.. myslim, zeby nebol problem zdokladovat, ze si nato pouzila peniaze ktore si mala pred manzelstvom- ale to sa porad s pravnikom... a riesila by som aj rozvodove papiere....
naco si s nim, ked takto rozmyslate?