Je ťažké vôbec zyčyť...sme manželia vyše 3 rokov, máme spolu 2,5 ročného synčeka a nie vždy bolo naše spolužitie úplne ružové. Neboli to len problémy s financiami či bežné hádky okolo domácnosti, po svadbe som zistila, že je môj muž strašný sukničkár, či už na diaľku /internet, mobil/ alebo v osobnom styku a ja som sa čoraz častejšie utiekala k alkoholu. Nedávno sa mi pod tlakom okolností priznal, že ma podviedol s bývalou kolegyňou, o čom som ja už dávno tušila, ale vehementne to donedávna popieral. OK, stalo sa, vedela by som prekusnuť. Momentálne vedieme spolu menší podnik, kde sa strieda kopec hostí, a nemálo mladých pipiek..samozrejme každú druhú si pridá do priateľov na facebooku a potom im vypisuje. V poslednej dobe však vosí k nám na penzión dcéru našej chyžnej, pretože on sa bez piatich černoškov okolo seba asi ani osprchovať nedokáže...spočiatku som to brala ako kamarátsku výpomoc od baby, ktorá sa nudí, až som prišla na to že je do neho zamilovaná. Už asi 7 mesiacov spolu nespávame, dokonca nieje ochotný spať so mnou ani v jednej miestnosti a pri každej príležitosti spáva pri nej, vodí si ju sem aj keď nieje do čoho pichnúť, so mnou ani pol slova neprehodí bez toho, aby mi niečo nevyčítal, nevykrikoval či ma neponižoval. Na jeho nátlak som sa dala ambulantne liečiť na alkoholizmus, k tomu sa ešte pridružila hlboká depresia...veď kto by bol v pohode, keď má pred očami denno denne milenku svojho manžela, ktorého napriek zdravému rozumu stále ľúbim, ako sa prremáva po podniku ako pávica a rýpe sa do všetkého, dokonca aj do výchovy nášho syna...keď som sa ohradila voči jej prítomnosti, tak je zakaždým až agresívny, že sa s ňou budem musieť jednoducho zmieriť, veď on s ňou nič nemá, len vedľa seba spávajú...no jasné, a škrabkajú si navzájom chrbát....Pri nábšteve u psychiatra mu bolo doporučené, že sa má vyvarovať situácií, ktoré by ma mohli príliš nervovať a taktiež ju aspon na čas odstrániť z našej prítomnosti...samozrejme sa tak nestalo, vážená nadalej býva v našom penzióne a chlap mi stále drása nervy....trebárs syn je veľmi spoločenský a pri večeriach je vždy na reštaurácii medzi hosťami...pokiaľ som v obsluhe ja, viem presne, kde sa moje dieťa pohybuje, dnes som ale celý večer stála pri žehlení a obsluhovala manželova milenka, v tom prišiel muž a pýta sa ma kde mám syna....ja som v panike zbehala celý penzión až som ho našla na izbe pri hosťoch, ktorí mali tiež detičky, ako sa am pekne hrajú a oni mi povedali, že manžel predsa vedel že si ho berú na chvíľku so sebou...tak som na neho vybuchla a on ma skoro vyfackal že čo som to za mater, keď neviem, kde mám syna....povedzte mi, je toto normálne? Rozviesť sa z istých komplikovaných príčin nemôžeme, ale ja takýmto spôsobom zošaliem a to už asi nebude dlho trvať.
@shtanik mas velmi tazku zivotnu situaciu, no napisem ti ako by som to riesila ja. Pre mna by bolo moje psychicke zdravie prvorade, t.zn. ze ak tvoj manzel nie je ochotny svoju milenku kvoli zachrane vasho vztahu pustit k vode, rozviedla by som sa. Nech ta teda zo spolocneho majetku vyplati, alebo naopak. No urcite by som neostavala vo vztahu, kde aj vdaka tvojmu liecenemu alkoholizmu sa mozes dostat na same dno a este kvoli tomu mozes prist aj o syna. Este jedna mala otazka. Ak ten podnik vediete spolu, ty nemas ziadne pravo rozhodovania, kto tam pracovat bude a kto nie? Ja by som tu mladu standu vyhodila na hodinu..
@shtanik panebože prečo si ešte tam? Musí byť predsa nejaká možnosť úniku, bude to určite vyslobodenie pre teba a pre malého to určite bude tiež lepšie ako pozerať na hádajúcich sa rodičov, vidieť ako ťa jeho otec každú chvíľu ponižuje...aj keby tú dotyčnú mladú predsalen vyhodil, ja už by som o takého chlapa nestála, veď tým ako sa toľké mesiace správa k tebe dáva jasne najavo, že už mu je šumafuk, čo si myslíš, nemá k tebe žiadnu úctu keď toto dokáže, a o láske sa podľa toho čo píšeš už asi tiež nedá moc hovoriť. Radšej ty len hľadaj čo najskôr možnosti ako z toho von, lebo skutočne toto strašne likviduje človeka a pochybujem, že sa to dá nejako zvrátiť ešte k lepšiemu...Netráp sa zbytočne dlhšie, nič nestojí za to aby si sa takto trápila 😔
No nieje to také ľahké, ja mám pevné odhodlanie sa zo závislosti dostať, a podnik je síce napísaný na mňa, ale môj muž je veľmi charizmatický človek a má všetkých kompetentných tak omotaných okolo prsta, že akonáhle podám návrh na rozvod tak som na ulici a s malým dieťaťom na krku si tu v tejto hladovej doline dobrú prácu ani bývanie nenájdem a ešte k tomu si berie malého ako štít...malý ho zbožňuje a nechcem aby bol bez otca ktorého má rád, nech je už ten otec aký je
@shtanik pocuvas sa dievca. hej maly ho zboznuje a ty chces kde skoncit? v krematoriu ci na psychiatrii?
ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa vari. podnik je pisany na teba to je celkom dobre postavenie. peniaze si do podniku investovala aj ty ci iba on? skoc za pravnikom opytaj sa ake su tvoje moznosti vysvetli situaciu aby si vedela co by ti v pripade rozvodu hrozilo. sudy si len tak neomota okolo prsta.
tvoja startovacia pozicia t.j. aktualne lieceny alkoholik je nic moc takze bojuj a snaz sa. ide to neboj sa.
@shtanik fu,toto a mi tazko citalo. 😒
podla mna by si si mala konecne uvedomit vlastnu cenu,zacat si seba samu vazit,nenechat muza aby s tebou jednal ako s handrou.musis sa dat doporiadku koli sebe a hlavne koli synovi.ked si predstavim,ze maly v takomto prostredi zije,tak mi je riadne tazko.ziadne dieta si nezasluzi taketo zle domace prostredie.viem,ze sa mi lahko hovori,ked mna sa to netyka,no vas partnersky vztah ma sakra daleko od dobreho vztahu.z tohto sa uz podla mna nedostanete a kedze obe strany nie su naklonene zmene(on teda nie je),tak niet o com.tvoj muz ta podvadza.a ty sa tomu prizeras.nevazi si ta ako partnerku ani ako matku.nevidim dovod aby si s nim ostavala.naco? preco s nim este si? financie? spolocny biznis? finance zalezitosti sa daju doriesit,no psychicke zdravie mas len jedno.a hlavne maly uz nie je natolko malicky,aby si neuvedomoval,ze maminka a ocko sa moc v laske nemaju.dieta to velmi vnima.podla mna si len musis konecne uvedomit realitu,ze tvoj zivot je skutocne taky ako o nom pises a musis v sebe najst tuzbu ho zmenit. a hlavnym tahacom bude iste tvoj syn.koli malemu sa snaz zivot zmenit a uvidis,ze z toho prosperovat budes aj ty.velmi drzim palce 😉
@shtanik musím ti povedať,že si v nezávideniahodnej situácii.V prvom rade sa musíš ty dať do poriadky a postaviť sa na svoje nohy. Rozvod by som ti neodporúčala do toho času kým sa nevyliečiš a nedokážeš postaviť na vlastné nohy. Háčik je v tom,že ked sa rozvedieš a tvoj muž bude chcieť dieťa dostane ho na základe toho,že si liečená a teda budeš pokladaná za neschopnú sa oňho postarať.Viem,že je ťažké sa odpútať od takéhoto človeka,ale nieje to nemožné.Nechaj ho nech si užíva,on to robí viacmenej aj preto,že vie,že ti tým ubližuje a to mu robí radosť. Ked sa vyliečiš,znova sa postavíš na vlastné nohy a začneš si samu seba vážiť a začneš žiť svoj život uvidíš ako mu padne sánka.Ale ver mi ked toto všetko dosiahneš už ti na ňom nebude záležať a možno stretneš lásku svojho života a budeš šťastná. Nič nieje horšie ako psychický teror viem o čom hovorím.
vsetko sa da, ked sa chce a hlavne, treba sa poradit so spravnymi ludmi, najst dobreho pravnika. Psychiater ma pravdu, ze tam sa dokopy nedas. Sama pises, ze tam zosalies, takze ak mas rada svojho syna a nechces, aby mal matku choru na hlavu, tak to jednoducho musis zmenit. Ten chlap je zabity pripad, tam je to jasne. A nie je to ani take jasne, ako pise janemari, ze by Ti nenechali dieta. Moja znama bola dvakrat na lieceni v psych. nemocnici, ma vlastne na hlavu aj papier, ako sa hovori, je na invalidnom, takze prijem nic moc, zije s dcerou u svojej mamy v jej dome a pri rozvode jej aj tak dieta nechali, napriek tomu, ze otec ma slusny prijem a byt. Nikto sa v tom moc nerypal, aj mi to bolo divne. Takze daj sa dokopy, aby si nemusela mat taketo obavy, aj tak Ti alkohol k nicomu nepomoze, prave uplne naopak.
No vies, jasom zivnostnik takze vsetko spada pod BSM...bola som aj za pravnickou, ale my nemame skoro nic okrem uverov a pokial sa dam rozviest tak mi on necha zrusit zmluvu na najom podniku a necha si ho na seba...takze tak, uz som to overila na vsetky strany, zas tiez nemam iq dreveneho vlaciku aby som neskumala co sa da a co nie...iba ak skusim mojho znameho predsedu advokatskej komory, nech skusi nejaky zazrak, vsak v tomo state prejde vsetko pokial mas konexie?
treba si urcit, co je dolezite v tejto situacii, ci je to Tvoja psychicka pohoda, zdrave prostredie pre syna pri vyrovnanej mame alebo peniaze, ci penzion....
Mne o peniaze ani nejde, ale chcem ostat so synom a nechcem s nim zit pod mostom, aj keby som mala hajzle drhnut
jasne, mozno Ti ten znamy pomoze a manzel Ti bude musiet na maleho platit, mohli by mu daku slusnu sumu urcit. Ale to si vsetko poriesis, hlavne nieco nech sa deje, takto to asi tazko pojde dalej. Niektorych ludi nechapem, aki dokazu byt.
@shtanik nebojuj.. nie je o co, tvoj muz si ta nevazi, je chrapun a vlastne... skoda slova o nom. ty si uvedomujes svoje rozpolozenie... je tu ale male dietatko, vas syncek a ten potrebuje normalnu maminu... vzchop sa... skus najst riesenie aby si nemusela dennodenne drasat svoje nervy pohladom na muzovu milenku. ved to musi byt uplne na psychiku sa na nu este pomaly aj usmievat. vela sil ti prajem toto vsetko zvladnut... lebo sa to tazko cita. a nie to este preziva
@shtanik nevravim, ze sme boli v podobnej situacii, ale tiez sme doma, nie len ja ale aj deti mali psychicke tyranie. deti trpeli hadkami a mojim placom, lebo ich to velmi rozrusovalo a ja som trpela vdaka muzovi. velmi som sa bala, ze mi deti vezme a pred jeho odchodom som spravila vsetko preto, aby som sa vedela o seba postarat a o deti najma. prsne som vravela tvoju poslednu vetu. o deti sa postaram aj keby som mala hajzle cistit. poviem ti, ze muz odisiel, ja som ostala 12.teho v mesiaci s 30eurami vo vrecku a staraj sa, povedal mi. a tak som sa starala. najskor som ozaj chodila popri RD upratovat domy a byty a potom som presla popri tomto k uctovnictvu. a cuduj sa svete, zena a matka ked chce, tak zvladne vsetko. ja by som asi v tvojej situacii pokial sa nechces rozvadzat, viedla svoj vlastny zivot. presne ako sa sprava on. viem, ze je to tazke, ale skus ho brat len ako kolegu a ako suseda. u teba je podla mna najvacsi problem, ze si to nevies v sebe urovnat. mne tiez velmi dlho trvalo, kym som sa zobudila a zacala byt "sebecka". stale som myslela len na to, ze ho milujem a chcem byt pri nom. a jedneho dna sa moje myslenie zmenilo a povedala som si, ze dost. preco ja mam trpiet? preco mne ma ublizovat? preco mam byt smutna? taky zivot si nezasluzim. a odkedy som sa zaujimala viac o seba, tak som sa citila aj ovela silnejsia. velmi ti drzim palce a prajem velmi ale velmi vela sil. ci uz v boji s muzom, alkoholom alebo milenkou.
@shtanik
Ve strucnosti Ti napisu jak jsem to kdysi daaaavno ( i kdyz ve vzpominkach VCERA) resila ja..
Otehotnela jsem uuuplnou nahodu, prvni kluk, prvni cesta za prave otevrene hranice s Rakouskem, zasnezene cesty a rozsvicena neznama zeme v obdobi Vanocnich svatku..atmosfera super jak na "lyze a sankovani tak na romantiku"...
Romantika skoncila hned po prvni noci...ozdobnemu preservativu se utrhla hlavicka a ja vedela doslova "prd" o plodnych a neplodnych dnech (diky matce a puritanske dobe 😉 )
Hlavicku ztracenou ve "vnitru deloznim" hledal a nasel sam pan gynekolog...za par tydnu jsem vedela, ze jsem budouci maminka...darecek z prvniho milovani, z Rakouska, z otevrenych hranic do "Sveta" od spatne popsaneho navodu na "sex.pomucce"..nyni uz tam stoji psano: ze se nejedna o bezpecnou ochranu, ze hrozi riziko... 😉 kdysi to byl jednoduse "prezervativ" at uz v podobe jezka, kralika nebo pana Klause... 😉
Me tehotenstvi se "komplikovalo vekem" - studiem...ale svatba se konala, a zivotni hodnoty se zacaly materializovat...
Muj zdravotni stav ale nedovoloval intimni styk doslo k rizikovemu tehotenstvi a nasledne zakazany intimni styk...Muj manzel, tenkrat velmi mlady nedokazal udrzet sve hormony...Nejdrive v klidu, pozdeji nasilim...Spavala jsem zamcena a "znasilnena, zbita a krvava"ve vane, zamcena "znasilnena" a odhozena pod stolem...pozdeji jsem se zamykala uz z prevence...dokud nebyly vsechny zamky ponicene...pozdeji jsem zamykala jeho v byte a ja prespavala s briskem na schodech u vytahu...
Tesne pred porodem jsem ho dokazala vyhodit z bytu
Vyhrozoval, ze uz neprijde, ani do porodnice..a svuj "slib" splnil...a je to to jedine pekne, co mohl udelat...
Jeste pri mem pobytu v porodnici se postaral o kompletni vygumovani spolecneho uctu a ja s miminkem v naruci odchazela z porodnice v obleccich erarnich- nemocnicnich..a nemela jsem nic....muj syn a me mlicko bylo vsechno, co jsem mela...a o to jsem se strachovala...
Mel milenku, ktera mu porodila jen o par mesicu pozdeji nez ja take syna...Jsou jako identicke dvojcata 🙂 ale nesmi se vidat..zakaz "z druhe strany" 😠
Nikdy jsem nevidela ani korunu alimentu - rodice vysoce postaveni lide..tchyne pred dubcekem, za Dubceka i po Dubcekovi v Parlamentu a tchan reditel nasi - dnes uz svetove znacky automobilu... 😉
Mela jsem jen mizernou amterskou 900 Kcs mesicne, kdy jen sunar stal 21,50Kcs...rodicum jsem musela platit najemne za nejvetsi pokoj v byte a podporu jsem zadnou nemela...Naopak, nic nepochopili, nechteli pochopit, co rekne okoli bylo prednejsi nez utrpeni dcery...Nemela jsem nic , ale muj syn MEL VSECHNO (zakladni, nejnutnejsi, ale vsechno)..Moje matka, i kdyz jsme tvorili spolecnou domacnost si napr. v lednicce cislovala a znackovala SVA vejce..., kourem z cigaret nam davala najevo ze je cas na budicek..atd..
Devce, utikej pryc..zivot bude hezci, zvlast, kdyz jsi poznala a potkala Peklo...ver mi..bude lip, jen nesmis pospichat 😉
@shtanik možno tresnem debilinu, ale nebolo by možné, ak je teraz podnik tvoj, že by si ho predala tretej osobe?? kamarátke, kamarátvovi, bratrancovi, alebo tak?? aspoň do času, pokiaľ by ste sa nerozviedli?? s tým, že by ste spolu s predajom spravili zmluvu, že by ťa "zamestnal/a" ako prevádzkárku?? 😕
@shtanik ak chce podnik tak mu ho nechaj ale aj s uvermi. zacinas tym padom od nuly. nemas na ten cas kam ist? a alkohol nie je riesenie len si ten problem tlacis pred sebou a on si ta pocka. ak sa vies dostat k nejakym peniazom uloz si ich aj ked po troske ale skus si setrit ak sa to da. nech sa ti na zaciatok aspon na prezitie ci podnajom nazbiera.
@shtanik
Ak sa nemozes rozviest, tak sa aspon celkom urcite odstahuj, ako sa len najdalej da. Na penzion sa vykasli, inak sa este zosalies. Nech si ho necha. Radsej bez penazi, ale so zdravym rozumom.... Zo zaciatku to bude tazke, ale po case sa postavis na vlastne nohy a budes mat mozno i svoj vlastny penzion 😉
@shtanik vies, ak so svojim muzom ostanes a tuto situaciu prestanes zvladat a opäť sa uchýliš k alkoholu, tvoj muz moze proti tebe zneuzit aj tvojho syna. Bude zmanipulovany vlastnym otcom a raz sa mozes dockat toho, ze po vzore svojho otca bude s tebou jednat ako s handrou, bez štipku úcty...Chces také niečo zažiť? Alebo si ho jeho mlada milenka omota okolo prsta, otehotnie s nim a zacne na neho tlacit, aby si ju vzal..On poziada o rozvod a rovnako ta zo svojho zivota vyšikuje.. zajdi opäť za právničkou a preberte všetky možnosti. Ak sa dá s ním v kľude sadnúť, rozdelte BSM - nech je teda na neho, ty si vezmi nejaky podiel. A rychlo odtial dievca utekaj..
@sisaha
@shtanik
i ja si myslim, ze vztah je nenavratne pryc, uz tim, ze "okusil mlade maso"..ne-li trdlo a podle prispevku nebude jedina...a po prijdou ni dalsi a dalsi..
neustale Te bude vic a vic ponizovat, zatim to maly nevnima, ale necekej, az to vnimat bude... 😉
Vlivy devce, mocne vlivy tu byly a budou vzdy...ale pokud Ty se ovladnes a neklesnes na dno, na ktere alkoholem klesas...nebude mit zakon tak jednoduchou cestu..
Budu tvrda, ale podle meho jsi v jeho ocich klesla i tim alkoholem...tezko vzkrisis emoce a touhu po Tvem tele od tohoto muze... ☹
Bude se Te snazit zdeptat na tolik, ze zakon Ti znemozni funkce matky, ne-li Te schvalne manzel dozene k extremum..a nezapominej, ze bude mit zmanipulovaneho svedka, ktery se pocita - neni pred zakonem pribuzny - t.j. milenka...
mluvila jsi s matkou teto slecny? (cetla jsem vse, ale je mozne, ze jsem to prehlidla..)
@irriss ano mas uplnu pravdu, lahko sa totiz moze stat, ze nielen ze pride o syna, ale aj o strechu nad hlavou pokial nic neurobi.. Tiez som sa nikde nedocitala ci hovorila s jej matkou, ale neviem ci by to nieco riesilo. Mozno matka je tiez bez chrbtovej kosti a tesi sa, aku dobru partiu si jej dcera ulovila...Ved alkoholicky sa da lahko zbavit... 😒 Tym ta tu nejdem
@shtanik strasit, ale musis pocitat so vsetkymi moznostami, akymi sa vas vztah moze uberat...Preto, by som riesila ako legalnou cestou z toho vykluckovat a rychlo sa od tohto choreho vztahu odputat... Mozno budes musiet zacat od nuly, ale budes sama na seba hrda...viem, ze v okoli Brezna, odkial pochadzas je slaba sanca niekde sa zamestnat, ale tvoj syn je v takom veku, ze by mohol ist uz pomaly aj do skolky. Ak to bude potrebne, tak sa odstahuj za pracou do ineho mesta..vzdy su nejake moznosti
@sisaha
😉
ale jsou matky jako napr. ty a ja...
I kdyz jsou "nase" deti v dospelem veku, vedela bych reagovat..nejsme vsichni v jednom pytli 😉 nastesti 🙂 ...Rozumna matka pochopi, ze pokud to udelal jednou, udela zas... 😉 a bude se snazit dceru probudit..
a to by mela pochopit i@shtanik..v dnesni dobe "prijit o dite" je casto jednoducha administrativni zalezitost..par svedku, par naraficenych scenek, mala odrenina na kolinku, sice od spadnuti z kolobezky, ale pred soudem prirazena nejen nepozornosti matky....Vsude se o tom docitame..ale vzdycky si myslime, ze "NAM" ..preci naaaaaaaaam se to stat nemuze..prdlajs..muze.. 😉 😖
@shtanik no ono to bude tazke a je uplne jedno ako sa nakoniec rozhodnes. pretoze ostat tam a pozerat sa na nich dvoch bude neunosne, odist z tade aj keby si mala kam, by bolo neskutocne tazke sa na to odhodlat a prve tyzdne budes plakat. radit sa radi tiez tazko, preto sa inak clovek pozera na vec ked o nej rozprava a uplne inak ked ju preziva. moj nazor je, ze sa potrebujes na nieco upnut, v prvom rade by to malo byt dieta a podla mna by ti z toho najhorsieho pomohol nejaky "priatel", nemusi to byt laska, staci ked ta bude mat kto objat, s kym sa porozpravat a s kym sa budes citit fajn. a co sa tyka otca maleho, ved ked sa odstahujes alebo rozvedies, nemusis mu otca zobrat, ved dieta zase nemoze za to aky otec je. podla mna potrebujes nejaku blizku osobu momentalne kym to najhorsie prejde a pamataj tazka bude kazda volba...ale drzim palceky nech si po tom vsetkom zase stastna
ahoj ty nepotrebujes psychiatra ale on on je chory neni co riesit aj ked je to tazke treba sa zbalit a odist
@annaopialova
souhlasim, ale ja bych i tak doporucila psychologa, aby vedela "kdy odejit, co vzit sebou a jakym zpusobem zamknout za sebou... "😉
@irriss ano ja som to myslela obrazne aby sa zbytocne netrapila aby pochopila ze on nema snahu sa zmenit a len jej to robi tazsie
@shtanik 😔 byť tebou tak nebojujem o muža ktory o teba očividne nestoji, ale maš syna maš dieťa ktore ťa potrebuje, a toto pre teba musi byť prvorade. Musiš sa dostať zo svojej zavislosti, kvôli sebe a kvôli dieťaťu, ktore si zasluži pekne detstvo. I ked možno bez biologickeho otca. Prestan sa zaoberať svojim mužom, proste ži pre seba a svoje dieťa. Si zan zodpovedna, važ si že ho maš, že maš velm isilny dôvod dať si život dokopy a byť ešte šťastna. K tvojmu manželovi sa ani vyjadrovať nejdem, lebo podla toho čo si pisala jemu už pomoci nieje.