Ahojte 🌹
Manžel má byt polovica je jeho a druha polka patrí jeho bývalej manželke.
Ona povedala že sa dohodli ze keď sa byt splatí cca o 10 rokov tak ona svoj podiel bytu jemu daruje . ( bola ústna dohoda nie je to na papieri )
Moja otázka znie môže ona prepísať svoj podiel bytu teraz na mňa? Alebo až po splateni bytu
Aké možnosti ma môj manžel aby jej nepatrila už polka tohto bytu.
Sme manželia 4 rok.
Manzel sa chce spýtať právnika na to .
No kým sa k tomu dopracuje možno mi niektorá poradíte co je a nie možné.
A máš jej tu polku z čoho vyplatiť?
Podiel vlastní mužova ex. Tvoj manžel možnosti nemá žiadne. Možnosti má ex, ak bude mať záujem zbaviť sa svojho podielu. Áno, môže ho darovať alebo predať tebe. Ale nie je to jej povinnosť. Môže tak urobiť už teraz. Ale ak je byť založený v banke kvôli hypotéke, tak jedine so súhlasom banky. A predpokladám, že s tým, že hypotéku prevezmeš ty.
Čo s tým ma právnik? Banka musí súhlasiť
Možnosť ma ju vyplatit z trhovej hodnoty nehnuteľnosti
@bebememe prečo by mala prepísať polku bytu na Teba? Lebo tam bývaš? Nebuď smiešna..... a Ty si čím prispela do bytu, keď chceš polovicu?
Bola by sprostá keby to darovala.
A inak autorka vieš ako to je....ústne dohody=žiadne dohody.Pozor na to.
@bebememe ak ho daruje tak muzovi nie tebe..? Preco tebe?? Ty mozes tak kupit od nej akurat...
Haha a teraz tu o zlatovlaske. Ty to asi nevidis, ze?
Exka vlastni polku, necha exmanzela s novou manzelkou, nech splatia hypoteku (ktorej polka jej tiez patri), s nevymahatelnym prislubom, ze po splateni tu polku podaruje.
Prd makovy. Potom poziada o vyplatenie, a zaplatite tu jej polku dvakrat.
Ale...mozno som len ja paranoidna. Nikdy by som na to nepristupila.
@bebememe sorry ale nechapem - len tak ti darovat svoju polovicu?
To naozaj ocakavas?
ona sa žiadneho podielu "vzdať" nemôže... vy si fakt zájdite za právnikom. Samozrejme, že vysporiadanie je možné, ale nie tak ako si to predstavuješ ty. Nehovoriac o tom, že celá táto situácia je viac než divná.
Nevídim dôvod prečo by mala jeho ex darovať tebe polku bytu snád sa nezbláznila hlúpa by bola.TY keby máš bývaleho muža a ON si privedie domov ženu nechala by si jej polku bytu tvoju časť a odišla by si určite nie.Prečo by to mala robiť jeho bývalka nevidim dôvod píšeš že majú ešte ONI dcéru tak byt nechajú dcére nie.Hlúpa by bola nech nechá svojej dcére byt.To ťa iba tak napadlo že polku TI ma darovať tak sa prebud čím skôr.Príklad trhova cena bytu je 130 tisic čistý typ a tebe ma dať z ničoho nič 65 tisic eur no hlúpa by bola takých múdrých ako TY no to by bolo.Prišla si bez ničoho a polku bytu chceš po bývalej jeho žene aby TI nezištne prepisala no to by musela byť asi na hlavu.
a myslím že ho teraz neprepíše zato, lebo možno je ona ako spoludĺžník na hypotéke. niečo sa stane tvojmu mužovi a ona ti bude akože platiť hypotéku na byt ?
@puertorico no pozor, ona sa ako manželka pri najbližšom refinancovaní stane automaticky spoludĺžnikom, takže nejaká majetková úprava by nebola od veci, pretože bude v riziku hoci jej tam nepatrí ani kľučka. Aby to tak nebolo, museli by buď nerefinancovať, alebo obmedziť BSM.
A pobavila má informácia že ONA daruje tvojmu mužovi jej časť bytu že mu to povedala.Juj koľko toho ľúdia narozpravaju.Never len aby bol kľúd v rodine preto TI to povedal.Takže vy bývate v byte TY tvoj muž váš syn a mužova byvala a ich spoločna dcéra.
Dievčatá, nemusíte byť hneď nepríjemné, nevieme, ako to je. Možno je exka čestná žena, ktorá vie, že ten byt kúpil a hypotéku splácal len jej exmanžel, s veľmi veľkou pravdepodobnosťou sa po rozvode majetkovo vysporiadali, čiže ju vyplatil, hoci ona je stále na LV, zrejme kvôli banke. A tie doklady (že jej niečo zaplatil, že od rozvodu spláca byt sám atď.) má určite k dispozícii. Autorka je nová manželka, hypotéka sa teda platí zo spoločných peňazí... proste môže tam byť veľmi veľa okolností. Autorka píše, že "Ona povedala že sa dohodli ze keď sa byt splatí cca o 10 rokov tak ona svoj podiel bytu jemu daruje." Tak keď to ona sama povedala (exmanželka), tak asi je s tým OK, že to daruje. Nie každý rozvod musí skončiť brutálnou vojnou a snahou za každú cenu ošklbať exmanžela. Ľudia sa vedia aj normálne dohodnúť.
@bebememe a kto plato hypoteku? Ona mu daruje za 10r polku bytu ktoreho hodnota sa za to obdobie(len posledne 4 roky)mozno zdvojnasobila..seno este nezereme…kto tam byva v tom byte a preco sa to neriesilo hned vtedy?
On nema vela moznosti-ona mu to bud prepise(daruje) alebo preda(lepsie nech vam to preda aj ked len za symboliku). Tieto dohody jedna pani povedala…