Ahoj volam sa Janka a potrebujem sa s niekym porozpravat! Som s manzelom v rozvodovom konani a nechce mi dat syna! Moj syn chodi do skooly v dedine kde sme byvali ale ja som sa musela odstahovat do mesta ale Davidko chce ist ku mne a nechce ho pustit!!!
tu pomôže jedine súdnou cestou žiadať syna a vôbec ako ho mohol len tak akože pobaliť a išiel aj s ním
to je mi ľúto, dieťaťa sa nevzdaj, poraď sa s právničkou a čo najskôr, nečakaj
Počkaj synčeka pred školou a zober si ho k sebe a do súdu treba vydržať, držím palce nech ho zveria tebe 😒
amadora: len aby jej potom manžel nerobil kvôli tomu peklo, a trpieť bude hlavne synček
však on si ho zobral tiež len tak svojvoľne 😒 ja len zato že mám skúsenosti s našim právnym systémom 😔 tu sa človek spravodlivosti nedočká...
..a prečo si odišla do mesta bez syna? to ja sa len pytam,nesudim 😉
ja by som zašla na odbor soc.veci a rodiny,a tam by som spisala žiadosť o zverenie vychovy..a jasne,kym sud nerozhodne,ma otec aj matka rovnake prava..a dieťa by som si zobrala k sebe 😉
žiadaj súdom o dieťa do zverenia do tvojej opatery a prečo by si ho mal nechávať? veď v meste sú tiež školy a podľa mňa lepšie ako na dedine
janaska, este je to vobec aktualne?? ...bo si sa uz neukazala...
akože nechce pustiť? zoberiem dieťa zo škôlky k sebe a zariaďujem veci po právnej stránke,NEBOJ sa manžela
porad sa; s pravnickou,poziadaj sud o predbezne opatrenie.to je rychlo.na to nebudes dlho cakat.
urcite ti ho zveria a manzel ti ho bude musiet odovzdat.
aj ked....on sa vie o neho riadne postarat?lebo ak ano,ak mu na nom naozaj zalezi a nejde mu len o to aby ti urobil zle,tak by som sa snazila po dobrom s nim dohodnut.
lebo je to pravda,ze deti pri takychto konfliktoch najviac trpia. ☹
žiadaj na súde návrh na vydanie predbežného opatrenia podľa § 76 ods. 1 písm. b) , to znamená že súd odovzdá dieťa do starostlivosti druhého z rodičov, zveria syna niektorému z vás, a rozhodnú na súde do 7 dní. určite to rieš cestou súdu, ked sa s manželom nedá dohodnúť. určite to je ťažké a syna chcete obidvaja, ale ked sa inakšie nedá............. ak nemáš nejakého známeho právnika a nevieš napísať návrh chod na úrad práce, soc. vecí a rodiny a oni ti pomôžu návrh napísať, sú tam aj od toho 😉
...požiadaj o zverenie syna do opatery,alebo ako sa to volá 😉