Manžel ma miluje, ale som uňho na poslednom mieste

svetluska2015
2. nov 2018

Ahojte... Neviem co mam robit... S manželom sme spolu cca 4 roky... Milujem ho ale chcem ho opustit... Chce to aj on aby som odisla, sam mi to povedal, lebo mu umiera babka a chce byť s nou a ako povedal nevie co bude, doteraz nechapem co tym myslel...
Mne to vadi, cele manželstvo bolo pre mna len fraškou... Zdvoveroval sa babke, co babka a mamka povedali to urobil... Ja som musela byť ticho lebo vraj robim vojnu... a to byvame u svokrovcou s babkou,... Nechce od nich odist lebo sa musi starat o nich, samozrejme že na nich žiarlim, lebo mame mat vlastný zivot a ma sa somnou rozpravat...Musim sa ho pytat kedy si pride ku mne lahnut... aj to odpovie o 1hod a pride pokial neulozi babku spat... To ze mame dve deti ho netrapi...
Vsetko robi pre nu... Ja som uz z toho psychicky v koncoch...
Poradte co robit???

pribinak
2. nov 2018

jezisi, ja by som zutekala uz davno. pobal seba a deti a utekaj kade lahsie

beky1813
2. nov 2018

Naco si si ho vobec brala? Co si cakala, ze ako to dopadne? 🙄 Odist bolo treba uz davno

0silvia0
2. nov 2018

@svetluska2015 no, nevyzerá to dobre. Keď sa babka pominie, bude sa z toho 10 rokov spamätávať a budeš musieť znova byť ty tá chápavá... či zostaneš, či odídeš, ľahké to mať nebudeš.

evittam
2. nov 2018

@beky1813 ...a este aj dve deti....

svetluska2015
autor
2. nov 2018

Do teraz som bola sprosta... velmi sprosta...

svetluska2015
autor
2. nov 2018

@0silvia0 ja viem ale lahšie bude pre mna odist... ako byť tu a cakat kedy sa ku mne ozve... teraz som tu len vaznom medzi 4 stenami...

romiada
2. nov 2018

@svetluska2015 vydrzat. Toto je jedna z tych situacii kedy mu presne dokazujes ako ho milujes. Ked mu umiera niekto z blizkych tak asi moc nema energiu a naladu riesit vztah resp.problemy, ktore si v tejto chvili mozno nanho vybalila. Podla mna by si mala pockat kym sa to ako-tak utrasie (nechcem morbidne pisat, ze kym babka umrie). Otazne je preco cele manzelstvo bolo pre Teba fraškou a na zaklade čoho ho potom vlastne ešte miluješ. V tazkych zivotnych situaciach by sme partnera nemali podla mna opustat.

terezka1947
2. nov 2018

@romiada velmi pekne napisane.

svetluska2015
autor
2. nov 2018

Lenže on sam mi povedal ze mam odist...

viera
2. nov 2018

Pochopila by som, keby mu umierala mama...Ale babka?.....Dalsi kamen urazu...Byvate u svokrovcov....??....No nezavidim ti...Moj exko ma otca co ma 91r.zachvilu...Jeho mama zomrela na rakovinu...Otec mu zacal odchadzat....minuly rok..Velmi ho to vzalo...Bolo to z jedneho dna na druhy den, musel sa rozhodnut kam ho dat(sam zostat doma nemohol)...Dal ho najprv do nemocnice, lebo mal zlomeninu na chrbte, padol na zem...Lenze bolo to cez sviatky...Uplne ho stracal...Tak som mu povedala, ze to je nezmysel aby zomrel v nemocnici....Hovorim, cely zivot zil v byte, nech mu vybavi opatrovatela do bytu ....Tak som mu zohnala opatrovatela "muza"...Domov ho chodila osetrovat este jeho lekarka...Teraz je v takom čulom stave, ze by nik hadam neveril, ze on mal nejaku zlomeninu...Tym chcem povedat, ze by som uplne chapala, ze sa stara o mamu...Ale to je babka...Nechapem, preco sa nestara jej dcera?...Nevladzu...?A po dalsie som chcela povedat, ze je to neskutocne vycerpavajuce ak to robi "on sam"...Co poradit?....Noo ja by som asi poriesila byvanie samostatne, nikdy nie je ok byvat so svokrovcami, i ked ja viem, ze dnesna doba je tazka...Ale to bolo prve co som povedala exkovi, ze byvat jedine sami...

pribinak
2. nov 2018

ak ti sam povedal, aby si odisla, zrejme ta nemiluje a uz ta nepotrebuje k zivotu. tu uz nie je co zachranovat. ty zachran samu seba a tvoje deti. aby nemali taky vzor, ze muz sa nedokaze odputat od mamkinej sukne a matka nedokaze prestrihnut pupocnu snuru a drzi sa syna.

asia83
2. nov 2018

@svetluska2015 Možno vám to povedal iba preto, lebo vidí, že chcete odísť...

simca06022011
2. nov 2018

@svetluska2015 možno to povedal lebo vidí že sa trápiš... A on sa o rodinu musí postarať keď je v ťažkej situácii. Ja sa na tvojom mieste porozpravam s ním a ak je treba nájdem iné bývanie a keď sa postará príde domov... Veď to nemôže byť zábava ani pre deti toto sledovať. Jednoznačne by som sa odsťahovala a uvidela čo bude... Ak sa to neutrasie keď sa situácia ukľudni, opustila by som ho. Zase neviem ako takéto sťahovanie vezme jeho rodina a či nebudú robiť ešte viac rozbroje... vy si to ale musíte vysvetliť a nájsť riešenie spolu...

svetluska2015
autor
2. nov 2018

On vie ze ho milujem... Len ked pocujete ked druhemu clovek povie mam ta najradsej na svete... a nepatri to vam tiez vas zabolelo...

romiada
2. nov 2018

@svetluska2015 on Ti to uz mozno povedal z takeho zufalstva. Nezatlacila si ho do kuta svojimi vyrokmi ze odides? Ze si mu to proste naservirovsla prva a v dost (prenho) nevhodnom obdobi? Predpokladam ze si este mlada a chapem ze potrebujes muza a otca pre svoje deti, ale jeho babka tu mozno uz dlho nebude. Mozno ma pocit ze jej tu opateru dlhuje. Vies, moj muz tiez chodil holit a polohovat a sprchovat svojho dedka do nemocnice. Nebolo to kvoli tomu ze by jeho deti na to nemali cas, ale preto ze mal on ako vnuk k nemu vrucny vztah (ked bol maly,byvali u nich s rodicmi a starkí pomahali s opaterou a vychovou). A jeho babka ked pred par rokmi zomrela....plakali sme všetci. Aj ja. A ver, ze keby som mohla vratiť čas tak idem za ňou viac. Toto su veci,ktore su ľuďom najviac ľuto ked ich blizki zomru. Skus sa na to pozriet s vacsou davkou empatie, alebo si skus predstavit ze by si to prezivala s niekym zo svojej rodiny. Ak budes riesit Vas vztah teraz (v smutku a nasilu) ver mi, ze z toho nikto nebude mat lepsi pocit. Ani Ty, aj ked odides. Okrem toho mozno (neviem ake velke deti mas) ukazujes mozno vlastnym detom ako sa maju o Teba postarat ked na tom budes rovnako.

svetluska2015
autor
2. nov 2018

Lenze to ze babka umiera sa stalo teraz... ale on sa mi nevenuje dlho... pokial bola zdrava bolo to iste... a tu nejde len o mna ale aj o nase deti... mame hluchu dcerku... myslite ze ho to trapi... nie... ze ja mam zdravot. problemy ani to... len mi povie ze si doprosujem pozornost... ja som jeho babku mala rada... aj ked ona sa somnou rozpravala ked on nebol doma... ked prisiel tak uz sa ku mne neozvala a on pri nej presedel poldna a ja som sa mohla trapit...

janinah
2. nov 2018

Pýtaš sa ho,ked si príde ku tebe ľahnúť...čo máš 16r? však kedysi len príde,neváľa sa kdesi s frajerkou,ale ukladá babku spať...vedela si,že ked pristaneš na bývanie u svokrovcov,tak sa váš život bude dotýkať aj ich,a čím budú starší ,tým viac.Teraz dochová babku,potom mamu a otca...ak ich je viac súrodencov,tak sa treba porozprávať so všetkými,ale jednoducho vy ste tí,čo tam bývajúú,predpokladám,že zadarmo,zrejme raz aj niečo zdedia,tak gro opatrovania je na vás.Keby som bola na jeho mieste a manžel/ka ma nepodrží,tak tiež ochladnem.Babku pozná celý svoj život,zrejme sa oň v detstve starala,tak sa nečudujem,že o ňu tak stojí.Je na tebe vybudovať si u neho podobnú pozíciu,ale nasilu sa to dnedá.Skúsila si mu ponúknuť pomoc? že ja na hodinu postrážim babku a ty sa pohraj s deťmi,nech ste spolu?alebo vadilo by babke,ak by ste pri nej boli všetci štyria v izbe?Škoda opúšťať muža,ktorého ľúbiš pre niečo,čo je prirodzené,on nič zlé nerobí,len to,čo celé generácie pred ním...dochováva starého človeka.

svetluska2015
autor
2. nov 2018

vsak ja som sa starala o babku tiež som mu pomahala... nie som bezcitna... a ja taku poziciu v jeho zivote nebudem mat... kolko krat mi to povedal... v jeho srdci som na poslednom mieste s detmi... keby v zivote urobil nieco pre mna sam od seba, ale to on nevie iba ked si to vydupem... na dovolenku nechcel ist aby neopustil mamku a babku... pokial som ju neobjednala a nezaplatila...

svetluska2015
autor
2. nov 2018

@janinah nemam 16 r., ale tiez mam chut sa s nim porozpravat v sukromi v posteli, vtedy mame sukromie ked lezime a cakat ho kazdy vecer do 23:00... by vas tiez prestalo bavit...
aj to lahne a spi...

romiada
2. nov 2018

@svetluska2015 tak potom čas venovany babke je už len vrchol ľadovca problemov, ktore Ste neriešili. Podľa čoho potom stale vieš, že Ťa miluje. A Ty jeho? Potom si musiš skor položiť otazku na akych zakladoch bol/je Vaš vzťah postaveny. Lebo toto ostatne su "už len" vedľajšie okolnosti, ktore sa pripletu do života každemu. Dusno so svokrovcami, ochladnutie citov, nestaranie sa (o deti,o mna), fin.problemy atd.zazije kazdy z nas. Dolezite je, či si vieš predstaviť do buducna za seba aj muža,že My to dáme. Skačete cez prekažky už spolu a nikde nie je istota,že sa jeden z Vas pri tom nepotkne. Držim Ti palce aby si/Ste to zvladla/i.

romiada
2. nov 2018

@svetluska2015 my sa tiež nestretavame s mužom v posteli aby sme sa porozpravali. Moj muž ide spať zbity jak pes o 22hod so sliepkami a ja velakrat ponocujem lebo pracujem alebo chcem proste čas pre seba-byť sama v tichu,čitam si knihu atd...mame proste take obdobie. Muž vstava s malym o 6tej a mna necha dospať do 8mej. Moj muz mi vynahradza tymto moju starostlivost 24/7 ked som ja sama s detmi ked je on na sluzobkach. Berieme to ze to tak je a časom sa to zmeni, najma ked maly (2r) podrastie. Mozno aj Vy s muzom mate len obdobie, kedy sa proste obchadzate. Bolo by dobre si to povedat bez vyhrotenych emocii, to ze sa citis sama, ze Ti je smutno, atd. Len to ide lepsie ked manzel nebude citit Tvoju ziarlivost a vycitky smerom k jeho rodine. Aj my sme boli v takomto bludnom kruhu kvoli muzovej rodine. Riesil veci s mamou,sestrou a ja som sa citila odsunuta na vedlajsiu kolaj. Viem, ako to boli. Moj muž tiez potreboval isty čas na to aby "dospel" a aby sme došli tam kde sme teraz.

potvora1
2. nov 2018

@svetluska2015 nie, nebola si sprostá, to nemôžeš hovoriť, možno si len čakala, či sa niečo zmení, či ho deti zmenia... Ale keď je to takto a sam Ti na rovinu povedal, aby si odišla, ja by som veru neostala pri takom mužovi, horšie ešte len príde, keď sa pominie babka a matka

nikuska744
2. nov 2018

@svetluska2015 ja mám takého idiota doma. Aj ked máme vlastný byt, so svojou matkou je non stop na mobile. Nedokážu sa od seba odpútať. Dokáže mu volať aj 5x denne a stále do neho niečo hučí, sa čudujem, že mu ešte nepreskočilo z nej. Svokru zaujíma ešte aj toto, kolko krát do týždňa spolu sexujeme. Je toto normálne?

svetluska2015
autor
2. nov 2018

@nikuska744 tak nastastie toto nikoho nezaujima... ale ani nemoze lebo ja uz ani neviem co je sex... 😉😉😉

simca06022011
2. nov 2018

@svetluska2015 babke, ktorá zomiera??? Mame?

svetluska2015
autor
2. nov 2018

Mozem povedat ze ma trapi aj to ze ho v zivote nedokazem spravit stastnym tak ako jeho rodina... uz si zacinam mysliet ze som sebec... a egoista...

viera
2. nov 2018

@nikuska744 🙂)Ja som mala presne takeho a preto sme rozideni....Ako prisla sobota a nedela bezal za mamou a otcom🙂))...Este aj mna tam stale chcel tahat aj s detmi...Vysvetlovala som mu x krat, ze my sme jeho rodina a nie mama a ocko...🙂))Ze ja som stastna, ked je sobota a nedela a mozme byt vsetci pokope spolu a ist na vylet napr.Ked prisli Vianoce, narodeniny, nejake sviatky uz jeho mama uradovala...Proste on bol taky mamin cecek...Potom ked mama zomrela na rakovinu sa skoro zosypal....On to este horsie znasal ako jej muz.....Cize jeho otec...A doteraz je to tak, ze preneho synovia su nic....Takze zakladatelku tiez chapem...Tam je kamen urazu to, ze su spolu...Pre nu svokrovci a este aj babka...Nerozumiem, preco nie su od zaciatku samostatni...Lebo s tymto potom musela logicky ratat......

matazirafa
2. nov 2018

@svetluska2015 myslím že tu už nie je pomoci, nebudem ti hovoriť co máš alebo nemáš robiť, to už musíš vedieť sama, ale v prvom rade by som sa zamyslela nad tým za čo tomu človeku stojím a prečo je so mnou. A ešte keď ma svoju matku a babičku na prvom mieste a ešte ti to aj sam povie, tak je na mieste sa ho opýtať načo si ta vôbec bral a ťahal ešte do tej ich popletenej rodiny ešte ďalšie osoby, keď by si úplne krásne vystačili sami. Môj ex (našťastie len frajer), keď som odchádzala na vysokú a povedala som ze veď každý víkend budem doma, mi na to odpovedal že "ja chodím na víkendy k babke". Myslím ze odkedy som ho kopla do riti žiadnu ďalšiu babu už nemal a to je už dobrých 10 rokov.

livka_
2. nov 2018

@svetluska2015 si zlata ze vobec to riesis a chces riesit... ale ozaj nema to zmysel ak ta ako matku 2deti poslal prec. Neponizuj sa pred detmi. Bud im vzorom a nebud handra. To je o jeho pristupe ze to uz ukoncil. Prezijes babku prezijes matku...potom pride iny kec a budes opat mimo hru. A po rokoch si povies ja krava ho milovala a mala som ist davno prec..

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
Zobraz