Manžel ma kritizuje, vraj som zlá mama

8. feb 2021

Ahojte, ako by ste brali, reagovali, co by ste robili, keby vas manzelia kritizovali, ze ste zle mamy?
Mne moj pravidelne nadava, ze mam iba jednu robotu (byt mama) a aj tu nezvladam, bez babky (mojej mamy, ktora mi strazi dieta v priemere 2x týždenne po 3 hodiny, kym potrebujem upratat alebo pracovat). Mam svoj eshop, ktoremu sa sice venujem minimum, lebo nemam na to cas. Rozbieham dalsi biznis a dokoncujem vysku. Popri tom by som sa chcela starat aj o seba - cvicit a podobne, ale často to nezvladam, s tym ako mam urcene priority na to nezostane cas. V domácnosti varim a upratujem iba ja. Dieta je nase spolocne a ma len rok. Ja mam pocit ze sa idem aj rozkrajat a fungujem na 98%, hoci niekedy aj na 120, ale občas si nájdem aj čas na poflakanie sa po internete - ako aj vyplýva z tejto témy. Väčšinou to je vtedy, ked sa citim byt na dne a zabudam na svoju motiváciu. Manžel dieťa nikdy nenakrmil, nikdy neprebalil, sam ho bol kocikovat patkrat za cely zivot. Pracuje z domu, nema pracu nonstop, no napriek tomu sa tak tvari a je pri pocitaci od rana do noci. Nevenuje sa dietatu, domacnosti, "nema cas" ani na sex, do noci je pri pocitaci a robi blbosti. Vratane hier. Na druhu stranu ano, zaraba peniaze, ale minimalme 50% casu pri pocitaci je preflakaneho.
Myslim, ze nepotrebujem vysvetľovať, ze u nas nefunguje takmer nic. No to, ze mi nadava ze som neschopna mama lebo dieta place, lebo dieta si pýta aj otcovu pozornost a ked ho vidi, chce ist k nemu na ruky. Ze sa mi neda s dietatom nic robiť, lebo vyzaduje vsetku pozornost a musim ho na kazdu vec, aj ak mam ist k lekarovi odniesť babke, akoby nemalo otca. Som z toho us nahnevana a nemam ziadnu chut snazit sa nieco v nasom vztahu napravat, chce sa mi od neho iba ofist a viac o nom nepocut

nika501
8. feb 2021

Podľa mňa si si už odpovedala sama - prečítaj si poslednú vetu

marci77
8. feb 2021

no nechala by som ho s tym dietatom aspon pol dna sameho ....nech si to uzije 😂😂😂 potom prist a skritizovat ho, ze nic nestihol doma urobit ...nech vie, aky je to super pocit
treba s nim pohovorit, ale tento vyzera, ze nechce pochopit ....alebo nema ani kusok empatie

autor
8. feb 2021

@marci77 hah, jedenkrat, v novembri som chcela ist na bežný potravinovy nakup pre domacnost. Slubila som ze do hodiny a pol budem naspat. Nemohla som ist, povedal ze dieta k babke, on s nim nebude.

vilaamalka907
8. feb 2021

Mna zaujíma ten eshop, s čím podnikáte?

janina1127
8. feb 2021

Prečo by s ním nemal byť? Je rovnaký rodič ako aj ty, niekedy môže aj on byť, nech vie, čo to obnáša, vtedy by sa zbadal.

marci77
8. feb 2021

kolko ma rokov? tesil sa na dieta?
toto vyzera este na nevyzreteho chlapca .... alebo teda dakeho ignoranta

baccio
8. feb 2021

To by som nebrala ako odpoveď...asiby som mu dala otázku či je tak neschopný otec že nedokáže dieťa hodinu postrážiť.Ze babka už svoje vychovala a že je to aj jeho dieťa...nie len tvoje.A ak sa mu nepáči má smolu. Jednoducho musíš ísť lebo treba nakúpiť....alebo nech ide nakúpiť on ak sa mu nepáči a chce jesť. Musíš byť ráznejšia....

nika_m
8. feb 2021

Ty ides na nakup potravin (ktore su aj pre neho predpokladam) a on ti povie, ze s dietatom neostane a mas ho odniest babke?? Dieta ma rok, v takom veku uz by mal zvladat v pohode vsetko okolo neho aj na cely den...tu ide o to, ze on nema zaujem absolutne a chapem, ze ta to stve...ja by som vybuchla uz asi pri nom...ja na tvojom mieste tak, bud sa muz spamata a zacne mi pomahat ci s dietatom ci s domacnostou alebo dovidenia 🙂 jedine ak by si takto chcela zit este dalsie roky 🙂

jancazvalova
8. feb 2021

Ty vlastne tvojho manzela ani nepotrebujes, vsetko si vies spravit sama ako tak citam a este ked nevie byt ani len hodinu sam s dietatom, tak to je uz fakt dost zle ale nie z tvojej strany ale z jeho

barb06
8. feb 2021

otec milénia 🙄 on s dieťaťom nebude; tak na čo potom byť s ním?

marcellka32
8. feb 2021

Na tvojom mieste by som nedala otázku či ostane s dieťaťom keď ideš do obchodu, ale oznam a proste by som odišla do obchodu+plus zrušiť Pc hry a zapojiť do kolobehu života v rodine ....viem, že si ďalšia z tých, čo si nedupnu, robíš všetko a ešte ti povie že si neschopna...by som fackala takich chlapov, vlastne škoda energie, ak nebudeš mať silu vzdorovať aby pomáhal tak to nebude mať zmysel udržiavať ďalej

evangelina0
8. feb 2021

Aj u nas bolo podobne, spaval od narodenia v inej izbe, neprebalil, nenakrmil, horko tazko siel kocikovat, nikam s nami nesiel, ked mala plakala, pocuvala som, ze co som jej zase spravila..kolikovo - refluxne a nespokojne dieta, co prvy polrok preplakalo, neskor narocne dieta. Ked mala mala rok a pol, 1x ma pustil na nakup samu - ze zostal s malou, dostala som 1h priepustku...a casom so pochopila, ze nam dvom, ked sme same, tak je nam lepsie, v podstate ma nakopol k tomu, ze vlastne zvladam vsetko sama..A teraz? Ako je ex, tak je z neho otec roka 🙂 teda sa tak tvari, ale konecne sa malej venuje, byva u svojej mamy, takze ma pomoc, ked sa treba starat..

kikulienka94
8. feb 2021

@evangelina0 takže sa vlastne stará babka :D

dskjhfdlkdjhl
8. feb 2021

Ty si zla matka a on s dietatom nechce ostat sam ani nahodou? No, chybu si asi urobila, ze si ho hned nezapojila do starostlivosti o dieta-nie s tym, ze ci chce, ale proste musi. Pride z prace, tak dostane pekne dieta a moze ist na ihrisko. Ty zatial upraces, navaris, alebo si zacvicis. Nechce ist? Tak Ty ides von a on uprace a navari. Nechce? Nuz, tak bude bordel a ani navarene nebude. Taku este nehrali, aby zena robila vsetko, muz nic a este mal blbe reci.

evangelina0
8. feb 2021

@kikulienka94 ano, ked bola babka na dovolenke, malu mi vratil po 1h, ze s nou nema co robit 🙂 a aj ja som pocuvala, ze nezvladam, nesgtiham, mozem sa vsetko a som psycho, cakal, ze sa zrutim, ked s malou zostanem sama.

michaela789
8. feb 2021

? Takže on dieťa ani na ruky nevezme ale ty si zlá mama? 🤣🤣🤣 Sorry, ale toto by ma teda za takýchto podmienok nepoložilo a povedala by som mu niečo ako "OTEC ako ty ma nemôže týmto uraziť".
Najlepšie sa kritizuje, keď má človek svojho bordelu viac než dosť. Pekne bez varovania by som mu dieťa nechala doma, maximálne jedlo, oblečenie nachystala a bye bye, nech sa stará tatino, čo on pri tom nebol keď bolo počaté? Pri ročnom dieťati by som chcela vidieť ako si nájde čas na počítač. Tak alo si ty mama, je on otec a peniaze sú síce dôležité ale tie dieťa zatiaľ nezaujímajú a môže sa mu na ne akurát tak vykašľať keď mu nevenuje čas.
Sama som na materskej, chlap chodí zarábať a keby si raz o mňa otrel hubu že čosi nie je ako by malo alebo že sa nedajbože o dieťa zle starám, ten by videl teda. Týždeň by si nesadol čo by som ho zamestnala tak ako ja bývam zamestnaná každý jeden deň v roku, či je víkend či je streda, to je jedno.
Ak teda tvoj tak strašne pracuje, páči sa, máme soboty aj nedele, dni pracovného pokoja. Nech naloží dieťa do auta a povozí ho, ty ako matka a manželka máš nárok na svoje ticho aspoň raz za čas, dať si vlasový zábal, masku na tvár, pohár vína a vyložiť nohy aspoň na dve hodiny. Či aj z toho by mu ruky odpadli?
Určite to doma preberte, lebo takto sa doslova zoderieš a akurát si frustráciu budeš vybíjať tam kde netreba.

kikulienka94
8. feb 2021

@evangelina0 no takí chlapi sú naozaj nanič, treba to brať jedným uchom dnu, druhým von .. ty vieš kde je pravda 🙂

sapetka
8. feb 2021

Kde vy na takychto chlapov chodite zeny🤔nerozumiem tomu

lija22
8. feb 2021

idiot

viera
8. feb 2021

Ahoj, spominas ze pracuje z domu..."no napriek tomu sa tak tvari a je pri pocitaci od rana do noci"...Osobne by som zobrala dieta dala na stolicku vedla neho ked pracuje na pocitaci a zadrhla zlatko paci sa chce aby si ho nakrmil, alebo nakrm ho......Chce aby si sa s nim pohral🙂))...Chce ist s tebou von🙂)))...Pozri ako na teba pozera🙂))...Potom by som isla nakupit, nechala by som mu dieta a keby som sa vratila, boze moj to nemyslis vazne?...Ved je zaspineny!....To fakt si tak neschopny, ze ho nemozes ani utriet?!...A pod...A keby sa mu to nepacilo, tak by som povedala, ok tak ako dalej?Lebo ani mne sa toto nepaci....A hodila by som s nim rec ako to poriesime vsetko....A podla toho sa zariadila ako dalej.......Ci to vobec ma s nim buducnost....

mysicka36
8. feb 2021

Takže ty si fajn starostlivá mama aj žena v domácnosti a tvoj muž je na chuja otec a manžel. Nič nepomôže v domácnosti a ani o malú sa nevie postarať. Takže daj chlapca do laty a nenechaj sa zdeptať.

komplikovana
8. feb 2021

Ved mu treba razne povedat, ze nech si laskavo svoje pripomienky strci niekam. Pokial sa on zacne spravat ako otec a manzel, vtedy sa mozte porozpravat. A ignorovat blbe teci. Poznas predsa svoju hodnotu a vies co vsetko pre dieta robis. Snad mu neveris, ze si zla mama?

danica2711
8. feb 2021

čo na to povedať... zjavne si si z ponuky vybrala vadný kus, reklamácia nemá zmysel, lebo vyzerá byť neopraviteľný...vrátiť tam, skadiaľ je a žiť spokojne sama s dieťaťom

nature01
8. feb 2021

Čo by zato iní chlapi dali keby mohli mať dieťa, takže moja odpoveď znie, že veľmi rýchlo nájdeš lepšieho otca pre tvoje dieťa 🙂 Tvoj manžel je evidentne sám decko a potrebuje ešte dostať párkrát po hube, aby pochopil o čo v živote ide.

elizabet173
8. feb 2021

Akeho partnera a otca pre svoje dieta si si vybrala, takeho mas, nic ine sa ti na to napisat neda

miskajulo
8. feb 2021

Ako ti už radili, treba byť rázna. Už nebýva u mamičky, ktorá očividne okolo neho skákala a nemusel tam ani pohnúť prstom. Je dospelý muž, nech sa nenechá obskakovať..zobrať pero, papier, napísať domáce práce a podeliť, toto budeš robiť ty, toto ja. Ty si není slúžka. Ste rovnocenní partneri. A ešte by som si vydupkala 2hodiny voľna od dieťaťa denne. Nech sa s ním hra, ide von, whatever. Ak to bude mať hotové, môže sa hrať.

maximilie
8. feb 2021

Juuuj pockaj brzdi brdzi.... žiaden odchod nezvazuj. Je to náročné obdobie. Jedna pani tu v podobnej diskusii veľmi rozmune napísala, ze my ženy ba materských si myslime, ze ti chlapi v tej robote oddychujú, a naopak, oni si to myslia o nás. (Aspon vacsina)
Nedovol aby vaša kriza v manželstve vám uplne rozbila rodinu.
Podla mna si úžasná, ze toto všetko stíhaš. Ja nemám na krku ani eshop, ani nerozbieham biznis a nestíham upratovať. Keby moj muž mi nepomáhal, tak si to neviem predstaviť.
Mne na začiatku tak jemne citlivo naznačil, že nestíham upratovať,,ved som cely deň doma a nic nerobim" (to nepovedal, to som mu vyčítala z cela) , koľko krát ani nebolo navarene.... až keď začal vidiet rozdiely medzi našou dcérou a rovesníkmi tak som mu to pekne vysvetlila...to sú deti ktoré sa vydržia ,,hrat" same aj pol dna a ktoré presedia pri TV, kým mamka upratuje, vari pecie,.... Ano. U mňa bola a je priorita dieta. Teraz už sa da aj navariť, aj niečo urobiť. Tiez si dokončujem školu, tak mu to jednoducho vysvetlim- musela som sa venovať skole. Alebo - nedalo sa pri malej, ma.zly deň. Samozrejme toto obdobie nebude trvať vecne. Popros ho nech ti s niecim pomoze. Niektorým chlapom to proste nedocvakne. A nech si aj vyskusa nakŕmiť malú. (A nebud v šoku ked bude úspešnejší ako ty 😅, lebo nás ocko vie lepšie kŕmiť ako mama)
A ked pôjdeš k lekárovi, žiadna babka! Ma otca. K babke moze ist pri inej príležitosti. Postupne nenapadne ho zapájaj do činnosti . A skúste sa znovu intímne zblížiť, to je vo vzťahu veľmi veľmi dôležité . Posilni to vas vzťah a možno sa bude dat s nim hodiť rozumná rec.

miskajulo
8. feb 2021

A nenechaj sa ukecat recickami! Nie si zlá mama..to potom on je otec roka či čo? Väčšina manželov v domácnosti pomáha, ak bude tvrdiť, že jeho kamoši nemusia doma nič, nie je to pravda..musia, len sa s tým nechvália..opúšťať ho preto nemusíš, len mu musíš nadstavit hranice. Ako dieťaťu😀

maximilie
8. feb 2021

@miskajulo presne.... to je tiež dobrý argument... ci sa on citi ako otec roka 😅👍👍👍

missviolet
8. feb 2021

Toto keby mi chlap povedal ze on s vlastnym dietatom nebude - dovidenia. Ma nulovu snahu