S manzelom mame krizu uz dva a pol mesiaca ked odisiel zo spolocnej domacnosti a do ineho mesta za pracou.dva mesiace tyzden hadka a tyzden ze ako sa milujeme,dva mesiace mi vravi ze sa vrati ze si najde robotu tu v meste ze ma miluje a ze chce byt so mnou,stale mi dava iny datum na prichod a stale ine vyhovorky ze ak sa vrati s coho budeme zit ze ostaneme bez penazi a tak.obcas pride na neake dva dni je to perfektne vtedy medzi nami a odchadza s tym ze povie sefovy ze dava vypoved ale nakoniec mi zavola ze je neaky problem ze nemoze odist a zase sa pohadame a takto to ide dva mesiace.teraz naposledy tu bol na dvy dni s tym ze rano pojde do prace vezme si od sefa vyplatu a ze hned na otocku pride ze ma toho uz plne zuby a chce byt so mnou a doma.rano odisiel a ked prisiel do prace tak mi napisal sms ze sef tam neni ze sa vrati o dva dni.ze nema peniaze.a od vtedy sa mi neozval ignoruje moje sms moje telefonaty,je to uz tyzden,neviem vobec co je s nim,volala som iba s jeho mamou tak oni su v kontakte ale nepovedala mi nic konkretne.ze ona nevie a nestara sa.nechapem tomu vobec,predtym ked som mu povedala o rozvode ze ci chce riesit rozvod tak nechcel o tom ani pocut.teraz som mu napisala sms ze ci rozvod,nic nereaguje na nic,ja som uz v koncoch,neviem co to ma znamenat,uz nedokazem ani existovat,prosim pomozte mi
No ta neistota musi byt fakt hrozna, to ti nezavidim... Nerozumiem preco ti jeho mama nic nepovie... ohuzial poradit neviem, ale budem drzat palce aby si to zvladla a aby sa cim skor ozval a vedela si co sa deje
@ewca jeho mama nevie pretoze ked sa ho opyta tak povie ze aby sa nestarala
Držím Vám palce. Je to hrozné takto čakakť a nevedieť čo a ako. Veľa síl a hlavne hlavu hore treba mať myšlienky usporiadané a zbytočne sa nestresovať
tak podla mojho nazoru,tu vela pomoci neziskas.Ako ti moze niekto pomoct?recami?ked ani sama nevies,ze co sa deje.Prepac,ak to vyznelo "kruto",ale je to tak.Kym nevies co sa stalo,tak ti nikto pomoct nemoze,jedine spolusucitit...
@zuzana26102007 mozno z prace odyst nechce a vie ze ked ti dvihne telefon ta zas mu budes omielat o praci ci uz odyde.niekedy chlapi rozpravaju ze co chcu zrobit a uz ked nato pride,tak nezrobia nic.moj mi tiez rozprava ze jak by chcel prestat fajcit a ani raz sa nepokusil to obmedzit.mne to nevadi, nech si kuri, len neviem naco tolko rozprava ze chce prestat.ved nechaj to tak a uz mu o praci nespominaj ani sa ho nepitaj nic bav sa snim o inom.a ked ti zas do buducna povie ze chce odyst tak mu povec naco rozpravas ked to nezrobis. 🙂
a nezačal si tam on žiť už svoj život?
nejak sa mi to nevidí
z toho, čo píšeš, je jasné, že ťa klame
a nedvíhať manželke týždeň mobil....
ja tam cítim už inú krásku 😒
@zuzana26102007 on sa k ničomu nemá? nereaguje? odmieta riešiť problém? tak zober situáciu do svojich rúk a rieš ty - spomínala si rozvod, ak to teda myslíš vážne a si na to pripravená, tak podaj papiere na súd a až mu príde vyrozumenie zo súdu, tak bude musieť nejako reagovať - buď o teba zabojuje alebo to podpíše, každopádne budeš vedieť, na čom si... podľa mňa je len zbabelec, ktorý sa bojí nejako riešiť situáciu, lebo nedajbože by na ňom bolo nejaké rozhodnutie a zodpovednosť 😝 keby tak veľmi chcel byť s tebou, tak ťa buď zoberie so sebou alebo sa vráti domov, ale očividne nechce... a úprimne, nechcem ti nejako zle, ale mne to zaváňa tým, že on si v tom druhom meste zariadil život s niekým iným...
Myslim, ze by si mu mala navrhnut aby si sla zit tam kde ma pracu ..ak odmietne myslim, ze ma inu a nevie sa rozhodnut..pretoze ak by ta mal naozaj rad, vazil by si ta...takto by sa nespraval..a jeho mama je nefer pokial necha teba takto trapit ...je to sebecke spravanie jeho a aj jeho mami ..Normalny, zdravo rozmyslajuci jedinec sa takto nesprava ze psych. trápi zenu doslova...ty sa umaras a tapiš co sa deje...a on si zije mozno ako kral...kym ty si v neistote.Bol by cas si upratat v hlave, zhodnotit to ako zijete resp. nezijete a toto sa neda dlho zvladat, si tiez ludska bytost a mas svoju hranicu a psych. je svina, aby si sa nezacala ponizovat ...a moze ta dostat az na dno...Takze je cas to riesit a trosku jeho LASKU si preklepnut...kde zije,s kym, zije, z coho zije...tam kde je ..pretoze financujete dve domacnosti..tu kde zijes ty... a dalsiu kde zije on aj keby neplatil najom plati si stravovanie, cestovanie...Hlavne by som si zacala vazit seba samu ...a pohla veci ...pretoze ON sa nesprava pekne voci tebe...a ak ti je manzel, mal by dvihat telefon, a komunikovat..je to normalne a prirodzene spravanie partnera ...ak si TA vazi ....a ak mu nie si lahostajna.....ale vsetko nasvecuje tomu, ze nehra fer....a to si urcite nezasluzis.....myslim, ze si mudra a sikovna zena a nemusis znasat taketo spravanie ... aj ked on vie ze si asi slaba..a preto si toto dovoluje a sprava sa tak ako sa sprava...ukaz mu ze vies byt aj tvrda,zasadova a razna a ze sa vies aj pravde pozriet do oci..a nie pocuvat zufale vyhovorky o peniazoch a sefa prepierat..atd...je sama vyhovorka aby si ho lutovala...to su ludia nazyvaju sa manipulator a on vie ako na niekoho ..a on mi taky pride...
vela stastia !
@zuzana26102007 : fakt neskutočné ako sa ženy dokážu mužom pchať do z.............veď už keď odišiel do tej práce bez toho aby ste to ako manželia rozhodli spolu, tak ťa ma za nič, a ty namiesto toho aby si riešila seba a svoj život tak sa mu dobre neviem čo, veď sa na ňho vybodni keď sa nemá k činu, chlapov dosť na svete.................
@zuzana26102007 ten odchod bol jeho napad, ci vas spolocny?
Tiez si myslim, ze jemu to tak vyhovuje /mozno ma tam inu alebo mu len vyhovuje byt sam/ a ze Ty ho uz nepresvedcis. Zacni si planovat svoj zivot bez neho, zacni pisat ziadost o rozvod. Takyto zivot nema zmysel a zbytocne sa trapis.
Snad Ta caka niekto, kto si TA bude vazit a milovat Ta tak, ako si zasluzis. Drzim prsty.
sú situácie kedy má žena muža podržať a ty teraz robíš pravý opak,ja som to pochopila tak,že chceš od neho,aby dal hneď vypoveď a prišiel domov,aby ste boli spolu..tak ok,príde a z čoho budete žiť? z vašej lásky a vzájomnej prítomnosti? hádam normály rozumný postup by bol pohľadať si najprv prácu vo vašom meste a tak dávať výpoveď..namiesto toho,aby sa z terajšej práce tešil domov na návrat a usmiatu ženu,čo ho víta s navareným obedom príde k namosúrenej osobe,ktorá sa s ním okamžite povadí,lebo jej nesedí pri sukni...tebe by sa toto páčilo? namiesto vyčítavých sms a rečiach o rozvode mu pošli sms,že nech si v kľude a pokoji porobí tam čo treba a že rada počkáš a tešíš sa na jeho návrat...inak ho svojim správaním,hádkami a uháňaním hádžeš rovno do náručia nejakej usmievavej osobe.....poobzeraj sa okolo seba,kopa manželstiev kvôli práci funguje na diaľku,ale muž sa vracia DOMOV ako do prístavu,kd eho má čakať pokoj,oddych,láska...lebo živí rodinu a aj keď by bolo pre všetkých lepšie,ak by bol dennodenne doma,tak sa to bohužial nedá,treba žiť najlepšie ako sa v daných podmienkach dá a NEVYMÝŠĽAŤ
@janinah nehnevajte sa ,ale ste velmi naivna,.....tyzden nedviha telefon,na sms nereaguje,to je normalne?????aj moj muz pracuje vonku a 4 -5 tyzdnov je prec,ale este sa nestalo,aby mi nedvihol telefon,alebo neodpovedal na sms,....tam je uz niekto treti,len zatial si jej manzel neni isty,ze co bude pre neho lepsie,.....to ako keby som sedela na omsi v kostoleked vas pocuvam , podla vas sa ho ma drzat zubami-nechtami a cakat,cakat,cakat,mozno ze pride alebo zavolaaaa
@luba28 no,vy máte svoj názor a ja mám tiež svoj.....poznám aj prípad,kedy manžel robil vonku,pravidelne chodil domov,všetko ok,láska,dôvera.mobil dvíhal predpokladám...až kým dotzčnej nezavolala iná slovenka z UK,že už rok chodí s jej manželom a nemieni sa ho vzdať a že muž to nerieši,tak nech jej ho teda prenechá....a kde píšem,aby čakala? píšem,nech ho neuháňa,však vo svojom meste nemá prácu,to má dať výpoveď a ďalej čo? či ak niekto na koníkovi nenavrhuje hneď rozvod,tak je naivný? prečo hneď skoro 100%ne predpokladáte skoro všetky frajerku?na to viete o situácii a ich manželstve veľmi málo a autorke tým nepomôžete,len naložíte ďalších chrobákov do hlavy...super,nech teda celú noc premýšľa kde a kto tá frajerka je 😒
@katieg85 tie pravopisné chyby nemyslíš snáď vážne.... to je moc... 🙂
@zuzana26102007 tebe nikdy nenapadlo navrhnut mu, ze sa prestahujes za nim, aby ste mohli byt spolu tam, kde pracu ma? Je to riesenie, nie?
Navrhni mu to a zistis, ci tam nie je uz ina víla..
@zuzana26102007
Ja si mysli,ze v kazdom pripade to treba riesit.Hlavne hlavne rozpravat sa.Preco nejdes rovno za nim?Rozvod by som nechala ako poslednu moznost.Problemy su aby sa riesili 🙂 Viem o com hovorim........
@zuzana26102007 zober si v praci jeden den volno a bez ohlasenia ho chod navstivit... budes vediet na com si... vyjasnite si... ved co ty vies, co vsetko sa mohlo stat? ... s tym naliehanim na bezodkladny navrat domov by som pribrzdila... co maju robit vsetky tie zeny, ktorym muzi pracuju v zahranici a vidia sa raz za par mesiacov, ze ano, dnes sa zije, ako sa len da...
@hori ja si myslím, že hlavný problém tu je ten, že s ňou nekomunikuje, resp. sa jej neozve a čo je zarážajúce, s jeho matkou je v kontakte 😕
a keď sa ho opýta, čo robí...tak jej odpovie, aby sa nestarala 😕
no divné
myslím, že žiadny slušný syn by takto s matkou nemal komunikovať
teda, ak nemá čo skrývať
ja si nemôžem pomôcť, ale stále mám dojem, že momentálne má na háku svojich blízkych, lebo hlavu a možno aj srdce má už niekde inde 😝
@zuzana26102007
@zuzana26102007 nie každý muž je stavaný aby uniesol pocit zo zlyhanie,že nevie uživiť rodinu. a toto jeho správanie, akože zlyháva mi vzťah a to je aj dôvod prečo som musel odísť a som fiančne KO, je také zakrývanie tej nemožnosti zarobiť peniaze a postarať sa o rodinu.
Tá ignorácia by ma inak poriadne naštavala, ale táto jeho pštrosia reakcia je výsledkom depresie, ale vypočítavosti a ohrieva sa v inom hniezde, ale ja sa priklánam k prvej verzii.
@zuzana26102007 Suhlasim s @hori..ked nejde Mohamed k hore, musi ist hora k Mohamedovi. Ked truhlik nevie komunikovat cez mobil, zariadila by som si to tak, aby som za nim sla a podme sa rozpravat a na rovinu a vyklop drahy, co sa deje a budem trvat na tom, kym sa to nedozviem...a hlavne, nerob si z huby rit, ze davas vypoved, alebo v praci koncis...Ak chceme byt spolu, tak podme situaciu riesit, nie sme male deti...Da sa prestahovat, ak je to taka lukrativna praca..len sa musi pan velkomozny vymacknut!
@zuzana26102007 Nepises, ci mate deti a, ci ty pracujes v meste kde byvate. A ako daleko je mesto Kde pracuje? A ako dlho ste manzelia?Na vtojom mieste sa s papiermi o rozvod neponahlam a ak to nemyslis vazne tak mu to ani nepis.. moze sa toho chytit a nakoniec povie, ze to bol tvoj napad.
Ja byt na tvojom mieste asi si vezmem volno a idem do mesta kde pracuje a najdem si ho pred pracou alebo na ubytovni...
Nechcem byt zla ale ak za tym nieje ina zena tak neviem preco ine by to robil... a tu je otazka ci by si mu odpustila ak by ano... Drzim palec...
Tiez by som navrhla, ze teda si ja najdem pracu v meste kde je on. A zacala ju aj hladat. Uvidis reakcie - zariadis sa dalej.
Urcite budete riesit co s byvanim ktore uz mate atd. Priprav si argumenty.
Jedna vec je trvat na svojom a druha pre vec co chcem hladat aj sposoby ako ju dosiahnut. Len malo veci ide tak ze ostane vlk syty i koza cela. Vzdy musime nieco aj obetovat.
Ty len hundres, obvinujes a hnevas sa. Prestan s tym, bud zase mila manzelka a zacni hladat sposoby.
Uvidis ako sa to vyvinie.
kebyže som chlap,tak ani ja ti nedvihnem telefón...no kto by už len mal žalúdok počúvať furt to isté dookola,keď je to jasné,že výpoveď dať nechce.Choď len pekne na prekvapko za ním že tam zostaneš aj na noc a uvidíš čo sa bude diať...ak bude v pohode,tak sa nemáš čoho obávať...ale skús si predstaviť že by on tebe stále niečo vyčítal...MM robí v zahraničí,teraz je tam už vyše 2 mesiace v kuse,a príde až na Vianoce...a čo?pol roka bol doma po úraze,tak má čo doháňať..ano chýba nám,a veľmi,ale z lásky nevyžijeme a ani sa úveru nezbavíme...takže všetko má pre aj proti...keď sme chceli teda hlavne on dieťa,tak žiaľ z jedného platu sa nedá vyžiť...z SK platu...tak aj to koľko ty zarobíš ako hospodárte a množstvo iných vecí si musíš sama urovnať v hlave...ale z toho ako píšeš mi to príde veľmi uponáhlené...síce keby ten MM mi nedvíhal mobil aj keby ako bol nahnevaný idem za ním aj do Fr a otrieskam mu mobil o hlavu !!! 😝 ale to sa stať u nás nemôže 🙂 😀
teraz som sa prvy krat tu zaregistrovala pretoze hladam pomoc uz vsade,uz dalej nevladzem