Manžel ma "dusí"

12. sep 2022

Ahoj baby. S manželom sme spolu šesť rokov, z toho len mesiac sme manželia. Je úžasný, milujúci. Obaja pracujeme, ja som si ešte našla brigádu popri práci. A tu nastal problém. Manželovi sa to nepáči, nechce aby som mala brigádu, pretože bude málo času na neho. Tiež som si všimla, že nejak som pribrala, teda skôr som zmľandravela, tak som sa rozhodla chodiť do fitka. Chcem spevniť postavu, vyzerať lepšie. A tu je ďalší problém, nepáči sa mu to. Neviem čo má za problém, prečo mu vadí brigáda, teraz fitko. Ja sa snažím aby sme sa mali dobre, teraz v tejto dobe každá koruna dobrá. Musím povedať, že ma dusí. Milujem ho, ale nepáči sa mi, že mu všetko vadí. On by chcel byť so mnou najradšej stále, ešte aj pracovať by chcel so mnou. Aj mi povedal, že je na mňa naviazaný.
Neviem čo s tým 🙁

lucyluska
12. sep 2022

Ahoj, to je milé že chce byť s tebou stale 😊
Pekne mu vysvetli, že chceš chodiť cvičiť, spevniť sa, aj kvôli zdraviu, krčnej chrbtici, chrbatu. Že ho miluješ a chceš chodiť, robiť to čo ťa baví...a že by sa mal tešiť z tvojich uspechov.
Je rozdiel či naozaj chce ten čas tráviť s tebou, alebo ťa mať pod kontrolou.

syslik81
12. sep 2022

zalezi ak cast mas brigadu a ak cast fitk- manzel ma pravdu-treba cas travit aj splu aby ste saneodcudzili.. nemzete napr chdit splu d fitka? aleb na bike.. hiking? sportvanie splocne ? najst komprmis ..spolcne zaluby

deti95060810
12. sep 2022

nemôže chodiť do fitka s tebou resp. spolu?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
12. sep 2022

ste spolu 6 rokov a zrazu si zistila, že si mľandravá. zrazu sa ti zachcelo fitko. ja sa mu ani nečudujem. keby môj muž bol 6 rokov so sebou spokojný a zrazu začne lietať do fitka, tiež by som spozornela...

pralinka25
12. sep 2022

@panelacikova to je kravina toto. za 6 rokov clovek zostarne tak mozno preto ta potreba. ja mam 40. celych 40 rokov som bola v poho co sa postavy tyka. ale po 40 skratka citim ze potrebujem zacat cvicit. jednak kvoli tomu ze svaly uz nie su take ake byvali ale aj kvoli celkovej pohyblivosti. a to som absolutny antisportovec. nikdy som necvicila lebo to vyslovene neznasam. nastastie som mala v poho postavu aj tak ale skratka prisla doba kedy som si vsimla ze nastala zmena. ak by sa na to takto dival moj muz asi by mal skolabovat. pretoze pozna moj postoj k cviceniu, a tiez by si mohol polozit otazku preco mam zrazu po 15 rokoch potrebu zacat cvicit. podla neho som sexi furt aj postavu mam podla neho ok. ale ked som mu povedala ze zacinam cvicit prekvapilo ho to ale nezamysla sa nad tym ani ma neodhovara.
nemusi byt za tym hned nieco alebo niekto.

panelacikova
12. sep 2022

@pralinka25 pre teba to je kravina, pre iného nemusí byť. nehovoriac o tom, ak majú naozaj na seba málo času a ešte aj to málo venuje fitku. keby si 2x za deň poriadne zasexovali, nepotrebuje ani fitko 😀
a druhá vec, ja mám viac rokov ako ty a tiež viem, že potrebujem pohyb. ja nemôžem však zo zdravotných dôvodov, ale občas mužovi poviem, aká som z toho smutná, že môžem len rýchlu chôdzu napríklad. že by som rada šla až do odpadnutia, ale nemôžem, pretože sa zhoršia zdr.problémy... čiže občas to spomeniem a nielen za posledný týždeň alebo mesiac. ak sa s niekým poznáš 6 rokov, tak to najprv spomenieš a začneš tak trošku pozvoľna, nie? teda ty možno nie, ale zdravý rozum hovorí, že z absolútneho ničnerobenia hneď šupnúť do fitka, nie je celkom dobrý postup.
jej muž zrejme nemal ani potuchy o tom, žeby ju mohlo vôbec trápiť to ako vyzerá. a zrazu bum! fitko... toto je môj názor. s mužom, ktorého milujem, sa predsa podelím aj o svoje problémy a smútky. a nie postaviť ho pred hotovú vec, či? mňa by namôjdušu zaujímal názor toho muža 😀

pralinka25
12. sep 2022

@panelacikova no vidis a ja som to nespominala. naco o tom pol roka hovorit a potom vahavo zacat. necvicim do umretia. a myslim ze ani autorka. ja si myslim ze tam nie je problem fitko ani brigada ale nieco celkom ine. nepozname ich takze tazko sudit. len som chcela povedat ze niekto moze zacat nieco chciet aj len tak z nicoho nic.
napriklad som si raz sedela pred telkou a videla som jednu reklamu. a vtedy som si uvedomila ze vlastne neviem ziaden jazyk poriadne. tak som sa rozhodla ze sa naucim poriadne anglicky. len tak z nicoho nic. a kedze som to chcela rychlo aby som si to nahodou nerozmyslela tak som do toho vlozila maximum. nikdy predtym som okolo toho nechodila. len tak z cista jasna bez pripravy. a nebol za tym ziaden sexi cudzinec 😀 cim som starsia tym mam paradoxne vacsiu potrebu so sebou nieco robit. moj muz musi mat zo mna soky prave preto ze ma pozna. a ze ho skratka v posednom case fakt sokujem absolutne nesurodymi napadmi ktore aj realizujem. ale fakt za tym nie je v mojom priade nic ine ako sebarozvoj. nastastie to chape. k niecomu sa casom prida. ale je to aj o dovere asi. jej muz je s nou mozno kratko a preto je z toho zmateny. azko povedat.
ale aj mna by zaujimal jeho nazor. to mas pravdu 🙂 vidim skratka za tym nieco ine

luccija
12. sep 2022

Tak sa s tym bude musiet vysporiadat.Velmi by mi vadil partner, ktory si tak uzurpuje cas.Ved aj ty mas pravo ist cvicit, robit nieco co Ta bavi, ci mat viac penazi.Moja suseda ma 45 r a nemoze ist so mnou na bicykel, lebo muz chce, aby bola doma, lebo mu je dlho🤣roky sa mu prisposobuje, planuje si cas ist prec, ked on je v praci to je chore.Ked je doma on si robi svoje a ju to nebavi.Cim skor ho naucis, ze mas aj svoje hobby, kamaratky tym lepsie.Neustupila by som...pridu raz deti tam budes ustupovat a hladat cas pre seba

luccija
12. sep 2022

@panelacikova to je divny nazor predsa nebude chodit do fitka raz tyzdenne, aby si on zvykol, ze nie je doma a nesla na to zhurta.Takyto chlapi sa prejavia vtedy, ked zena zacne odchadzat z domu a zrazu im vsetko vadi.Niektore to maju ako unik, aby neboli stale pod drobnohladom.

tinkavvv
12. sep 2022

@panelacikova preoo by som mala pripravovat manzela na to, ze zacnem cvicit? Tiez mu mam dopredu oznamit, ze napriklad idem na nakup oblecenia alebo na kozmetiku, ked tam bezne nechodim? Snad v normalnom vztahu je nejaka volnost a tolerancia normalna.

@autorka a k tvojej teme - je rozdiel, ci to muzovi vadi, lebo ta chce naozaj kontrolovat vkuse alebo realne chce s tebou travit viac casu bez nejakeho dovodu na kontrolu.Mozno by ste mohli zacat cvicit spolu 🙂

autor
12. sep 2022

@panelacikova Ty si veľmi obmedzená žena.

autor
12. sep 2022

Čo je divné na Tom, že chcem dobre vyzerať? Jednoducho postava sa mi zmenila odkedy mám sedavú prácu a žiadne cvičenie. Ani synovca neudržím dlho na rukách, nemám silu, kondíciu. Preto som začala cvičiť. Muž moc dobre vie, koľkokrát som sa sťažovala, že musím začať cvičiť. A Vy už ma idete obviňovať, že mám milenca. No mám vážne dosť dámy. A to idem zajtra prvýkrát na obočie ku kozmetičke 😁 a potom kaderníčke. Prvý krát... Strašne divné, že?

autor
12. sep 2022

A to som ešte zabudla, že som sa prihlásila na kurz kvôli práci a premýšľam nad školou externe 🙂

syslik81
12. sep 2022

a este teda napis kedy mas cas na manzela? a keby t bolo pacne ci by si bola spokojna s takym manzelom?

autor
12. sep 2022

@syslik81 Ja chodím do fitka 2 krát za týždeň. Je pravda, že teraz mám aj brigádu, ale manžel si liečil koleno a dali sme na liečbu 2000€, ja som potrebovala strojček na zuby, takže tam tiež išli peniaze. Tá brigáda je dočasná. Máme spoločné víkendy, to máme len pre seba. A keby to bolo opačne, ja by som chápala, že sa snaží, že pracuje viac, ak by to bolo dočasné.

autor
12. sep 2022

Pred časom tu bola téma, že ľudia pribrali. Ste sa tu pohoršovali, že ľudia a zvlášť mladí necvičia, nemajú kondíciu. A keď ja napíšem z opačného súdka, že zmením životný štýl, tak hneď útoky. Hanbite sa.

syslik81
12. sep 2022

fitko,brigada,skola,kurz.... on ta nedusi on sa snazi byt s tebou ... chces zivot slobodnej zeny a nie manzelky -to je rozdiel ...

autor
12. sep 2022

@syslik81 Vážne? Ja sa snažím byť s ním čo najviac, píšem, že brigáda je dočasná. A áno, chcem zmeniť pracovné zameranie a to chce nejaké obete. Alebo to môže len slobodná žena? Ak by som manžela úplne zanedbávala, tak to pochopím, ja chcem len trošku času pre seba aby som mohla rásť.

syslik81
12. sep 2022

lenze ty nechces"troska casu" ty ho chces nadmerne vela... ako som pisala vyssie fitko vymen za bike alebo sport s manzelom ..alebo kludne tam chod aj s nim ... alebo si najdite iny spolocny konicek tak aby si cez ten den bola aj s nim a nielen vecer lahla vedla neho ,, vztah nieje len tak . na nom treba zapracovat .. lebo sa moze stat ze toho casu zrazu budes mat nadmerne vela-kedze on si najde opak teba

autor
12. sep 2022

No hlavne že radíte druhým ženám nájsť si druhú prácu, zvýšiť si kvalifikáciu. Ja sa snažím a zle je 🙈

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. sep 2022

Som sebec keď chcem urobiť niečo pre seba?

autor
12. sep 2022

@zoro9836 Nepreháňaj a nepíš hlúposti. Trávime spolu veľa času. Fakt zbytočná strata času tu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. sep 2022

@zoro9836 Kam sa na Teba hrabe manželský poradca 🙈

anickaaa6aaa
12. sep 2022

@panelacikova ja ta napr chapem co si chcela povedať... A suhlasim. A autorka. To vam je dosť byt len cez víkend spolu? Je fajn mat koníčky, ale si trošku sebecká..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ropucha6
12. sep 2022

Dvakrat do tyzdna ist do fitka je akoze nejaky nadstandard v manzelstve? 🙂 ved ked travite spolu dost casu, nevidim problem. Ja tiez chcem cas aj pre seba, nevidim na tom nic nenormalne. Ked nechce, aby si brigadovala, nech ide brigadovat on, ak to ma byt docasne na vykrytie vydavkov.