Ahojte, uz asi 2 hodiny revem ako male decko.....Potrebujem radu, alebo len tak sa vyrozprávať. S manželom sme žili ako druh a družka 6 rokov, vsetko klapalo, tak sme sa pred 2 rokmi vzali. No postupne sa moj manžel zacal totalne menit. Mám syna z prveho manželstva, moj terajsi manžel ho vychovaval a ja som si bola ista, že maju dobry vztah. No poslednu dobu cca rok sa nejako manžel zacal menit. Kvoli mne neurobi nic, len tak z lasky..... Zacala som si to vsimat uz dávnejsie, no nejako som tomu neprikladala význam,. Moj manžel ak nema náladu tak sa zasije, a je nasratý bezdovodne na celý svet. A dnes to vyvrcholilo. Mali sme ist zaviest syna k mojej mame na prázdniny, Manžel suhlasil, mama si zobrala dovolenku, zajtra sme mali vyrazit. Dnes som sa muza pytala, že co a ako, a on, že nech si idem sama autobusom, Ze je unaveny, neviem sice, ako moze vedieť, že zajtra bude unaveny tiež 😅 Skusala som to este asi 3 krát, že ci ide s nami - mali sme syna zaviest, pobudnut tam den, a ist naspat. Cesta autom trva cca 4 hodiny. Hodil mi kluce od auta na stol, že nech idem sama( ja nesoferujem , to bola cisto ironia),alebo ci autobusy nechodia. Syn má 11 rokov, velmi zle znasa cestu busom, len na tabletkách. Tak ma to dojalo, že revem ako sprostá. Ked si to tak vybavujem spatne, tak on kvoli mne a synovi neurobi takmer nic len tak z lasky.... Bud je unaveny, alebo sa mu nechce.....Je mi z tohjo nanic, hocikedy ma huste reci, nech vypadnem z jeho bytu( byt je jeho ziskal ho pred svadbou), potom sa ma chlapec pyta, ci sa ideme stahovat a s kym vlastne o n bude byvat( kedze ho berie ako otca) UZ som sa o tom s manželom rozprávala ked bol kludny, tak slubil, že si da pozor na jazyk, no zda sa, že zbytocne. Ja kvoli nemu aj v noci do lekarne skocim( pesi), alebo mu vybavim, ak nieco potrebuje, no on kvoli nám nejako nic, iba ak sa mu to oplati....Tak sa ma to dotklo, že neviem co so sebou. Rozviest sa? Kupit si vlastný byt a odisť?- Bojim sa, že to by bola len posledná kvapka od rozvodu. Nechapem preco mi aj tento vztah nevychádza..... Asi mi je sudene ostat samej. Nebavi ma stale sa pre vsetko handrkovat a natahovat.
@svetluska82 hmmm 😒
a to si si všimla až teraz, že pre vás neurobí nič z lásky?
myslím,že píšeš pod vplyvom veľkých emócií, si nahnevaná, snáď nebude až taký zlý,ako píšeš 😉 keď si s ním vydržala toľko rokov 😉
zaujal ma byt- získal ho pred manželstvom...ale už počas trvania vášho vzťahu? z akých peňazí?
a ty sa pýtaš,či si máš kúpiť byt... z akých peňazí? pozor,lebo teraz ste už manželia a všetko pôjde do BSM
vychladni, neplač a potom skús napísať viac 😉
momentálne je to o tej ceste k tvojej mame-že nechce ísť s vami 😉
to ťa rozčúlilo.
tak skús popremýšľať, či to bola posledná kvapka, alebo len momentálne rozpoloženie 😉 🙂
@macamac ahoj, no byt je jeho, bral si hypo..... Ja ak by som si kupila byt tak tiez na hypo....To s tou navstevou bola posledna kvapka. Jednoducho ma necha trpiet, a vyziva sa v tom, že pojdem busom.... 😠 Je to veelmi dlha cesta...
predtým sa vedel ako tak prisposobit, ale teraz nic...... Ak chcem ist do kina tak idem sama, ak chcem ist na nejaky vylet, tak ci nie som svojprávna, ze ho tam musim mat... a pod. JE to dost takych malickosti, kde si pripadam ako keby som zila len sama so synom a doma full servis...
@svetluska82 ak bol taky aj pred manzelstvom preco si si ho brala? a potom este tip: ak si na vsetko sama, tak mu nerob full service
@svetluska82 Skús sa začítať do tejto knihy http://www.ulozto.cz/x4gBXJE/5-jazyku-lasky-pdf Možno Ti to ukáže cestu, ako ďalej. Podľa toho, čo opisuješ, s manželom rozprávate úplne odlišnými jazykmi lásky.
@svetluska82 predychaj, netreba to riesit s horucou hlavou, ale sa na to vyspi a zajtra porozmyslaj ako funguje, resp. nefunguje vase manzelstvo. manzelovi by sa zisli nejake tabletky aby nebol stale unaveny :P ak nieco slubil tak to ma aj dodrzat, mal by byt rad ze syn ide na prazdniny a budete moct byt sami.
@svetluska82
podla teba co mohlo sposobit zmenu v jeho spravani?
Ak ti mozem vsak poradit, nie je dobre nateraz sa s nim snazit o babatko... kontrolka blikaaaaaaaaaa!!!
@svetluska82 pridám sa k ženám,zrejme može byť unavený...neriešila by som to s horúcou hlavou,skús sa na to vyspať.Išla by som k mame prvým spojom/kvoli teplotám/ a u mamy by som si oddýchla.Ona sa určite bude pýtať,prečo ste neprišli spolu,no a už to spolu rozoberiete ak budeš chcieť.Ak máte vcelku spokojné manželstvo,tak by som terajšiu situáciu nehrotila,ale na druhej strane by som si pripustila myšlienku na na rozvod /hlavne psychicky/
@svetluska82 nuz, je to smutne. No z jeho strany to moze byt aj momentalny skrat /zly den v praci/, dlhsie nevyriesene problemy, zdravotne problemy, ale aj zmena spravania sa...clovek sa casovo meni, toto co opisujes, mi pripomina spravanie sa mojho otca k mame 🙄 🙄 🙄 . Tiez taky nebol, ale rokmi sa zmenil, akoby mal vsetko na haku, akoby mu bola manzelka len na tarchu, co ja osobne si myslim, ze niekedy je skor ten chlap navyse a na tarchu 😝
Rano mudrejsie vecera, skus sa ho spytat znovu, bez ironie a vyhrazok, ako to myslel a ako ma vas vztah takto pokracovat...A nie je to tvoja chyba, ok??? Drzim prsty...
@svetluska82 neriešila si ty len nedávno v nejakej téme financie a to že si si založila svoj učet ?
@maminuska ano riesila:( Nejako sa tie problemy len kopia 😒
@mima4 nikeedy cca 2 roky dozadu som bola typicky workoholik, behala som z jednej roboty do d ruhej, a este po veceroch kurzy v jazykovke, manžel vtedy fungoval dobre, no postupne ho to nejako zacalo rozculovat ze nie som doma, tak som zmiernil apracovne tempo, mam klasicky pracovny cas, po obede sa venujem rodine. no teraz sa zmenil manžel....Neviem, co to sposobilo: nezaujem o mna, chel silou mocou druhe dieta, ja som dost dolho otalala, no teraz som v pohode stotožnená aj s druhym dietatom. No neviem, ako dalej...
@svetluska82 porozpravaj sa s nim, komunikujte o vas, o vasom vztahu, pritul sa k nemu a povedz mu ako veci vidis.
Ale s tym druhym babom by som na tvojom mieste pockala.
@svetluska82 dieťa by sa nemalo plánovať do nepohody v partnerstve
najprv poriešte problémy a podľa toho uvidíš, či to dieťa áno 😉
@mima4 dik za radu, no teraz sme sa vratili z dovolenky, kde som is myslela , ze nejako bude nas vztah sa vyvijat, no liezli sme si len na nervy. JEdnoducho ako keby ma nemohol vystat.....ani v jednej miestnosti
@svetluska82
mas ty aj vlastne konicky? venujes sa aj svojim veciam? mas kamosky? Nemoze mat on pocit, ze si prilis na neho naviazana... ze uz nie si ako ked si bola workholicka...ze si mala vlastnu oblast a bola sama sebou pani..a teraz to tak nie je?
@svetluska82 Pripomina mi to muza, ked mal chorobne znizeny testosteron. Zmeny nalad a citova odtazitost su sucastou tejto dg.
@mima4 moze byt,. Mojim konickom je moja praca 😀 Ale mozno ze aj mas pravdu....
@kveta mas k tomu nejake blizsie info??? Ako to riesit?
@svetluska82 a čo robíš, teda ako prácu? 😉
s problemovými detmi a pod. v poradni
@svetluska82 Treba urobit u androloga alebo neurologa hormonalny profil. Lieci sa to hormonalnymi injekciami raz za x tyzdnov.
@kveta no tak to ho tam isto nedotiahnem ...
@svetluska82 Oprava. Nie u neurologa ale u androloga.
@kveta dik si zlata 🙂
ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva.prestan robit servis aj Ty jemu....