ahojte koceny,
povedzte, som vadna?
Moj manzel je presvedceny, ze vianoce bez darcekov nie su vianoce. Mame velke financne problemy a miesto toho, aby sa peniaze pouzili na vyrovnanie dlhov, nakupuje vo velkom darceky. Obaja vieme, ze nas jediny syn dostane bohateho jeziska od svokrovcov a este bohatsieho od nasich, lebo je jedinym vnukom pre oboch starych rodicov. On aj napriek tomu vo velkom malemu nakupuje.
Poviem vam, som zufala, lebo si to neda vyhovorit. Vcera sme sa pochytili na zivot a na smrt, ked som mu v tescu zatrhla kupit dalsiu autodrahu.
Doma aj napriek tomu, ze peniazi bolo dostatok, nas rodicia ucili, ze vianoce niesu o mnozstve darcekov pod stromcekom, ale o to, ze sme spolu.
Mne manzel vycita, ze nemam nasho syna rada, lebo som mu nekupila darceky. A pritom cely rok som mu obcas priniesla nove auticko, vlacik - vzdy nieco. Celu noc som preplakala. Ako niekto moze tvrdit nieco take?
Co mam robit?
@sisijaja ahoj, myslím si, ze vôbec nie si vadná...ale zdá sa, ze tvoj manzel je z tých, ktori by na vianoce pod stromcek dali svojim blizkym, hlavne detucencom, veeeeela darcekov 😵 , ked je uz ten stedry den 😉 ...ale prakticke mamicky dobre vedia, ze ratolesti zaujimaju tak prve tri darceky, z ostaných sa tesia viacmenej rodicia (a niekedy ich aj vybaluju...ja a moj manzel minule vianoce😀)...takze ...co dodat, skus mu to vysvetlit, aby nebol sklamany, ked maly ostane pri jednom a ostatne zostanu lezat pod stromcekom 😅 ...
@sisijaja Nie si vadna, no manzel tiez nie. Chce synovi dopriat a my to mame podobne, tiez nie sme milionari, ale na Vianoce sme si dopriali, my s priatelom sme si dali po menej darcekov, ale maly mal kopu a to aj od nasich, od rodin,...ved Vianoce su len raz do roka, tak to asi berie tvoj priatel. A tiez ma zaujalo, ked mate take problemy, ze chcete dalsie babo...radsej si to dvakrat rozmyslite, mozno skusit trosku pockat, nez sa fin.situacia zlepsi, lebo dve deticky je na tuto dobu a na toto chudobne Slovesnko viac-menej luxus, ja by som chcela mat tiez 2-3 ale az casom, najskor nieco nasetrit. Inak drzim palce 🙂
@ela2710 toto tvrdenie je síce pekné,ale trocha scestné..a prečo? Nuž preto,že každý si má dopriať toľko - na koľko má a nie rozhadzovať peniaze,lebo Vianoce sú len raz do roka.človek,ktorý má dlhy,resp. spláca hypotéku a ide na doraz by mal myslieť aj na to,že ho môže zaskočiť choroba a vtedy je ekonomicky vyradený...čo potom..ja by som bez finančnej rezervy nevedela žiť,keď mám zodpovednosť za moje deti a rodinu.Nepodlieham tomu, či sú Vianoce,alebo nie,obdarujem - ale primerane..veď k čomu je to dobré obdariť dieťa toľkými darčekmi,veď si to potom vôbec neváži...a ešte k tomu,keď má niekto dlhy.Prvoradé by bolo čo najskôr sa zbaviť dlhov,aby božechráň.keby niečo prišlo - lebo v živote sa žiaľ aj toto stáva - nezostali niekomu moje dlhy na obtiaž,alebo aby mojej rodine exekútor nesiahol na bývanie.Nie,nie som pesimista,len žiaľ život si režíruje osudy inak,než myslíme....a mať dlhy a ostať bez fin. rezervy ale s kopou darčekov na Vianoce je pre mňa nemysliteľné a aj scestné,ale je to každého vec,píšem iba svoj názor
@sisijaja nemyslím si že si vádna, skor len realne uvažujuca mamina. S tvojím nazor úplne suhlasim, skor poplatit dlhy a kupiť jeden dva darčeky.
Možem otázku? Neuraz sa, ale do tych finančnych problemov chcete dalšie dieta?