Kočky, musím prísť k vám po radu 😒 s mm spolu žijeme 2 roky. najskor sme mali problémy so svokrou, klasika mm si ju stale zastaval.. prežili sme mnoho hádok, ale vydržali sme. dcérku svokra nevidela pol roka od narodenia!! stretávame sa teraz znovu. mm bol v pohode asi rok, ale teraz svokra zase začína otravovat. stale mm vypisuje maily. ona býva od nás asi 60 km. ale vraj v jej meste majú všetko najlacnejsie - napr nabytok co chceme na zakázku! mm sa skoro nechal od nej nahovorit, kym som nezasiahla. Zase začína ten kolotoč hádok kvoli nej. ona sa do nás opat mieša a mm to necháva tak !!! nedá si to kludne vysvetlit, vraj "ONA NAM CHCE LEN POMOCT" ... ja jej pomoc nechcem.... chova sa k mm ako k malemu decku 😠
@lienkasophie to je ako u nás,,,,lenže my so svokrou žijeme ☹
@lienkasophie to ako keby som seba videla,ale manžel je na mojej strane
baby,čo poviete na to ? 10 rokov sa poznám s mojím mužom,4 roky som jeho manželka...jeho matka mi v živote nezablahoželala k sviatku,tiež bývame asi 60 km od nej
zaprisahala sa že viac k nám nepríde a dodržala to,ale volá nás k sebe do domu na víkend?? viete akú mám nechuť ? čiže deti áno,to chce vidieť ,a ja som pre nu čo ?? nič..ked nevie čo sa sluší
mňa zaujíma, či sa ozvú žienky, ktoré to vyriešili spôsobom .. fajn, chod si k nej bývať a proste mu zbalila veci a nepustila domov .. či muž pochopil, alebo sa rozviedli .. mám silnú obavu, že čo ked aj ja schytám takúto svokru a ešte budem zlá, že deťom beriem otca
@poleva ja som zila s muzom 8 rokov,8 rokov manzelia teraz mame rocne dieta a nechodili k nam a nechodia,lebo sa u mna necitia dobre.Ale oni malu chcu.Mam im ju doniest,oni sa snou pomuchluju a ja mam pockat za dvrami.A nakoniec som ich syna.mojho muza 15rokov tyrala a konecne dostal rozum a nasiel si poriadnu zenu 😀
@lili_mia ja som muza este pred svatbou zbalila nech si zije s mamickou ,nemali sme deti.Za dva mesiace docupital spat a poziadal ma o ruku,ze nevie bezomna zit!To bola moja osudova chyba..mala som ho odmietnut...Lebo aj oni maju podiel na tom ze sme sa hadali,vela krat kvoli svokre.....
@p.j.jacky
@graceful9
@poleva
@lili_mia
@sisaha
@p.j.jacky
takže milé dámy.. teraz som prišla za mm že sa ideme porozpravat- udobrit. hovorím mu že prečo to zase robi, rieši všetko cez matku. a opat som sa dozvedela, ze ona nam len chce PORADIT. na rovinu mi povedal ze: bude sa to riesit cez nu a ked nie tak sa mozem zbalit a ist. ako baby fakt lutujem ze som si nerozmyslela koho si beriem.. keby som vedela aky je namotany na svoju mater, ktora ma mimichodom ukonceny 9ty ročnik ZŠ !!! ja mam s mm dobry normalny vztah... mame sa radi aj s dcerou mi pomaha.. do teraz bol klud !! az dnes sme opat zacali hadat... pred cca dvomi tyzdnami mu zacala znovu vyvolavat a on na tom nic zle nevidi !!
ako to mam riesit??? len mi tu prosim nepiste ze sa mam odstahovat ja alebo on, alebo rozviest 😀 musime sa porozpravat, len on je nejaky fakt mimo z nej!
@p.j.jacky a kolko mas rokov ak sa smiem spytat? 😅 ze ste sa rozhodli takto razne to ukoncit....
@lienkasophie toto ti neporadím, moô keby si mal medzi nami vybrať tak mám silnú obavu že by si vybral ju ☹ takže neriešim 😖
@lienkasophie neviem, ci dobry normalny vztah znamena, ze ti muz povie, ze sa mas zbalit☹ dufam, ze to fakt rozdebatujete ako dvaja rozumni ludia
@graceful9 tí chlapi sa chovají niekedy jak idioti... ako keby nevedeli logicky rozmýšlať! 😠 😠 moj teraz čumí na futbal ako keby sa nič nedialo.. a pri tom jediné na čo myslí je určite len lopta a nie na to, ako vyriešiť naše problémy 😝
@aduskatt nepovedal to vazne... keby si vedela co viem vykricat na jeho matku 😅 poslala som mu teraz na mail nejake clanky o tom ako su muzi zavisly na svojich matkach .. som zvedava ci si to precita
@lienkasophie ani mi nevrav, môj ma nepočúva vôbec, ten tiež len do telky čumí,,,my sa nemáme ani o čom poriadne baviť už, ale keď príde mamička, tak je zhovorčivý až hrôza 🙄 😠
@lienkasophie on to mozno nevidi ako problem a teda to nepotrebuje riesit☹
@lienkasophie moj prisiel teraz po vela rokoch na to, ze mu jeho mama lezie na nervy🙂
@lienkasophie ako prvé ma napadlo nastaviť zrkadlo, nech sa tvoja matka začne do vás starať a radiť mu ako sa má venovať rodine .. no to nie je cesta .. je to vzťah vás dvoch, prípadne troch aj s dcérou, vy dvaja ho žijete aj naplňate .. tak ako má jeho mama vedieť, čo potrebujete, ked s vami nežije??? podľa mňa toto je na terapiu, tu sa nedá dohovoriť .. ja som tiež vo vzťahu až kričala, že prečo sa jeho kamaráti vyjadrujú ku mne a k tomu, že spolu neladíme, ked on tých chalanov vidí 2x do roka, ale spáva so mnou .. ak prišiel z opekačky s nimi, videla som, že je iný, iná nálada .. ak by ma ľúbil, tak by sa ma zastal a mával nad tým rukou, ale na ňom bolo vidieť, že premýšľa o tom, čo mu povedali iní ... nakoniec som rada, že sme skončili ..
čiže zrejme spýtať sa ho, že prečo má nábytok vyberať jeho mama, ked v tej domácnosti žijete vy dvaja nie ona .. dávať otázky tak, aby nemohol odpovedať, že vám chce dobre ... alebo byť sviňa .. dôjdi za ňou, trebárs na týždeň a čo ja viem, prelej jej kvety, šak ty jej chceš dobre
ona chce poradiť, ale riadite sa vlastným rozumom, .. ok nech poradí, vypočuť, nech má pocit dôležitosti, ale kupovať budete podľa seba .. podľa mňa chce niekoho komandovať (klasika 🙂, čiže treba jej nájsť program, kde sa bude realizovať .. najprv musíš poriešiť svokru, potom muža
@graceful9 my mame spolocne zaluby, stale niekam chodime... proste mame dobry vztah... vieme sa pohadat aj udobrit.. ale ked pride rec na jeho matku chytam az amok 😀 my ked sme u svokry, to tiez sa ide pretrhnut od toho aby sa staral o malú .. ale ja ho nechám hrat, oekne si zatial oddychnem a citam casopisy.. a je mi fuk ze si svokra urcite mysli ze som leniva 🙂 doma kmitam ja ...
@lienkasophie a skusila si mu nastavit zrkadlo? Ze by si do vasho vztahu montovala svoju matku, teda jeho svokru? Ze by si jej stale vyvolalavala a dohadovala sa s nou o tom, co by si inak mala riesit iba s nim? Ci by mu to zacalo vadit?
Inak tiez si myslim,ze ked ti kaze sa zbalit a odist, tak ten vztah nestoji na prilis silnych zakladoch
a moj drahy je spojeny pupocnikovou snurou so svojou sestrou. este aj dnes mi povedal, aby som si nebrala do huby jeho sestru. neznasam ju. a pritom som si myslela, aka super zena to je. ked mi moj drahy hovoril, ze ju jeho ex nenavideli, nevedela som pochopit preco. uz viem. ked som cakala babo robila som vsetko zle. pila som kavu - zle, bylinkove caje - zle, mineralku - zle, cestovala som autom - zle, autobusom - zle. po nociach som revala aka som ja hrozna. a potom sa narodila nasa mala a ona sa sama spravila krsnou a to bola posledna kvapka. koniec, ziadne navstevy, ziadne rodinne oslavy - nic. Ak chce ist on nech si ide, ale ja nejdem a co ma najviac mrzi, ze tym padom nechodim ani k jeho rodicom, pretoze ona je furt nasackovana u rodicov. to je jedno kedy tam pridete ONA tam furt sedi!!!!! Vidite, niekto ma problem, ze mm je mamickin maznacik a ja mam doma potom co? ved to nie je surodenecka laska, ale opicia .-(
@lienkasophie ja som mala rovnaky problem...asi rok som to trpela,hadala sa s mm,plakala a podobne...a potom raz som sa pred svokrou neudrzala,praskli mi nervy a strasne sme sa pohadali,vsetko si vykricali... utekala som vtedy od nich s placucim synom v naruci (mimochodom bolo to v den jeho 1.narodenin,ked mu chceli gratulovat), manzel est od brany krical na otca,no brutal.... 2 tyzdne bol od nich svaty pokoj,potom svokra zavolala a tvarila sa ze nic.... ale jedno co musim povedat,odvtedy pochopila,ze nema sancu nam cokolvek diktovat,ze ja mam svoju hlavu a nemam problem si otvorit usta ked sa mi nieco nepaci... mm nebol ani tak na matku naviazany,ale bol zvyknuty jej rozhodnutia respektovat,lebo ona je taky general...teraz sefuje uz len zbytku rodiny, mi mame pokoj 😀 😀 😀
@lienkasophie skus sa popytat a pozriet aj tu 😉
a drzim velmi palce nech sa mm uvedomi.....a suhlasim s @aduskatt
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/moja-svokra-uz-nevladzem-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/vztah-mama-svokra-syn-verzus-snubenica-nevesta/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/spolocna-domacnost-s-rodicmi-alebo-so-svokrovcami/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/matka-manipuluje-jej-syna-a-mojho-partnera/
@lili_mia ona nabytok priamo nechce vyberat, len nam objednat vsetko v jej meste.. ako mame nosit kuchynsku dosku napr k nam?? kuchynu mame velku... a milion ostatnych veci.. lebo ona ma vraj vsde kontakty, vsetko vie, vsade bola... odo mna sa da uzemnit hned. ale mm jej nepovie nic.. len mamička ma zase pre nas super novy napad ! 😠 tak prečo by sme to neurobili podla nej ! 🙄
chodila som citat duskusie na podobne temy,, ale nenapadlo ma, ze budem musiet nejaku zalozit kvoli mm ,,,
a svokra sa stara aj do svojho druheho syna, s jeho zenou si mame co povedat. zazila a zaziva to iste..
a takisto ma svokra dceru, ktorej sa montuje do zivota a jej priatel mi hovoril ze tiez im stale vola... ta dcera mam 32 rokov a svokra volala za nu do jej prace, aby vyriesila nejake problemy a kricala po dcerinom veducom !! volala za dospelu zenu!a ta je atka ako svorka, takze skoda reci...
myslim ze v tomto pripade treba riesit mm aby stopol svokru... lebo svokre nepomoze nic.. ani svatena voda 😝
@lienkasophie este ze ta moja byva 450 km od nas.............
@lienkasophie no, nič moc... teda... ale ak povolíš teraz ani sa nenazdáš, ako ti zrazu bude kecať úplne do všetkého... bude vám vyberať dovolenky (možno aj termíny), bude ti radiť, ako a čo máš variť pre jej synáčika, ako sa starť o dieťa... možno bude za vás aj prípadné ďalšie dieťa plánovať... veď ona chce len dobre! 😝 😝
@sisaha to je asi dobry napad... urobim to tak.. budem riesim s mojou mamkou.. a budem volavat pred nim pekne... 😀 a ja sama viem na akych zakladoch stoji .. v ostatnych veciach mu verim... mozem sa na nho spolahnut... a poznam ho dobre.... tu je problem iba jeho vztah k matke.. nebyt tohto problemu, bolo by vsetko v najlepsom poriadku - ako doteraz 😵 ale ona ma neskutocne stve 😠
heh téma o mojom manželstve...no pokiaľ by to bolo len o tom,že sa mamy zastáva tak nefrflem a robím si svoje a vrátila by som to mužovi keby chcel niečo on odo mňa ale u nás trpeli najviac deti..Manžel dostal výplatu,doniesol domov jednu plnú tašku z nákupom a dal mi 500sk.No po týždni som mu vravela,že malému dochádza mlieko tak mi povedal,že mám kúpiť z tých čo mi dal...Niesom náročná ale 500 sk na týždeň pre dve deti a k tomu obidve nosili plienky a malý bol na nutrilone ktorý stál vtedy 358sk si myslím je málo...No keď som mu povedala,že za tie peniaze som kúpila plienky a dcere na lieky na epilepsiu a atopický ekzém a že už nemám tak mi len povedal,že ani on nemá lebo mama potrebovala tak jej dal a jjemu ostalo nejakých 100sk a to mu treba na cestu do roboty...takže rodinu som vlastne živila ja z materskej 2740 sk a to mi aj tak museli rodičia niečo posielať poštou aby sme vyžili..bývali na druhom konci Slovenska.Po 3 rokoch som odišla zo dňa na deň a ani jeho sľuby ma nedonútili sa vrátiť.rozviedla som sa a teraz mi ani výživné neposiela lebo zarobí cca 20000kč a vraj keby mi poslal 4000 tak o by nemal z čoho žiť,že mám priateľa a ten mi pomôže.
@lienkasophie a kde býva svokra? je tam aspoň nejaký "známy" výborný obchod, resp. výrobca toho nábytku??? je lacnejší napr? doprava z takej diaľky tiež nie je zadarmo... aj toto sú argumenty pre tvojho manžela... i keď rozumiem, že problém nespočíva len v kupovaní nábytku... ale treba ho donútiť používať vlastný rozum, ak sa to dá 😅
@lienkasophie ahoj.to mas boj ktory malo ktora manzelka vyhra!Ja som prehrala...Vzdy som bola najhorsia ja a vzdy aj bude i ked sa rozvedieme.Ja som sa snazila aj po dobrom aj po zlom,vzdy sa to vsetko proti mne otocilo....