Ostala som na vsetko sama, manzel je v base uz druhy mesiac, ja som tehotna, prave som skoncila prvy trimester. Rodina mi odmieta pomahat, kym nepodam ziadost o rozvod :( , ja sa ale rozvadzat nechcem, manzel je debil lebo sme mu dohovarali aby to nerobil, ale ako clovek nie je zly, a ako partner tiez nie. Doma mam dcerku ktorej sa nestiham venovat, do prace chodit musim aj ked je to pre mna namahave, ale nevieme kolko presne manzel bude sediet a bojim sa zit z uspor ked nevieme dokedy nam vydrzia.
Manzel ma brata, dvojicku, pytala som sa jeho a svagriny ci by si malu nemohli zobrat na vikend ked budem v praci, na to mi odpovedala ze ci mam pocit ze v ich dome je miesto naviac :(. Nezavolaju, nenapisu, neodpisu, svagrina sa ozve po par dnoch ze mala vela roboty, pritom sa na instagram fotila pri bazene a s prosecom.. Neviem, mozno som len precitlivela z toho tehotenstva ale uz naozaj nevladzem, cele noci iba revem.Neviem si predstavit co bude ked porodim, moje jedine stastie je ze mam bezproblemove tehotenstvo, a okrem par kg navyse ani neviem, zatial, ze som tehotna. Aj toho sa bojim ze tymto stresom a depresiami ublizim babatku. A do toho vsetkeho mi manzel stale kladie otazku s kym som sa vyspala… vobec ho nezaujima ako sa mame, stale sa len stazuje ze mu je teplo, a ze zdiela izbu s 15 ludmi. Ja to nechapem, na slobode bol uplne uzasny, starostlivy otec a partner, no tie dva mesiace ho strasne zmenili. Co mam vlastne robit? Co by ste robili na mojom mieste? ..
A za co sedi ? Nasilny cin ? Nejaki priatelia ? A co jeho rodicia nepomozu ? Preco ta obvinuje manzel mysli si ze dieta nie je jeho ?
@lauritta0407 No tak zase necakaj ze je ich povinnostou pomahat ti.....Neviem co urobil ze je v base a tiez ako dlho tam bude,zjavne ho mas rada ked sa nechces rozviest,ale mne by sa ta ziarlivost nepacila vobec,kedze mas aj bez jeho vycitiek nemale problemy,takze skor by sa mal zaoberat tym ako ti pomoct.Tazko je radit kedze nevieme o tvojich moznostiach ako toto riesit......si x nim stastna?
Dobra suseda na dochodku? Kamarati? ...a jw to aj tehotenstvom. Prestan uz revat a vysilovat sa lutostou ale hladaj riesenia.
je rozhodujúce prečo sedí... za nič to asi nebolo. či ani ty nevieš?
sesternica tak mala s manž. 3 deti - zakaždým si spravili jedno kým bol na čas vonku...až potom pochopila to čo jej dovtedy všetci hovorili - jej ex nikoho nezabil ani nič po podobné - len kradnutie, bitky .... ako dlho má sedieť?
A zaco sedi? To je dost dolezite? Svagrina si o Vas asi mysli svoje, tak ju skor otravujes, ze jej chces dieta zavesit, mas sa rozviest, ze normalny chlap to teda asi nebude normalny nekoncia v base len tolko asi obaja budete trosku vadni
@deti95060810 to vyzera z popisu, akoby si tam isiel oddychnut…inak k teme, akoze tvoj manzel vyplakava nad podmienkami a je mu jedno, co ty a dieta? Tak to je ozaj skvely partner, ved mysli len na seba.
Ak je toto reálne, nech Boh opatruje. Veľmi náročný život!!!
@ropucha6 a to je aký paragraf .... 😉
lebo ak by mi tak dopadli moje dcéry tak tiež by som asi povedala že nech sa radšej volí najskôr rozvod...
Zostan doma na PN a oddychni si
No asi taky úžasný nie je, keď skončil v base. Za zle parkovanie tam asi nie je. No svagrina a jeho dvojca
@luccija aha 😀 cize nestaci, ze stat plati posed jej muza v base, este aj jej posed doma bude dotovat, nie? 😀
Neviem teda kde v base maju izby pre 15tich ludi, ale taka najrychlejsia pragmaticka rada. Zavolaj rodine, ze zvazujes rozvod, ze si to chces cele premysliet, trosku sa naklon na ich stranu aby si ziskala cas. Rodina ta nachvilu prijme, a uvidis ako sa cela situacia vyvinie, aj s muzovou dlzkou vykonu trestu. Ale pre mna velka kontrolka okrem basy, ze ti vykrikuje s kym si sa vyspala. To by ma brutalne urazilo.
@deti95060810 ale nie? Ze urobim si dieta a potom sa dam na chvilu zavriet 🙂 viem, vtipne to nie je, ale tak sesterka asi tiez bola dost zatemnena vtedy.
mala si mu asi viac dohovarat a nerobit si s kriminalnikom dieta hlavne :/ kde si mala hlavu? a insa rodine nedivim a tebe sa uprimne cudujem, naco s nim chces zostavat... fakt akoze co chces pocut? jedine rozvod a pomoc od rodiny kym sa dieta narodi a trochu sa postavis na nohy
@lauritta0407 mala by si si zlozit ruzove okuliare. Chlap,ktory sedi asi nebude taky idealny ako ho opisujes. Pises,ze ako manzel a otec bol dobry. Ja neviem,ale dobreho muza a otca si nepredstavujem ako sediaceho v base a nadavajuceho mi,s kym som sa vyspala. Pocuvni rodinu,rozved sa,prijmy ich pomoc. A na svagrinu sa nehnevaj,ona nie je povinna ti strazit dieta. S dietatom ti ma pomahat muz.
za čo je v base? súd neprebehne za mesiac, vedeli ste, že možno pôjde do basy a aj tak ste si spravili dieťa. Rozved sa, ak sa napraví,tak môžete spolu žiť a zobrať sa znova. Teraz pozeraj na seba a svoje deti, ak ti rodina ponúka pomoc, iba v prípade rozvodu, tak sa rozved.
Chlap v base, nevieš, koľko tam bude, kašľal na dohovaranie, aby nerobil somariny, absolútne sa nezaujíma, čo sa deje s rodinou, akú namocil do problémov, a vykrikuje, s kým si sa vyspala?
No úplne zlatíčko je taky chlap, skutočne...
A tetaz vážne.. Na tvojom mieste vezmem do úvahy aj pohľad a názor rodiny, môže byt objektívnejsi, a zvážim aj to, čo ti radia.
Ale no tak baby, zas aspoň trocha súcitu a pochopenia by to chcelo. Chlap asi nebude nič do života, ale ona to má teraz vážne ťažké. Mám deti a nech by urobili akékoľvek idiotské rozhodnutia, v núdzi by som im určite pomohla, tak isto bratovej žene, aj keď ju osobne nemusím (švagrinej z exmanželovi strany tiež, ale tú mám rada). Však sa jedná aj o vnúča/neter/synovca.
Skús čo najviac šetriť energiou - upratovanie aj varenie čo najjednoduchšie, nežehliť, spi keď môžeš. Netráp sa tým, že sa dcérke nevládzeš venovať, nikto nemôže dať viac, ako sám má. Venuj sa koľko zvládneš, venuj sa aj sebe, dôležité je prežiť. Celková pohoda v rodine je to, čo jej dávaš, aj keď nemáš na ňu toľko času a energie. Zvládneš to.
@queen_mary Trosku sa mylis. Vazni si musia pobyt vo vazeni zaplatit. Pobyt vo vazeni je nadradeny nad vyzivne.
@lauritta0407 evidentne máš ružové okuliare, potrebuješ poriadne preplesknut asi aby si začala vnímať realitu. Muž ktorý sedí v base, nezaujíma sa o vás, nieje úžasný otec a partner aké kriminálnik! Len raz by sa na manžel opýtal ze s kým som sa vyspala a šla by som za ublíženie na zdraví sedieť asi ja. A ze nevieš ako dlho bude sedieť!? Wtf!? Ved musíte mať rozsudok.. Sedí s 15 ľuďmi na cele !? Totálna p.covina ( sorry za výraz, ale evidentne ti klame a ty mu to žeries aj s navyjakom). Takze prosím ťa, zloz si tie ružové okuliare, začni vnímať realitu... NIE nie je to úžasný otec a manžel, je to debil. Zariad si život bez neho, rozved sa, rodina ti je ochotná pomôcť, tak sa tak zariaď. A mimochodom, na svagrinu sa nehnevaj, nieje jej povinnosťou postarat sa ti o dieťa, tu povinnosť nás len ty a tvoj "úžasný" manžel.
@lauritta0407 Tak si povedz ze to musis vydrzat,to nie je az taka dlha doba a ak sa bude dobre spravat tak ho pustia skor.Vsetko sa da.Porozmyslaj kto by ti mohol aspon obcas pomoct,navstiv rodicov,aj svokrovcov a uvidis ako sa to cele utrasie.Venuj sa sebe a dietatu,neboj sa,si zdrava,da sa to doporiadku,ukludni sa,predychaj to a tes sa ze mas dieta,aspon nie si v dome sama.
Je tam 2 mesiace a máš pocit že bol pred tým iný a cudujes sa. No ani ty by si neostala taká ista keby ta zatvorili. A môžeš si byt ista že keď vyjde z basy tak bude úplne iný- horsi. Zatrpknutý, ovplyvnený správaním a názormi spoluvaznou a ruku do ohňa dám za to, že ta cely život bude šikanovať za to že si ho podľa neho podvádzala- už teraz ta šikanuje a do toho bude 2 roky počúvať debilov ako mu vravia že ho žena určite podvádza.
Ja byt tebou by som sa rozviedla a prijala pomoc od rodiny. No každý si je strojcom svojho šťastia- ale aspoň neplač keď si sa sama rozhodla žiť toto čo teraz zijes. Alebo sa rozvod odíď k rodine a ži lepšie. Deti sa bez otca z basy zaobídu.
@bu1bu
@queen_mary väzňov môže byť na cele aj 15, zrovna v tomto jej muž neklame.
@lauritta0407 Nájdi si nejakú študentku na pomoc s dcérou.
tak sa rozved prijmi pomoc a ked ho pustia sa zas vezmete ... inak ti nik nic neporadi ..