On je schopny sa urazit a nerozpravat sa somnou 2 dni lebo som ho poprosila aby siel zobrat smeti von. Vtedy sa urazi, posraty vecer mame, a aj nasledujuce dni. Niekedy si rozmyslim ze ked ho poprosim o nieco ci mi to stoji zato ze budem musiet pozerat ten urazlivy vyraz nasledujuce dni...radcej si spravim sama. On neni lenivy, spravi si svoje co poklada za dolezite podla neho, je to dobry otec, zahra sa, postara sa, okupe...ale ako partner? .... jednoducho teraz prisiel zamnou ze sa minul toaletak a ja som mu povedala ved si zober novy.kym si prisiel zamnou na polceste si si mohol zobrat. A uz zasa sa urazil. Niekedy takto fungujeme tyzdne,nekomunikujeme, nesexujeme, a nerada chodim aj domov lebo ked sa nanho pozrem je mi zle,ako sa tvari kyslo.....az z mojej strany pride iniciativa ze mam toho plne zuby a uz to nevydrzim, niekedy mu poviem ze odidem..on sa vtedy zlakne, porozpravame sa a zopar dni/tyzdnov sme happy. Teraz sme boli oka 2 tyzdne, kym sem neprisiel kvoli toaletaku. Moja kolegyna mi hovori ci mu velmi neprikazujem, ale ja nemam taky pocit vobec. Ja ho vzdy prosim, netrvam na hned, ale napr.minule som mu mesiac hovorila ze tecie z kohutika, tak som zavolala opravara, nic som mu nevytkla, (lebo vsak chuda nemal cas, tak zavolam opravara) a on sa namna nasral mesiac sme fungovali urazene....mne to pride vtipne ze ho chcen kvoli tomu opustit, ale skor kvoli synovi, ale uz mi to ide na nervy.
Uff.. tak takto by som nemohla žiť. Sa chová ako nevyspele decko. Toto som teda ešte nevidela🤦🏻♀️ asi by som sa hlboko zamyslela, ci chcem takto zit dalej. Lebo nemam dalsie dva životy v zalohe. Takze nech je to laskavo podla mojich predstav.
Urazi sa aby mal z teba klud, jemu to tak vyhovuje.
@domkakvet no ok urazi sa aby mal klud, potom nerozumiem preco jednoducho ked mu poviem ze odidem od neho ze to nefunguje tak sa drzi ako kliest. Ja mu nenakricim, nenadavam jednoducho mu poviem ze aj on aj ja budeme bez seba stastnejsi. Vtedy sa vylaka asi ano je to velke decko a sprava sa ako vymeneni, no dlho mu to nevydrzi. On ked je urazeny je schopny ma odmietnut aj v posteli, a to ja nerozumiem ze vazne kvoli tomu ze si mal zobrat smeti von. Ja neviem kam som dala oci pred rokmi, ale neverim ze bol takyto
@hsjdudhdbd mal vztahy, ja ked si takto spomeniem nepametam sa ze by bol takyto az ked som porodila, niekedy mam pocit ze tym ze som sa stala matkou ma vnima ako matku-sluzku- mas povinost starat sa, si matka s domacnostou. Okolo syna pobehuje,to sa nemozem stazovat ked je doma, ale aj ja som niekde na 10 mieste a domacnost ho vobec netrapi.
tak ho nepros .. je snad dospely ... zlatosmeti cakaju ja nemam cas tak vybehni .. dosiel toalrtny? je na chodbe vezmi si ho ved vies kde je ja nemam cas varm ti veveru ... idem do vane-sprav medzitym veceru ja som ko .. a ak sa urazi hold tak aspon mas doma klud
@syslik81 no len klud na tyzdne.....to by si snad nechcela. Pride domov a pozerat sa na unudeny urazeny ksicht. Vtedy zijeme vedla seba ako cudzi ludia. Normalne mam samotu
Koľko máš rokov autorka? Ja len, že život máš len jeden, a iný muž, čo by ťa na rukách nosil od rana do večera, tak ty máš namiesto takeho nejakého doslova debilka, ktorý je ešte stále dieťa? Ani minútu by som nebola s takým🤔 poloz si otázku, či chceš takto fungovať CELY život🤦♀️ a nie, nemyslím si, že je to o kompromisoch vo vašom prípade. Lebo on ma detinské správanie🤦♀️
Rýchlo ho vyveď z omylu - si síce matka, áno matka vášho spoločného dieťaťa ale v manželstve si rovnocenný partner. Nie si jeho matka, ani slúžka, na spoločnú domácnosť ste obaja - dvaja dospelí ľudia. Smetie vytvárate rovnako a aj potrebu na toalete tiež😉. Bude to ťažké, ale buď to vezme konečne na vedomie (doživotne), alebo žiaľ budete hľadať "iné riešenie".
Proste je to debil. Odíď a uvidíš
@jaass mam 32..... tiez si myslim ze by som si ine zasluzila, ale mam pochybbosti ci naozaj? Existuje lepsi? Ja vnimam aj to ze je vazne dobrym ocom, no zit takto nechcem, asi ho nezmenim? Ze? ...nie, viem ze nie. A co so synom? Ma 4 roky. Ako by zvladol rozchod, je naviazany na otca
Ja sama uverim....ked ma prosi, a potom sa zmeni na isty cas.
Moj stary sa presne takto urazal jak male decko este par rokov dozadu . Bol schopny drzat usta aj tyzden , pan velkomozny .Otras, nezavidim
Ale uz sa to zmenilo uplne
Chapem Ta
Citové vydieranie. Pán veľkomožný má pocit, že po narodení dieťaťa môže s tebou manipulovať a snaží sa na tvoj úkor získať svoje výhody. Bude to pokračovať tým viac, čím bude na tebe vidieť, že ťa to rozčuľuje. Toto sa dá riešiť jedine chladnou hlavou, nenechaj sa vtiahnuť do jeho hier. Ak sa urazí, daj mu pokojným hlasom najavo, že takéto správanie je neakceptovateľné. Nastav si ciele. A áno, buď pripravená, že ak sa to nezlepší, tak to môže skončiť aj rozchodom. Inak ti hrozí, že skončíš úplne vyčerpaná, utrápená s psychopatickým vydieračom. Ak nemáš, nájdi si spriaznenú osobu, ktorej sa budeš môcť vyrozprávať a nabrať energiu. Lebo tú budeš potrebovať najviac. To ako fakt sa dokáže uraziť kvôli domu, že mu na záchode došiel toaletný papier? To si ani neviem predstaviť...
Poznam, mam takeho otca, ktory sa spyta, ci su posolene paradajky, a namiesto toho, aby ochutnal 1, radsej opakuje otazku. A ked nedostane odpoved, tak sa naserie a vyhodi ich do smeti. A dovod preco nedostal odpoved? Bola som na navsteve u nasich, maly prave zvracal v kupelni, tak velkomozny sa urazil, ze ja a mama sme sa okamzite nepostavili do pozoru a nenahlasili pocet zrniecok na cm stvorcovy.. 🙄 Takito ludia sa mozu zmenit, ak im ukazes hranice, ale vacsinou je zmena docasna. Je mozne, ze syn preberie vzorce spravania, premysli si to. Raz to vyhrazanie sa odchodom prestane byt ucinne.
Autorka, už po milióntykrát-otcom bude stále, na tom sa rozchodom nič nezmení. Čo sa týka syna-malé deti to zvládajú výborné, oproti takým starším. Poviem Ti ešte niečo, ak sa bude ďalej takto správať a ty toto jeho správanie tolerovať, naučí sa to a odpozerá to aj váš syn a bude sa k Tebe takto správať tiež, lebo to bude považovať za normu. Poznám ženu, ktorá bola s podobným mužom a tiež nechcela odísť. Urobila to až teraz a už sa bohužiaľ pasuje s tým, že syn sa k nej správa rovnako, lebo to denno denne videl u otca a videl, že mama je s tým ok. Prestaň to tolerovať a povedz mu to a ak nezaberie, tak si rozmysli, či chceš fakt takto žiť až do smrti a či chceš zo svojho syna takého istého muža, ktorý sa bude k Tebe a partnerke takto správať.
Ja by som skusila manzelsku poradnu alebo psychologa.
@skodulienka Veď sa urazí, keď mu navrhne poradňu 😀
@mojemenonikto mám kamarátku, ktorá má presne toto doma s manželom už 20 rokov. Bezdôvodne sa zduje, nekomunikuje s ňou celé týždne a chodia okolo seba ako dvaja cudzí ľudia. Hrozná povaha, XY krát som jej povedala, že ja by som už dávno odišla od neho preč. A prednedávnom ako bonus zistila, že ju podvádza. Psychicky je z toho zosypaná....
Co keby si skúsila prakticky. Ako píšeš vecne v kľude. Povedať, že keď malý zaspí, chceš s ním hodiť reč.
A tak vecne, že už naozaj nevládzem, že situácia po každom rozhovore je fajn tak 2 týždne a potom nastáva toto. A normálne mesiac si píš do kalendára kedy sa odul a koľko to trvalo a ukáž mu to
Potom sa ho spýtaj aké vidí on riešenie, aby to bolo trvalé.
Capni kalendár na viditeľné miesto a vždy, keď sa zduje za blbosť tam urob značku.
Pri synovi sa nezdúva?
Používaš vecný tón a slovo prosim (predpokladam, ze áno)?
Riešiť hneď po vychladnutí prvotnej emócie. Zduje sa, daj mu max pár hodín a potom zas vecne. Upozorni, že sa chová ako malé dieťa a chceš vedieť čo tým sleduje.
Ignorovať jeho zdutost a dat mu najavo, že tým trestá len sám seba.
Povedz, že toto je tvoj posledný rozhovor na túto tému a dávaš mu 2 mesiace, kedy chceš vidieť dlhodobú a jasnú zmenu. Potom bud pôjde riešiť s odborníkom seba (uz si moze nieco precitat a pohladat kontakty teraz alebo ty) alebo vypisuješ žiadosť o rozvod lebo takto tyranizovat bez príčiny sa nenecháš (tu si ale musis byt ista, ze to dodrzis)
Skus sa poradiť s odborníkom ty ako môžeš na také správanie muža reagovať
Preco rozmyslas nad tym, ci “existuje lepsi” ?? To akoze bez chlapa tvoj zivot nema cenu, alebo co? Sama sa stavias do pozicie, ze chlap je nutnost a nechapem, preco.
Co sa tyka tvojho muza - ja chapem, ze “aj muzi maju svoje dni” a obcas reaguju prehnane ale aby som sa bala doma nieco povedat lebo co ak ma panacik bude zase trestat tichou domacnostou, tak taku este nehrali. Mimochodom, preco sa mu vnucujes v posteli ked je zduty?? To fakt mas chut na sex s niekym takym??
A akoze len raz by za mnou chlap prisiel s tym, ze nie je toaletak, tak ho vysmejem. Co je uplny debil ked nevie, kde ho doma skladujete alebo kde sa kupuje?
Tomu tvojmu takyto sposob spolunazivania asi vyhovuje, lebo ved zduje sa a ma pokoj, ty sa mozno este viac snazis doma a on je spokojnucky. A rozvadzat sa nechce, lebo to by znamenalo delit sa o majetky, platit vyzivne a este mat decko na krku aj vtedy, ked mu to nevyhovuje. Ze ty sa tym vyhrazas? Vie, ze to neurobis…
A inak žiadosť o rozvod môžeš stiahnuť v podstate kedykoľvek. Mam známu už sú to roky, ale ona zachránila ich manželstvo tým, že zbalila mužovi veci a tu žiadosť podala. A nechala ju podanu tuším 3 mesiace. Keď videla parmesacnu zmenu, stiahla ju. Bola ale pripravená aj na to, že skutočne k rozvodu dôjde.
Nezniesla by som takéhoto chlapa pri sebe. Otrasné správanie. Ty aby si bola non stop v strese, či zase náhodou nepovieš niečo zlé.
Ak máš možnosť odísť choď. Aspoň dočasne. A uvidíš reakciu.
Mozno by ste mali skusit nejaku poradnu, ale asi sa strasne urazi, ked mu to navrhnes.🙁
No kraaasa 😅😅😅 aspon viete ako sa chlapi citia, ked sa urazate pre kazde 💩
@thirstymonk Už zase zovšeobecňuješ. Ako keby sa všetky ženy urážali. To, že sa tá tvoja uráža za každé 💩 ešte neznamená, že také sme všetky. 😉
@h2 za kazde nie, ale casto sa uraza 😅
@thirstymonk Ale zato to ešte neplatí na všetky ženy. Ty sa asi neurážaš, keď ťa žena pošle so smeťami a nemáte kvôli tomu tichú domácnosť dva dni, však?
@sissy27 No pre niektore zeny je muz nutnost kedze su nesamostatne, cize potrebuju taxikara , opravara a penazenku
Ako toto je tak strasna povaha ze on asi predtym nemal nejake vztahy ze? Bo toto by nikto dlhodobo nevydrzal