Neviem, či ste zažili niektorá túto situáciu, resp. problém, lebo som žiadnu takúto tému nenašla. Ide o to, že manžel sa dal podmaniť kamarátom,až tak že sa nám rúca manželstvo. Začalo sa to postupne a pomaly. Z dôvodu nedostatku peňazí (aj práce v okolí) som musela odísť do zahraničia pracovať na turnusy, asi viete o akú prácu ide. Manžel veľmi nechcel, ale nemali sme na výber. Prvý rok môjho cestovania za prácou bolo v pohode, ozýval sa mi skoro každý deň, veľa sme si písali a kontaktovali sa. Po vyše roku ako som pracovala v zahraničí, sme sa zobrali a tam začal postupne problém. Manžel sa začal čoraz intenzívnejšie stretávať s kamarátom, ktorému vyhovovalo, že manžel je polku roka sám ako aj on, keďže jeho žena chodí do zahraničia tiež. Začal sa mi postupne menej ozývať, keď som bola preč, a aj keď som bola doma, ma ignoroval. Všetky prejavy jeho správania začali byť rovnaké ako u jeho kamaráta - arogancia, ironické posmešky, povyšovanie, klamstvá, manipulovanie, vulgárnosti, či agresivita. Išlo to pomaly, až som nevedela zniesť jeho správanie a nechápala som čím to je, keďže predtým, keď som ešte nepracovala v zahraničí sa tak nesprával. Kedy-tedy sme sa pohádali, ale nikdy si nič také ku mne nedovolil. Stratil záujem nielen o moju osobu, ale aj o domácnosť, čo predtým normálne upratoval, pomáhal mi pri varení a pod. Došlo to do takého extrému, že ani nie po roku manželstva, som musela odísť preč. Zmenil sa na netvora, s ktorým som ja nemohla dýchať jeden vzduch. Samozrejme dni, kedy bol s kamarátom sa mi neozval, až potom, keď bol sám. Dala som mu šancu a vrátila som sa, potom bol chvíľu pokoj, ale toto sa opakovalo ešte dva krát...A dala som mu podmienku, že nech zminimalizuje stretávanie sa s tým "skvelým kamarátom", inak dopadneme zle. Aj keď sa s ním teraz stretáva menej, a stretne sa s ním napr. raz za dva týždne, hneď poznať na manželovi kamarátov vplyv, ktorý donesie domov. Ten vplyv je taký silný, že manžel zmenil všetko, čo sme sa my dvaja dohodli, čo sme si naplánovali, zmenil nielen správanie, ale aj životný štýl a ja neviem, či ešte čakať, dať tomuto manželstvu ešte šancu a snažiť sa na tom pracovať alebo odísť, kým sa dá a začať nový život.
@sisaha vieš, plánovali sme si detičky nejak na toto obdobie, ale on všetko zmenil, len kvôli tomu, že kamarát postavil dom, tak aj my musíme postaviť dom, už ho deti nezaujímajú. aj keď máme kde bývať, máme pekný byt, do ktorého sme čo to investovali, ale zrazu sa manželovi priority zmenili, už nepotrebuje rodinu...nechápem tomu...
urychlene rozvod...ono sa to nezlepsi,NIKDY....aby nakoniec este nenarobil dlhy,o ktorych nevies a budes musiet splacat aj ty,kedze si manzelka
@sisaha no on je ako z tragikomedie. ano jeho kamarát má dieťa, ktoré sa mu podarilo nepatrnky a teraz je so ženou len kvôli dieťaťu. takže to čo má doma, čiže katastrofálny vzťah-nevzťah, prenáša k nám...a ja neviem, ako sa môže dať môj manžel takto zmanipulovať v dospelom veku.
Ahoj....aj ked nemam manzela ale zapojim sa do diskusie...nemate spolu deti,ako si napisala ze váhas....bojis sa!!!!....urcite ho mas rada a zalezi ti na nom...ty sa snazis....ale on nie a kasle nato...da ti slub,ze bude to tak a aj tak to o par dni porusi lebo pocuva svojho kamarata????ste predsa v manzelstve dvaja....a mal by sa snazit aj on tak ako na zaciatku ked ti pomahal s domacnostou...ozrejmi mu preco si ta vzal...a kam speje manzelstvo....a preco sa chova tak ako jeho kamarat....a ako sa bude chovat ked naozaj tie deti spolu budete raz mat????to sa na teba fakt (prepac vysere) ???ked si ta nevie vazit,tak si ta nezasluzi...môj nazor...prajem ti pekný deň 🙂)) a hlavu hore
@marfymarfy ďakujem za podporu.presne si to napísala, tak ako to cítim a aj všetko som mu povedala, to čo si napísala. on sa mi len vysmeje alebo sa rozčúli, to je jeho reakcia na všetko. som mu navrhovala psychologa, manželsku poradnu, tak jeho odpoveď bola, on nemá čas a môžem ísť tam sama.
Ono to nie je také ľahké. Chyba nie je len na jeho strane. Predpokladám, že on má voči tebe podobné výčitky, že aj Ty si sa zmenila. Je to prirodzené. Veď okolie nás ovplyvňuje. Snáď si nečakala, že keď po dlhom období prídeš domov, nájdeš manžela v nezmenenom stave. Keď nemal Teba, hľadal iného parťáka. Škoda, že našiel takého, ktorý nevyhovuje Tebe. Ja som s manželom mala podobný problém. Akurát to nebol chlap, ale žena (bol to vzťah rovnajúci sa matka-syn) a veeeľmi ho ovplyvňovala, žiaľ nie v môj prospech. Ale ustáli sme to. Manžel si vybral mňa, aj keď som mu to nedala žiadnou podmienkou:Buď ona alebo my. Proste som zabojovala. Boli sme viac spolu, už nemal potrebu s ňou tráviť toľko času, lebo mal mňa. A nakoniec spolu prerušili kontakty, lebo ich stretnutia boli také sporadické, že si už nemali takmer čo povedať. Ak Ti na vzťahu záleží, odlož svoje ego, nemysli sebecky, všetku pozornosť zameraj na to, aby si vzťah udržala, aj keď to možno občas bude nepríjemné, budeš vedieť, že sú spolu a príde hnusný a ovplyvnený. Skús sa na veci pozrieť aj z chlapskej perspektívy a hlavne ho počúvaj. Chlapi hovoria priamo a tisíckrát ti môže povedať, prečo sa tak správa, ale keď ty budeš nastavená, brániť svoju pravdu, nebudeš ho počúvať, lebo už budeš v duchu pripravovať odvetnú vetu... ťažko sa takto komunikuje. Skús pristúpiť na jeho pravidlá hry. Možno sa budeš musieť rozhodnúť ty - práca alebo on??? prípadne padne iná voľba buď alebo... Nášmu vzťahu to pomohlo a teraz máme skvelé manželstvo. Držím palce
@mrva no ja som sa aj rozhodla, že ostávam doma, nech viem, ako to vlastne medzi nami skončí, či to pôjde spádovo dole alebo sa to zlepší. aj som mu vysvetlila, že sa nám dokašlalo manželstvo kvôli tomu, že som stále preč a že sa rozbehal a je ovplyvnovaný z druhej strany a jeho reakcia bola taká, že načo by som len doma zostávala, veď mám dobru robotu. proste si zvykol, že som polroka preč...
@ela5 To mu verím, že je to pohodlné. A tiež, keď staviate dom. Ale aspoň pochopí, že ti ide o Váš vzťah viac ako o peniaze. Skús hrať jeho hru a staň sa jeho najlepším kamarátom ty. Hlavne ho počúvaj a už nikam neodchádzaj. Prajem veľa síl, nebudeš to mať zo začiatku ľahké. Ale stojí to za to.
mrva ma pravdu....ako to napisala....ono je to dost tazke ked chces bojovat....su tam aj nasledky....bud sa uvedomi,alebo sa otoci hlavou proti muru....zivot je raz taky,bez prekazok niet ziaden vztah....
Ahoj je velmi tazke ked su dvaja ludia odlucenI, ja osobne s takymito vztahmi nesuhlasim pretoze prave taketo vztahy casto koncia, som toho nazoru ze mladi ludia maju byt spolu, ja by som od mojho manzela neodysla a viem ze ani on odo mna, samota totiz cloveka zmeni to je jasne a nic ine si ani cakat nemohla...skor by aom to riesila napravou, chodte do zahranicia obaja alebo si ty najdi pracu doma aby ste mohlI byt spolu ak sa da...ak sa to neda tak si porad mozes podat o rozvod lebo takyto vztah ze ja tu a ty tam s kamaratom uz dokopy proste nedas...mozno ani nieje chyba v manzelovi, ale mas na jeho zmene podiel viny aj ty...a ja ho uplnechapem...co ma robit ked zena stale prec? Jasne ze bude s kamaratom to je predsa normalne, a kedze je s nim viac ako s tebou je jasne ze ho to ovplyvnuje...skus sa na vec pozriet aj z inej stranky nie len s tej tvojej....nechcem tym manzela branit ale trosku ho aj chapem
@ela5 možno si sa nezmenila z Tvojho pohľadu. Ale nezostala si len strojom na zarábanie peňazí na živobitie a staranie sa o to, čo ste si začali budovať?? a pri nedostatku času a energie si nezabudla na to, že máš byť aj veselá, usmievavá, šťastná, milá, chápavá, sexuchtivá, spoločenská... taká, aká si bola pred odchodom? ... nesnažím sa do teba "rýpať", len sa na vašu situáciu pozerám aj z inej stránky... nechcem robiť "zlý vietor" v téme, ale ja som robila rovnakú chybu, že všetko som hádzala za vinu iba manželovi, a pritom to bolo 50:50.Ale na to som prišla až s odstupom času..
@kattrin5 ja viem, že je to tak, ale po prvé sme nemali na výber a po druhé sme sa dohodli, že aspoň na dva-tri roky a potom uvidíme, čo bude, či sa vrátim a budem si hľadať prácu doma alebo to ešte ustaneme a budem pracovať v zahraničí ďalej. vieš, len ide o to, že na tom, čo sme sa dohodli som už pracovala len ja, na tom aby sme si niečo vybudovali, aby sme sa mali trochu lepšie, aby sme na sebe pracovali a zrazu bum po roku to všetko spadlo. a teraz, keď prišiel čas na to, že ostávam doma, tak sa mu to nepáči. vieš, ale je dospelý chlap, ktorý mi vždy tvrdil, že vie čo chce a keď sa raz na niečom dohodneme, tak to behom roka nezahodím za hlavu, tu nejde o fazulky, ale o našu budúcnosť. tým, že som zarabala v zahranicí, sme si vedeli pekne pomôcť, či do bytu alebo aj zaplatenie svadby a pod. a na to sme nemali zkadial zobrať a ešte, keď v našom regione to bolo a aj je s robotou, tak ako to je. a on nemohol ísť somnou do zahraničia, keďže ma stabilnú prác. myslela som si, že je chlap na správnom mieste, ktorý si stojí za svojim a netára do vetra. a nehovor mi, že chlap sa dokáže až tak zmeniť ako som opisovala v uvode len kvôli tomu, že je často s kamarátom, hádam mám svoju hlavu...
@mrva práveže naopak...snažila som sa viac sa s nim rozprávať, stále sa o seba starám, aj na pobyt som ho zobrala, aby sme boli trochu niekde inde, nielen doma zavretí a rada sa usmieva, aj keď to cítim inak, neraz mi povedali, že mám stále dobrú náladu, ako to robím (čo som nechcela na sebe dať poznať navonok, čo naozaj cítim), aj som s nim chcela tráviť viac času, čo mi bolo len odmietnuté, jedným časom som sa dokonca snažila vyvarovať hádkam a radšej to nechať tak a tam zase prichádzalo z manželovej strany, len "budem do nej vrtať pokiaľ vydrží"...takže tak...ani tak, ani onak...a nevadí mi, čo píšeš, rada prijmem každú radu...hmm...
ooooooch bože a to by bolo co keby si tam bola dva tri roky.....to potom by ta co vystahoval z domu???a este vy staviate dom???a co sa mu nepaci ze si doma a hladas si tu pracu lebo chces byt s nim,vsak je tvoj manzel tak nech si zvyka ze si doma,vsak konecne....nech sa tesi....ako dobre je pekne ze ma kamarata s ktorým moze ist von...dopraj mu nech ide....povedz mu milacik dobre chod zabavte sa....nekontroluj ho ....toto moc chlapi nemusia,ale to ty isto sama vies....a ano chlap sa vie takto zmenit o 360 stupnov a je z neho zviera....skus byt taka kym ste sa zobrali....kup si nove pradlo....uvar mu jeho oblubene jedlo....skocte do kina....niekam len tak na oddych spolu....je vela zalub co mozte spolu robit....alebo vyskusat nieco nove....oziv to
@ela5 mate spolu deti? manzel pracuje? co tak odstahovat sa z dosahu kamarata? Ak to neprichadza do uvahy a nadalej je to pre teba utrpenie, tak to ukonci a hladaj niekoho s kym ti bude dobre.