Manžel je nákupný maniak

julisa267
26. jan 2016

Zeny prosim radu ako mam vysvetlit mojmu muzovi ze mame pidi bytik a viac veci sa don nezmesti.. Lebo an je ako nakupna maniacka a ja som z toho na psychiatriu ☹

h2
26. jan 2016

@julisa267 A aký typ vecí kupuje? Oblečenie? Nábytok? Elektroniku? Všetko?

sissy27
26. jan 2016

@julisa267 že napríklad keby neutrácal na somariny, tak by ste sa nemuseli tlačiť v pidi bytíku, ale mohli ste mať dávno väčšie?
prípadne mu tie habraky pekne zas odnášaj, na charitu, do bazára, ku kontajnerom...no a zober rodinnú kasu do svojich rúk, nech nemá voľný prístup k peniazom 😝

zlevysavam
27. jan 2016

O bytiku

Pidi bytik, je v nom mini pindik?
Nie, v byte miesto sotva,
nevosiel sa,
v byte knihy, haraburdy, 1 kotva.

qidko
27. jan 2016

@julisa267 Skusila si sa s nim porazpravat vysvetlit ze ak tie veci nepotrebujete tak zbytocne mina peniaze a mohli bi ste ich investovat inam.Vies je aj taka choroba zhromazdovanie proste musim to mat a hotovo ak je to tak mali bi ste to riesit cez odbornika

laurika25
27. jan 2016

@julisa267 moj muz je taky isty..on potrebuje snad vsetko v satniku ma x topanok,bund(to sme si este vela veci nakupili v Anglicku),ma x vrtaciek,kupi uteraky,periny,detom veci a zo vsetkeho po par kusov .Natozdiel is teba ,my mame postaveny velky 3 podlazny dom a 3.poschodie je zapratane...kupil si jeden bicykel..potom dalsi lepsie a teraz kuka po dalsom-🙂)..ale samozrejme nevyuzil este ani jeden-🙂)taktiez prilby,korcule..aaaalee vsetko sa raz vyuzije..stale Len prekladame,ukladame..tiez som z toho vecneho upratovania /prekladania -🙂)a to mame garaz a tan kopu veci a jedno auto,druhe vonku..nemame ziadny iny pristresok na zahrade,tak vsetko mame v dome.Ked na nieco prides ,daj vediet-🙂)

julisa267
autor
27. jan 2016

@laurika25 to ako keby si opisovala mojho muza v opchode akcia na topanky 1+1 zadarmo on nakupit 4 ved co dalsie 4 ma zadarmo ale uz nedomyslel ze kde ich da...stavanu skrinu nam uz vytiska vsetkymi smermi a najlepsie je ked zacne nakupovat cinky..naradie na cvicenie ved raz mozno zacne aj cvicit ale do dnesneho DNA som to ja kto s tym cvici pri prekladani a upratovani on akurat ked to prinesie z obchodu a koniec zapada prachom

julisa267
autor
27. jan 2016

@qidko skusala miernim hlasom ,kricanim,vrieskanim,tichov domacnostou vysvetlovanim nic nepomaha chvilu pokoj a potom to zacne znova obdobie akcii a koniec

dominika6
27. jan 2016

@julisa267
1) vymedziť mu mesačne rozpočet ktorý môže minúť ale iba pre vás obidvoch..domácnosť,elektronika,výlet...proste dať mu k dispozícii,že ,,zlatko máme 100,- môžme si ich užiť..
2) predať nepotrebné veci,oblečenie,obuv..
3) chlap vždy potrebuje motiváciu,niečo drahšie,na čo by si rád našetril ...odkladať peniaze
4) odkladať na dovolenku
5) dalšiu vstavanú skriňu 😀
6) nechodiť s ním po obchodoch

qidko
27. jan 2016

@julisa267 Asi mate spolocny ucet a pristup k nemu ma co keby si mu dala len vreckove aby viac neminal?

nevelyn
27. jan 2016

Asi ti velmi nepomozem, ale velmi vela veci z retazcovych obchodov sa dnes da vratit napr. do mesiaca alebo dvoch tyzdnov. Mozete sa dohodnut, ze ak novu vec nepouzije v danej lehote, tak ju zanesiete naspat i s blockom. A tiez sa da predat na bazari, ale tam to je pod cenu, no aspon by ho to mrzelo a trochu by to premyslel.

lenbea
27. jan 2016

@julisa267 skúsiť si "vydobiť" výsostné právo na spoločnú kasu. pohroziť, že začneš tie veci predávať v bazáre, a aj to robiť.

julisa267
autor
27. jan 2016

@lenbea no len potom sa zase bojim aby to nesklzlo do roviny ze zacne poziciavat peniaze od kamaratov

zuzinabila
27. jan 2016

takto sa prejavuje aj psychicka choroba mania...samozrejme,to uz musi aj okolie odhadnut ,ci je to natolko extremne,ze to zatazuje samotneho toho cloveka,jeho rodinu a pod...

marisola
27. jan 2016

ježiš,neprehánaj,horšie by bolo ,keby bol držgroš,a nechcel by ti nič kúpiť ani sebe.takí ľudia sú ešte len zlí..

zuzinabila
27. jan 2016

asi je to moja profesionalna deformacia-som psychologicka:}ale nie je to scifi,realne taki ludia su.preto som dodala,ze to musia odhadnut hlavne najblizsi toho cloveka.bohuzial takych poznam a je to velke utrpenie.

matulinuska
27. jan 2016

Neviem ti sice poradit ale ano moze to byt aj diagnoza. Kompulzivno neviem jaka porucha. Ludia zhromazduju veci,ktore nepotrebuju aby v sebe nieco potlacili. Nejaku traumu. Kedysi som to pozeravala v TV. Samozrejme tam nakrucali extremne pripady kedy sa nedalo v dome hybat ale aj tak. Nemyslim,ze to treba brat na lahku vahu

julisa267
autor
27. jan 2016

Prvej som chodila veci aj vracat len v mnohych obchodoch len tovar za tovar a uz ma aj vsade poznaju tak uz sa dost hambim ked idem s niecim nazad vecsinou chodim vracat veci co nakupi mne ale aj cez net som uz nieco popredala len ono je to dost tazke predat ked su to take blbosti co normalny clovek nekupi

lenbea
28. jan 2016

@julisa267 aj to je možné. pokial len od kamarátov, tak to si len hambu spraví, ak nevráti, ale mohol by aj od tých pôžičkových spoločností a to je už nebezpečné. Ale asi sa treba poradiť aj so psychologom, lebo to už asi je zložitejšie. asi je to určitá závislosť, ked sa toho nevie vzdať, alebo si uvedomiť, že je to zbytočné.