Manžel je na mňa prísny

janejohanna268
1. jún 2017

Baby ja už som z toho na nervy. Manžel príde domov z roboty a čaká aby bol doma poriadok vkuse každý deň a ja zas čakám že si poriadim čo som nestihla keď príde on domov. Samozrejme začne hádka a je to. On si ide zapáliť robí si v záhradke a mna nechá s detmi doma a chce aby bol poriadok. A nedá si nič povedať akonáhle mu idem vysvetliť niečo prečo je tam bordel alebo som to nestihla povie že su to vyhovorky a nahuka na mna a ide si zapáliť. Toto mám akože každý deň trpieť kým nebudu staršie deti? ale ako to mám riešiť? Ja napr. poupratané mám a on povie že je stále bordel.... tak to už mu čo mám urobiť?

dominika6
1. jún 2017

sa ho opýtaj že odkial vie ako to vyzerá v bordeli..

vilma7
1. jún 2017

Ja by som si s ním vymenila rolu...nech si vyberie dovolenku a ostane s deťmi doma on a ty sa pekne vypar na ten čas, čo je on v práci. Snád mu realita potom otvorí oči.

zabka124
1. jún 2017

Dať manželovi do ruky metlu, a keď to nepomôže, tak metlou po hlave?

bluka2
1. jún 2017

On je tvoj sef, ci co? Musis mu nieco vysvetlovat? Nahuka na teba a ide si zapalit? O kolkych exkluzivnych deb*** si tu dnes este precitame...?

cacianka
1. jún 2017

no nerobiť celý deň nič, postarať sa o deti, venovať sa im. nech manžel vidí ten rozdiel, kedy sa naozaj nerobí nič. alebo si ty porob trochu v záhradke a nech sa on stará o také malé deti a ešte aj stíha mať všetko vygruntované ako na výstavu.
alebo v sobotu ráno mu len povedz, že si neschopná v domácnosti, rada sa včak naučíš tak nech ti celý deň robí názorný príklad. ty sa tvár vo vašej domácnosti ako duch, že tam nie si, normálne si spravte modelový deň ako ked si s deťmi ty sama doma, len si vymeňte úlohy - ty si akože v práci, on je akomamička doma na MD.
prepáč - pako !

dominika6
1. jún 2017

@janejohanna268
Otec sa vracia z práce a vidí ako jeho deti sedia v pyžamách pred domom a hrajú sa v blate s prázdnymi krabičkami od pizzy a číny, ktoré sú rozhádzané po celej záhrade. Dvierka na ulicu sú otvorené dokorán, tak isto dvere od auta, vnútri leží pes čerstvo vyváľaný v blate a nikde ani stopa po druhom psovi. Muž vojde do domu a uvidí ešte väčší neporiadok:

Lampa prevrátená a koberec skrčený pri stene. Uprostred izby hlasno hrala televízia a jedáleň bola zahádzaná hračkami a rôznymi dielmi šatníka.

V kuchyni to nevyzeralo lepšie. V dreze stála hromada riadu, rádio hralo na plné pecky, zbytky raňajok rozhádzané po stole, navrchu na utierkach leží mačka. Chladnička otvorené, psie žrádlo na podlahe, rozbitý pohár pod stolom a pri zadných dverách hromada piesku.

Muž rýchlo vybehol po schodoch, stúpajúc na ďalšie hračky a šlapajúc po oblečení.

Ale nezaujímal sa o to, len hľadal svoju manželku. Bál sa, že je chorá alebo sa jej niečo vážneho stalo. Videl ako popod dvere kúpelne presakuje voda. Nakúkol tam a uvidel mokré uteráky na podlahe, rozliate mydlo v hromade špinavého prádla a medzi všetkým ďalšie rozhádzané hračky. Kilometre toaletného papieru sa vinuli medzi tým všetkým a zrkadlo a steny boli pomalované zubnou pastou. Rýchlo sa otočil a ponáhlal sa do spálne, kde našiel svoju manželku, ležiacu v posteli a čítajúcu knihu. Pozrela sa na neho, usmiala sa a opýtala sa ho ako sa mal celý deň.

Pozrel sa na ňu a opýtal sa:
- Čo sa tu dnes stalo?

Usmiala sa znovu a odpovedala:
- Pamätáš sa, drahý, že každý deň, keď sa vraciaš z práce, pýtaš sa ma: Čo si, do čerta, robila celý deň?

- Áno, - odpovedal muž neisto.

- Tak dnes... som nerobila nič !!!!!

babatkoo
1. jún 2017

Ked ti vadi bordel tak ho uprac prosim ta. Ja ho nevidim takze ti neviem pomoct.
To bola moja odpoved manzelovi ked dosiel z prace a isiel si na mne ventilovat stres. Par krat som mu nechala syna na starosti a ked som prisla domov zacala som ja na neho utocit ze preco nedal riad do mycky, preco dieta este nejedlo... a ked sa zacal branit tak som ho stopla a vysetlila mu: vidis ty ocakavas odo mna aby som to a to a ty sam nevies za dve hodiny pri synovi spravit NIC! Domacnost aj deti su nase spolocne, ak vidis niekte neporiadok sprac ho sam a nehovor mi o tom. Lebo je to aj tvoj domov a zijeme v nom spolu.

siska53
1. jún 2017

@janejohanna268 tal bud nerob nic,aby videl,ako to vyzera,ked naozaj nic nerobis.

Toto fakt milujem..ja som mala cisto,ale poriadok sa prosto nedal uplen udrziavat,vsak v tom byte/dome sa paneboze zije!

Na neho spravit to,co v seriali Mamicka strajkuje- nechat ho niekolko dni sa o vsetko starat sameho. Aj s presnym rozpisom,co ma spravit. Velmi rychlo by prestal buzerovat.

klincek
1. jún 2017

A co si ty nejaka sopla, aby si mu skladala ucty za to, co si doma robila alebo nerobila? Nech si skusi tvoju rolu, nevydrzi ani tyzden.
Ale k podstate veci..on ma problem so sebou, nie s tebou. Bud ma problem s pracou, so zdravim alebo so vztahom s inym clovekom (akymkolvek, nemyslim hned milenku). A schytavas to ty...
Ja by som si to nenechala, navrieskala by som spat a konfrontovala ho, nech vysype, co mu je. Alebo nech nevysype, ale nech zmeni spravanie, lebo inak ja zmenim sposob nasho spoluzitia. Ale to som ja..no ani ty nemusis (vlastne z ucty k sebe samej nesmies) taketo nieco znasat. Lebo on si potom bude mysliet, ze je to ok-a to nie je.

emilia25
1. jún 2017

@dominika6 tak toto bolo super.veru toto by mali robit vsetky take zienky co maju miesto muza otca iba hosta a musia ho obskakovat okolo ritky skakat.ziadna ucta voci tej zene ziadna pomoc.ja si fakt neviem predstavit taky par ked zena zacne chodit do prace.asi si budu vykrikovat kto je viac unaveny z prace.

sissy27
1. jún 2017

@janejohanna268 spravila by som si popcorn, zobrala colu, sadla si na sedačku, vyložila nohy na stôl a live show "ukáž mi ako sa to robí" môže začať... popri deťoch a všetkom ostatnom. Samozrejme nech to aj vydrží. Lebo výhovorka "kúpeľnu som vydrhol ale kým som upratoval v kuchyni, tak deti tam rozliali šampón a vysypali púder" neplatí.

jana_eyre
1. jún 2017

No ako vysrala by som sa na celu domacnost uplne, este by som dala detom farby nech sa hraju na podlahe a sebe by som kupila velku cokoladu na klud..

Co je on tebe ze takto rozkazuje?

Moj muz chodi domov do neporiadku kazdy den, vzivote mi nic nepovedal.. Zvacsa je po prichode s detmi a ja chvilkovo upracem, alebo upratuje somnou ked deti idu spat.. Nemusi, chce - zijeme tam spolu..

babatkoo
1. jún 2017

@bluka2 kolko takych dr.kov mam ja v mojom okoli 😖 jedna katastrofa. Doma nic nespravia, na ihrisku za fasa manzelov a doma debilko prvej triedy. Vsetko mladi chlapi do 40. To bud spravili ich matky chybu pri vychove alebo sa tak narodili. Vdaka za toho moj

missdiva
1. jún 2017

@janejohanna268 fakt nechapem, preco to vobec riesis. Ak sa nebavime o extra zanedbanom znecistenom dome ale len o beznom neporiadku, ktory je pri malych detoch prirodzeny (rozhadzane hracky a pod.), povedala by som muzovi, ze mame neporiadok pretoze neupratal. Pokial s tym ma problem tak nech uprace... Viac by som sa s nim o tom ani nebavila... 😉

babatkoo
1. jún 2017

To uz co je aby sa zena nervovala ze pride muz z prace a nahuci na nu! Rovnocenni partneri na vsetko bez debaty.

emilia25
1. jún 2017

A este ze prisny to ako otec ten moze byt prisny ale nie manzel ten ma milovat ctit si zenu pomahat jej v domacnosti s vychovou deti.

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marina24
1. jún 2017

dnes sa to hemzi samymi debilmi -chlapmi- v diskusiach, jeden lepsi od druheho fakt ako
nahulaka, ze neni upratane??? kriste na nebi

luccki
1. jún 2017

no to ja mam opacny problem, moj manzel nevidi neporiadok. takze upratujem aj po nom ako po dietati. ani vyzehlene veci si nevie strcit do skrine a ak nahodou ano, tak ich tam len tresne ako sa da, ze ich vytahuje skrcene... nas 2 a pol rocny je veru poriadkumilovnejsi. ale inak je to skvely muz a ja mam tiez svoje muchy. len sa mi casto rozum nad tym pozastavuje, ze to ani nevidi..

hanata
1. jún 2017

Raz som videla jeden obrazok, ze muz sa pyta zeny, preco nie je upratane, ked ona je cely den doma. A zena sa opytala muza, preco nie su milionari, ked on je cely den v praci.

Ina alternativa - on je 8 hodin v praci, ty sa 8 hodin staras o deti. Zvysnych 16 h si pekne podelite na polovicku. Starostlivost o domacnosti i o deti.

sassannka
1. jún 2017

Jééééjda, u nás je to presne naopak, manžel príde z práce a ja naňho húkam, že či nevidí ten bordel okolo a prečo to neuprace, keď som to ja nestihla 😀

andulinne
1. jún 2017

Noo možno sa na mňa vrhnete, ale myslím si že ide aj o to čo si myslíš ty? Máš doma neporiadok? Ja mám dve deti, dom záhradu a na 80% stíham mať poriadok, myslím aspoň základny nie že vyutierany prach na skrinkách v kuchyni a pod. Môj muž vidí že sa snažím a keď sa stane že nestíham nie je ustlané, umyté riady a pod.tak sa nič nedeje a urobí to sám. Ešte chcem podotknúť že moje deti nie sú tie čo pozerajú telku, mala išla do škôlky až keď mala 5 a syn dva roky. Čas sa dá zorganizovať aj pri deťoch tak aby sa stíhali variť, u nás každý druhý deň, venovať deťom a mať v obstojnom stave domácnosť. Ak nie a ty si myslíš že robíš preto všetko tvojyz by to mal akceptovať a samozrejme sa snažiť pomôcť s čím vie.aspon takto je to u nás 6 rokov.

mata128
1. jún 2017

Tak ako nehnevaj sa,ale co je vela,to je moc....my mame dve deti (dcera teraz v juni 12, syn 5),tretie na ceste,pribudne v auguste....samozrejme,ze upratane je,ale tiez sa stane,ze tam je polozeny pohar,tam mam polozene zlozene pradlo,lebo sa mi ho proste este nechcelo skovat...same sa to nespravi a ja to spravim,kedy ja uznam za vhodne... a manzel velmi dobre vie,ze ak by sa mu nahodou na tom nieco nepacilo,tak ma dve zdrave ruky a moze to upratat aj on....az by chcel nahodou vidiet,ako vyzera,ked je doma bordel,neni problem,rada mu ten pohlad doprajem 😂 potom by mohol povedat,ze doma nic nerobim

andulinne
1. jún 2017

Chcem poopravit info keď cítam po sebe, syn mal dva keď išla staršia do škôlky ale on je ešte so mnou doma.

jana_eyre
1. jún 2017

@andulinne no ja stiham domacnost tak na 20% a ostatne sme vonku.. Zatvaram za bordelom dvere a je mi ukraduty.. 😁 len niekedy ma to trapi, ale potom si poviem preco? Podlahy okakane nie su, deti su detmi len raz a radsej s nimi budem behat po vonku ako upratovat..

rheia27
1. jún 2017

@janejohanna268 dobreho debila si si zavesila na krk....

aduuus
1. jún 2017

zo skusenosti....."vymenit si role" nezabera...cest vynimkam...po porode prvy tyzden doma, som fakt len lezala v posteli s malou...cela domacnost na nom...bordel ze neskutocnyyyyyyy, nechapem, ako mohol nestihat iba ist vyvencit psa, nakupit navarit a upratat??? naivne som si myslela ze konecne pochopi....co si....neexist...a po kazdodennom hukani ako si to nazvala...a vulgarnych nadavkach na moju osobu pred nasou malou, som nas zbalila a uz sme dva roky stastne same :

andulinne
1. jún 2017

@jana_eyre no my sme vonku leto zima cca 4-6 hodín denne. Ale nejako to nevnímam za problém poriadok v domácnosti. Deti sa postupne učia nehadzat čo sa im chce kde chce a ostatné nie je až taka hruza udržiavať.

libawet
1. jún 2017

@janejohanna268 ťažko na toto reagovať, keď ten " bordel " neviem posúdiť. Niekomu je bordel len neumytý pohárik v drese a niekto za bordel nepovažuje ani
" h...o " uprostred obývačky....

cacianka
1. jún 2017

u nás zabralo...