Ahojte. Som na konci so silami a rada by som si prečítala názor niekoho nezainteresovaného. Som vydatá 11 rokov. Naše manželstvo posledných 5 rokov prechádza vážnou krízou. Takmer 4 roky spolu intímne nežijeme, ale hlavný problém je ten, že manžel je neskutočne lakomý. Ja mám svoj príjem, zarábam nadštandarne, nedáva mi peniaze na dieťa. On platí veci okolo bývania, sem tam stravu, ja kupujem veci dieťaťu čo potrebuje, do školy, oblečenie, lieky atď. Hlavný problém, ktorý ma ale dorazil je, že som zistila, že mi kradne peniaze z peňaženky. Mala som už dlhšie tušenie, ale včera sa mi potvrdilo, lebo som si peniaze vopred spočítala a zapísala a chytil sa. Čiže pravdepodobne mi ich kradne už dlhšie. Som zúfalá. Nedokážem sa už na neho ani pozrieť. V podstate sme spolu len kvôli dieťaťu, má 10 rokov a rozvod by bol pre dieťa najzraniteľnejší. Ale ja už vedľa neho nedokážem existovať. Na otázku, prečo mi ukradol peniaze, zaklamal, že neukradol. Ale ja nie som na hlavu praštená. A zabudla som tiež dodať, že on klame sústavne. ČIže notorický klamár a lakomec. Poprosím len rozumné názory. Som naozaj v ťažkej situácii.
Nuž, možno bude rozvod pre dieťa nejakou tou ranou, ale myslím, že oveľa horšie bude naň vplývať, ak ostanete s manželom. Dieťa môže časom pochytiť otcovo divné správanie, ktoré opisujete... Ak ste finančne nezávislá od muža, ja osobne by som poradila práve ten rozvod. Dieťa sa "otrasie", ani si nevšimnete ako.. A Vy budete pokojne žiť. Tak či tak uvádzate, že už sa naňho nemôžete ani pozrieť, čiže k rozvodu to speje. A stratiť ďalších napríklad 8 rokov života (kvôli dieťaťu) s človekom, s ktorým intímne nežijete a prakticky sa Vám hnusí podľa mňa absolútne nestojí za to.
Rozved sa načo ešte cakas
4 roky intímne nežijete,kradne ti peniaze????? To na čo čakáš toľké roky????????? Dieťa bude mať otca a matku vždy!!!!!!
Pri 50% rozvodovosti je pravdepodobnost, ze polovica deti v skole tvojho syna ma rozvedenych rodicov. Ano, je to narocne pre kazde dieta, ale zit v rodine kde mama nenavidi otca a nemoze ho vystat....mozno by ti raz povedal ze si prial aby ste boli od seba. Vyhovorka "sme spolu kvoli detom" je to najubohejsie co moze byt. Malo by to byt "nie sme spolu kvoli detom, lebo sme im chceli dat spokojnych a stastnych rodicov a nie hadajucich sa a nenavidenych sa".
Nehovoriac ze z tvojej spravy ide strasny despekt voci mamnzelovi a nechapem ako kozes zabijat svoj zivot a cas ktory ti bol vyhradeny na zivot s nim.
Buď sa rozveď alebo....1.nenos v penazenke hotovost,2navrhni mu sumu ktorú ti bude posielať na dieťa, alebo sa striedajte že tyzden nakupuje do chladnicky on,jeden tyzden ty
ehm.. isto kradne tie peniaze manzel? dieta urcite nie? len aby si si bola ista...
Ked si sebestačna a zarobiš nadštandard a mate sa dobré rozved sa dieťa otca bude mať vždy aj ked bude žiť 100 rokov.Hlúposť žiť v nefunkčnom manželstve kvôli tomu že dieťa nebude mať otca a čo kam sa poberie na druhý koniec republiky oni sa po vašom rozvode môžu stretavať a daj si súdom určiť výživné pri rozvode nech je aj návrh na výživné pre dieťa a máš vyriešene ked dobre zarobiš tak si vieš zabezpečiť aj bývanie a si sebestačna že nie zavysla na lakomcovi a chronickom klamárovi.Hotovosť v penaženke nenos a kartu maj vždy pri sebe vo vrecku a peniaze si šetri na horšie časy budeš ich potrebovať.
@evik159 myslím, že to je len taký klinec do rakvy, tie peniaze, podľa mna si je uplne istá, pri takom lakomcovi čo iné aj čakať...
v takomto manželstve je uplne zbytočné ostávať, ubližuješ tým sebe aj dieťaťu..dieťa potrebuje v prvom rade šťastnú mamu a to ty nie si momentálne. a nechcem strašiť, ale bude to len horšie, ak ostaneš
Ja len k názorom, že dieťaťa sa to nedotkne - naši sa rozvádzali, keď som mala ja 13, môj brat 9. Je to naozaj citlivý vek, môjho brata tie naťahovačky mojich rodičov veľmi zranili a poznačili. Nevedel, na koho stranu sa postaviť a myslím, že si tu traumu nesie celý život.
nepíšeš, či ste sa snažili krízu prekonať, či ste navštívili poradňu, alebo sa snažili nejako obnoviť vaše manželstvo tak, aby to nebolo len na papieri. Ja som asi divná, ale mňa prekvapujú reakcie typu rozveď sa, čo čakáš, pretože pre mňa je rodina základ a dieťa má mať kompletnú rodinu. Ak ťa netýra, nie je alkoholik, stará sa, platí tú časť výdavkov, ktorú ste sa dohodli, že platiť bude, atď, tak ja chápem, že ste spolu kvôli dieťaťu. Ak sa nehádate a nie je v dome zlá atmosféra, ja by som sa snažila krízu prekonať a manželstvo zachrániť, samozrejme chcieť musí aj manžel. V dnešnej dobe sa všetko rieši tak, že keď sa to pokazí, vyhodíme. Chýba snaha o nápravu, opravu. Potom jasné, že polovica triedy má vždy rozvedených rodičov. Je to dnes taká móda, či čo. To je môj názor, ukameňujte ma.
A ak dieťa si chcelo niečo kúpiť a zobralo z peňaženky, koľko má rokov?
@didaa ja nie som rozvedená a tiež jej radím sa rozviesť, nežijeme predsa v dobe kamennej a žena nemusí znášať takýto život....prečo sa musí obetovať? mne to príde, že manželovi to asi vyhovuje, ale ie každý je spokojný vo vzťahu, kde sú všetky pozitíva asi také, že však ma nebije a vie byť aj dobrý ..akože baby, zobudťe sa...máme jeden život, tak ho treba žiť a nie prežívať
a ked zratas vydavky nemate ich rovnake .. veci okolo domu niesu lacne a ozno to berie 50:50 ak ty mas prijem vatsi tak to nieje zle .. kazdopadne to ste mali riesit uz davnejsioe ... tie peniaze kludne moze brat aj dieta .. zalezi ake sumy miznu ... skus nadhodit temu ze mas pocit ze ti miznu ako sa zachova ... a ta intimna stranka by ta mala trapit najviac .. pokial nieste starci tak sex je potrebny ... zajst si na poradnu ak myslis ze je co zachranovat ak nie rozchod
Ukrývať si peňaženku pred vlastným manželom. Bože, to je strašné, takýto chlap. Chápem vás. Ja by som ho buchla po hlave, aby sa spamätal. Nuž, počkať, kým bude dieťa väčšie a rozvod.
Ja si neviem predstavit fungovat tak, ze si v manzelstve vydelujete, kto co plati, kazdy si gazduje so svojim. Toto dokazem pochopit, iba v takom pripade, ak je aspon jeden z manzelov nezodpovedny, alebo neschopny, ale tam je otazka, preco s takym clovekom vobec zit v manzelstve.
@didaa áno alebo môžeš aj trpieť. Každá máme svoj názor, pre mňa je nepochopiteľné, keď žena zotrváva v manželstve, kde trpí akokoľvek... samozrejme asi každá z nás chce najprv situáciu riešiť, tak si to nevysvetľuj a nezjednodusuj po svojom. Myslím, že dotyčná tiež asi nevie ako ďalej a nezavesila to sem hneď po prvom probléme.
Máte 5 rokov vážnu krízu, 4 roky spolu nežijete a teraz chceš rýchle a dobré riešenie?
Napíšeš, že platí veci okolo bývania - to je čo, nájomné, elektrinu, hypotéku, zariadenie? Koľko "sem-tam" dáva na stravu?
Mne to príde veľmi jednostranne písané: on je lakomec, klamár a ty svätica? Bodaj by potom 90% komentárov nebolo radou - rozveď sa, ved si sebestačná, lebo zarábaš viac!
V prvom rade bud k sebe úprimná a odpovedz si na otázky:
1. Je kríza ktorú prežívame naozaj tak dlhá a vážna?
2. Robila som niečo preto, aby sa to upravilo?
3. Ak predchádzajúce odpovede boli kladné, prečo s tým mužom /ktorého si evidentne už nevážiš/ žijem /a dieťa z toho vynechaj, uvažuj len o sebe/?
4. Mám dve možnosti - reálne začať zachraňovať manželstvo = hrubá čiara a začať po malých krôčkoch odznova, milovať sa, vážiť si jeden druhého, pochváliť ho /a on teba/, spolu dobre vychádzať a ak je to aj o peniazoch, rozumne sa dohodnúť, kto čo a koľko bude platiť a nevyhadzovať si nič iné na oči... alebo druhá možnosť - si pripravená začať žiť sama so synom nanovo a rozvedená?
Tu ani jedna žena nežije tvoj život, nie je s vami v jednej domácnosti a neurobí za teba "to správne" rozhodnutie... len ty sama, ale hlavne úprimne!
Nie je gambler?
Mas nadštandardný príjem, 1 dieťa a notorického klamára bez skrupul, hnusi sa ti, žiaden sex 4 roky. Keby si nemala kam ísť s babom na krku, nepoviem, ale toto ma ľahké riešenie
prepac, ale taketo tvrdenia - zijem s nim kvoli dietatu - su cistou vyhovorkou rodicou, ktori sa za dieta len skryvaju, pretoze sami z nejakeho dovodu nemaju odvahu sa rozviest. ved co das dietatu do zivota, ked bude zit s rodicmi, ktori sa neznasaju, okradaju, odrbavaju? myslis, ze to nie je pre dieta zranujuce, ked cele roky bude zit v takejto destruktivnej atmosfere? a rozvodom rodicov nestrati, mozete mu dat kazdy tolko lasky, kolko sa don zmesti
Mozem sa spytat? Co take dostanes od neho na Vianoce, alebo na Tvoj sviatok? Toto by ma zaujimalo. Kolko presne ti ukradol naposledy?
Nechapem co s nim este riesis...skutocne.4 roky bez intimneho vztahu? Nedava ti peniaze? Kradne ti zpenazenky?klame? Co este musi urobit aby si ukoncila "vztah" s takymto ehm...muzom?????
Kazda minca ma dve strany. Nie som zastancom rozvodu, ale tu to vyzera, ze asi ani nic ine neostava.
Rok je dlha doba sam o sebe. Zit 4 roky v manzelskej krize si velmi dobre predstavit neviem. Osobne som prekvapeny, ze 4 roky s muzom nic neriesis aby ste Vas vztah napravili. Zrejme tam bol nezaujem oboch stran.
Mna tu mozno ukamenuju za tento koment, ale je to celkom obvykly jav tuto na MK, ze proste muz je vsetkemu na vine a zena je ta nevinna osoba ktora si musi zachranit holy krk rozvodom.
Ja nepoznam detaily tvojich problemov a preto ti ani radit nebudem co mas urobit. Nasledky tvojich rozhodnuti sa tykaju bytostne teba. Je vsak potrebne mat aj trocha sebareflexie a nahliadnut aj do samej seba.
4 roky mate problemy a cele 4 roky to s problemami tahate, ale akosi je vsetkemu na vine tvoj muz. Na vztah su predsa potrebni vzdy dvaja. To, ze tvoj muz je zodpovedny za vacsiu cast problemov pravdepodobne je, ale ze je vsetkemu na vine len on.......tomu ja zas neverim, prepac.
Suhlasim s tym co povedali baby v komentoch, vychova dietata v prostredi destrukcneho fungovania oboch partnerov dietatu ovela viac skodi nez prospieva pretoze obvykle vladne hnev a hadky namiesto lasky. Dieta s tymto vyrasta a povazuje to za normalny stav.
Svojmu dietatu v konecnom dosledku skodis. Ak je tvoj manzel tak zly ako tvrdis, odist si uz mala davno a nie vychovavat dieta v prostredi kde partneri o seba nejavia zaujem.
nenosit hotovost v penazenke... Rozviest sa?