Už nevládzem, som naozaj zúfala, veľmi milujem svojho manžela, naozaj nikdy mi neublížil, nijako ma nezranil neudrel, k deťom aj ku mne vždy s rešpektom, ale má vážny problém a nechce s tým nič robiť. On má 33 rokov, ja 27, deti 5 a 3 ročné. On nás živí naozaj má peňazí zatiaľ dosť, keďže ma dobrú firmu. Ja sa starám o deti a domácnosť. Len on je neskutočný workoholik a gambler a dá sa povedať aj alkoholik. Každý deň je v kasíne alebo v nejakej herni s jeho kamarátmi, hrá naozaj o dosť veľké peniaze, tuším má aj zlatu kartu v Olympic casine a prehral tam nemalé peniaze. Ja nechapem čo v tom vidí, doma ma peknú mladú ženu ktorá ho ľúbi, peniaze má a on je radšej v tom hnusnom kasíne s kamarátmi kde pijú a prehrávajú peniaze, ktoré normalny priemerný človek nezarobi za mesiac. Nie je hlúpy naozaj, veľmi múdry človek ale prečo tam chodí a čo mu to dáva ja nechápem. Rozviesť neexistuje, nemusíte mi tu také veci ani písať, je fešák a skvelý muž, okrem tohto mi všetko vyhovuje. On si nepripúšťa že je gambler, ale môj brat sa s ním tiež kamaráti a hovoril mi za aké peniaze tam hráva až mi prišlo zle. Viem je to jeho vec, sú to jeho peniaze, ktoré si sám poctivo zarobil ale ja nechcem mu tolerovať toto. Aj keď moc nemám na výber, lebo nemám naňho žiadnu páku. Odoprieť mu sex alebo niečo neprichádza do úvahy, s jeho výzorom, spoločenským statusom a peniazmi by ľahko mohol nájsť inde keby chcel. Napadá niekoho čo by som mohla spraviť? Som naozaj zúfala keďže hráva skoro každý deň okrem štvrtokom, vtedy sa ki venuje a je celý deň s nami. Škoda že taký nie je Každý deň ale to by som mala potom najdokonalejšieho manžela. Bojím sa že gamblerstvo ho zničí spolu s alkoholom a neviem ako mu mam pomôcť. Hlúpe rady a rozvod si nechajte.
A akú radu očakávaš? Recept na zázračný elixír, ktorý namiešaš za mesačného svitu počas splnu a stane sa zázrak? On musí chcieť niečo zmeniť, ak nechce tak bohužiaľ. Liečenie je dobrovoľné, nemáš ho ako donútiť. Je dospelý, svojprávny.
Rozviesť sa nechceš, lebo si od neho ekonomicky závislá, ale smeruješ k tomu, že fakt ostaneš na ulici s holým zadkom a do konca života budeš splácať dlhy, ktoré v manželstve narobí. Ale tak hlavne, že je fešáčisko na pohľadanie a (zatiaľ) pri peniazoch. Ono ho alkohol aj gambling pripravia celkom rýchlo o tieto benefity, potom asi prehodnotíš priority.
A mimochodom, si si istá, že stále chodí do kasína? Lebo momentálne sú zatvorené...
Niektorých donúti až to, keď prídu o všetky peniaze, niektorých nepreberie ani exekúcia, no možno keby videl koľko minie tak sa zamysli, alebo povie, že veď si zarobil. Niektoré manželky sa usilujú aspoň ušetriť kým je z čoho, niektoré si požiadajú o výživné na seba a na dieťa, niektoré privieraju oči, kým majú z čoho fungovať,....videla som veľa rodín, ktoré to rozdelilo, zničilo, iste percento súčasných bezdomovcov boli podnikatelia ci inak úspešní ľudia, ktorí mali rodinu a priateľov, kým mali peniaze..... Závislosť rozbila rodíny, mnohi svoje deti a vnúčatá nepoznajú. Niektorí sa zobudili, keď manželky opustili spoločnú domácnosť, no sú i takí ktorí si o chvíľu našli náhradu, ktorá ich vydala z peňazí a potom spomínali na svoje manželky,.... No už bolo neskoro. Odborníci na závislosť tvrdia, že ti, ktorí majú veľa chcú viac a mnohých do osidiel závislosti dostane euforicky pocit pri výhre. Sú takí, ktorí si povedať dajú, sú takí, ktorí to roky bagatwlizuju a neužijú si deti kým rastu.... A potom je zrazu neskoro. Držím palce
Pošli kontrolu z hygieny do toho casina, nemajú byt čo otvorení. Keď ich zavrú, pauza mu pomoze a nemusi sa k tomu vratit. A zásada je doma muza vyťažiť, lebo z nudy potom robia takéto veci
Ja ti napíšem len toľko... Ak ho nepresvedčís na liečenie a teda ty sa rozviesť nechceš, tak si veľmi rýchlo začni odkladať bokom každý mesiac, tak aby on o tom nevedel. Pri takých peniazoch ako momentálne mate si aj tak nič nevšimne. Keď padnete na samé dno, čo môže byť veľmi rýchlo, sa ti € zídu. A nie nepíšem len tak. Mala som kamaráta, čo bol už na Prednej Hore nie raz. Úspešný podnikateľ, ktorý prehral milióny a takmer prišiel o všetko. Musel začínať úplne od nuly. Mal vsak šťastie, že žena pri nom zostala. A nezabúdaj, že gamlerovi never ani nos medzi očami... To mi povedal on sám. Sú to prvotriedny klamári
Ahoj, napíš mi Internu poštu
Dufam si odkadas peniaze bokom, aby si sa mohla postarat o deti ked bude najhorsie...Patologicky hrac sa casto rovna aj patologicky klamar. Moze ti tvrdit ze ma peniaze , ale uz davno moze byt zadlzeny. To ze su to jeho peniaze nie je pravda, si jeho zena, ak nieco dlzi-dlzis aj ty. Ak hra 6dni v tyzdni tak to je mega extrem. Ostan si s nim ked chces, je to tvoja vec, ale pories co treba ohladom finacii a majetku tak aby si nemusela niest nasledky.
Herne existujú preto, lebo existujú ľudia ako tvoj manžel. Niektorí tam prehrali celé domy a ešte sa doživotne zadlžili, bankrot - nikdy si to nepriznajú, ale to tiež isto vieš, lebo máš toho istotne dosť načítané o tomto probléme. Pre tvojho manžela existuje reálne riešenie iba v jeho hlave, žiaľ tak hlboko udupané a bezpečne zamknuté, že nemáš takmer žiadnu šancu v ňom vzbudiť snahu, aby s tým prestal (buď prestane sám od seba alebo neprestane) ... skúšať však môžeš, možno sa ti podarí ho nejak presvedčiť :D Keďže píšeš, že peňazí je dosť, tak ostáva ti jedine myslieť na budúcnosť detí:
- zriadiť a štedro sporiť na detské sporiace účty (na meno detí!), a iba seba napíš ako jediného disponenta (ak to je vôbec možné, poraď sa v banke, jednoducho aby manžel nevybral, neviem), aby manžel nemohol vybrať peniaze, takýto účet bude chránený aj pred exekútorským konaním
A to je asi tak jediné čo môžeš urobiť ... čo si si zobrala, to musíš milovať :D
Nezvyknem urazat ludi co tu pišu o svojich problemoch. Ale velmi hlupe vety pišeš. Za to ze Ta neudrel a Keby nebol gambler bol by najdokonalejši muz . Pritom nanho nemas ziadne paky a veris ze sex by si nasiel inde hnet len Keby si mu nedala. Charakter teda nic moc. ?Strasne si ho idealizujes. Fešaka. Co je to za otca co po robote 6dni v tyzdni travi noci Boh vie kde. Nech je to akokolvek klame ti do oci a vyhadzuje do vzduchu peniaze ktore mohli mat vase deti ked uz nie on a ty. Ved on je chory miluje viac svoju zavislost ako svoju rodinu. Z tej jeho super firmy zachvilku nemusi byt nic. Co ty vies ake dlzoby uz mozete mat? A tvoj pristup ze ok su to jeho peniaze.. si ako panicka z 1950. Su to vase peniaze a budu to aj tvoje dlhy. Este tak ten rozvod v spravnom case by Ta mohol zachranit .blba rada pre tvoj problemik lepsia neexistuje. Na tvojom mieste by som si overila kam chodi teraz Po nociach. Tu ti nikto nepomoze on by musel chciet sam riesit svoj problem.
Hmm a co ako? Docitala som to do bodu, kde pises, ze rozvod nie... Tak aky zazrak alebo aku radu chces? Uzivaj si peniaze a krasneho manzela lebo to sa pominie... Hlavne ze sa na neho dobre pozera... 🤦♀️
neublizuje vam? To co si nahovaras? Ublizuje vam denne gamblerstvom a alkoholizmom. Ak sa nechces rozviest, tak zuzit BSM, bude sa to totiz zhorsovat, stiahne ta ku dnu. Aby si nesplacala do dochodku jeho dlhy. Rozvod vylucujes, aj ked by to bolo najlepsie riesenie a mozno to jedine by s nim zatriaslo, aby sa liecil.
Neviem ci o tom vies, ale mame tu (uz skoro rok) taky virus... ze corona sa to vola a aj na jar a aj od jesene sa obmedzuje co sa da. Teraz je dokonca lockdown, co v ponimani nasej vlady znamena, ze su zavrete obchody a kupit sa daju maximalne potraviny, drogeria a lieky. Este pokial viem by mohol byt v optike, cykloshope alebo na pumpe (este zopar miest tam bude...) ale do casina teda nechodi urcite.
Jedine, ze by hral online.
autorka: "Hlúpe rady a rozvod si nechajte." Takze ty vies, ktore rady su hlupe a ktore nie, tak pouzi tie mudre ked ich poznas. Aj pekny som, aj mudry som, aj penazi mam, aj zenu submisivnu, co jej staci prachy podhodit... Ivan si to ty? No nic privela rozpravok pozeram, co dobre koncia.
mohol by byt fesak ako svet, ak by gambloval, u mna by si ani neskrtol 🤦♀️
Precitaj si to po sebe očami nezainteresovaneho. Dovolila si, aby bola tvoja existencia (a detí) finančne závislá od gamblera, o ktorého sa ešte aj trasieš, že by si našiel inú, ak by si ho postavila pred výber ty a deti versus gamblovanie. Toto je vážna choroba, ktorá vás môže doviesť na mizinu a ulicu. Tak sa preber zo svojho telenoveloveho sna, kde sedíš na riti a nečinne sa tomu prizeras ešte skôr, než z kohútika vytecu posledné prachy. Lebo toto nie je zlá vlastnosť, toto je maximálne nebezpečná závislosť.
Mimo toho, co tu uz odznelo, ti poradim len jedno a ver, ze to ozaj nie je hlupa rada: odkladaj si, kolko sa len da, pravidelne kazdy mesiac. A tiez by som sa na tvojom mieste snazila zamestnat. Takych, ako ty, uz bolo vela. A jedneho dna ta ,dobra firma' krachla, peniaze dosli, sen sa rozplynul a zena sa nestacila cudovat.
Manzelovi sa zial prilis dari v podnikani a lahko prislo, lahko islo. Pripadne mozno sa mu uz aj nedari, len o tom este nevies. Gambling je zavislost, rovnako ako drogy. Niektori sa poucia, az ked o vsetko pridu a nebudu mat o co hrat. Tu sa bude tazko radit.
Skuste si vytvorit zeleznu rezervu, na ktoru nebude moct siahnut. Skus sa zamestnat v jeho firme, aby si mala prehlad, pripadne si najst vlastnu pracu a davat nabok vlastne peniaze. Prepisat dom na deti s dozivotnym uzivacim pravom,...
Bolo to cele prilis pekne, fesak, zabezpeceny, dobry status, firma, ty si doma, nepracujes, uzivas a staras sa v klude o svoje deti. Nejaky problem musel prist ...
Je to ako ked ma zena problem s chorobnym nakupovanim. Skuste jej zabranit, aby na to neminula vsetky svoje peniaze, ku ktorym ma pristup. Lahko sa povie, tazsie sa urobi.
Z jeho vyzorom a spolocenskym statusom ho aj tak po case kazda kopne do zadku ked to zisti. Ak je fakt uz do toho tak zazraty tak by si po rozvode zenu nehladal, venoval by sa uz len hre a chlastu, mozno znamosti na 1 noc.Casto je niekedy rodina to posledne co drzi takychto nad vodou a este castejsie ani rodina nepomoze a prehra zene a detom aj vlastny dom ci byt. Ak odmieta aj liecenie, snazil by som sa vytvorit si ucet a odkladat si ak sa da po troske pre najhorsi pripad.
Kopec ludi sa nevie vyrovnat s uspechom a rychlymi peniazmi, gambluju, beru kokain,... niektori to ustoja, druhi nie. Hokejisti - Jagr, herci,..
Aj keby mal hned o vsetko prist, stale ste aspon nejaky cas mali velmi dobry zivot, co sa o vela ludoch neda povedat. Mozes mu len radit, dohovarat, stat pri nom a snazit sa byt viac samostatna, ak by doslo k najhorsiemu.
Jedny moji znami su v troskach. Muzovi sa darilo v podnikani ale vsetko prehral v inom meste na automatoch. Teraz sa upol na nabozensku vieru nechcem konkretizovat ktoru, a zena na liekoch a niekolko psychiatrickych lieceni. Ked videla ako sa im ruca rozpravkovy zivot, tak zacala popijat a takto skoncila.
@sintra ale nechápeš, on je veľký fešák a skvelý muž 😀🤦♀️
Darmo máš muža fesaka a je to skvelý muž, keď raz budete žiť na ulici a dlhy splácať. Ty sa nemáš upinat na to aký je výzorom, ale na to čo robí, ako vás ťahá ku dnu.
S gamblerstvom a alkoholizmom zrejme už neurobíš nič (ak tvoje prosby doteraz nezabrali, tu žiadne zázračné riešenie nenájdeš), ale ak je tvoj manžel skutočne taký úžasný a inteligentný muž, tak by mal vedieť, že si potrebujete zrušiť bezpodielové vlastníctvo manželov a ak tak veľmi dobre zarába, časť zárobkov by si mal ukladať k tebe. Inak skončíš veľmi veľmi zle.
Pripadne okrem vlastneho uctu, ak nemate pre deti nic uzatvorene, presvec ho o sporeni= investovani pre ne do 18, nech aspon- kedze firme sa dari- 150 eur tam odklada, to im ostane a zide sa im. Dalsie peniaze ktore ziskas a pre vase deti. Lebo potom mozno nebudes mat tolko aby si im sporila.
Inak Kasína sú svinstvo, to sa s Lotom, ci stavkovanim na zapasy porovnava tazko- i ked aj pri stavkovani na zapasy sa da prepadnut hazardu. Ak tam hra automaty dovi dopo, pri automatoch sa ti v podstate mozog stava zavislym nielen z pocitu vyhry, ale zo sprievodneho efektu, ktory navodzuju svetla a zvuky. Tie zvuky a svetielka zohravaju vyznamnu rolu. Ovplyvnuju centra mozgu. Preto to je svinstvo.
@markaterka Doteraz ich zivil a zivi na vysokej urovni. Ako ich taha ku dnu? 🙂 Ak si oddelia BSM, jeho dlhy sa jej nebudu tykat a jediny "pad na dno" bude ten, ze ona pojde do prace ako ini ludia.
Čo stoho že je pekny fesak a dobry muž ked gembli pije a predrbava peniaze. Takým štýlom by som sa bala skor či neskončiš na ulici s deťmi.