Manžel je gamblér

redudas
5. aug 2014

Dobrý deň, máme rodinný problém a chcela by som sa s Vami oň podeliť a zároveň prosím aj o Vaše rady. S manželom žijem niekoľko rokov a v poslednom čase mám podozrenie že hráva automaty, toto podozrenie sa mi aj potvrdilo. Prehral už vyše 10 000€, bojím sa že ma pripraví aj o dom, neviete či je možné poistiť si dom aby nám ho exekútor nezobral? Ako to urobiť aby som po čase neprišla o dom a nesplácala jeho dlhy. Kam sa mám ísť bezplatne poradiť???Rozvádzať sa nechcem pretože ho nemám z čoho vyplatiť. Existuje nejaké opatrenie alebo pomoc kam by som sa mohla obrátiť? Na liečenie nepôjde!!! Závislosť si neprizná! Žiadam o radu a pomoc. Ďakujem...

zabka88
5. aug 2014

@redudas Okamžite si podaj návrh na súd na rozdelenie bezpodielového spoluvlastníctva manželov.

vefi89
5. aug 2014

@redudas bsm, nič iné 😝

redudas
autor
5. aug 2014

ahoj,,,aj sa volaco zato plati,,,,?
mas taky navrh niekde?
a ako dokazem sudu,ze o prehral,,,vsetko zapiera,,,,videla som vybery z bankomatu,,,od januara tolko prehral,,,,a som behala po herniach ale tie panicky ho neprezradili,,,len taki chalani,,,ako sa to na sude dokazuje ze je gembler?

katy1979
5. aug 2014

rozdelit sudom bsm ci rozvod. kym prehral len 10000 je dobŕe. Ja mam doma exemplar co si narobil dlhy cez 30 000 eur. a o zbytku radsej neviem. ci pritlacit aby dom prepisal na niekoho ineho

luba28
5. aug 2014

@redudas urcite poriesit BZM ,alebo rozvod.kym nie je este neskoro co si myslim,ze uz je najvyssi cas..lebo prides aj o gate,..s jednym som zila,..dala som mu na vyber este zo zaciatku a siel k Dr.kde to potvrdila,...na sude to dokazes vypismi a vypovedou ,....ano,plati sa tusim 66 eur za navrh ,....

luba28
5. aug 2014

@katy1979 a zijes s nim dalej??

redudas
autor
5. aug 2014

v jednej domácnosti...na nic neprispieva, ma svoj ucet, mina si kolko chce, stravuje sa ako chce...deťom nič nedá,,,a ja si gazdujem sama tiež...rozvádzať sa nechcem, zvykla som si na takyto zivot..chc em ochranit nas a rodinu od dlhov,,,,od zobratia domu...
ako sa o na sude dokazuje ze je gembler..to pojdu do tej herne ci ako????????

pribinak
5. aug 2014

O bsm mozes poziadat na sude aj vez toho, aby si dotiahla ludi z herne, ziadny zavislak neprizna, ze je zavislak, uvedies to co uvadzas aj tu, mina peniaze a nic v domacnosti nepripuda, nedava ti nic ani detom

Urob to cim skor, lebo exekutor sa velmi nebude starat, kde skoncis s detmi a ci budes mat na kruzky a vreckove

cobhan
5. aug 2014

@redudas byt tebou tak uz davno som na sude, ked sa nechces rozvadzat, tak rozdelenie BSM, vyzivne na deti a na teba a nech si potom robi chlapec co chce...ked mu to tak vyhovuje

katy1979
5. aug 2014

@luba28 ano zijem

luba28
5. aug 2014

@redudas ano,..tak sako vravi @cobhan ,...sud+vyzivne na teba+deti,...a cim skor,...nic nemusis dokazovat,ani ja som ziadny dokaz nemala,ale som vypovedala a to stacilo,....

luba28
5. aug 2014

@katy1979 a nebojis sa,ze o vsetko prides??,alebo to mate osetrene?? mas moj obdiv,lebo ja sice az po 7 rokoch,ale nemohla som dalej zit s takym clovekom,..

redudas
autor
5. aug 2014

@luba28 to akoze mam ziadat aj vyzivne na seba???? to sa uvadza do tej ziadosti???? mam jednu 22 rocnu dceru..a dve po dovrseni 26 rokov,,,su uz samostane,,,,ta 22 rocna studuje na VS..
mas prosim vo worde taku ziadost????????????

janinka007
5. aug 2014

@redudas dospelé deti si dávajú žiadosť o výživné samé...na nete je kopa predlôh,podla ktorých si to môžeš napísať,len treba googliť

redudas
autor
5. aug 2014

@janinka007 ide o tu 22-ročnú len...áno. takže potrebujem žiadosť na výživné pre tú 22-ročnú, žiadosť o výživné na mňa plus žiadosť o zrušenie BSP..chápem dobre??

luba28
5. aug 2014

@redudas ano,...ale iba ak ta 22 rocna nepracuje,...zrusenie BZM sa to vola,...a na seba ak nepracujes

redudas
autor
5. aug 2014

studuje na výske....ja pracujem za 400eur mesacne....a v tej ziadosti BZM je hned pisane ze ziadam aj o vyzivne pre dceru,,,aj to tam mam spomenut?

janinka007
5. aug 2014

@redudas dospelá dcéra si podáva sama za seba žiadosť o výživné!!!

katy1979
5. aug 2014

@luba28 lubi ak pridem tak o byt ktory je zauverovany. Uvery su pisane na neho a je to osetrene ze ich znasa on. Kebyze sa odstahujem pridem presne o to iste. O byt. o nic viac. Ale ma to v zivote kopu nevyhod. Vsetky jeho peniaze idu na splatky uveru a ako dnes povedal ze zijeme tak ze na to v podstate nemame. Tragedia je to ze si naozaj nevyskakujeme ani nehyrime peniazmi a aj tak na nas zivot nemame. Clovek ktory ma vysoku skolu a myslim ze nema az tak zlu pracovnu poziciu a plat. Jeho otec raz povedal ze si neuvedomuje ze to sa netyka len jeho ale aj nas a budeme si to tahat cely zivot. Tahame si to zo sebou ako bremeno. Chapes mi nemame na poondeny chorvatsky apartman ci na hocico ine. Vidis na nom ako casto pocita kazdy cent. Uprimne nebavi ma taky zivot.

macamac
5. aug 2014

@katy1979 prečo to nezmeníš?

katy1979
5. aug 2014

@macamac strach

macamac
5. aug 2014

@katy1979 z čoho? samoty?
podľa mňa by ti bolo lepšie samej s deťmi
ženy sú silné...veľa dokážu...
takto sa nechávaš ťahať ku dnu a trpíš za hlúposť druhého
a aj tvoje deti

7zahrad
5. aug 2014

@redudas Rozvod a tym padom rozdelenie BSM. Ak budes len rusit BSM, potrva to pridlho. Este mozete notarskou zapisnicou vylucit cast majetku z BSM alebo ho darovat napriklad rodicom, ale neviem ci Vas to ochrani pred exekutorom. Rozvod je jedina rozumna cesta.

caoli
5. aug 2014

@redudas strach je silna vec, chapem ťa, tiež ho dôverne poznám.
lenze z čoho? zo straty istôt? podľa toho, čo píšeš, vlastne žiadne nemáš. myslím teda tie ekonomické. vzťahové - to vieš len ty, ale mám dojem, že akákoľvek závislosť uchovaniu hlbokého citu nepomáha.
Čo ťa čaká? Deti dospelé, viac-menej už preč z domu, aj tá najmladšia sa čochvíľa bude chcieť osamostatniť. Teraz máš ešte starosť aspoň o ňu, ale potom ti zostane len samota s gamblerom a padanie na čoraz hlbšie dno.
Ale ak strach - s pomocou detí - prekonáš, môže ti zostať samota, ale v takej môžeš byť oveľa šťastnejšia, zbavená tej železnej okovy, ktorá ťa dusí, budeš mať konečne príležitosť oprieť sa o samú seba a nebudeš musieť ty byť tým oporným stĺpom pre slabocha, ktorý za to nestojí.
Keby si bola chlap, poviem vzmuž sa, pre ženu to znie smiešne, ale sedí to.
Nerobím teraz múdru a ani sa mi to nepíše ľahko, len tak z dlhej chvíle. Tiež mám dospelé dieťa, takže nemám vek, kedy si len tak, s ľahkostou, zhodím minulosť z pliec a čakám čo lepšieho ma postretne. Stopercentne si uvedomujem, aké sú tieto rozhodnutia ťažké a že dávať šancu na lepšie časy je nutné. Ale nie donekonečna a nie, keď už máme hodný kus života za sebou. A hodný ešte pred sebou. Prečo ho teda premárniť ???
Tvoje deti ti urcite budú oporou.

luba28
6. aug 2014

@katy1979 aj mna prestal tyky zivot bavit,..robim,robim a furt nic,...dlhy za ex este doteraz chodia,...ale uz sa necitim zle,obmedzena a nestastna,...ty si mlada zena ,zivot este mozes prezit aj inak a s clovekom,ktory ta do bahna nedostane,...ukonc to a neboj sa,....toto neni zivot,..a on nech si sam riesi to co sposobil,...komu neni rady,tomu ani pomoci,....vsetko co ste mohli"minut" spolu niekde na ine veci,minul on na svoju"zalubu" kde bol rozumom vtedy,ked ich hadzal do stroja,...cim skor to zacnes riesit,tym skor sa oslobodis a budes naozaj zit sko si zasluzis a tvoje deti tak isto,...

redudas
autor
6. aug 2014

kočky ďakujem Vám za povzbudenie. S tou notárskou zápisnicou má niektorá skúsenosť??

zabka88
6. aug 2014

@7zahrad
@redudas to čo ti radí 7zahrad, sa dá len pred uzavretím manželstva, keďže dom je už súčasťou BSM, tak ho už spätne nemôžeš vylúčiš z BSM.. jedine zrušiť BSM počas trvania manželstva alebo rozvod+rozdelenie BSM .. Ak chceš ochraniť len dom, je možné ho predať, peniaze investovať do niečoho čo je v tvojom vlastníctve, prípadne za ne obstarať niečo čo zúžením BSM (notárskou zápisniciou) vylúčite BSM.. je však otázne, či by platnosť takéhoto úkonu nebola napadnutá exekútorom..

redudas
autor
6. aug 2014

@zabka88 nepredám dom,,,vyrastala som tam v tej dedine,, pozemok mi dali moji rodicia,,,co by som si ja pocla,,,ja tu ostanem,,,vidim jedine riesenie,,,,zrusit to bezpodielove vlastnictvo pocas manzelstva,,,,a nech si robi co chce, odpadol mi od chuti, cely zivot mi ublizoval,,,a ked nam to zrusia,,,dam to na deti a jemu ked sa nepaci moze ist kade lahsie,,,rozvod vonkoncom nepotrebujem v mojom veku..

zabka88
6. aug 2014

@redudas oki, tak sa do toho pusti čím skôr, lebo to chvíľu trvá a podľa toho čo píšeš, je otázka času kedy vás dostane do problémov ☹ a nemusíš to dávať následne na deti, akurát spíš závet pre prípad smrti- v závete odkáž všetko deťom, lebo ak by sa dedilo v zmysle zákona tak by dedil aj on..
veľa šťastia a držím palce!!!

redudas
autor
6. aug 2014

@zabka88 nemáš prosím vzor závetu alebo vo worde tú žiadosť na bezpodielové vlastníctvo???
myslíš, že vyhrám, že to súd pochopí,že sa bojím o dom a chcem aby deti niečo zdedili,,,,mám prefotené výpisy z banky,,,,od januára tohoto roku minul veľké peniaze..nic do domu nekupil,,,vnucke aobsolutne nic,,,detom tiez nic,,,stravuje sa mimo domu, v restauraciach,,,je pan podnikatel a odkedy zacal zarabat vacsie prachy sa nedelí s rodinou, vsetko je jeho,,,sem tam podhodil mne stovku ako psovi,,,ale tento rok nic,,,budu taketo argumenty stacit,,,,?