Manžel je alkoholik

8. máj 2023

Manžel je alkoholik. Denne pride domov pod parou... Nie je agresívny, pracuje od rána do večera, z materiálneho hľadiska nám nič nechýba, deti ho zbožňujú. Nikdy na mňa ani len nezvýšil hlas... pomáha s deťmi aj s domácimi prácami. Poobede okolo 5 si vypije pivo a už to ide. Do 7 , kým príde k deťom, má už podľa mňa dyst vypite. On tvrdí, že nie. Takto fungujeme denno denne. Čo mám robiť...ja už nevládzem...

maminka940
8. máj 2023

Máte pravdu alkoholik ... Pokiaľ sa sám nezobudí tak neviem .
Keď tvrdí že nie je už je ťažko ho prinútiť nepiť

sissy27
8. máj 2023

No on problem ocividne nema (ako kazdy alkac), takze je to na tebe… skusit rozhovor, ponuknut podporu pri lieceni a ak nepomoze, tak bud trpiet v pohodli aspon kym nezacne byt agresivny a nebude sa ti pocuravat a grcat v obyvacke alebo do postele, alebo sa zariadit s detmi sama, bez neho uz teraz…

deti95060810
8. máj 2023

skús pozrieť túto stránku
https://www.alkoholici-anonymni.sk/
neviem síce odkiaľ si ale aj niektorí psych. sa zaoberajú alkoholikmi - presne viem v našom meste ktorí, a vedeli by ti pomôcť.
psychol. sa zameriavajú na alkoholikov - len nie každý psychol. to si musíš zistiť....

alexnina777
8. máj 2023

Vie o tom, že si z toho nešťastná a už nevládzeš? koľko majú deti rokov? žiaden alkoholik, si nemyslí že má problém s alkoholom…je tu milión tém o tom ako sa k tomu ženy postavili, určite ti sem napíšu..podstatné bude či si nezávislá od neho a máš kam odísť v prípade že nebude ochotný sa liečiť…

autor
8. máj 2023

@alexnina777 on problém "nemá"... Milión tém, milión príbehov... Ja som v taktom prostredí vyrastala. Zaťala som zuby, makala na sebe, aby som mala "iný" život. Bohužiaľ...žijem s alkoholikom, s dobre rozbehnutym biznisom, mám s ním dve deti, ktoré na otca nedajú dopustiť....nešťastná zo seba, sklamaná zo života. V rodine oporu nemám. Ak s ním ostanem, deti raz na realitu narazia. Zistia ako to je... Ak odijdem, znicim im detstvo.

alexnina777
8. máj 2023

kolko majú rokov deti? ako sa im venuje? deti vždy vedia a cítia, aj ked si my dospelý myslíme ako sú
v pohode, nie je to pravda, vždy to niekde vyskočí keď žijú v takomto nezdravom prostredí..ty sama najlepšie vieš teda ako je to vyrastať v takomto prostredí s alkoholikom…ked nemá on problém tak trvaj na rozvode..ak odideš zničíš im detstvo?? čiže keď ostaneš s alkoholikom budú mať pekné detstvo???

autor
8. máj 2023

@alexnina777 veľa pracuje. A keď je s deťmi tak sa im venuje.. aj keď ma vypite. Každý večer ich dáva spať, číta im rozprávku... Staršia 7 ročná dcéra ho vníma ako ideal, otca má na prvom mieste...ak sa aj niekedy pohadame (čo sa pre nimi teda minimálne) ona to vníma tak, že mama je ta zla lebo krici. Ja si myslím, že ona tomu nerozumie, že otec ma vypite. mladsia 4 ročná to isté.

autor
8. máj 2023

@alexnina777 u nás bola trochu ina situácia, otec bol manipulator, agresívny, výbušný, keď si vypil... matke zničil psychiku tak, že nakoniec sa z nej stala alkoholicka. Ale nemohla nič, ani len chodiť do práce...to je na dlho. Každopádne moj muž je úplne iný typ alkoholika.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
8. máj 2023

Vidíš, keď pre deti podla teba zle tak aj tak, tak sa rozhodni podľa seba 😀

alexnina777
8. máj 2023

tak ja ti verím všetko čo píšeš, ale ja si alkoholika predstavujem všelijako, len nie s dobre našliapnutým biznisom a ukáźkovo sa starajúci o deti….kde berie energiu? veď človek čo pravidelne pije , je bez energie, spí a nie ešte o deti sa starať ukážkovo…ty vieš
čo a kolko pije? deti o nedlho zistia že je problém, minimálne z tvojho správania a vášho vztahu, ktorý bude len horší…

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminka940
8. máj 2023

Vieš poznám alkoholika
A zatiaľ čo píšeš je celkom fajn
Pracuje ... Len si uvedom že oni budú piť viac , zlyhá im orgán (pečeň, pankreas) a už bude naozaj neskoro
Na písanie ..mal by si ísť na liečenie ešte kým robí a neserie na rodinu

autor
8. máj 2023

@alexnina777 no tak to u nás vyzerá...ja neviem odkiaľ berie energiu, ale nebýva mu z alkoholu vôbec zle. Ráno vstane ako nic. Pritom vypije dve pivá a pol vodky...lebo potrebuje vyhnúť...má veľa stresu a je pod tlakom a bla bla bla ...samé kecy.

alexnina777
8. máj 2023

kolko má rokov? pečeň to dlho takto v pohode nebude zvládať..pojde dolu vodou s vekom..sprav si plán a oznám mu že s alkoholikom žit nechceš..loho je ten dobre rozbehnutý biznis? tvoj či jeho?

autor
8. máj 2023

@elizabet173 podniká on. A je to podobny scenár ako píšeš...nie je vyslovene ožratý, tak že ho tacka...on musí mať jednoducho vypite. Bežný človek by hádam na to ani neprišiel,
@alexnina777 má 39

zuzanaa239
8. máj 2023

Autorka tu jedine tvoja pomoc a rozhovor a liečenie zaberie, musí si on uvedomiť, ale z toho čo píšeš, mne nepríde ako úplne strateny človek, preňho je to len vyhýbka zo stresu, ktorá je jednoduchšia ako stres odstrániť…Nemôže zmeniť prácu, zvoľniť tempo, zamestnať niekoho.

autor
8. máj 2023

@zuzanaa239 práveže nie je stratený...navonok. alebo ako to napísať. Z pohľadu človeka, ktorý ho nepozna, tak ako ja je to úplný bežný chlap... Ale ničí ho to, nás, celú rodinu...neviem ako mu mám pomôcť. Rozhovory nepomáhajú.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexnina777
8. máj 2023

pozri, kedže si mala obidvoch rodičov alkoholikov, sama najlepšie vieš, že pokiaľ
si neprizná problém a sám sa nerozhodne s tým skončiť, možu aj traktory padať on bude ďalej pit’..rieš seba, svoj život, svoje deti, svoje bývanie, svoju budúcnosť bez alkoholika..vždy sa to dá, treba sa rozhodnúť a pracovať na tom čo je pre teba a deti najlepšie..

zuzanaa239
8. máj 2023

Hrozne.A už si mu navrhla, že ak nič nebude robiť, tak príde o rodinu? A čo jeho rodina, rodičia nepomohli by ti s tým, podľa mna aj oni to musia vedieť.

alexnina777
8. máj 2023

to že to tak malé deti teraz nevnímajú je len dočasné..venuje sa im? chodí s nimi von, na výlety? šoferuje? športuje s nimi? či len večer prečita knihu a uloži do postele? lebo to je málo..víkendy sa ako správa?

krisbar
8. máj 2023

Kks. Ze "ked od neho odidem znicim im detsvto".
Tvoja dcera raz bude terapeutovi rozpravat, ako nechape, ze matka dokazala roky zit s alkohokikom, ako ich otec pripity ukladal do postele a ako potrebujr tuto traumu v sebe spracovat, ze matka jej pokazila detstvo a nedokazala odist.
Nechapem ako dokazete zeny byt take masochistky a este vedome vytvarat traumy svojim detom.
7r dcera uz vnima veci a uplne otvorene(primerane veku) o alkoholr mozes s nou rozpravat a ze preco od otca odchadzas.
Ale podla mna budes zit dalsie roky v sebaklame "je dobry otec".
Ziadny alkoholik NIE JE DOBRY OTEC. Zavislost jr choroba a pokial odmieta sa liecit, tak je to sebec, ktory ublizuje sebe a aj blizkym.

autor
8. máj 2023

@alexnina777 áno ja viem o tom, viem ako to je...ale neviem ako mu mám pomôcť. Možno potrebuje padnúť na dno, aby sa spamätal. Nechcela som aby deti týmto nezmyselným pitím trpeli.

autor
8. máj 2023

@krisbar máš pravdu. Je to hrozne... Nechcem ublížiť deťom, pritom im ubližujem.

alexnina777
8. máj 2023

rozumiem …každá matka nechce aby jej deti trpeli..ale ty žiješ v sebaklame že tvoje deti sú šťastné a on je dobrý otec..vieš čo znamená dobrý otec? nemyslím to ironicky ale naozaj sa pýtam..

autor
8. máj 2023

@alexnina777 neviem čo znamená dobrý otec... Presne je to tak, ako píšeš. Je to ideál, ktorý si človek vytvorí vo svojej mysli, lebo vyrastal v chorom prostredí...

alexnina777
8. máj 2023

pomocť mu možeš iba tak že mu povieš že ak pojde na liečenie tak budeš pri ňom stáť a podporovať ho..a ak nepojde tak s alkoholikom žiť nebudeš..može si vybrať. .ten pád na dno si vyberie sám ak nepojde na liečenie..len ty si musíš aj stáť za tým čo mu povieš..

marianarem
8. máj 2023

Dve piva a pol vodky denne, to je naozaj otazka casu, kedy sa to na tele prejavi. Mozu zacat problemy s pecenou, ale aj s myslenim, neurologicke problemy, depresie, srdcovo-cievne problemy a kadeco ine. Proste nieco vybuchne, to je viac nez iste.
Jedina ako-tak ucinna paka na alkoholikov je, ak im hrozi, ze pridu o nieco, na com im velmi zalezi. Tu paku mas v rukach ty, treba dat ultimatum a trvat na lieceni.

alexnina777
8. máj 2023

áno presne tak..