Manžel ignoruje sviatky

5. feb 2023

Ahojte,

idem sa asi len vyrozprávať, lebo mi je veľmi ľúto situácie,kt. vznikla.Dusím to v sebe, ale stále ma to trápi.

Ide o to minulý týždeň som mala sviatok, manžel to stále pripomínal a keď prišiel deň D zachoval sa ako .... ráno v polospánku mi podal ruku a to bolo všetko. Robí to už druhý rok po sebe, doteraz som to brala, že chodí na turnusy, nestíha kúpiť ani čokoládu, ale tento rok bol doma skoro týždeň stále mi to pripomínal ako oslávime a keď prišiel deň oslavy tak nič. Nezmohol sa ani na to , aby mi kúpil nejakú dobošku alebo čokoládku.

Minulý rok , keď mal sviatok on, kúpila som mu hodnotnú vec, po kt. túžil a on sa takto zachová. Je mi z toho do plaču, ako na neho pozerám očividne ho to ešte teší, správa sa ako hrdina. Očakáva odo mňa ešte , že dostane.... veď viete čo. Nechcem, aby takéto správanie prebrali aj deti. Ako mu to vysvetliť?

O mesiac má oslavovať on, ako sa zachovať? Nastaviť mu zrkadlo? Ja to nejako nedokážem, správať sa rovnako ako on.

Ďakujem za vypočutie.

crazy_cat_lady
5. feb 2023

Rozpravala si sa s nim o tom? Ze ked tak velmi planoval/rozpraval o tom a nakoniec nic z toho..?
Ak nie, tak normalne sadnut a povedat mu, ze si sklamana z jeho pristupu, nemusi ti kupovat drahe veci, ale aby si spomenul a potesil ta nejakou drobnostou/dobrou vecerou/vyletom alebo hocicim...hovorila si mu aj, co by ta na sviatok potesilo?

autor
5. feb 2023

@crazy_cat_lady vtedy sa zatne a ignoruje ma

gejb
5. feb 2023

Spýtala by som sa kde mam tu sľúbenú oslavu a darček. A teda hrdina...ako prečo? Ze zvládol podať ruku?

janetinka27
5. feb 2023

no vsak mu povedz, ze sa tesis ako tvoj sviatok oslavite. a ze si zvedava na prekvapenie, ktore ti kupil 😉

ropucha6
5. feb 2023

Ano, urobila by som mu to iste. Ak sa to uz stalo viackrat, nech teda takto oslavuje aj on. Na dalsie narodeniny nebudes sklamana a urobis si radost sama (a mozno mu to len takto dopne). Ja som mala narodeniny vcera, vybrala som si prakticky dar dopredu, ale okrem toho som dostala este dalsie drobnosti, ktore som chcela a necakala. Okrem toho manzel navaril dobru veceru, no nemusela som pohnut ani prstom.

pribinak
5. feb 2023

Podať ruku a poblahoželať. To by bolo všetko. Dezert a šampanské kúpi aj na pumpe. To nie je o tom, že nemá čas. Nechce sa mu

crazy_cat_lady
5. feb 2023

Tak mu na sviatok podaj aj ty ruku a ste si kvit 🙂 a uvidis, ako bude reagovat. Mozes mu potom povedat, ze aspon vidi ake to je, ked na teba druhy nemysli.. ja si na darceky nepotrpim vobec, potesi ma uplna drobnost, ale manzel sa vzdy snazi ma niecim potesit, nehovoriac o tom, ze mi sem tam kupi nieco aj pomimo, alebo ideme niekde na veceru/do kina/divadla atd.. ten tvoj mi pride dost egoista..

zuzikak
5. feb 2023

v prvom rade to v sebe nedus lebo ti to rozhodne nepomoze. Reagovala by som rovnako ako dievcata hore - ked ty mne nic, tak aj ja tebe nic. Ved dobre, nemusime si kupovat darceky ak sa ty k tomuto stavias. My si napriklad tiez nekupujeme. Bud pre neho upeciem alebo ked mam sviatok ja ideme aj s detmi na obed aj so zakuskom alebo kupime zakusky doma. Sprav si teda radost sama. Kup si, co sa ti paci, vystav si to, tes sa z toho a pre deti kup zakusky s tym, ze mas narodky a chces to s nimi oslavit. Netreba z toho robit vedu hoci ta to mrzi. Jemu sa sproste nechce, tak sa nenamahaj ani ty. Lebo ak to bude robit z donutenia, isto z toho budes mat radost rovnaku ako ked ti da aj NIC.

autor
5. feb 2023

Baby , štve ma to o to viac, že ťahám sama celú domácnosť, stále je preč, domov chodí len na víkendy,vždy má všetko hotové, vybavené, mám toho viac než dosť o to viac to takto citlivo vnímam

pribinak
5. feb 2023

Tak mu to povedz, že makáš sama, deti domácnosť praca, keď príde má komplet servis a nevie ti kúpiť ani posratu čokoládu
Nepotrebuješ dar v hodnote umelej obličky, ale coko či kvet fakt kúpi aj na pumpe

Vieš čo? Kúp si darček sama a uber zo servisu. Nech si trhne

syslik81
5. feb 2023

iste by som mu to pripomenula a spytala sa preo o tom rozpraval ked skutek utek .. ci mu nestojis ani za cokoladu ... a ubrala by som z jeho full servicu ,, jeho narodeniny by som max podala ruku a dala cokoladu .. ziadne velke dari ci oslava ..ale ani uplna ignoracia ..to ze je on debil neznamnea ze budes aj ty .. akurat sa rozhodol neslavit tak neslavit

pribinak
5. feb 2023

@syslik81 ty si aká štedrá….že čokoládu. Ja hlasujem len za podanie ruky 😝😝😝

apolka77
5. feb 2023

Dobrý egoista, normálne má nasral. Ja som mala včera narodky a ex sa tu zastavil s kyticou a bonbonierov a kávou.
Tomu tvojmu by som to len tak nedarovala. Kúpila by som si mega kyticu keď bude doma nech ju má rovno pred sichtom, luxusnú bonboniéru a šampanské. Nech nato čumí. Keď by sa náhodou zmohol na otázku od koho, by som povedala, že od kamoša ktoremu stojím zato.
Prepáč, ale máš obyčajného hňupa, ešte keď o tom týždeň básnil a nakoniec podá ruku v polospánku?
A jeho narodky by som ignorovala nech preciti aké je to.

negymama
5. feb 2023

robis chybu, ze mu nenastavujes zrkadlo.
Prave preto ta tym moze zhadzovat, lebo tebe "to neda, ci to nedokazes" byt ako on.
Jemu sa to ale kludne "da, a dokaze to"

Jeho nezmenis, ale svoj pristup zmenit mozes. Kludne s usmevom aj ty zabudni.
Inak sa stanes skutocnou ci falosnou martyrkou, ktora robi dobre zlym ludom a v kutiku ocakava, ze jej to oni oplatia rovnako.

gejb
5. feb 2023

Ma o všetko postarané,on nemusí ani prstom pohnúť. Berie ta ako samozrejmost a prestal sa snažiť. Kúpila by som si darček sama s dôvetkom, že keď mi nikto nekúpi musím si sama. A tiez by som si každý piatok kúpila kyticu kvetov a dala na stol, nech mu trkne ze si zena ktora si kvety zasluzi...A jeho narodeniny by som vyriešila podaním ruky.

apolka77
5. feb 2023

@syslik81 akurát sa rozhodol neslavit? To čo je za argument.
Keď niekomu zablahoželam vyjadrujem úctu a že si ho vážim a mám rada. Ak to nespraví manžel manželka tak kto si je bližší?
Tu sláviť oslavovať nič netreba, stačí sa rozhodnúť byť empatickým a milujúcim človekom a mať v sebe trochu slušnosti. To nemá nič s tým že niekto sa rozhodne oslavovat .

syslik81
5. feb 2023

@apolka77 a mne to naco vysvetlujes? ja som jej manzelovi rady nedavala tak sa ukludni ok

negymama
5. feb 2023

A nazov temy mozes kludne opravit na "Manzel ignoruje mna" , lebo tu nejde len o sviatok ale odmieta aj komunikaciu s tebou.
najprv som podla nazvy myslela , ze ide o sviatky typu vianoce, velka noc...ze teda nema rad navstevy, okazale vyzdoby a zvyky.

Myslim, ze nebudem daleko od pravdy, ak si tipnem, ze mate trochu hlbsie partnerske problemy ako len ignoracia tvojich narodenin. Tu to on len moze najvypuklejsie predviest.

kp7333
5. feb 2023

Tak buduci vikend, ked pride, nechaj mu deti na krku a ty sa vyber s kamoskami oslavovat. Povedz mu, ze sa ti ziadalo narodky oslavit, kedze on ich opomenul.

apolka77
5. feb 2023

@syslik81 lebo Ty sama píšeš že akurát sa rozhodol neslavit tak neslavil, tak ti vysvetľujem že to vôbec nie je o tom...

syslik81
5. feb 2023

@apolka77 a nerozhodol? oslavuje? nie .. takze mna oznacovat naozaj nemusis -ja diskutovat o mojom nazore nemusim .. ty mas iny tak si ho napis 😉

sense
5. feb 2023

Ja som za rozhovor najprv jeden potom druhy a na tretí krát je nastavenie zrkadlá. A keďže sa to už u vás opakovalo, tak nastaviť zrkadlo

vroni
5. feb 2023

Pekne od pluc by som mu povedala, co si o nom a jeho spravani myslim. Ze je arogantny, lakomy zmrd, chova sa ako posledny odpad a odteraz sa spravam ako on, takze ma na starosti deti a domacnost a ja si idem uzit svoj sviatok. Bez neho. A na jeho narodeniny by som mu spravila to iste. Trt a dva orechy.

pribinak
5. feb 2023

@vroni ja som proti dvom orechom. Hlasujem len za podanie ruky
😀😀😀

krisbar
5. feb 2023

Aj my si nic nedavame a castokrat zabudame. Alr nam to nevadi. Precitaj si knihu 5 jazykov lasky.
Moja svagrina napr ma jazyk lasky dary...kupuj4 na kazdy sviatok. My nic. Ved ho niekam vezmi a kup si sama a nech zaplati kolac a kavu v kaviarni.
Deti to preberu. U nas taky bol otec. Nikdy amme nic nekupil a ja to mam preto po nom. Zase mam jazyk cinov. Co poviem to spravim.

vroni
5. feb 2023

@pribinak, ale nam od susedov padaju lieskove. Tak by som dva egendovala, nech nie som az taka besia 🤣🤣🤣

tykat
5. feb 2023

Kup si kyticu tulipanov (nech mas radost) a o mesiac upec tortu (sebe, aku mas najradsej). Rano mu podaj v polospanku ruku, zazelaj vsetko dobre a tortu odnes do prace a daj si s kolegynami alebo pozvi kamosky domov na "neskorsiu oslavu" tvojho sviatku.

vroni
5. feb 2023

@tykat, toto je tiez pekne 🤣🤣🤣

pribinak
5. feb 2023

@vroni nie nie, žiadne orechy, toľká štedrosť

vroni
5. feb 2023

@pribinak , dobre, ukecala si ma. Len teraz neviem, ci k tym neorechom musim brat aj takeho chlapa... Lebo ja by som takeho asi niecim prastila skor, nez by som sa dostala k rozdavaniu ziadnych orechov....