Manžel ide s dcérkou a jeho rodinou na dovolenku

9. sep 2021

Ahojte, asi by som chcela len počuť váš názor. Manžel chcel ísť v lete do Chorvátska na dovolenku, lebo si nevie na Slovensku oddýchnuť a musí ísť do zahraničia. Ja som sa bála ísť. máme malé predcasne narodené bábätko, aktuálne ma 8 mesiacov a 3,5 ročnú dcérku. Manžela som poslala nech ide kľudne s kamarátmi a ja budem s dievčatami zatiaľ doma a potom môžeme ísť spolu na dovolenku niekde na Slovensko ako rodina - tiež by som rada zmenila prostredie, nemusela 1-2 týždne variť, upratovať a byt v stereotype. Do Chorvátska som sa ale bála ísť a ani v tom nevidím nejaký význam s tak malym bábätkom. Nakoniec manžel vyhlásil, že on ide s našli staršou 3- ročnou dcérkou spolu s jeho mamou, otcom, sestrou a jej dvomi deťmi.
Dnes bolo z týždňovej dovolenky ale už dvojtýždňová a mna už teraz chytajú depresie a plač, že budeme s dcérkou dlho od seba. Som na ňu veľmi naviazaná a aj ona na mna. Sme stále spolu. Akurát v juli keď som bola s bábätkom v tetise tak bola na týždeň u mojej Maminy a často plakala. Na druhej strane sa teraz k moru teší a nechcem jej to odopierať ale strašne sa o ňu bojím, aby sa jej niečo nestalo a už teraz mám depresie a plačem, že budeme od seba tak dlho. Manzelova reakcia je “mala si ísť tiež”. Čo by ste urobili vy?

janinah
9. sep 2021

Nedepkuj,nech si to oni užijú a ty si doma s babatkom užívaj tiež.nejdú na koniec sveta na rok.Je to o nastavení v tvojej hlave,nič iné.A "neotravuj" s tým manžela,urobil najlepšie čo sa v danej situácii dalo.

martul
9. sep 2021

Tešila sa a zakývala z okna.

pribinak
9. sep 2021

Bola by som rada, že manžel sa chce venovať dcérke.

Jej tiez prospeje že bude chvíľu bez teba, je fajn, ak je medzi matkou a dieťaťom funkčné puto, ale prílišná naviazanosti neprospeje ani dieťaťu ani tebe

galganka
9. sep 2021

Ja by som šla. Ak si mám predstaviť verziu, že ja som doma, tak by som im pomohla zbaliť, popriala dobré počasie a ja si užila svoje dva týždne.

simca06022011
9. sep 2021

Tiez by som ich pobalila a zakyvala. Proste nerieš , uziju si... Alebo chod tiez. Ved ide cela armada s nimi, bude mat kto pomoct. Ale podla mňa to musis len brat inak, veď bude s otcom, ty si oddychni, ine veci rob...
Aj ked teraz ist do chorvátska.. No neviem. Urcite by som mala stres kym by pricestovali na miesto a potom do cestovali domov, ale inak ani nie. Ved si zavolate. Keby daco skocia do auta a su doma, nejdu do Afriky...

bluka2
9. sep 2021

Ja by som sa k nim pridala. Niet sa čoho báť...

matkahelka
9. sep 2021

ja v prvom rade nerozumiem, coho si sa bala, ze si v lete ist nechcela. keby s 8 tyz. pochopim, ale 8 mesacnou? my chodievame krizom krazom po svete od dcerinych 9mes. a aj tento rok, ci v HR ci v Grecku bolo kopec babatiek, batoliat. morsky vzduch pomaha na dychacie cesty kazdemu a precistit nostek morskou vodou detto.
k veci- ak ty ist nechces, tak dovol im, aby si to uzili oni. muz mal v tomto pripade pravdu "mala si ist tiez".

deti95060810
9. sep 2021

ja zas ťa úplne chápem... manžela by som prehovorila na len ten týždeň...😉

dadymima
9. sep 2021

Tal buď sa pridaj alebo nech idú osve. Nechapem coho sa bojis? Tiez mame predcasniatko doma, teraz ma 6 mesiacov a v lete sme boli aj v Grecku aj v Chorvatsku a este sme stihli aj 2 vikendy na Slovensku a dovolenky sme si uzili aj my s manzelom aj starsi syn (babatko to nevnimalo akurat sa omocilo v mori par x a perfektne spalo na plazi pri zvuku cikad aj 4h - o tom mozem doma len snivat 😆)

lalenka33
9. sep 2021

Popriala im krásnu dovolenku. Veď nejde s cudzími ľuďmi, ale s vlastným otcom, starými rodičmi a tetou. Plus tam budú ďalšie deti. Určite nebude 2 týždne za tebou plakať. K čomu je dobré toto extrémne viazanie sa na deti? To ju nikdy nepustíš ani do školy v prírode alebo do tábora? U nás chodia do školy v prírode už škôlkari.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evkamotka
9. sep 2021

Dcerke prospeje morsky vzduch na dychacie cesty, aspon bude zdravsia od skolkarskych soplov.
Mne by to nevadilo, tie mam maleho+ 4 rocneho
Nestresuj, uzi si cas s babom, aj ono si uzije maminku naplno

matkahelka
9. sep 2021

@beata_k idu teraz, nie o rok 😃

belllinka
9. sep 2021

@beata_k ja si myslim, ze pise o tomto lete a ze idu teraz. Aj ked, v HR uz asi nebude nic moc pocko a teple more.

vilma7
9. sep 2021

Malá si to užije a tebe tiež trošku neuškodí, keď nebudeš na nej chorobne lipieť. Ja by som sa veľmi tešila, keby niečo podobné zažijem, ale žiaľ nehrozí.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tncka
9. sep 2021

No s tebou ani tak ani tak. Zbal s aa chod tiez ked ti vadi ze 2tyzdne tam pobudnu

sense
9. sep 2021

Pobalila by som veci a poprial à šťastnú dovolenku. Keď išla tak 1x sma som si aj poplakala chvíľu, prvý deň mi bolo veľmi smutno, druhý deň menej a tretí som už mala plány co a ako a potom do dolahlo na mňa asi tak po 10dnoch... A potom už bola zrazu späť...
Prospeje to dcére, utuzi si vzťah s otcom a malo by to prospiet aj tebe... A neszresovat ved muž je rovnako rodič ako aj ty...

abbey1
9. sep 2021

No neviem, teraz do Chorvátska k moru? Tej studenej vody by som sa bála viac.
A úprimne, nie veľmi chápem tu logiku, že Slovensko áno, ale zahraničie nie.
Veď aj v zahraničí si viete zabookovat súkromnú vilku v "pustatine". To by som určite uprednostnila a netrhala rodinu. Mohli ste si užiť krásnu spoločnú dovolenku s manželom a deťmi.

moonlight1210
9. sep 2021

Dcerka si to uzije. Bude mat zazitky.
A ty si doma urob s babatkom vlastny rezim. Ak sa da, spomal tempo, rob si v klude, oddychuj. Obcas si volajte. Manzel nech ti posle fotky, ako sa im dari.
Uzi si svoj volny cas a klud. Porob si nejake veci, co inak nestihas, ak chces.
Vezmi si tu pozitivnu stranku veci.
Ked sa mala vrati, budete si zas jedna druhu uzivat. A ona bude mat aj pekne puto s otcom a on s nou. To je tiez velmi dolezite.
A to jeho “mala si ist tiez” neber hned ako vycitku, ci sarkazmus. Myslim, ze tym len zakuklene hovori, ze on by ta tam chcel a hneva ho, ze nejdes. Chcel by tam byt aj s tebou.

lvula
9. sep 2021

@abbey1 tak zrejme ma obavy kvoli zdraviu, ak by bábätko malo nejaké zdravotné problémy, tak skor sa dohovorí na SK ako v HR.

thoughtfulweirdo
9. sep 2021

Ja by som moju 3,5 ročnú s manželom bez váhania pustila aj na tie dva týždne. Puto s mamou je dôležité, ale rovnako dôležité je aj puto s otcom a tí majú väčšinou kvôli práci menej možností budovať ho, dovolenka bez maminky je na to ako stvorená 🙂 my máme 4 mesačné bábo a s ním by som tiež nešla, už sme jednu dovolenku v lete skúsili a bolo to príšerné, takže by som staršiu zbalila a veselo im z balkóna kývala 😄

kikus7
9. sep 2021

Ja teda síce ešte manžela nemám, ale príde mi to zvláštne. Manžel má ženu, dieťa, bábo a teda chce so staršou dcérou ísť na dovolenku a ženu s miminom nechá doma. Prepáčte, ale príde mi to zvláštne. Veď aj žena si chce oddýchnuť a s takým malým bábom by som asi nešla do zahraničia, obzvlášť nie v tomto období. Ale teda asi som divná, keď nerozumiem, že manželovi nestačí dovolenka na Slovensku s manželkou a deťmi ako rodina. Tiež by sa mohol trochu prispôsobiť a byť empatický. Aspoň ja si takto predstavujem rodinu.. Asi fakt nerozumiem týmto dnešným trendom. (A to som chlapa nikdy nedržala na reťazi.)

eeffka
9. sep 2021

Dobre ti povedal 🤦‍♀️ akoze naco drepis doma? V chorvatsku je teraz klima akurat aj pre 8m, mohla si mat peknu dovolenku, takto este ani neodisli a uz stresujes. Zbalim seba ,deti a ideme. S detmi cestujem od ich 4m.

marca12
9. sep 2021

Prehanas to a velmi. Kazda mama by sa bala a bolo jej smutno,ale preco sa na to nepozries z inej strany? Ide s otcom,babkou,dedkom a sesternicami,tetou. Bude to perfektna zabava. Urcite jej budes chybat,ale bude tam mat ocina,nebude tam sama bez rodicov.

leuchtturm
9. sep 2021

mala si ist tiez. Tvoja dcera je uz dost velka, aby zvladla dovolenku pri mori so svojim vlastnym otcom a jeho rodinou.

hipuska
9. sep 2021

Och, ale ste zle. Autorka chce ísť na dovolenku ale na Slovensko. A úprimne, takej malej 3 ročnej to je jedno, či je nikde v hoteli pri bazéne alebo pri mori. Skôr ide o muža, ktorý k tomu moru chce ísť. Akože, halooo. Má ešte jedno Deco doma, tak nech sa tomu prispôsobí a hľadá možnosti ako tráviť čas so všetkými. Jeden rok be z mora by ho nezabil. Ja by som teda nesúhlasila. Ale zjavne nemáš na výber, keďže tvoj chlap sa už rozhodol. Jedine, žeby si predsa len s nimi išla

3vita
9. sep 2021

No neviem či by ste boli také hrdinky ak by sa to týkalo vás. Ja teda autorku chápem a tiež by som nebola "odviazana" z toho ze mi 3 ročne dieťa ide na dva týždne preč k moru. Asi by som išla aj ja, veď 8 mesačne to zvládne pokiaľ vydrží cestu autom

anjelicek26
9. sep 2021

Ani s voza ani na voz... ty ist nechces, nie je to, ze by ta/vas on nezobral... dopraj jemu a dcere oddych aky si zela, 5 hviezdiciek a plaz a proste nemusiet NIC je proste sto a jeden ku klasickej slovenskej dovolenke no co si budeme hovorit... skus sa trosku aj prisposobit. Ako keby v chorvatsku v pripade nudze nebol lekar, nechystate sa niekde na safari do Afriky, navyse autom za par hodin doma keby volaco...

galganka
9. sep 2021

@3vita aké hrdinstvo? Ide s vlastným otcom. Rodičom. Nie s partiou nájomných vrahov...