Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@sirinka moja mamina žije v zahraničí, v tom čase tu nebude a jeho mama...to radšej nie :D
Harmonický vzťah? v takom vzťahu manžel oznámi výhru,ale s tý,m,že ostáva doma,lebo rodina ho potrebuje..a manželka ho na dovolenku pošle,lebo taká šanca sa nezopakuje a manželovi predsa verí....nie si sebecká,nevieš ako bude po pôrode,niektorá lieta ako blesk a niektorá sa nevie ani poriadne posadiť,nevraviac o nevyspatosti a podobných radostiach materstva....kto ti bude nakupovať,variť,pomáhať?.....je dospelý,nie si jeho mama,nevyhadzovala by som ho preto,sám sa musí uvedomiť.....ak pôjde,tak to budeš riešiť potom,teraz sa sústreď na to,čo ťa čaká,pôrod a šestonedelie nie je sranda,nemíňaj energiu na blbca,aj ked chápem,že ťa to trápi....
Ide len o 2_tyzdne.nebud hystericka,kvoli tomu ho vyhadzovat?
a čo to za súťaž bola,že "vyhrala" aj tá šefka? firemná či aká?
@janinah lenže ja ho nedokážem zavolať späť, tváriť sa že je všetko ok a čakať na ten deň, či ostane, či pôjde :( hoci viem, že pôjde...najhoršie je, že som taká vynervovaná z toho, malý sa v bruchu len vrtí, viem, že cíti moju nepohodu....a to ma trápi najviac, no neviem s tým bojovať :(
Nech ti na tie dva.tyzdne zabezpeci pani na varenie,pranie,nakupovanie,upratovanie a bud dohodnuta s niekym,kto ti.pomoze v.pripade choroby..pomoc proste.treba,to.este nebudes mat s babom.ziadny rezim a budes rada,ze.si rada...mozno si aj odpocinies,lebo sa nebudes muset.starat aj o muza,ale len.o.dietatko 🙂
@janinah hej, vo firme, ide tam x ďalších ľudí z rôznych oddelení, nejaká motivačka, my sme to tiež v práci mávali...ja sa teším, že je taký šikovný, no prišlo to fakt v zlom čase
okrem toho, ja mám dieťa s ním, nie so svokrou a ďalšími ľuďmi.....on má byť pri mne a to ma hnevá najviac....
@janka_h147 späť by som ho nevolala,ak príde,tak ok,ak nie,tak prežiješ...neverím,že sa neozve ako sa máš....potom zareaguj ako ti srdce káže....
Ty mu vlastne nedôveruješ? Sama nezvládnes 2 tyzdne mesačne babo?
Ale prosim ta ;) das to ľavou zadnou a uvidis aka budes na seba hrdá a on sa ti este odvďačí, ze si sa zachovala veľkoryso
ako uprimne...ked si pani sefka bude chciet suchnut s tvojim manzelikom..tak si najdu taku prilezitost ze ty o tom ani nebudes vediet 😅 😅
Ako podla mna, mu to treba povedat jasne a hotovo...a keby ze nie..no tak nech ide, ale potom by som mu dala to vyzrat ked sa vrati 😀 😀
@janka_h147 sestra, svagrina, kamoska??? Proste vzdy sa da niekto najst. Uzmierte sa, uzite si posledne dni pred prichodom drobca a potom nech sa stastny novopeceny tatino moze nesmierne tesit na navrat k rodinke. Niektore zamestnania si vyzaduju obcas aj taketo obety, ale da sa aj s tym zit pekny rodinny zivot, len si netreba robit napriek, ale lubit sa, navzajom si dopriat a tesit sa z chvil, kedy spolu byt mozete 😉 moj je na cestach casto, a bola tu otazka, ci sefka tiez "vyhrala" tak ono ti sefovia to maju casto ako povinnu jazdu, takze netreba sa nad tym vobec zamyslat. Neboj nic, bude dobre.
@janinah áno píše mi, no rozhodnutie meniť nechce a keď ho zavolám, len sa budeme hádať, tak načo je to dobré :D
@janka_h147 on ma byt pri tebe a najlepsie na retazi a nonstop a z prace nech len vyplata chodi... Rodina je rodina... Vase dieta ma okrem matky a otca aj dalsich pribuznych, nezatvor sa do negativnych emocii a myslienok, tie ti pokazia cely zivot... Naopak s pozitivnym naladenim je zivot krasny, aj ked nie je dokonaly 😉
Velmi trapna vyhra. Mal predsa vyhrat aspon pobyt pre dve osoby, alebo aspon vo vasom pripade vylet odlozit na pol roka a potom dokupit pobyt pre teba a vase dieta.
Neviem co ti mam poradit, kto z koho nie je dobry napad.
Já by som ho nechala ísť na tu dovolenku. Po pôrode bude s tebou ešte mesiac. Takže to zvládneš. Keď píšeš ako to vo vašom vzťahu funguje, tak sa nemáš čoho báť. Samozrejme ze ta to štve, mňa by to taky tak 😉 že niekto si užíva niekde bez teba.
@pribinak teba by nenasralo,že si sama doma s deckom,nevyspatá,možno hladná,nevládzeš /nie každá má pôrod malinu/ a manželíček sa kdesi vyvaľuje a možno nie sám? ja ju plne chápem...jasné,že to zvládne,nič iné jej totiž neostáva,ale určite nie v kliude a pohode- a tak predsa má príchod dieťaťa v rodine vyzerať,či?
@oslo1 preco trapna vyhra? firmy takto normalne funguju. aj moj ex bol do nas na 2 tyzdne v exotike dokonca. skaredy usnezeny november, doma dvojrocne dieta, ja som sa trepala tie dva tyzdne do sluzieb v nemocnci vlakom o 4.00 rano, mamka v robote v rakusku a tatko po operacii chrbbtice, skolka ziadna a zvladli sme. bola by som riadna svina, keby som mu zakazala tam ist, absolutne sebecke. a vo firme predsa nemohli vediet, ze autorkin muz bude mat zrovna babo doma. taketo sutaze sa zadavaju rok vopred. obvykle. a obvykle je to bez partnerov.
tu ide skor o to, ze zakladatelka to nevie predychat, ze sa ide on rekreovat a ona nie.
@janinah vies co je tu zrejme najvacsi problem? Nie zvladnut 10 dni vlastne mimino, ale ta zavist, ze on ano a ona nie... 😉 takto to bohuzial vnima vacsina manzeliek doma, preco by firma mala platit dovolenku partnerke, ked je odmena pre zamestnanca za jeho vykon. Takto to funguje v mnohych firmach. Ked sa s tym partnerka nevie vyrovnat, sama sebe pridava zbytocne starosti, rspektive musi hladat muza so zamestnanim, kde nieco take nehrozi...
@janinah ano, nevhodny cas. ale nebude to v case porodu. berme to pozitivne. babo uz bude na svete a uz bude co to zorganizovane. myslim casovo.
kariera na jednej strane hnus, na druhej strane ju potrebuje, aby ju chlap uzivil. a ze nieco so sefkou - sak napisala, bohvie co ma ona za lubom. na to prisla ako? su to len jej domnienky. a ziarlivost zatemnuje mozog.
Ja neviem, pises ze mate harmonicky vztah a potom muza posles rodicom pri hadke... A ved nech ide, mozno o dva tri roky pojdes ty.. Teraz bol kolega na sluzobke velmi daleko na 3 tyzdne a doma 3 mes dieta.. Funguju tak aj ine rodiny.. Co sa tyka sefky, mas sa preco obavat ked mate hermonicky vztah?
Normalne sa udobrite, posli ho, nezabudni mu pripomenut nech prinesie najeky pekny suvenir a hotovka 🙂
No neviem ako vy u vas, ale u nas su akurat tak posedenia pri pive bez partnerov. Vsetky ostatne akcie su v ratane partnerov, alebo tam clovek moze doviest kamosku.
Dovolenky sa vyhravaju pre dvoch.
To, co idd zakladatelkin manzel je team building, tam sa idd bez partnerov, ci uz je to jeden den, zlebo vacsia akcia. Ale aj tam clovek moze odmietnut ist.
@janka_h147 nie si sebecka, ale ani nie je nutne mu vylet zakazovat, zvlast ked ho poctivo vyhral. Chapem, ze by si ho mala najradsej pri sebe, skuste sa dohodnut s buducimi babkami, ci ti v tom case mozu byt k dispozicii.
Co sa sefky tyka, ked ju bude chciet obstastnit, tak to urobi aj mimo vyletu, treba sa naucit doverovat.