Manžel hrá každý večer počítačové hry

5. mar 2024

Neviem či si idem po radu alebo sa len vyrozprávať.
S manželom sme spolu už 10 rokov, a od začiatku vzťahu som vedela, že je to vášnivý hráč počítačových hier. Rád ich hrá, kupuje (nie nejako prehnane) a rozpráva o nich. Je to skrátka nadšenec. Síce to nikdy veľmi nebol môj koníček okrem Sims, Minecraft, a nejakých ľahších hier som asi nič v živote nehrala, podporovala som ho, celkovo sa zaujímala občas som pri ňom aj sedela kým hral. Videla som, že ho to baví a rada sa na neho pozerám keď sa z niečoho teší. Sama mám svoje koníčky takže to, že niektoré večeri a noci na mňa nemal čas lebo s kamarátmi hrali do tretej rána mi nevadilo lebo mi to vždy na ďalší deň vynahradil.
Momentálne som ale prvý krát tehotná a či už preto lebo sa jeho kamaráti boja, že keď sa malé narodí nebude mať na nich čas alebo jednoducho majú také obdobie, hrajú hry každý jeden večer pomaly do druhej-tretej ráno. Keď prekonajú jednu idú hneď na inú. Už to takto trvá takmer 4 mesiace a úprimne manžel mi chýba.
Obaja chodíme do práce, a manžel začína o takmer dve hodiny neskôr a keďže chodí spať neskôr ako ja (lebo hrá) tak sa ráno než odídem do práce nevidíme. Večer keď ja zase okolo 17 dôjdem domov on ešte musí pracovať do 18. Takže než okolo 20 začnú tak nám neostáva na seba veľa času. Víkendy sú o niečo lepšie ale tiež sa tam stále votrie nejaká návšteva rodiny, nákupy, povinnosti atď..
Už som sa skúsila s ním o tom viac krát porozprávať tak aby to nevyznelo, že mu zakazujem lebo o to mi naozaj nejde len aby si aj na mňa večer našiel čas ale on mi stále hovorí, že kamaráti ho vkuse volajú, že keď sa vyhovára, že nemôže tak ho aj citovo vydierajú. Dal mi prečítať aj správy od nich a naozaj to hrajú tak na city, že aj ja sa potom cítim zle, že ho chcem od nich ťahať.
Do pôrodu mi ostávajú ešte tri mesiace a až teraz sa cítim príšerne osamelo aj keď som iba vo vedľajšej izbe. Nechcem na neho vyletieť ale už naozaj neviem ako mu to vysvetliť.

zuzanazu85
5. mar 2024

Vypni elektriku a šlahni ho novinami...

autor
5. mar 2024

@zuzanazu85 Asi jedine už iba to pomôže 😅

marseillefan
5. mar 2024

Keby si hrala s ním, tak spolu strávite veľa kvalitného času....

januska12323
5. mar 2024

Hral stále tebe to nevadilo a zrazu chceš niečo meniť? Veľa šťastia

asanti55
5. mar 2024

Moj byvaly hraval world of warcraft boli sme manzelia a vsetok volny cas travil za pc este aj po narodeni dcery velmi vela sme sa hadali kvoli tomu plakala som a prosila nech s tym prestane bola to zavislost pre neho. Zial nic nepomohlo uz spolu nezijeme. Nikdy by som to netolerovala stal sa z neho agresivny chlap ktory kaslal na rodinu

lizatko1009
5. mar 2024

Ze je závislák a nezávidím ti.

gleep1
5. mar 2024

Co vravia kamoši je dôležitejšie nez ako sa cíti tehotna zena a jeho dieta co vsetko preziva s nou...
Och, ubohi chlapi

zuzanazu85
5. mar 2024

Môj odrastol na majncrafte,hajllaife (tie staršie hry som rada hrávala aj ja),teraz sem tam naštarujem need fór speed,či mojich simikov,alebo call od duty (modern var).... ospravedlňujem sa všetkým hráčom,že píšem slengovo a ,,hyzdim" význam slov 😁

marseillefan
5. mar 2024

@zuzanazu85 no hlavne pri tom hajllaife som skoro infarkt chytil :D
btw, Konter Strajk nič????

zuzanazu85
5. mar 2024

@marseillefan ten som mala fakt rada,či by som ho ešte dakedy naštartovala 🤭🤣 aj konter štrajk 🤣🤣🤣

thereisabear
5. mar 2024

Tak o 3 mesiace už nebudeš osamelá, budeš s bábätkom, kým bude manžel hrať. Je to závislosť ako každá iná.

denithestrange1993
6. mar 2024

Pises ze to neprehana,ale niekolkohodinove kazdodenne hranie na ukor rodiny je prehnane!!! Pokial si jeho prioritou tak teba aj dieta uprednostni pred toxickymi spoluhracmi. Nemozem ani povedat,ze kamaratmi,lebo kamarat pochopi,ze manzelia v ocakavani potrebuju cas pre seba a nie mastit klavesnicu dennodenne. Nie nie som proti hram, je fajn sa odreagovat a travit cas podla seba,ale ked to narusa rodinu treba spozorniet!!! Nenechaj sa prosim ta oblbnut tymi spoluhracmi,ze ty si na vine,len ho manipuluju a zacina to fungovat.

denithestrange1993
6. mar 2024

@marseillefan jasne aj dieta sa pripoji na onlinku cochvila. Boze. Tehotne maju uplne ine starosti ako po nociach mastit klavesnicu,nehovorim ze si nemozu zahrat,ale nie ako tento zavislak kazdy den hodiny a hodiny.

lily246
6. mar 2024

Väčšinou keď sa narodí dieťa, tak sa problémy ešte 100 násobne vyhrotia. Budeš naň sama, bude to ťažké, bude ti ešte smutnejšie. Zle si si vybrala otca pre dieťa. Buď už rázna, bude hrať max. 2h 2x týždenne a vybavené, inak to nemá zmysel veď si stále sama. Doma vôbec pohne prstom?

cyberk
6. mar 2024

My sme tiez gameri, ale toto by som netolerovala. Mat partnera, ktory uprednostnuje hobby pred partnerkou - cele zle 😖 Normalne si s nim este raz sadni a porozpravajte sa. Trapi ho citove vydieranie od kamaratov, ale to ze si smutna mu nevadi 🙈

autor
6. mar 2024

@marseillefan bohužiaľ, oni hrajú stratégie alebo hry, v ktorých ja nie som dobrá. Skúšala som Pasmophobiu ale išlo mi to ťažko a ako tehotná nevydržím hrať tak dlho ako oni.

@januska12323 no ako som písala vyššie predtým mi to nevadilo lebo aj ked hral aspoň jeden aj viac dní v týždni si pre mňa našiel.

@lily246 ak ho o to poprosím mimo toho ako hrá tak áno pomôže. Aj keď hrá tak občas keď naozaj potrebujem tak odbehne ale to nerada robím lebo počujem ako sa kamaráti sťažujú kde je alebo ho niečo v hre zabije 🙄 kým nie je pri pc.

veronicka1901
6. mar 2024

Tak toto už je ťažká závislosť. Aby sa nestalo, že budeš na dieťa sama. Lebo každý jeden večer je naozaj často.

lizatko1009
6. mar 2024

Kolko mate rokov?

autor
6. mar 2024
lizatko1009
6. mar 2024

Tak ako som písala vyššie, je chorý a závislák, len ty si to začínaš mierne uvedomovať.

tehulka2011
6. mar 2024

“ lebo aj ked hral aspoň jeden aj viac dní v týždni si pre mňa našiel”
to ti staci tak malo? Kde je tvoja sebaucta? No nic, napis tak o 1-2 roky.

januska12323
6. mar 2024

On je závislý, toto neporiešiš keď on sám nechce. Spravte kompromis, ak teda bude ochotný.

autor
6. mar 2024

@tehulka2011 tak áno predtým mi "tak málo stačilo". Nikdy mi to neprišlo o sebaúcte. Nie je predsa môj otrok aby sa mi musel venovať každý deň a keď je to koníček, čo ho baví a kamaráti, ktorých pozná celý život tak by som nikdy nechcela aby kvôli mne o nich prišiel. Aj ja mám kamarátky a solo koníčky len to, že už sa to deje každý deň, už je aj na mňa veľa.

autor
6. mar 2024

@januska12323 Asi jedine to...

autor
6. mar 2024

@lizatko1009 asi áno...tým, že ja ho poznám od detstva a sme spolu 10 rokov z toho 7 v spoločnom bývaní tak mi to prišlo normálne. Proste toto je on, nadšenec do hier, vášnivý hráč. Má kamošov, je mladý, bezdetný tak keď ho to baví prečo nie? A až do pred tých 4 mesiacov to bolo ok, lebo aj ked veľa hral tak sme si na seba našli čas vždy. Aj tí kamaráti boli iný. Ak ich zrušil lebo sme mali program tak to brali viac v pohode. Ale teraz neviem, či je len také obdobie alebo chcú čo najviac stihnúť než príde malé. Nepotrebujem aby vedľa mňa sedel 24/7 ale toto je už aj na mňa veľa...

simka17161
6. mar 2024

Tvoj manžel je veľmi nezrelý keď dáva prednosť kamarátom a hre pred Tebou a dieťaťom. Rodina má byť na prvom mieste. Je závislý na hrách a mal by sa liečiť. Veď ako sa mieni v budúcnosti venovať dieťatu keď skoro stále hrá? Správa sa ako stredoškolák.

crazy_cat_lady
6. mar 2024

@autorka manzel je nesvojpravny, ze sa takto necha hlupo citovo vydierat od kamaratov? to ich nevie dat trochu do laty? :D tipujem, ze su vsetci slobodni (to by vysvetlovalo, ze mozu hrat kazdy den hodiny, lebo nemaju ine zaujmy/konicky). manzel by sa mal ale v prvom rade zbadat sam, ze by mohol travit viac casu s tebou, ako s kamaratmi, najma, ked sa Vam potom narodi dieta. tu asi pomoze len vazny rozhovor a ak nepomoze ani to .. nuz, je len na tebe, ci to budes dalej tolerovat, alebo sa zariadis inak..

karmen118
6. mar 2024

Mala by si sa s ním porozprávať čo najskôr a povedať mu na rovinu, že sa cítiš veľmi osamelo. Normálne mu povedz, že tebe nevadí, že má ako koníček pc hry a že hráva s kamarátmi, ale vadí ti to, že už s nimi trávi skoro svoj všetok voľný čas a na teba mu nezostáva - že ti to ubližuje, chýba ti jeho prítomnosť - proste byť spolu ako manželia, nie každý v inej izbe - on s kamošmi hrá a ty si sama vedľa a nie ani to že on bude hrať a ty sa budeš pozerať neznamená že spolu trávite kvalitný čas - lebo je dosť možné že ti to navrhne.
Nech sa nenechá kamarátmi tak manipulovať a citovo vydierať, je už dospelý muž, manžel, zanedlho otec, mal by sa vedieť zachovať správne, už mu treba dať do popredia rodinu a nie ako puberťák kamarátov a hry mať celý čas na prvom mieste.

silvike
6. mar 2024

Len teda, to hranie je taky konicek, ktory velm lahko moze viest k zavislosti, nie je to taky nevinny konicek. Sak toto iste bude cakat vase deti. Si myslis, ze co prve od neho odkukaju ? Takto si predstavujes tu vychovu ? Si myslis ze on sa zmeni ? Lebo stari dobri kamarati a hry. Akoby mal 10 🙄

krasolienka1
6. mar 2024

Osobne si myslím že narodením dieťaťa sa to zmení ale k horšiemu
Ak bude dieta plakať nebodaj koliky v noci sa bude budiť
Manžel sa zavrie do izby aby mal pokoj a bude hrat