Manžel fajčí "trávu" - je to závislosť?

3. mar 2020

Nazývam ho manželom, keďže o necelý mesiac si ho beriem. Milujem ho, ale dosť mi vadí, že fajčí marihuanu, fajčí každý deň, niekoľkokrát. Občas teda 1-2 dní vynechá. Je to už závislosť?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julia2018
3. mar 2020

Tak si to spočítaj, je to pomerne drahý koníček :D

autor
3. mar 2020

@bambulienka25 Mne sa zdá, že je.

lucyluv
3. mar 2020

A neberies si mojho byvaleho? :D u toho mojho to bol isty druh zavislosti, uvedomila som si to az ked sme spolu dlhsie zili, casom som si vsimala nervozitu, ako to vyhladaval, proste bolo vidiet, ze to ma na neho urcity vplyv. A pritom nebol to ziadny asocial, normalny uspesny chalan.

autor
3. mar 2020

@lucyluv U toho môjho nevnímam nervozitu, vôbec tu už na neho nepôsobí..asi preto, lebo fajčí každý deň.

lucyluv
3. mar 2020

Aj moj fajcil kazdy den a vyzeral akoby nic nefajcil. Ale v istych chvilach bol nervozny z toho ked travu praveze nemal.

klarissa25
3. mar 2020

Aj môj si dá ale tak raz za 3 mesiace... Ono viac by som mu nedovolila ani lebo je to drahé... Osobne si však myslím ze toto sa nepýtam vážne...

borihh
3. mar 2020

Priateľ mojej kamarátky takto fajčí, najprv to bolo relatívne v pohode, ale neskôr začal byť podráždený. Stále sa hádajú, už to chcela s nim ukončiť, ale otehotnela.. Podľa mňa kým máš možnosť, tak bud s tým prestane alebo by som v tom vzťahu neostávala. Človek si povie, že je to len tráva, ale človeka to mení..

ladynina
3. mar 2020

Moj byvaly fajcil kazdy den vela rokov..bol agresivny, vzdy ked sme sa pohadali musel ist fajcit, bol paranoidny..proste zavislak. Moj brat zacal fajcit a katastrofa. Prestali sme spolu komunikovat a stretavat sa. Zmenil sa uplne. Myslim ze aj jeho zena fajci lebo su divny obaja. Mne osobne by to velmi vadilo. Z mojich vlastnych skusenosti z minulosti by som takeho chlapa nechcela.

blankaj
3. mar 2020

Je to závislosť.

0kristina0
3. mar 2020

Marihuana = droga
Ja by som toto netolerovala a uz vobec by som s takymto clovekom neotehotnela.

sisa_s
3. mar 2020

No ja vas "obdivujem" baby, ake ste tolerantne... Ja mam nulovu toleranciu drog vo vztahu... A ano, kazdy den, niekolkokrat za den je uz zavislost

paulinkaa2
3. mar 2020

Moj už teraz manžel fajčil občas marisu ale od kedy sme spolu už to nikdy nemal. A to sme už je 8r. Inak by mal cavobela

katkabg
3. mar 2020

Boze tak toto NIEÉEERRR

jeliz59
3. mar 2020

No s tým by musel seknut raz a navždy ani len raz do roka by som to nerolerovala....proste nikdy

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkami123
3. mar 2020

Je to závislosť. Chceš s ním mat deti? To akého otca budú mať, aký vzor? Debilka smejúceho sa nepríčetne na každej blbosti?

katkami123
3. mar 2020

Inak prečítala si si odbornú literatúru, čo take pravidelne a dlhodobé užívanie trávy spôsobuje? Tí ľudia sú časom nepoužiteľní, navyše je to spúšťač rôznych psychických porúch a chrôb a aj epileptickych záchvatov.

janage
3. mar 2020

Už sa toľko kolo toho popísalo. Ak si väčšina na MK bude myslieť, že je to OK tak to bude OK aj pre Teba? Ak to bude 50% na 50% tak čo? Ak vačšina napíše, že to nie je v poriadku, tak mu dáš prečítať, on prejde morálnym obrodením a prestane? Ty s ním budeš žiť. Ak sa pýtaš, znamená, že sa Ti to OK nezdá a máš pochybnosti o vzťahu s ním. Za seba nie, nebrala by som si ho, nie nie je to v poriadku.

lulu0123
3. mar 2020

Dobre si rozmysli, ci si ho vezmes.Mala som na vyske spoluziaka,ktory fajcil len travu.Sikovny,inteligentny chalan.Nakoniec skoncil ako troska,skolu nedokoncil.Uplne bol z tej travy vymeteny.Nic ine ako trava ho nezaujimalo.Neverila by som,keby som nevidela na vlastne oci.

autor
3. mar 2020

@katkami123 Práveže to takto na neho nepôsobí, asi je už prehuleny

jeanne14
3. mar 2020

Veľmi dobre si to rozmysli. Či chceš s takým človekom žiť. Naozaj vážne. Teraz je to takto, o polroka ju bude fajčiť aj 5-6x za deň ... z čoho budete neskôr žiť ? To celu výplatu nechá na marišku ? Je to droga a netolerovala by som to vôbec. Môj ex takto fajčiť trávu .. raz za týždeň, potom piatok sobota .. samé výhovorky, ako mu to pomáha. Že to vôbec nie je zle. Prd .. fajčil ju už každý deň, kým z domu nevynašal nábytok, telku atď pretože potreboval dávku. Vďaka nie, našťastie som mala rozum. Len z počutia viem, ako zle dopadol. Je rozvedený, tri deti. Žena utiekla, sociálka chodieva na kontroly. Vrátil sa k rodičom, začal piť atď atď. Utekaj 🙏

abdn16
3. mar 2020

a ja som sa na toho môjho sťažovala, že často fajčí vodnú fajku...
marihuana je droga, takže ak ju fajčí každý deň, tak je závislý, rovnako ako by bol závislý cigaretách...
a ja by som to teda netolerovala a vôbec by som si takého človeka nevzala... pre mňa sú to drogy... koniec.

karolinakr
3. mar 2020

Najhoršie je, že začne mať problémy s potenciou a ty si berieš potencionálneho impotenta.Aj minule tu jedna pisala, ze frajer fajčí 6x denne a zo 6 razov 4x mu nestoji.A ked neprestane, zevraj sa mu spusti schizofrenia.Záleží, koĺko rokov tomu holduje a či vobec mieni prestať alebo to aspoň obmedziť. Jedna ciga kolko stoji ? 20€? 80€ denne prefajčí? 80x30=2400€ jedine, že by bol díler
a mal to so zĺavou

katkami123
3. mar 2020

No, tak keď to už pravidelne užíva... ako prvé nastupujú depresie. Hulici to ospravedlňujú tým, ze to iba slabe povahy, a oni nad tým majú moc, ale mariska spôsobuje depresie, to je fakt a aj ta najsilnejšia povaha podľahne. Jednoducho, produkuje to nejaké latky, ktoré dávajú mozgu echo, ze tie hormóny šťastia už vyrábať nemusí, lebo on si to dodáva takto cez trávičku. Potom sú to tie reči, keby som chcel, tak prestanem.... nie, neprestane, lebo toto je prvý krok závislých táto veta a do toho tráva je len prvý krok k ťažším drogám, pretože časom mu už tento účinok nebude stačiť

sonicka96
3. mar 2020

Môj manžel kým vážne neochorel si dával tak 2x do týždňa. Potom sa nám narodilo 2hé bábätko a už som mu to zakázala,že by v tomto mohol byť dospelý a prestať keďže už máme dve deti.... Žiaľ,musela prísť až rakovina aby prestal huliť ale poznám ho,viem že sa k tomu vráti 🙂 ... Musíš sa a ním o tom porozprávať a povedať mu že ti to vadí, ale ber to tak, každý máme nejaký závislosť. 🙂 Niekto káva, čokoláda, tráva, nakupovanie, internet 🙂 skús sa s ním dohodnúť najskôr na tom nech to robí menej 4x do týždňa alebo 1x za deň 🙂 to je väčšia istota že sa kvoli tomu nepohadate 🙂

katkami123
3. mar 2020

Píšem hlavne o tom, že čo budú mat doma tvoje deti za obraz? Zhuleneho tatka každý deň? Však akým vzorom im pôjde? Jasne, ze aj oni tomu prepadnú, keď bude tatik doma rozpravat aké to je dobre a vlastne zdravé. A dcera si partnera vyberá po vzoru otca, chceš aby ti niečo podobne domov dovliekla? Navyše ako taký chlap bude zvládať krízové situácie? Lebo s deťmi ich príde milión a to ti píše osoba, ktorá ma ešte to kludnejsie a dobre dieťa. Čo sa nahuli a ty budeš v noci vstávať, starať sa, behať na pohotovosť s dieťaťom sama, lebo sa na neho nebude dať spoľahnúť? To chceš ako skoncit? Dievca rozmýšľaj.

dejka77
3. mar 2020

Ja sa tiez cudujem, ze to niektore tolerujete. Ten marihuanovy smrad je mi odporny. Nechapem ako si to este niekto moze dat do ust. Takisto by som toto netolerovala. Ak raz budete mat deti, ako to chces zvladat? A co ak by to aj deti vdychovali? Nechutne.

nika3136
3. mar 2020

V zivote by som to uz netolerovala.
Mala som takeho, vraj mu to nic nerobi, ale prestat s tym nedokazal 😄 potom som prisla na to, ze ked sme niekde boli dal si extazu a vyskusal aj kadeco ine.
NIE, nie, za mna uz nikdy, je to droga, bodka.

mistymay33
3. mar 2020

Ja by som to urcite netolerovala. Je to droga a ak fajci kazdy den, tak je to uz zavislost. Mozno nie fyzicka, ale psychicka urcite. Moj spoluziak zo strednej takto fajcil travu a teraz je z neho invalid, lebo ma nador na mozgu a ma epilepsiu a depresie.