Manžel dal k dispozícií svojej sestre nehnuteľnosť bez môjho vedomia

7. okt 2024

Ahojte,
Chcela by som vedieť vaš názor, prednedávnom som zistila, že manžel dal k dispozícií svojej sestre nehnuteľnosť bez môjho vedomia. Neviem ani ako sa ho na to opýtať. Obviní ma ze mi ide o peniaze z tej budovy, ale neide. Ide o to, ze akú váhu pre neho v živote mam ked o niečom takom podstatnom mi nepovedal nic. Viem ze uz rieši jeho sestra aj stavebne konanie a tak a oni predmnou mlčia. Som hnusná, že mi to vadi?

0silvia0
7. okt 2024

Co to znamena dal k dispozicii? Prenajal, prepisal?

autor
7. okt 2024

@0silvia0 neprenajal, ani neprepisal, dal k dispozicii na podnikanie

patka06
7. okt 2024

Základná otázka: Nehnuteľnosť je vaša spoločná alebo patrí manželovi?
AK je jeho, teda nadobudnutá pred manželstvom, môže o nej rozhodovať aj bez teba.
Ak je spoločná, teda nadobudnutá počas manželstva, rozhoduješ o nej aj ty a mal sa s tebou dohodnúť

earlgrey
7. okt 2024

a tá budova je manželova alebo spoločná?

melanta
7. okt 2024

O akú budovu ide, ak sa v nej podniká? Ide teda o nehnuteľnosť, ktorá nie je určená na bývanie ale na podnikateľské účely? Kto je vlastníkom tej nehnuteľnosti? Aké stavebné konanie rieši švagriná?

ukgirls
7. okt 2024

tak nahnevat by to nahnevalo otazne je preco ti to nepovedal a skusit sa zamysliet nad tym,ci nemal nahodou dovodou -ak si hysterka a podobne ... je smutne ak sa chlap boji zene nieco povedat (aj opacne)

melanta
7. okt 2024

Mimo toho, dosť podstatné je to, aký máte vzťah s mužom? Rozprávate sa bežne o všetkom možnom, máte úprimný otvorený vzťah? A teraz zrazu niečo nepodedal?

mclissa
7. okt 2024

Ak je to iba jeho ty nemas o tom ani co rozhodovat. Cize tvoj nazor je nepodstatny.
Ak to mate spolocne ano hnevalo by ma to.

mila23
7. okt 2024

@mclissa aj keby to bol cisto jeho majetok - aspon zo slusnosti jej to mal povedat...aspon oznamit, nemusel sa pytat na jej nazor...

gaja78
7. okt 2024

Vadilo by mi to, aj keby predmetna nehnutelnost patrila papierovo len manzelovi. Manzelia nemaju mat medzi sebou tajnosti. Dokonca by sa ma to aj dotklo, ze predo mnou zatajil tak vaznu vec. Ja by som mu povedala ze som sa to dozvedela a ako ma to mrzi ze ma predo mnou tajnosti.

maciatkolulu
7. okt 2024

Asi pán manžel žiaľ vedel,prečo ti to nepovedal, predpokladám,že je daná nehnuteľnosť jeho. Nuž,ja by som porozmýšľala na tvojom mieste,kde je chyba a ver tomu,že iba v manželovi to nebude.

glorikarebeka
7. okt 2024

@mila23
@gaja78
Áno tak to by sa zachoval muž ktorý dôveruje,verí manželke....tiež si myslím, že keď jej to nepovedal niečo tam škrípe

autor
7. okt 2024

Je to spoločna nehnuteľnosť....a nas vztah je v dost zlom stave, preto mi to asi tak teraz vadi, ze mu nevadi ako velmi ma zrani tym ze, je ticho

maciatkolulu
7. okt 2024

Tak ak je spoločná,tak môžeš zasiahnuť....

autor
7. okt 2024

Ja nechcem zasahovat, mne neide o budovu, mne ide o to, ze mu už nemôžem veriť.

lujza123
7. okt 2024

Jasne ze je pochopiteľne ze ti to vadí te o tom nevieš. Je to celkom podstatná informácia, navyše ak si tiez vlastníkom nehnuteľnosti …

Ale ako sama píšeš, máte vztahovu krízu a tento čin tvojho muza je len taká demonštrácia toho ako zle to je medzi vami

Spýtaj sa muza, no nie na blbu nehnutelnost, ale na vas vztah. Či to chcete alebo nechcete riešiť.

januska12323
7. okt 2024

A to ako čakal, že na to nikdy neprídeš? Konfrontuj ho.

melanta
7. okt 2024

Píšeš, že vaša komunikácia je dosť zlá. Tak vlastne toto potom nie je prekvapujúce. Ak máte dosť zlú komunikáciu, rieš ju všeobecne. Toto je potom evidentne iba kvapka. A riešiť je potrebné nie tú kvapku, ale vzťah celkovo.

ahhola
7. okt 2024

Akoby ti tym prezradil hierarchiu.... 1.sestra...2 ty... Ono daa sa na to aj tak nazerat, ze maju spolocnu krv a ty si cudzia, pokial nemate deti, vela vas nespaja. Sobasny list dnes plati, zajtra nemusi. Smutne... Pred svadbou sa nepatri🧐rozoberat majetky, vztahy, postoje a po svadbe byva neskoro, ako vidis. Keby aspon segra mu povedala, ci to nebude vadit, ale zrejme polichotena bratovym zaujmom berie, ked sa dava. Asi sa dve moc nemusite?

zic
7. okt 2024

No moment. Ak je spolocna, tak tebe ako spolumajitelke z toho vyplyvaju aj povinnosti / rizika... Takze nie len ze ti to "mal" povedat, ale musel... co ak sestra / svagrina bude podnikat a nieco sa z toho titulu stane... alebo sposobi skodu, Toto by som riesil razne.

abbey1
7. okt 2024

V normálne fungujúcom vzťahu by som očakávala vzájomnú komunikáciu. Čiže áno, nahnevalo by ma, ak by mi o svojom úmysle nepovedal.

aurinia
7. okt 2024

@zic suhlas...hadam ma aspon spisanu zmluvu o najme..nie len na dobre slovo...nechcem sa rozpisovat, kto podnika vie čo podnikanie obnaša....

alickapusinka
7. okt 2024

Ak si na liste vlastnictva súhlasim zo zic že máš nielen práva ale aj povinnosti.To znamena že povedať TI to mal.Príklad bude jeho sestra použivať budovu môže byť skrat požiar musite behať a vybavovať obaja a opravovať a platiť opravy bude kto.ON sám alebo Ti povie že polka je tvoja tak si vybavuja rieš svoje.S takým človekom by som riešila rozvod. Nemohla by som žiť s človekom ktoremu neverím a mám spory.A áno ak by som bola spoluvlastníčka nahnevala by ma to keby mi muž zatajil a neverial by som mu.

cacianka
7. okt 2024

Aj keby som nebola spoluvlastnickou, urazilo by ma to, že nerieši a nepovie mi to.
Ak by som spoluvlastnickou bola, tak riešim a rázne, nemôže poza môj chrbát konať aj o mojom majetku.
A už just by som bránila !

tiezjedna
7. okt 2024

@autorka píšeš, že medzi vami to nie je ok. To bude asi odpoveď na všetko.

betulinka1
7. okt 2024

Tak pokial je to spolocna nehnutelnost bude potrebovat na stavebnom aj tvoj suhlas. Alebo teda neviem co na stavebnom riesi. Normalne mu povedz, ze preco ti to povedal a je jedno, ci si mysli, ze ti ide o peniaze. Ved ide, za prenajom by si mala prijem, ktory by si mohla pouzit napriklad na cestovanie. Akoze preco nie!!! Tiez nemoze v dome kde bývaš niekoho len dat dat aby byval s vami.

kitycat
7. okt 2024

A krizu vo vztahu s nim riesit nechces?

Podavas to ako zahadu a pritom vies preco ti o tom nepovedal. Lebo sa nerozpravate

katik22
7. okt 2024

Treba sa ho narovinu opýtať.. inak ťažko niečo vyriešiš .. aj švagrinej sa narovinu opytaj.. ved je to aj tvoje ..

naniki
12. okt 2024

ak je to spoločná nehnuteľnosť a jeho sestra chce v nej podnikať - musí mať súhlas vlastníka/vlastníkov. Bezpodmienečne ! A ak si dá na túto adresu aj sídlo firmy - tiež musí mať súhlas oboch ! Užívacie právo k sídlu je možné jedným z troch spôsobov : listom vlastníctva, nájomnou zmluvou, alebo súhlasom vlastníka nehnuteľnosti.