Ahojte, mám taký problém. Manžel nastúpil do novej práce. Chodi do aj z práce autom ale ani to mu nebráni si tam vypiť. Pracuje tam totiž samý alkoholik doslova. Keď príde z práce je agresívny na mňa aj na deti a vôbec s ničím mi nepomáha. Nevládzem. Nedá sa sním rozprávať. Chcela by som ale do tej jeho práce poslať anonymný email nech si to tam trochu kontrolujú že tam majú samého alkoholika. Manžel má v zmluve že sa denne kontroluje aj alkohol v dychu. No zrejme to tak nie je. Ako by prosím vás mal znieť takýto email? V žiadnom prípade tam nemajú piť je to práca s hospodárskymi zvieratami. Chcem to už zastaviť. Ďakujem za rady.
@tanyag rovno z práce chodí domov má to pár metrov cestou je len pumpa
Pravdepodobne skor zastavíš prácu svojho manžela, než že by mu tam pridelili vychovávatelku čo ho bude strážiť.
Na pumpe predávajú alkohol 🤔
má to pár metrov a jazdí autom???
Hmm...a predtým nepil vôbec?
@ckocka práve nie s ním ja nepohnem vôbec nemám žiadnu kontrolu Nad ním robí si čo chce môj názor mu je u riti
@aandrea9 viem presne kedy končí voláme spolu píšeme poznám kolegov alkoholici z našej dediny
A kto si myslíš že s ním pohne v tej práci?
@tiezjedna nie doslova ale obrazne pár metrov. Je to kúsok no 😆
@tanyag pil ale prestal potom začal iba pivo a znova sa rozbieha ako nastúpil tu preto mám už strach
@ckocka ja netuším ja sním už totiž nevládzem keby som mala kam ujdem
Pokial manzel chodi opity, mal zjavna problem s alkoholom uz davno predtym. Takze sa netvarme, ze to je novy problem. Len sa tam este viac rozpil
Protialkoholicke liecenie alebo rozvod. Ina moznost nie je.
Aha, takže klasika.
@mircalla dobre okej.. ale aspoň v tej práci by im mali dať fúkať veď to je choré. Je mi z toho zle
@ckocka áno taká Slovenska klasika.
A čo tak riešiť jeho alkoholizmus a nie to kedy a kde pije a s kým? Veď pohnúť možeš, sama seba..treba pochopiť že len sám človek može meniť len seba, druhý musí chcieť sám zmeniť seba..
Ženy tak čo ten email ako by ste to napísali? Takto by si dal aspoň pozor nepil by celý deň pred nočnou atď. Keďže stratil strach z toho že by ho chytili za volantom aspoň toto by mohlo pomôcť
Mozes podat podnet na inspektoriat prace. V praci to nikto asi riesit nechce. Comu nerozumiem je, preco riesis az tak tu pracu a nie manzela, ktory je jasny alkoholik a bude pit dalej ci uz v praci alebo niekde inde. Ci si ozaj myslis, ze ak ho odstavis od kolegov, prestane? Ved sa sama priznala, ze problem uz mal
Opakujem sa - liecene alebo rozvod.
Tak ten mail by si mala poslat na 158 kym niekoho nezabije ako Dedecek .
@alexnina777 to som sa snažila aj prestal aj začal asi 50krat. Vieš si asi predstaviť koľko síl mi ešte ostalo na toto. Vôbec nevládzem už niekomu dookola vysvetľovať nútiť ho a dávať mu ultimáta. Už som ho vyhodila z domu už aj ja som odišla z domu atď atď dlhých 5 rokov sa tu snažím o nič. Zobral mi pól života už ten chlap. Ja už ho asi nezmením.
Ja by som napísala mail mužovi, že buď pojde na protialkoholické liečenie, alebo sa ty pojdeš
dať rozviesť..to že nebude piť v práci tento problém nevyrieši..
@mircalla áno ale naozaj kým tam nenastúpil si dával pozor pretože to nemal ani v dosahu. Jasné keď ti kolega príde s palenkou tak si dáš. Toto mi vadí
@zuzinka888 to je pravda
A prečo si stále s ním? keď ti niekto vezme pol života, ty si ho necháš ničiť ďalej?
nepísala by som email do práce, ale dala echo rovno policajtom...
@alexnina777 nechce sa rozviesť nechce odísť ak odchádzam ja nechce mi dať deti. On by musel aspoň s jednou z vecí súhlasiť nemá 5 rokov že kde ho položím tam bude.
A si si istá, že pije v práci a nie PO práci?