Ahojte.ja už som sem nedávno písala na túto tému.píšem znova.ja neviem,čo mám robiť...
rok sme manželmi,spolu sme čochvíla 4 roky.ľúbime sa ale problém je inde.
môj manžel pracuje na zmeny,nočné znášam horšie,pretože sa v podstate vyhýbame jeden druhému.denné som si zvykla,aj keď to znamená,že odchádz o 4 a domov príde takmer o 19.00.Dobre,žijem s tým,že proste to je život,takto pracuje.Keď sme sa brali,on mal 42 a ja 38,čiže už pomerne dosť.bývame v meste na byte,pochádzame obaja z dediny.on má v podstate menšiu polovicu mesiaca voľnú,čiže ak voľno padne cez týždeň je u rodičov a pomáha im.hovorím mu,dobre oki ale keĎ máš voľno,príď domov normálne,aby sme boli spolu dlhšie aspoň,keď máš to voľno.snaží sa,nehovorím,že nie...jeho oco už je na dohodku ale je živnostník a tým,že chodí na fušky do rôznych firiem,potrebuje od muža obČas pomôcť.teraz robia jednu zákazku,bola to zákazka na dlhšie.no a proste,mňa ide roztrhnúť,lebo už ráno mi oznámil,že príde dnes večer.včera to bolo zase,že potrebujú si to dokončiť (neprišla som a zrazu mi volal po pol hodine,zlato prídi pre mňa,idem domov),nech prídem k nim,v pondelok to bolo poďme k našim,potrebujem si to od rána s otcom chystať,zajtra idú znova,zase príde neviem kedy...ráno,keď mi oznámil,že príde neskoro,ja som začala hneď plakať a išla som si zapáliť (nefajčím inak,iba keď som nasratá,no v poslednej dobe je to hocikedy).
Nehovorím o tom,že keď je u rodičov a nie je na fuŠke,tak stále je to niečo,čo musí robiť,čo chce pomôcť...ja nehovorím,situácia sa zlepšila ale nieje to také,aké by malo byť.teraz,čo by sa mal snažiť mi vytvoriť pokojné postredie,pretože za pár dní ideme na vklad embrya,pretože sanám nedarí otehotnieť normálnou cestou,tak tie pokojné podmienky nemám...a to mi povie,že sama si vyrábam ten stres.mne ten nአdomov ani ako domov nepripadá,keď je to takto...ja už normálne začínam pochybovať,či som normálna a či by som nemala vyhladať psychológa,pretože trápim seba a aj jeho.
čó mám robiť?toto nie je život
@prosimpekne Sadnúť si s mužom a porozprávať sa o tom, čo Ťa trápi, ako si predstavuje fungovanie vo vašom manželstve, vo vašej spoločnej rodine. Ako si predstavuje celý priebeh snaženia sa o dieťa. Ako to vidí, keď bude dieťa na svete. Ty mu povedz o svojich obavách, o tom, že Ťa terajšia situácia neteší. Na vás dvoch je, ako to bude vyzerať. Jediný, kto Ti dá odpovede a s kým má zmysel to celé riešiť, je tvoj muž.
@thirstymonk čo mám robiť povedz mi?ja som totálne bezradná.on je veľký dobrák,je to dobrý človek ,to je všetko super.len ja mám pocit,že som viac sama,ako keď som nebola vydatá
Čo máš robiť? Buď sa s tým zmieriť že to tak je alebo sa porozprávať s mužom a trvať na zmene alebo odísť....
@struhanka veľakrát sme sa o tom rozprávali.on už urobil veľa ústupkov.kedysi to bolo tak,že na fušky chodil stále a ja som ho videla veČer o 9.zlepšil to ale stále mám pocit,že sú rodičia a vŠetko okolo a potom som ja.my keď sa o tom rozprávame,veľakrát to skončí hádkou.povie mi ,ubližujem ti nejako?neubližujem.budú zato peniaze...ale mne chýba niečo iné -ON
@prosimpekne No tak mu to povedz. Takéto veci by sa mali riešiť pred manželstvom. Keď nie, ako to dopadne?
@kris_tin257 S tým sa nedá zmieriť.on je proste na špagátiku...stále dokola niečo treba riešiť u rodičov...aj ja riešim,pomáham,ak je treba.ale toto?
Predstav si, čo bude, ak budete mat dieťa. Ak sa bude aj naďalej takto spravat, a asi bude, ani to dieťa ho skoro nikdy neuvidí, stále s ním budeš sama. Sam by mal na to prísť a stanoviť si priority, otcovi pomôcť raz za čas. Už ma novy domov a rodinu, ale jemu to zjavne nedochádza.
@thirstymonk riešili sme to,urobil kroky,on chodil na fušky,robota,stále...po pol roku vzťahu to bolo veľakrát tak,že sme sa videli raz za týždeň,keď sme spolu eŠte nebývali
@prosimpekne áno ubližuje, je to psychické ublíženie, toto on nechápe. Peniaze nie sú všetko.
Potrebuješ,aby ti doma pobehoval nervózny chlap,lebo mu kdesi robota stojí? Ktorú zrejme nerobí zadarmo....
Co máš robiť? Ísť tam k nim s mužom aspon občas, upiecť im tam koláč,zaujímať sa ako im ide robota...nie s3diet ofucana doma.Zivot nie je o držaní sa za ručičku doma na gauči.Treba kompromisy a ženskú diplomaciu.Postupne môže byť toho času s otcom na fuskach menej a viac doma s tebou a hlavne,ak sa podarí bábätko.Ale musí to on sám chciet,sam na to prísť co je priorita.Ale možno bude ešte viac robit,aby zabezpečil rodinu co najlepšie. Potrebuje tvoju podporu.Váž si dobrého muža,nie je to samozrejmosť.
@prosimpekne podla mna mat s nim dieta nie je dobry napad. Vidis,ako casto prec je teraz z domu. Potom ostanes sama s dietatom a budes mat toho fakt dost. Nemyslim to v zlom,len sa nad tym zamysli,kym nie je neskoro.
@prosimpekne no dobre, a aka je tvoja predstava spolocne straveneho casu? Lebo ocividne tvoj muz je aktivny clovek, takze na sedenie doma ho rozhodne nenalakas. Naplanuj program - vylet, nejaku aktivitu mimo domu a oznam mu, ze v sobotu idete tam a budete robit toto…
Budes musiet byt aktivnejsia a viac kreativna nez len “prid domov nech sme spolu”.
A nezabudni este na jednu dolezitu vec - muz caka, ze sa zena po svadbe nezmeni a zena caka, ze muz sa po svadbe zmeni - a to je casto kamen urazu. Ocividne aj u vas…
@lukbe nie sú všetko,ja mu to stále hovorím.ja neviem,čo mám robiť.a to ešte k tomuto vŠetkému,jeho rodičia idú 2x za rok na dovolenku k moru,2-3x za rok na predľžený víkend.a kto sa stará o vŠetko u nich?on...ja viem,toto by mi vadiť nemalo,pomáhať sa má,to áno.ale popri tom všetkom mi už vadí asi vŠetko
@lubkovaandrejka A už ani nie je najmladšia... 39 ak by sa podarilo umele oplodnenie a bude mať doma novorodenca. Akože nie je to zas šesdesiatka, ale ja mám 31, budem mať tretie dieťa a nedavam to už...
@prosimpekne a co vám bráni chodiť na dovolenky a na víkendy? Samozrejme v inom termíne ako rodicia.
A ešte jedna vec,on je jedináčik?kto to raz všetko zdedí?ten majetok rodičov,o ktorý sa oň teraz tiež stará?
Ak som dobre pochopila, tak pomáha otcovi, ktorý je na dôchodku, ale ešte pracuje. To vážne musí dôchodca ešte pracovať? Musí, lebo nevyžijú a preto potrebuje lacnú pracovnú silu na pomoc svojho syna? Ak ide o to, že naozaj nevyžijú a vy potrebujete tiež tie peniaze z fušiek, tak to chápem a musíš brať životnú situáciu aká je. Ale ak jeho otec pracuje z nudy na dôchodku, lebo je workoholik a ťahá do toho aj syna, ktorý nepotrebuje žiadne fušky, aby vyžil, tak to je úplne o inom. Aj dobrák musí hladieť aj na dobro svojho manželatva. Či je dobrák len pre iných? Pre vlastnú ženu dobrákom nemusí byť?
@janinah nie je jedinacik.ma dalsich 3 surodencov
Podľa mňa sa v byte nudí. Nie je typ človeka, čo bude sedieť v byte a rozprávať sa. Sú ľudia, čo stále niečo musia robiť. Keby ste mali dom, bol by doma a stále by niečo vylepšoval, obnovoval ale pri tebe by nesedel. Má jednoducho rád prácu, nejakú aktivitu.
Môj názor.
@anketkarka ty zle čítaš, rok sú manželia, takze ona ma 39. A píše aj o dieťati.
@prosimpekne ok jednu možnosť si vylúčila tak ti ostávajú ďalšie dve
@baboobchod aha, áno. Ja že 4 roky manželia.
@prosimpekne no opat je to o (ne)sulade povah. Neda sa s tym vkladom embrya este pockat? Ty si mozno domaci typ, byt s partnerom, uzivat si jeden druheho. Partner je mozno hyperaktivny pracant (workholik?) a len tak byt doma a nic nerobit ho ubija (nemusi ist o peniaze). Cize mozno sa stretnut niekde na polceste, vylety, aktivity, budovat nieco spolocne doma. Ale ak nie si na toto typ, resp. ak do toho pride tehotenstvo a dieta...
Problém je tvoj muž. On by sa mal postaviť a povedať, DOSŤ! On by mal byť ten, ktorý si uvedomí, že toto jeho večné poskakovanie okolo rodičov je problém. Rodičom treba pomôcť, to je jasné, ale aby bol muž nonstop u nich a všetko robil, to nie je ok. Pokiaľ pôjdu na dovolenku, on by mal byť ten, ktorý povie, “Nie, nemôžem sa vám starať o dom a všetko, musíte sa zariadiť inak”. Tvoj muž bude asi taký submisívnejší a rodičia to krásne využívajú. Pokiaľ s tým tvoj manžel nesekne, jedného dňa ti rupnú nervy a povieš mu, že buď sa niečo dramaticky zmení, alebo sa radšej rozvedieš, lebo takto žiť nechceš.
@roberta85 áno ja to viem.preto mi respektujem ked ide k rodicom a pomaha im tam.ale tiez by mi dobre padlo,keby prisiel domov skor a niekedy uvaril,upratal,opral...ja by som bola spokojnejsia,keby mame dom,tam nech si robi kolko chce,ale ja by som vedela,ze ho mam doma a ked by som chcela byt s nim,bola by som s nim.proste ide o to,ze ked pridem domov z prace,mala by som ten pocit,ze ma niekto caka.lenze takto to je skor,ze ho musim nahanat
Tak bud podnika otec, alebo obaja spolu. Nech vystupi zo svojej roboty a robi s otcom. Alebo ak otec nestiha svoje podnikanie, nech neberie velke zakazky, alebo nech si zamestna vo svojen forme normalne jedneho cloveka bud na prac.zmluvu, alebo nech pre neho robi tiez na zivnost. Moznosti je viac. . Jeho syn predsa pracu ma. A k tomu ma aj rodinu. To si zrejme jeho rodicia este neuvedomili a zneuzivaju ho. Treba debatu so svokrom. A ked pride dieta, az potom to pocitis.
@prosimpekne riešte dom čím skôr. Obidvaja ste z dediny z domov a on si v meste nezvykne nikdy. Viem podľa nás. Tiež sme už v dome a už je kľud v rodine, spokojnosť.
@yoxinka je to strasne tazke...ja mam pocit,ze som na dne so silami.on nevie povedať DOSŤ.dnes som mu povedala,že táto akcia s jeho ocom je posledná,že si neprajem aby s nim chodil,pokial je to takto.keby prisiel o 4-5,bola by som spokojna ale toto nie je zivot.a aky mi povie argument?to mam nechat otca sameho a nepomoct mu?mne by nevadilo,ze sa im stara o dom v ich nepritomnosti,ved sme ludia.ale to vsetko s o sebou suvisi a ja mam pocit,ze sa so mna stava clovek,ktorym nie som,ze mi vsetko vadi.
Máš svoje priority a on ma svoje. A ty si teda asi menšia priorita ako pomáhať otcovi. Nehovorím, že netreba pomáhať rodičom, ale pred oltárom (abo na úrade) prisahal tebe, nie otcovi, nie deťom, ale tebe... toto by si mal každý muž uvedomiť, že priorita číslo 1 je manželka. Potom všetko ostatné.