Dobrý deň,
začnem asi takto predtým než sa mi narodila moja dcérka som si nikdy nemyslela, že budem chcieť ďalšie, ale po pôrode som zmenila názor a chcela by som aby mala súrodenca. Môj partner by chcel ďalšie dieťa tiež, ale rozchadzame sa v tom kedy bábätko budeme mať. Mala som celkom fajn zamesrnanie, no do pôvodného sa už vratit nemôžem takže budem začínať od začiatku inde. Ja by som chcela aby boli detičky s menším vekovým rozdielom a malú sme ich teraz a potom by som sa mohla venovať naplno svojej kariére. On chce bábo až tak o 5 rokov lenže ja nechcem potom opäť ísť na materskú keď sa už niekde zabehnem on to nedokáže pochopiť. A v tokom prípade ja už ďalšie deti nechcem nehovoriac, že o 5 rokov budem mať už aj vyšší vek na bábätko. Neviem ako to s ním riešiť, ako argumentovať aby zmenil názor. Ďakujem Ema
@pribinak ja mám 33 a on 38. Vždy som si predstavovala, že budem mať dieťa okolo 20, lenže nestalo sa tak. Išla som na vysokú a potom na ďalšiu. Teraz kým nám dcérka vyrastie budeme mať obaja po päťdesiatke. On to nedokáže pochopiť je veľmi trvadohlavy. Už som rozmýšľala, že by som to aj nechala tak a mala iba jedno dieťatko.
Ty svoj postoj vieš racionálne zdôvodniť... má racionálne argumenty aj on?
tvoje argumenty su rozumne. Povedz mu, ze o 5 rokov sa dieta nemusi podarit, lebo vekom plodnost klesa a moze sa stat, ze ziadne dieta uz nikdy nebude... A bude si potom vycitat jeho tvrdohlavost
A ďalšia vec keďže som dlho nestretla nikoho s kým by som mala dieťatko pomaly som sa už tej túžby byť mamou aj vzdavala a chcela som riešiť len svoju kariéru. V tomto som sa mu potom prispôsobila a mali sme dieťa aj keď sme spolu neboli veľmi dlho. Nerozumiem aký rozdiel bude v tom či bude teraz alebo o 5 rokov aj tak s nimi budem ja, lebo on je často dlho do večera v praci a robí aj večer z domu niekedy aj cez víkendy.
Som o dva roky mladsia od teba, ale bola som v presne rovnakej situacii. Mala som skvelu pracu, vysoku poziciu, krasny plat. Otehotnela som, babatko sme velmi chceli a teraz sa uz do tej prace vratit nemozem. Manzel ma tiez narocnu pracu a dve taketo kariery by sme s dietatom neutiahli. Takze viem, ze po materskej budem musiet zacinat niekde uplne od nuly. Plus u mna je aj to, ze mna materska az tak nenaplna a prvy rok som si tazko zvykala a popravde ak by som sa uz raz do prace vratila, tazko by som sa dokopala k tomu znova. Takisto vek a chcela som, aby mali deti k sebe vekovo blizko, aby mali rovnake zaujmy. No takze podobne argumenty ako u teba. Muz takisto, chcel druhe, ale najradsej az tak o 5 rokov. Vela sme sa o tom rozpravali, ja som mu dala argumenty moje a povedala som mu, ze ak sa naozaj vratim do roboty, tak ze je mozne, ze uz druhe dieta chciet nebudem. Nakoniec sme ale dospeli k tomu, ze je to viac moje rozhodnutie, kedze moj zivot to ovplyvni vyrazne viac a uznal, ze mam pravdu. Teraz som tehotna, maly bude mat 2,5 roka ked sa narodi druhe a manzel sa velmi tesi 🙂 aj ked obidvaja si stale hovorime, ze musime byt pripraveni na to, ze minimalne prvy rok bude zaberak
Rozmýšľaš dobre a nedala by som sa manželom v tomto odhovoriť. Kariéra je jedna vec, ale vek proste nepusti a keď teraz budete napr vyčerpaní z dcérky... Tak o 5 rokov co? Môj na 43 a neviem si predstaviť ísť do ďalšieho tehotenstva, aj keby som chcela. To pohodlie už, samostatnejsie dieta, plus o 5 rokov vám pôjde mala do školy, to budú iné starosti a do toho bábätko a všetko odznova. Susedky majú deti s 1,5-2r rozdielom... Všetky styri co mam a majú to super. Vraveli ze ten prvý rok co boli obaja ešte mali, tak ťažšie, hlavne keď polovička nebola doma ale potom super. A ešte k vplyvu na kariéru, s rozumným rozvrhnutie a pri troche šťastia nemusí byť žiadny. Nik nemusí byť doma 3-6 rokov atď...
@lucilaines tak na začiatok gratulujem ❤️🙂 no ja si to takto presne predstavujem a on veľmi túži po synovi, tak sa snažím ho nejak zlomiť. A neviem ja si myslím, ze je lepšie ak detičky sú s menším vekovym rozdielom.
Nerieš , uvidis o rok môže byt všetko inak . 🍀🙋🏼♀️
@lucilaines mám deti s rozostupom presne 2 roky, a je to fajn, prvý rok je zaberak, potom sa spolu už pekne prehrajú a bavia sa spolu až dodnes sú parťáci a to sú už v puberte 🙂
Este by som skusila, kedze muzi su bytosti viac racionalne predlozit statistiky ako s vekom rodicky stupa riziko pre dieta aj pre nu samotnu, ze nebude to mat hladky priebeh😉
A pri tom moj osobny nazor bol opacny, ja som s dalsim suhlasila az o 5 rokov, take narocne to ditko bolo. Ale ono bolo extremista. Vecny rev, nepokoj, problem s jedlom aj spanim. Neviem si absolutne predstavit dve taketo deti po sebe.
@janage on to veľmi dobre vie, lebo je doktor. Takže skutočne nechápem tento jeho postoj. Pritom sám mi vravel, že som už "stará" prvorodička. Aj toto tehotenstvo som mala rizikove a zdravotné komplikácie po pôrode.
Ja si skôr myslím, že on druhé dieťa ani nechce. Jednoduché je povedať za 5rokov, potom, neskôr, ibaže potom už byť nemusí a zrejme to chce takto do stratena nechať plávať.
Tiež mi napadlo, ci vôbec druhé dieťa on chce. A možno nechce to rovno povedať, aby si sa netrápila odmietnutím, tak zaahmlieva, že potom, neskôr, a v podstate ráta s tým, že buď ta to prejde postupne alebo už reálne bude problém otehotniet,a tak vlastne "sa s tým zmierite"že veď on už chcel, ale už to nešlo...
Navrhni mu.kompromis nie o 5 r, nie hned ....ale o dva tri rojy...ak zavrhne aj toto tak dalsie dieta jednoducho.uz nechce
Koľko máte rokov obaja?