Manžel chce a aj nechce dieťa

1. okt 2024

Ahojte babulky.Uz dlhší čas riešim problém s manželom.Pred svadbou sme sa dozvedeli,že manžel je neplodný.Ja už syna mám z predošlého vzťahu.Problém nastáva ten ,že sme kde rozhodli,že pôjdeme do darcovských spermií.Postavili sme dom a pomaličky si ho zvelaďujeme.Lenže ja už čakám 5rokov a stále sa manžel k ničomu nemá .Keď načrtnem tému ďalšie dieťa vždy mi povie ,že chce dokončiť dom nie sú financie na ďalšie a bla bla.Ja veľmi túžim po ďalšom aj manžel ale asi zjavne sa stavia k tomu inak ako ja .Čas uteká vek tiež a keď budeme myslieť na to ,že kým sa dom dokonči tak už budem na dôchodku.Neviem čo si mám o Tom myslieť.Pripada mi to tak ,že ma ťahá za nos a nechce mi otvorene povedať,že nie ...Aj keď príde nejaká reč na dieťa tak je tomu otvorený či už pri zariadení izby pre dve deti má to naplánovane ale skutek utek.Neviem čo ďalej 😭😭😭.Budem vďačná za každú radu

lenka.25
1. okt 2024

Akú chceš rada . Treba si to vydiskutovať narovinu . Normálne , zlatko chceš , alebo nechceš dieťa ? Tam sú len dve možnosti . Alebo možno zvážiť adopciu . Možno mu prioritne vadí , že zas bude mať´ dalšie dieťa a ani toto nie je jeho , ale zas len tvoje . Možno keby nebolo ani tvoje biologicky, ľahšie by sa s tým zmieril. Napríklad môj muž by nikdy s takýmto niečím nesúhlasil , to som si na 100 % istá a ten tvoj ťa asi tiež iba vodí za nos a "získava" čas

autor
1. okt 2024

@lenka.25 chcela som len radu alebo možno bola nejaká žena v podobnej situácii a vedela by mi poradiť 🤟Ale ďakujem až tvoju odpoveď...

butterflyeffect
1. okt 2024

Dom je nakladna vec a ked je neplodny a pojdete do darcovcych tak ivf tiez nie je lacna zalezitost, cize ozaj sa moze bat ci bude dost financii. Na druhej strane, mozno skusit uprimny rozhovor lebo mozno moze mat aj blok z toho ze darcovske-nie kazdy to tak berie ze je to ok pre neho. Muz ma 2 deti z prveho manzelstva. My sme napriklad podstupili IVF ale ak by sme mali ist do darcovskych nesli by sme do toho z viacerych dovodov. Poviem ro skaredo ty uz mas dieta, to dalsie sice by ste mali spolu ale stale by geneticky nebolo jeho…

0silvia0
1. okt 2024

evidentne sa on rozhodol, že do žiadnych darcovských nejde, len tebe to akosi zabudol povedať.

earlgrey
1. okt 2024

A ty si bola prvá partnerka svojho muža? lebo dozvedieť sa o neplodnosti tesne pred svadbou mi príde divné...to so žiadnou inou dieťa nikdy neplánoval?

autor
1. okt 2024

@earlgrey nie nebola som prvá ...S bývalou sa snažili o dieťa ale mysleli,že chyba je na strane bývalej...až keď sme už boli spolu tak mi nešlo to hlavy prečo sa nám nedarí až sme išli do centra a tam nám to Povedali týždeň pred svadbou.Mohla som cúvnuť ale napriek tomu som si ho zobrala keďže sme sa rozprávali,že budeme mať ďalšie aj keď bude darcovské.No zrazu som na bode čakania

klaudscha11
1. okt 2024

Nuz, tu ti nepomoze nikto, len vy dvaja si to viete vydiskutovat a uviest veci na pravu mieru. ♥ Treba sa poriadne pozhovarat a urcit si priority. Ty dietatko chces, on ak ich chciet nebude, tak je len na tebe, ci s nim budes chciet zostat.

earlgrey
1. okt 2024

@autorka
Chápem...tak jedine úprimný a priamy rozhovor. Žiadne výhovorky, nech ti povie priamo...

zuzanita1609
1. okt 2024

Možno si to nakoniec rozmyslel a bojí sa ti to narovinu povedať. Myslím si,že chlapi to vnímajú ináč,ako ženy. Ženy-matky vnímajú byť rodičom ,vychovať dieťa,či je vlastné,alebo adoptované a tak podobne. Chlap to vníma tak,že ak on nesplodil.... snáď chápete ako to myslím. Sú však aj takí, ktorým to nakoniec nerobí problém. Porozprávajte sa,tu nič iné ako úprimný rozhovor neviem poradiť. Veľa šťastia 🍀

lucka_ke
1. okt 2024

no nechce, otázka je čo s tým urobíš:
a) opustíš ho a pôjdeš do vzťahu s niekým kto dieťa chce a je plodný
b) ostaneš sama a bude vychovávať dve deti (vlastné a z darcovských spermií)
c) uspokojíš sa s jedným dieťaťom a ostanete spolu

simca06022011
1. okt 2024

podla mna nechce. A isla by som na to presne ako si to napisala, vek ti ide, tak na rovinu nech sa vyjadri a nech si recicky o dome a peniazoch pre niekoho koho to zaujima :DDD Takto sa to odklada a potom sa clovek preberie a ma 40+ na krku a cas nevratis.
A potom sa ty rozhodnes co a ako...

cukroska
1. okt 2024

Neviem poradiť keďže som tým neprešla. Ale jedno viem isto. Je to veľmi vážny krok (ak to výjde tak na celý život záväzok a zodpovednosť) a musí byť nato pripravený a nastavený hlavne psychicky. Nie každý chlap by sa nato dal to to poviem rovno. Tá túžba musí byť silnejšia ako strach z neznáma. A muži sú všeobecne tvory vyhýbavé (česť výnimkám).Či uz v otvorenej diskusii,alebo vo vážnych intímnych problémoch. Ak si s ním nesadneš a v kľude (netlačiť na pílu) otvorene na túto tému neporozprávate
môžeš mi zaručene veriť,že to potrvá kľudne takto aj ďalších 5 rokov. Podľa mňa nie je ako píšeš úplne proti ,ale ani nie pripravený na všetko okolo toho. Nič iné ako otvorený rozhovor nepomôže. Nikdy sa nedozvieš jasnú odpoveď. A ak do toho nechce ísť tak zrejme aj Tebe to padne lepšie skôr sa s tým zmieriť teraz ako čakať na niečo čo sa nikdy nestane.

caray
1. okt 2024

chce aj nechce? podľa tohto príspevku sa mne teda vidí, že to dieťa nechce on ale že vôbec. mali by ste si to ujasniť obaja, takto sa žiť nedá, keď chcú dvaja celkom rozdielne veci.. ☹

jaskolka
1. okt 2024

Mne to príde, ze si skrátka rozmyslel, a dieťa z darcovskych spermií nechce vôbec.

lujza123
1. okt 2024

Ťažko povedať v čom je problem a veru je pravda ze chlapi niesu ženy, nevedia tak hĺbkovo zanalyzovať svoje pocity, strachy tak ako my. Možno ani on sam nevie definovat co sa deje, co ho brzdí

Mňa tiez napadlo ze môže mať pochybnosti ohľadom toho darcovstva. Vie ze ty po dieťatku túžiš tak sa možno aj boji ze ťa sklame keby je úprimný ohľadom tohoto. Neviem , to by chcelo asi veľmi úprimný rozhovor pri fľaši vína, proste také tie debaty kedy je človek úplne otvorený a schopný hovoriť aj o tom co inak na vedomej úrovni vytesnuje.
Aspon teda vravím za seba, keby mám mať dieťa s darcovským rodičom asi by ma hrozne zmatali vnútorne pochybnosti. Na vedomej úrovni to ma logiku, človek chce dieťa a toto je možnosť, no potom je tam to podvedomie. Skratka krv nieje voda

luccija
1. okt 2024

Tak prišiel čas vyjadriť sa priamo, ak chce...ísť do toho.Ak nie, bol by to dosť podraz voči tebe.

beckinka
1. okt 2024

Ako už žienky písali, môžeš sa s ním porozprávať. Keď sa bude veľmi vykrúcať tak môžeš povedať že vás ideš objednať do centra na konzultáciu. A tam asi narovinu povie či to chce alebo nie. No počítaj s tým že to možno bude odpoveď ktorú nechceš počuť.

vanilkovazmrzka
1. okt 2024

Vnutorne nie je stotozneny s dietatom z cudzich spermii

cookie29
1. okt 2024

Zbytocne budeme vytvarat hypotezy, to si musite vydiskutovat. Ale je fakt, ze zeny to beru inak. Aj ked ide o darovane vajicko/embryo, tak ony to dieta nosia pod srdcom, cize je "ich". Mozno ma muz pocit, ze ty by si mala 2 deti a on vlastne ani jedno... a mozno sa zle citi, kedze Ti to slubil a Ty si si ho vzala... chce to otvorenu, uprimnu debatu... mozno ma pocit, ze keby povedal, ze to neciti, tak ze budes mat pocit ze Ta podrazil... takze musis byt otvorena a pripravena aj ty, ze sa mozes dozvediet nieco co nechces pocut....

ankare
1. okt 2024

Vieš, pre neho to dieťa bude možnože len "cudzie", keďže spermie nebudú jeho. Asi sa Ti to boji povedať, keďže Ty tak veľmi po ďalšom dieťati túžiš.
Asi prestaň tlačiť na pílu. Dieťa už máš.
Držím palce!

martul
1. okt 2024

Nemá odvahu na to, aby ti povedal, že ,, cudzie " dieťa nechce.

alickapusinka
1. okt 2024

Presne tak aj ja si myslím muži sú v tom citlivy výchoval by dve cudzie deti tvoje a nejake druhe cudzie podľa mna preto nechce a nema odvahu Ti to ani povedať.

bluka2
1. okt 2024

skor nechce, ako chce

earlgrey
1. okt 2024

@autorka
A prečo ste na tie testy plodnosti išli tesne pred svadbou? prečo nie skôr? a ja nechcem rýpať, ale si si istá, že o svojej neplodnosti nevedel? Pretože si písala, že sa s bývalou partnerkou snažili, nedarilo sa a on si myslel, že chyba je v nej...myslíš, že ak by tak veľmi chceli dieťa, že na tie testy nezájdu? A nenechala ho náhodou kvôli neplodnosti? tebe sa to bál povedať, nechcel ťa stratiť, tak to riešil tesne pred svadbou? Lebo kto zruší svadbu týždeň pred? skoro nikto...
Vážne nechcem rýpať, ale je to dosť divný prípad...

autor
1. okt 2024

Ďakujem za Vaše reakcie 🙏🙏🙏veľmi si vážim každej jednej názor a každá z Vás má v niečom pravdu.Nevidím mu to hlavy ale už sa to ťahá veľmi dlho.Manžel si myslí ,že som stále mladá ale čokoľvek sa môže zmeniť a ja o tú šancu mať dieťa (naše)prídem .Najviac má pred pár dňami nahnevala jeho reakcia keď z finančného hľadiska si to už budeme môcť dovoliť celkový zákrok a tak isto aj podmienky na život budú lepšie tak hneď nejako zo mňa vyhrklo spontánne ,že keď budú euríčka na zvyš môžem ísť na zákrok a bud bejby jeho odpoveď behom sekundy bola nie . 😭😭😭😭Strašné ma to robilo a keď prišiel za mnou a videl ako mi je do plaču len sa to snažil odľahčiť,že to tak nemyslel.Vie ,že keď mi povie na rovinu veci veľa sa toho u mňa zmení lebo túžba po dieťati je silná .....Možno sa toho bojí,že má stratí tak radšej ma ,,ťahá za nos,,

lujza123
1. okt 2024

No a nebolo by pre teba lepšie vedieť skutočnú pravdu? Ako toto ? A mať v sebe vyriešené co ďalej keby povie ze nebiologicke dieťa nechce ? Takto len strakáte hlavu do piesku obidvaja a je tam zbytočne napätie medzi vami.

V tomto skôr chapem jeho, ale možno preto ze som nikdy takúto túžbu po dieťati nezažila a viem si predstaviť ze pre chlapa je to sakra rozdiel. Ked žena už svoje bio dieťa ma a šiel do vzťahu s tymto vedomím. No zaplatiť si za tehotenstvo ženy s niekym cudzím je už úplne ine kafe

autor
1. okt 2024

@earlgrey No ja len viem z jeho rozprávania ,že chyba bola na jeho bývalej strane mala nejaké zdravotné problémy preto vedela ,že je chyba v nej ...Ale manžel by mi určite nezatajil takúto vec lebo máme veľmi otvorené manželstvo a vieme o všetkom .. jednoducho to neriešili a začala som to riešiť až ja ...Bolo to na dlhé lakte a kým prišiel výsledok boli sme pred svadbou..Dostali sme facku obidvaja a ja som ani na sekundu nezaváhala a zobrala si ho ...s tým,že to budúcna sú rôzne metódy aby sme mali dieťa aj keď nie jeho ...Koľko ľudí si aj adoptuje a sú šťastní...Len asi v tomto manželstve som len ja tá čo chce aj keď ma presviedča o opaku.Z jeho strany je stále bude výdrž počkaj a 5 rokov v háji...Manžel by mi zniesol aj modré z neba beriem to aj z jeho hľadiska ,ako sa cíti ...ale do toho manželstva sme vystupovali,že bejby bude ....😭😭

earlgrey
1. okt 2024

@autorka
Samozrejme, ja to chápem a netvrdím, že ti klame atď. Len tak mi napadlo, či to náhodou nevedel a nezatajil zo strachu, ale pokiaľ tvrdíš, že je tak ako je a veríš mu, tak ja to v žiadnom prípade nespochybňujem...ani by som si to nedovolila...len som trocha nahlas rozmýšľala...ak by som bola v takej situácii, možno by mi takýto scénar vbehol do hlavy...to je všetko...
Samozrejme, že ak by som milovala muža a týždeň pred svadbou by som sa dozvedela, že je neplodný, tak by som svadbu nezrušila...empatia sa ešte u ľudí nevytratila (menšiny, ale predsa)...len je to vážne smutná a blbá situácia...ty túžiš, chceš...bavili ste sa o tom, bola nejaká dohoda, kompromis...a teraz to je v nedohľadne...
A tvoje dieťa ľúbi? ako sa k nemu správa? pretože ak by ste aj išli na umelé oplodnenie, tak by v podstate to dieťa bolo pre neho také isté ako to, ktoré už máš...čiže ak mu nevadí to, že máš dieťa s iným mužom, vzal si ťa, dieťa prijal, ľúbi, tak prečo by to nedokázal aj s ďalším dieťaťom?

janickacrazy
1. okt 2024

Koľko máte rokov? Ako dlho už čakáš? Ja som zažila podobné, aj keď tam nebola neplodnosť z jeho strany, ale na začiatku vzťahu sľúbil, že dieťa bude a ja som čakala roky a nič, nakoniec sa mi priznal, že on ďalšie dieťa nechce. Ja som ho opustila a našla si muža, ktorý ozaj to dieťa chcel. Myslím, že u vás je to podobné, len teda my sme mali aj iné problémy vo vzťahu, nielen to dieťa.

vler
1. okt 2024

Autorka "modre z neba" Ti je na figu borovu ked to co Ty chces je dieta. Nech sa manzel vyjadri. A odpovedz kolko mas rokov.