Ahojte,chcem sa spýtať a nechať poradiť ak máte skúsenosti.Manzel je vrchka povaha,keď ho niečo vytočí alebo sa mu niečo nedarí,hneď začne nadávať.Samozrejme sa mi to neľúbi,stále mu hovorím nech sa kroti aspoň pred deťmi.Povie že posnaží sa,no nejde mu to.Staci úplná maličkosť príklad robí neaku robotu a nedarí sa mu,tak hneď nadáva.Alebo v správach dávajú niečo zle,zas nadáva.Alebo stane sa aj ohľadom deti niečo a aj to nadáva.No to už na mňa a dosť škaredo.Priklad včera bolo pekne,išli sme na dlhšiu prechádzku 4km s deťmi.Mensi už naspäť nevládal boleli ho nohy.A isol za manželom aby ho zobral na ruky.On ho zobral na chvíľu,potom ho dal na zem,že nevládze.Dieta plakalo lebo chcel aby ho niesol na rukách.A začal nadávať že on nevládze že je ťažký už na ruky a reči okolo toho.Syn stále plakal manžel nadával nech mu vysvetlím že nebude ho niesť na rukách a reči okolo toho.A vyšlo mu z úst aj to že chce sa rozviesť,lebo sa mu neľúbi že som aká hlúpa že neviem ani dieťa spratat do kože.Viem že toto jeho správanie je zle a nepáči sa mi to.Dajte mi rady ako to s ním prediskutovať aby sa uvedomil že toto čo robí je zle.Nechcem hneď sa rozvádzať.No toto nadávanie je hrozné.
Raz by mi povedal, ze sa chce rozviest a ze som hlupa, ze si decko neviem spratat do koze... by som mu take sproste reci nahucala spat.
Ako keby deti boli len tvoje akoby on ani rodic nebol🙄
A ty reagujes ako na jeho nadavky?
Manžel nenadava, manžel je blbec
Tak pán manžel sa chce rozviesť, lebo ty si hlúpa, nevieš dieťa vpratať do kože? A on je múdry, lebo to vie? Či on, ako chlap, to vedieť nemusí? Len ty? Ja by som mu hneď povedala, že OK, nemám problém, ani ja nechcem byť s blbcom, čo nevie chvíľu dieťa poniest a potom mu vysvetliť, že nevládze, nechcela by som byť s chlapom, ktorý mňa obviňuje zo svojich vlastných chýb, nechcela by som byť s chlapom, ktorý nadáva na všetkých a všetko. Tak nech donesie rozvodové papiere a stačí len ukázať, kam to mám podpísať, ja nemám problém! 😡
@0silvia0 Ako reagujem,poviem mu že sa mi to nepáči.No skúšala som aj nakricat naňho že čo si to dovoľuje,že keď má potrebu nadávať nech ide do krčmy a tam môže nadávať koľko chce,že ja si to neželám doma také správanie.No nič nepomáha.Ked sa ukľudní povie že sa zlepší že už nebude nadávať.No keď chytí nervy tak aj tak nadáva.
Joooj, toto bude uz len horsie a horsie...
Vlastne decko nevie dat na ramena a poponiest? Ty si hlupa? Deti hrozne? A ty mu len milo povies, ze by siel do krcmy s takymi recami?
No uvidis, o par rokov budes zdeptana sama vypisovat papiere o rozvod... Nepredpokladam, ze by sa doma v domacnosti pretrhol a hladal si inu putku k sebe.. A jeho reci o zmene su len tak do luftu
Tvoj manžel nevie udržať emócie pod kontrolou, určite sa to stáva vo vyhrotených situáciách, kedy je zahnaný do úzkych. Mal by popracovat na práci s mysľou aby vedel udržať emócie na uzde. Emocionálne inteligentný človek sa vie kontrolovať. Skús mu navrhnúť nech vypusti ventil rôznymi spôsobmi, napr.cvicenim, behom, manuálnou prácou osamote bez iných ľudí. Pokus sa mu vysvetliť, že pokiaľ sa správa výbušne, deti si ho berú za vzor a postačí pár rokov a všetko budú po nom opakovať. Je to cyklus, vzorce rodičov preberajú deti. Presne pre takých ľudí je ľahké zvaliť vinu na druhého, je to totiž zrkadlo jeho samého. To on sám nevie ukocirovat deti, to on sám nezvláda situácie, s ktorými si nevie rady. Za všetkým vidí len pocit vlastného zlyhania, ktorý môže pokojne prameniť aj z detstva. Pravdepodobne potrebuje pochváliť, mať pocit uznania, ktoré sa mu málokedy dostávalo. Ale to by mal sám chcieť. Máš to urcite ťažké, ale je tu ešte šanca mu pomôcť, veď vieš.. v dobrom aj v zlom.
@nurielka To som mu tiež vysvetľovala že deti to budú po ňom opakovať zle správanie.No hovorí že nebudú že deti budú taký ako ich vychováme.Nechape
Chápem ta. Čo takto mu povedať, že keď vybuchne dieťa je to jeho vlastné zrkadlo, rodičia sa učia pri deťoch trpezlivosti, a tvoj manžel by mal na nej pracovat. Nauč ho nech začne predychavat situácie, nech sa chodí ventilovať(neposielaj ho do krčmy, alkoholika mať doma určite nechceš). Lebo tých situácii, kedy budú deti plakať bude ešte dosť. Je na veľkom omyle ako milióny ľudí, ktorý sa pri deťoch nevedia ovládať, že výchova a nezvládnuté emócie sú 2 rozdielne veci, lebo to do toho spadá. Je dobré keď dieťa vypustí emócie, a aj dospelý. No pred deťmi je priam potrebné sa naučiť sebakontrole. Na tej jeho vybusnosti vám môže stroskotat všetko a aj tebe raz dôjde trpezlivosť. A aj to, že ti spomína rozvod..to je presne jeho únik zo situacie, ktorej by sa mal postaviť. Toto sa potrebuje naučiť ako soľ. Sebakontrola, práca s mysľou. Neviem aké máte základy manželstva, ale pri deťoch je to zatazkavajuca skúška, keď jeden partner nevie ovládať emócie. Držím palce.
Deti pôjdu do škôlky a tam budú takto nadávať ! V rámci hry tiež lebo im to príde normálne keďže tatko to robi …, môj muž zobral pár krát syna do autoservisu ku kamarátom a malý potom pri hre sa hral že opravuje auta a šiel si že BO;A , do p.či … že to tak sa auta opravujú vraj 😩 proste deti sú ako špongia a keď manžel tvrdí že deti budú také ako ich vychováte tak on vychováva nadávkami a krikom takže to budú deti určite robiť …
@angelous1991 Hovorí že keď povie dieťa nadávku tak mu vysvetlí že tak skaredo sa hovoriť nemá.A dieťa by to mal pochopiť.Na tomto som sa smiala,keď seba nevie koordinovať a ovládať sa,tak už vidím ako to bude robiť u detí.To zas mu dôjde trpezlivosť a zas bude nadávať.
@nurielka To tak obrazne som ho poslala do krčmy nech tam nadáva.Manzel nepije alkohol ani nefajčí,on je inak normálny,má nás rád venuje sa deťom.Len nevie ovládať svoj hneď a vybuchne a nadáva.
No tak to mam podobného priateľa šťastie ze nemám sním deti ani sním nebývam...
Pri každej blbosti nadávka...
Kolko rokov ma mensie dieta? Treba trochu predvidat, napr ci tie 4km prejde. Takto predidete niektorym problemom.
@tykat Má 3 roky,no je zvyknutý na dlhšie trasy.Odmalicka s ním chodíme takto na výlety a turistiku.
tvoj mazel ma problem ukryty niekdy hlboko vo svojom vnutri. To, ze sa nevie ovladat a vybuchuje je vec, ktoru musi riesit. Viem, ze muzi nemaju radi navstevu psychologov, ale on si musi uvedomit, ze slova len kopiruju nase vnutro.
Mozno by si mal precitat nejaku knihu k tomu, ale urcite by mu pomohli sedenia s odbornikom.
Ty si vsak stoj na tom, ze nadavat ti pred detmi nesmie. Musi sa naucit ovladat . Aj pred sefom v robote nadava ? Preco sa tam ovlada ? Mas mu aj ty nadavat, ze je somar, ked sa nevie ovladat a vybuchuje ?
@jennky13 V robote pred šéfom nenadava,to si nedovolí.Cim ďalej na všetko možné nadáva.Priklad dnes sme boli v meste spolu na nákupy,nadával vonku že všade je veľa ľudí že čo nechodia do roboty,že len zavádzajú.Potom na autá nadával že nedá sa prejsť ani cez prechod,toľko veľa áut chodí.Potom v obchode že všetko je drahé že všetko sa zdraželo.Alebo niečo sme zháňali a vypredané,zas nadaval na ľudí či sú blbi že všetko vykupia.Uz mi to ide dosť na nervy stále ho počúvať.
tu tazko radit, jeho nezmenis ak on sa zmenit nechce a je jasne, ze vidi chybu hlavne v tych druhych a nie v sebe. Musis len chranit seba a svoju mysel a chapat, ze jeho frflanie nie je o tebe, ale je to jeho povahova crta.
Al zvazila by som nastavit hranice, ked zacne ponizovat teba .
Ultimátum ? Neviem čo pomôže ,ale takéto hlúpe reči by som si na seba nenechala.